[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 23.09.2014 0:24 | strankovanie

Mam vyhladavaci formular s mnozstvom fieldov /meno, vek, atd./. Po odoslani sa z databazy zobrazia vysledky vyhladavania, na jednu stranku 10.

Ak je viac vysledkov, zobrazi sa strankovanie, ktore vsak v tomto pripade nefunguje, kedze hodnoty formulara sa odosielaju ako POST a spracuva sa to napr. v search.php.

Po kliknuti napr. na druhu stranku by to bolo search.php?page=2 , avsak tu uz POST neplati a vsetky hodnoty z formulara su stratene, neviem tym padom zobrazit dalsie stranky.

Viete pomoct ako na to? Pomocou GET to riesit nechcem, tych parametrov je vela, nechcem aby mi to zasvinilo URL.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 16.11.17
Príspevky: 451
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 23.09.2014 7:10 | strankovanie

jedno riesenie by bolo urobit 'falosne' strankovanie. nacitali by sa vsetky, a potom cez js by si urobil strankovanie - bez refreshovania stranky by sa vysledky zobrazovali/skryvali po odkliknuti. samozrejme toto riesenie je vhodne ked tych vysledkov nie je velke mnozstvo.

pri php zalezi ako to mas robene - nejaky framework/cms ci custom?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 23.09.2014 14:46 | strankovanie

Nemôžeš použiť session?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 23.09.2014 15:08 | strankovanie

hatto13 - nerobim to cez framework, normal custom to mam nakodene - proste obycajny vypis z dtb rozdeleny podla poctu vysledkov v query pomocou LIMIT. Casom tych vysledkov moze byt dost vela, nechcel by som to pomocou js.

chrono - myslis ulozit vsetky hodnoty z formulara do Session? toho je dost vela...

Ale napada ma este jedna vec - kedze postupne z tych postnutych vyhladavacich kriterii skladam query, tak na konci vlastne ziskam len jeden string napriklad $where = "vek<40 AND vyska>150", tak v podstate by som mohol do session ulozit len tuto hodnotu a pri strankovani ked uz neplati POST tak pouzit tuto session a len dosadit do mysql query.

Zrejme to skusim tak. Ak by s tym bol problem, tak asi mi nic ine nezostava, len pouzit GET, co som vsak povodne nechcel...




##SKUSIL SOM ... funguje to v pohode!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie

Registrovaný: 02.08.09
Prihlásený: 24.05.15
Príspevky: 84
Témy: 10 | 10
Bydlisko: Plymouth, UK
NapísalOffline : 30.09.2014 8:59 | strankovanie

ako pisal chrono bud session, popripade este cookies na userovom kompe


_________________
Laptop: Dell Inspiron 15R 5537, SolydK 64-bit
Fón: SONY Xperia Z1 Compact Lime
Tablet: Lenovo Yoga 10HD
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 16.11.17
Príspevky: 451
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 30.09.2014 10:02 | strankovanie

ja sa este raz vratim k tomu js - nacitavat vysledky cez ajax by nebolo lepsie riesenie? bez refreshovania stranky by si mal tiez post udaje a v js by si jednoducho spravil strankovanie.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
strankovanie

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 30.09.2014 22:20 | strankovanie

Ak by to bolo urobené tak, že by fungovali stránky aj bez ajaxu (pre ľudí, ktorí si napr. otvárajú stránky na nových taboch), tak prečo nie.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
 [ Príspevkov: 7 ] 


strankovanie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie

v PHP, ASP

7

307

24.07.2011 12:44

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

35

1849

13.01.2008 14:11

ROmario

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stránkovanie

v PHP, ASP

12

819

01.10.2009 18:08

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

438

09.01.2009 12:47

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie

v PHP, ASP

7

341

03.05.2008 11:24

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyriesene - Strankovanie

v PHP, ASP

0

204

12.03.2010 10:35

speedy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular, strankovanie

v PHP, ASP

3

342

17.02.2009 16:11

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stránkovanie, pomoc

v PHP, ASP

13

298

30.07.2014 16:42

2xxx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie galerie

v PHP, ASP

2

183

25.06.2012 14:57

Slavci

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie clankov

v Databázy

12

619

07.11.2007 20:22

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie v mySQL

v PHP, ASP

5

1137

29.09.2006 21:19

atdesign

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie jaksi nefakci

v PHP, ASP

8

282

22.01.2009 20:41

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysvetlit: strankovanie - vdaka

v PHP, ASP

22

1107

26.06.2008 23:31

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie bez DB

v PHP, ASP

9

423

03.10.2007 20:38

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stránkovanie vo Worde

v Ostatné programy

2

1475

03.03.2009 15:47

slavo285

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a stránkovanie

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

31

2775

03.07.2009 13:55

stenley



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF