[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
NapísalOffline : 29.09.2009 20:42 | stránkovanie

ahoj som začiatočník takže prosím o pomoc
mám skript na stránkovanie
Kód:
<?php
    // zadefinovanie pocet zaznamov na jednu stranku
    $pocet = 5;
   
    // prevezme z GET cislo strany
    $pg = 0;
    if (isset($_GET['pg'])) $pg = abs(intval($_GET['pg']));
   
    // nadviazanie spojenia s databazou
    $db = pg_connect("host=localhost dbname=databaza user=ondrej password=xyz123") or die('Nepodarilo sa spojit s databazou!');
   
    $res_pocet = pg_query($db, "SELECT ceil(count(*) / ".$pocet.".0) FROM zaznamy") or die('Chyba dotazu (pocet)!');
    $pocetstran = pg_fetch_result($res_pocet, 0, 0) - 1;
    if ($pg > $pocetstran) $pg = 0;
   
    $res_zaznamy = pg_query($db, "SELECT * FROM zaznamy LIMIT ".$pocet." OFFSET ".($pg * $pocet)) or die('Chyba dotazu (zaznamy)!');
?>
<?php
    if (pg_num_rows($res_zaznamy) == 0) {
        echo '<div>Databaza neobsahuje ziadny zaznam.</div>';
    }
   
    while ($zaznam = pg_fetch_array($res_zaznamy)) {
        echo '<div>'.htmlspecialchars($zaznam['obsah']).'</div>';
    }
?>



chcem aby mi tie záznamy ukazovalo ale neviem kde mam tie zaznamy vložiť
napr obrázky chcem aby mi zobrazovalo niekolko na stránke ale kde mam dať tie obrázky aby mi ich vypísalo


Offline

Správca fóra
Správca fóra
stránkovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.09.2009 20:57 | stránkovanie

zaznamy, ktore sa maju zobrazovat na jednotlivych strankach, sa generuju v cykle while, cize obrazky ries tam...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 29.09.2009 20:59 | stránkovanie

ale neviem jak to tam dostať nejaký skript by mi pomohol...teoreticky si predstavme že mam obrazky 1 až 10 že jak by to vypadalo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
stránkovanie

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 29.09.2009 21:05 | stránkovanie

Ja som raz davno robil jednu funkciu ktora zabezpecovala strankovanie

Kód:
function strankovanie($select_mysql, $url, $pages) {
 
$result=mysql_query($select_mysql);   
$num=mysql_num_rows($result);

if (!isset($_GET['strana'])){
$strana = 1;
}else{
$strana = ($_GET['strana']);
}

$limit = $pages;   
$celkovy_pocet=$num;   
$pocet_stran=ceil($celkovy_pocet/$limit);   
$pociatok=($strana*$limit)-$limit;   

for ($i=1; $i<=$pocet_stran; $i++)   
{   
    if ($i<>$strana)   
    {   
        echo "<a href=\"".$url."&strana=".$i."\">".$i."</a> | ";   
    }   
    else   
    {   
        echo "<font color=\"#FF0000\">".$i."</font> | ";   
    }
}
echo "</p>";

$result = mysql_query("".$select_mysql." LIMIT $pociatok, $limit");
return ($result);
}


Potom som uz len urobil cyklus
Kód:
// Strankovanie
$vyber_mysql = "SELECT * FROM ...";
$url_adresa = "sranka.php?nieco=nic";
$pocet_vysledkov = 5; // zobrazenia na stranu
$result = strankovanie($vyber_mysql, $url_adresa, $pocet_vysledkov);
// Zobrazenie vysledkov
for($count = 0; $count < mysql_numrows($result); $count++)
{
$obrazok = mysql_result($result, $count, "obrazok");

echo "<img src="...$obrazok ...">"; // tam das proste ten obrazok zobazit

}


Pripojenie tam neni. To som mal zvlast funkciu pripojenie();
(asi tam neni vsetko uplne idalne napisane bo som to robil ked som zacinal iba)


Naposledy upravil Snacker dňa 29.09.2009 21:07, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 29.09.2009 21:07 | stránkovanie

aha skusim stym nieco spravit vo volnom čase:D..dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 29.09.2009 21:20 | stránkovanie

dal som tam toto
Kód:
   <?php
function strankovanie($select_mysql, $url, $pages) {
 
$result=mysql_query($select_mysql);   
$num=mysql_num_rows($result);

if (!isset($_GET['strana'])){
$strana = 1;
}else{
$strana = ($_GET['strana']);
}

$limit = $pages;   
$celkovy_pocet=$num;   
$pocet_stran=ceil($celkovy_pocet/$limit);   
$pociatok=($strana*$limit)-$limit;   

for ($i=1; $i<=$pocet_stran; $i++)   
{   
    if ($i<>$strana)   
    {   
        echo "<a href=\"".$url."&strana=".$i."\">".$i."</a> | ";   
    }   
    else   
    {   
        echo "<font color=\"#FF0000\">".$i."</font> | ";   
    }
}
echo "</p>";

$result = mysql_query("".$select_mysql." LIMIT $pociatok, $limit");
return ($result);
}   ?>
  <?php
// Strankovanie
$vyber_mysql = "SELECT * FROM ...";
$url_adresa = "sranka.php?nieco=nic";
$pocet_vysledkov = 5; // zobrazenia na stranu
$result = strankovanie($vyber_mysql, $url_adresa, $pocet_vysledkov);
// Zobrazenie vysledkov
for($count = 0; $count < mysql_numrows($result); $count++)
{
$obrazok = mysql_result($result, $count, "obrazok");

echo "<img src="/forum/texyla/icons/silk/bold.png">";
echo "<img src="/forum/texyla/icons/silk/h1.png">";
echo "<img src="/forum/texyla/icons/silk/img.png">";
echo "<img src="/forum/texyla/icons/silk/italic.png">";
echo "<img src="/forum/texyla/icons/silk/ol.png">";
echo "<img src="/forum/texyla/icons/silk/right.png">";
echo "<img src="/forum/texyla/icons/silk/sup.png">";
echo "<img src="/forum/texyla/icons/silk/sub.png">";
echo "<img src="/forum/texyla/icons/silk/ol.png">";
echo "<img src="/forum/texyla/icons/silk/right.png>";
     }
   ?>

a vypisuje mi to furt že
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ',' or ';' in /home/free/webovka.eu/a/adlerka/root/www/s.php on line 45


Offline

Užívateľ
Užívateľ
stránkovanie

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 29.09.2009 21:25 | stránkovanie

Vadia ti tam uvodzovky

Kód:
echo "<img src=[b]'[/b]/forum/texyla/icons/silk/bold.png[b]'[/b]>";


ale aj tak si nepochopil ...

Pokial viem tak si chcel vyberat z databazy, takze tie nazvy tych obrazkov mas niekde ulozene v databaze


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 29.09.2009 21:31 | stránkovanie

šak prave to chcem vysvetliť..potrebuájem nejaký príklad


Offline

Užívateľ
Užívateľ
stránkovanie

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 29.09.2009 21:40 | stránkovanie

Najprv si spravis napr. v phpmyadmin-ovi tabulku. Napr.

Id | obrazok | cas |
--------------------------
Id = jedinecny identifikator
obrazok = nazov obrazku, napr. image.jpg (mozno aj cesta)
cas = napr. cas kedy si to tam nahodil alebo vytvoril foto (to je fuk)
--------------------------

Potom si tam ponahadzujes tie obrazky napr.

1 | dovolenkaa.jpg | 12:14 01.01.2009 |


Potom pouzijes moju funkciu, (pridaj si do nej aj pripojenie alebo ho sprav predtym),

Potom funkciu zavolas tak ako som ti ukazal (ale samozreje si tam doplnis svoje veci)

a potom si v cykle ten udaj vezmes a obrazok zobrazis


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 29.09.2009 21:45 | stránkovanie

ale ja to nechcem v php adminovy


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 29.09.2009 21:46 | stránkovanie

Snacker píše:
Vadia ti tam uvodzovky

Kód:
echo "<img src=[b]'[/b]/forum/texyla/icons/silk/bold.png[b]'[/b]>";


ale aj tak si nepochopil ...

Pokial viem tak si chcel vyberat z databazy, takze tie nazvy tych obrazkov mas niekde ulozene v databaze

aha ale jak to dať do databázy


Offline

Užívateľ
Užívateľ
stránkovanie

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 29.09.2009 21:57 | stránkovanie

Pozri, prvy prispevok, ktory si uviedol je na baze databazy :)

Potom pises ze to nechces v databaze a teraz, ze chces. Ako ti ma niekto pomoct ked sam nevies aku pomoc potrebujes. Zjavne nemas ani zaklady ale to by az tak nevadilo keby si si cital moje prispevky.

Takymto pristupom ti namam ako poradit. A nechavam vedenie stenleymu
//
Co si ja pamatam, tak si tu bol uz dost krat upozorneny aby si sa vyjadroval jasne.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 01.10.2009 18:08 | stránkovanie

tak ešte raz jak vložim tie obrázky do databázy?


 [ Príspevkov: 13 ] 


stránkovanie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie

v PHP, ASP

7

307

24.07.2011 12:44

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie

v PHP, ASP

6

145

30.09.2014 22:20

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

35

1849

13.01.2008 14:11

ROmario

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

438

09.01.2009 12:47

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie

v PHP, ASP

7

341

03.05.2008 11:24

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular, strankovanie

v PHP, ASP

3

342

17.02.2009 16:11

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyriesene - Strankovanie

v PHP, ASP

0

204

12.03.2010 10:35

speedy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stránkovanie, pomoc

v PHP, ASP

13

298

30.07.2014 16:42

2xxx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie galerie

v PHP, ASP

2

183

25.06.2012 14:57

Slavci

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie clankov

v Databázy

12

619

07.11.2007 20:22

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie v mySQL

v PHP, ASP

5

1137

29.09.2006 21:19

atdesign

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie jaksi nefakci

v PHP, ASP

8

282

22.01.2009 20:41

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysvetlit: strankovanie - vdaka

v PHP, ASP

22

1107

26.06.2008 23:31

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess a strankovanie

v Ostatné

4

199

08.10.2012 15:21

Lier

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie bez DB

v PHP, ASP

9

423

03.10.2007 20:38

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stránkovanie vo Worde

v Ostatné programy

2

1475

03.03.2009 15:47

slavo285



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF