[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie clankov

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 06.11.2007 19:21 | strankovanie clankov

Tvorim strankovanie clankov v nejakej kategorii (strana [1] [2] [3] ... viete o co ide) a chcel by som zistit, aky id bude prveho clanku na napr. 9strane. Mam stlpec id ako auto_increment, avsak nemozem to dat, ze
Kód:
mysql_query("SELECT ... FROM .... WHERE id>90");
...lebo ak nejaky clanok vymazem, tak tym sa to neposuva a na niektorej strane bude napr iba 9,8,7 ... clankov namiesto 10. Mam myslienku ako by to malo byt, no neviem to napisat v SQL jazyku. Stacilo by selektovat ID z riadku 90 (riadky, ktore podliehaju istym podmienkam) a potom clanky, ktore su > ako ten selektovany ID ... a to dokoncit by som vedel. Tak asi tolko moja myslienka, dufam ze ste ju pochopili, lebo priznavam, napisal som ju blbo. Dalo by sa to, ze dam for(....$nieco<=90.....) a tak by som ziskal ten ID, ale to je vela dotazov na MySQL a pocul som, ze sa to da, tak snad to niekto vie a poradi. Tak pls poradte ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie clankov

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 06.11.2007 20:34 | strankovanie clankov

ale sak to sa posuva so vsetkym takze ked vymazes 47 prispevok z 90 tak az to pises po 10 tak 51 sa ti posunie na miesto 50 a tak ti prejde na dalsiu stranu a to iste urobia vsetky ostatne.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie clankov

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
Napísal autor témyOffline : 06.11.2007 20:46 | strankovanie clankov

ved prave preto som tento prispevok dal sem, kedy som s tym neratal, tak dam, ze kde je ID > 90 a je to. Ja viem, nenapisal som to dobre, ale snad ma niekto pochopi ;)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
strankovanie clankov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3938
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 06.11.2007 21:10 | strankovanie clankov

ak som to dobre pochopil, tak mozes pouzit
Kód:
LIMIT offset, row_count


Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie clankov

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
Napísal autor témyOffline : 06.11.2007 21:28 | strankovanie clankov

a ako to zaradit do query, resp, ako do toho zadat napr i*limit (i je cislo strany)


_________________
It easier to run away
Offline

Správca fóra
Správca fóra
strankovanie clankov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3938
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 06.11.2007 21:34 | strankovanie clankov

$i = cislo strany (1..n)
$limit = pocet clankov na stranu
Kód:
LIMIT ($i-1)*$limit, $limit


Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie clankov

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
Napísal autor témyOffline : 07.11.2007 19:45 | strankovanie clankov

no to si ma tiez asi nepochopil, ale ja teba. Podla toho kodu vyberiem x idov, kym ich pocet nebude ten, ktory potrebujem. Ale ja som pisal ze ci by sa to nedalo urobit nejako tak, aby som ich nemusel vybrat. Aby zistilo, aky ID ma napt 70 riadok v tab, ktory este podlieha nejaky podmienkam


_________________
It easier to run away
Offline

Správca fóra
Správca fóra
strankovanie clankov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3938
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 07.11.2007 19:50 | strankovanie clankov

aha, no tak to len trosku zmenis:
Kód:
LIMIT ($i-1)*$limit, 1


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie clankov

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
Napísal autor témyOffline : 07.11.2007 19:58 | strankovanie clankov

ok, ja priznavam, praca v SQL jazyku nie je moja oblast, ale ta 1 je tam naco dobra ?


_________________
It easier to run away
Offline

Správca fóra
Správca fóra
strankovanie clankov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3938
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 07.11.2007 20:01 | strankovanie clankov

ta 1 znamena, ze ti vyberie z db len jeden zaznam na stanovenej pozicii


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie clankov

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
Napísal autor témyOffline : 07.11.2007 20:06 | strankovanie clankov

jaj tak dik, finalny kod by mohol vyzerat nejako takto ?
Kód:
$lastid=mysql_fetch_row(mysql_query("SELECT id FROM {$prefix}_clanky WHERE cat='$id' LIMIT $i*$limit, 1"));
$sql=mysql_query("SELECT potrebne,udaje FROM {$prefix}_clanky WHERE cat='$id' AND id>= $lastid[0] LIMIT $limit");
while(...){...};


Offline

Správca fóra
Správca fóra
strankovanie clankov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3938
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 07.11.2007 20:15 | strankovanie clankov

moze to tak byt, ale nechapem, preco to robis cez 2 prikazy, ked to mozes spravit v jednom:
Kód:
$sql=mysql_query("SELECT potrebne,udaje FROM {$prefix}_clanky WHERE cat='$id' ORDER BY id LIMIT $i*$limit, $limit");
while...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
strankovanie clankov

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
Napísal autor témyOffline : 07.11.2007 20:22 | strankovanie clankov

no sice hej :D


_________________
It easier to run away
 [ Príspevkov: 13 ] 


strankovanie clankov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie

v PHP, ASP

7

327

24.07.2011 12:44

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodnotenie článkov?

v PHP, ASP

3

336

27.04.2008 13:15

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tagy článkov

v PHP, ASP

3

304

12.03.2011 19:51

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba článkov

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

225

25.12.2014 14:02

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kopirovanie clankov a obrazkov

v Obchody, reklamácie a právo

6

1469

22.07.2008 18:42

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

454

09.01.2009 12:47

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie

v PHP, ASP

7

378

03.05.2008 11:24

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

35

1889

13.01.2008 14:11

ROmario

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stránkovanie

v PHP, ASP

12

838

01.10.2009 18:08

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie

v PHP, ASP

6

170

30.09.2014 22:20

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Joomla 3.4 nfunguje ukladanie článkov

v Redakčné systémy

0

145

07.05.2015 18:10

Black Scorpion

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

redakcny system s pocitadlom prezreti clankov

v Redakčné systémy

8

523

22.02.2010 11:53

peter_r

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kam ukladá Wordpress obsah (text) článkov?

v Redakčné systémy

1

122

24.09.2014 8:18

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordress import clankov z textoveho suboru

v Redakčné systémy

1

394

24.06.2011 15:19

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Písanie článkov za veci na recenzie

v Kôš

1

111

04.01.2016 22:54

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie galerie

v PHP, ASP

2

210

25.06.2012 14:57

Slavci



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF