[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
NapísalOffline : 03.10.2007 15:29 | strankovanie bez DB

Ako dosiahnut aby sa subor (navstevna kniha) odstrankoval len pomocou php?
Mam len jeden napad, ale neviem, aky prikaz na to pouzit.

Kazdy jeden prispevok v navstevnej knihe pozostava z kodu vlozeneho medzi <p> a </p>. Cize, keby existoval prikaz, ktory zrata pocet "</p>" a ked ich bude 35, tak spravi 4 stranky, prvu vypise po 10-te </p>, druhu po 20-te atd...

Len neviem najst taky prikaz...

Miro


_________________
M.G.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie bez DB

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 03.10.2007 16:09 | strankovanie bez DB

jak mas napisane tie prispevky, v databaze alebo v subore, alebo hned v knihe? prikaz na zratanie je
Kód:
$f=fopen("kniha","r");
for($s=0,$pocet=0;!feof($f);$s++,fseek($s,SEEK_SET))
if(fread($f,sizeof("<p>"))=="<p>") $pocet++;



_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 03.10.2007 16:12 | strankovanie bez DB

prispevky mam ako html kod v subore txt :)

databazu samozrejme nemam, to je aj v nadpise

idem trochu pochopit tvoj kod a vyskusam ho

zatial vdaka


_________________
M.G.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie bez DB

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 03.10.2007 16:22 | strankovanie bez DB

ja som robil prispevky knihy cez php kod tak ze som vytvoril subor kniha.php
a do neho som zadal tagy <?php ?> a zakazdym medzine sa prida prispevok formou pola.
Kód:
<?php
$pole[1][0]="prispevok text cas";
$pole[1][1]="odpoved text cas";
?>
a tak to nejak potom pokracuje. a ked chcem dat vyber nejakych 10 tak si ten subor includujem do knihy a vypisem napriklad prvych desat pomocou pola
Kód:
for($kolko=1;$kolko<10;$kolko++)
echo $pole[$kolko];


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 03.10.2007 16:46 | strankovanie bez DB

myslim si, ze tvoj napad je vyborny a mozno prehladnejsi, a mozno to spravim s tymi polami, ale zatial.... zatial som sa inspiroval len fread-om, moj kod na precitanie a zratanie clankov vyzera takto:
Kód:
$handle = fopen ("mes.txt" , "r");
$mes = fread ($handle, filesize ("mes.txt"));
$countmes = substr_count ($mes, "/p");
echo "pocet sprav - ", $countmes;
echo $mes;
fclose ($handle);


Už len zariadiť výpis... hm


_________________
M.G.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie bez DB

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 03.10.2007 16:47 | strankovanie bez DB

namiesto ukladania prispevkov ako html ich ukladaj do XML, a potom to budes mat vse jednoduchsie


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 03.10.2007 16:51 | strankovanie bez DB

do xml som jelen, akurat mam v tom spravenu sitemap, inac netusim na co to je :loony:


_________________
M.G.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie bez DB

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 03.10.2007 16:54 | strankovanie bez DB

miro277 píše:
do xml som jelen, akurat mam v tom spravenu sitemap, inac netusim na co to je :loony:


ja teraz robim simple XML guestbook, ak chces mozes sa mi ozvat a neco ti preposlem

// ide len o to ze si vytvoris xml strukturu a z nej potom tahas data, nic zlozite a naviac xml ma ovela inych moznosti ako html cize sa to neskor moze vyplatit pri nejakom vylepseni


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 03.10.2007 19:12 | strankovanie bez DB

juho píše:
ja som robil prispevky knihy cez php kod tak ze som vytvoril subor kniha.php
a do neho som zadal tagy <?php ?> a zakazdym medzine sa prida prispevok formou pola.
Kód:
<?php
$pole[1][0]="prispevok text cas";
$pole[1][1]="odpoved text cas";
?>
a tak to nejak potom pokracuje. a ked chcem dat vyber nejakych 10 tak si ten subor includujem do knihy a vypisem napriklad prvych desat pomocou pola
Kód:
for($kolko=1;$kolko<10;$kolko++)
echo $pole[$kolko];


ako davas zapisovat novy prispevok, aby ti ho nedalo na koniec suboru, ale pred "?>" a robis to tak, ze najnovsie prispevky mas hore a nastarsie dole? a ak ano, tak ako?


_________________
M.G.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie bez DB

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 03.10.2007 20:38 | strankovanie bez DB

vychadzam z toho ze v tom subore mam uz
Kód:
<?php ?>
aby mi ho mohlo includovat bez vypisania obsahu.
je to jednoduche mam formular a udaje. postnem ich a zapisem do premennej
najdem najvyssie pole a pripisem
Kód:
$stare=fread($file,filesize($file)); fclose($file);
$odstran=array("<?php ","?>");
$stare=str_replace($odstran,"",$stare);

$prispevok[$dalsi][0]="vsetkyudaje";
$file=fopen(subor,"w");
fputs($file,"<?php ".$prispevok.$stare." ?>");
fclose($file);

a po zapisani ho includnem a vypisem tie hlavne polia ktore sa dali naposledy, cize maju najvyssie cislo: pomocou
Kód:
for(reset($prispevok),$vyber=0;list($i,$h)=each($prispevok);$vyber++)
 for(reset($prispevok[$i]);list($in,$hd)=each($prispevok[$i])&&$vyber>=$pocet&&$vyber<$pocet+10;) if(isset($prispevok[$i][$in]))  echo $prispevok[$i][$in]."\n";


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
 [ Príspevkov: 10 ] 


strankovanie bez DB



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie

v PHP, ASP

7

307

24.07.2011 12:44

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pc na hry bez taktovania 650-700e bez monitora bez OS

v PC zostavy

9

404

03.12.2012 19:52

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Herne PC do 600e bez periferii, bez OS, bez HDD

v PC zostavy

9

399

26.11.2011 15:59

Ondr00

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

438

09.01.2009 12:47

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stránkovanie

v PHP, ASP

12

819

01.10.2009 18:08

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie

v PHP, ASP

6

145

30.09.2014 22:20

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie

v PHP, ASP

7

341

03.05.2008 11:24

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

35

1849

13.01.2008 14:11

ROmario

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie clankov

v Databázy

12

622

07.11.2007 20:22

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stránkovanie, pomoc

v PHP, ASP

13

298

30.07.2014 16:42

2xxx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie galerie

v PHP, ASP

2

183

25.06.2012 14:57

Slavci

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyriesene - Strankovanie

v PHP, ASP

0

204

12.03.2010 10:35

speedy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular, strankovanie

v PHP, ASP

3

342

17.02.2009 16:11

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a stránkovanie

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

31

2775

03.07.2009 13:55

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie v mySQL

v PHP, ASP

5

1137

29.09.2006 21:19

atdesign

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stránkovanie vo Worde

v Ostatné programy

2

1475

03.03.2009 15:47

slavo285



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF