[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.06.09
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 20
Témy: 6 | 6

Čavte, mohol by mi prosím niekto poradiť, mám kód stránkovania:

Kód:
<?php require ("connecttodb.inc");

mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");
$query="SELECT * FROM filmy ORDER BY id";
$result=mysql_query($query, $link) or die ("Spojenie s databázou bolo neúspešné");
$num=mysql_num_rows($result);

if (!isset($_GET['strana'])){

 $strana = 1;

}else{

 $strana = ($_GET['strana']);

}

$limit=5;
$celkovy_pocet=$num;
$pocet_stran=ceil($celkovy_pocet/$limit);
$pociatok=($strana*$limit)-$limit;

for ($i=1; $i<=$pocet_stran; $i++)
{
   if ($i<>$strana)
   {
      echo "<a href=\"index.php?ctrl=1&strana=",$i,"\">",$i,"</a> | ";
   }
   else
   {
      echo "<font color=\"#000000\">",$i,"</font> | ";
   }//endif
}//endfor


$query="SELECT * FROM Filmy ORDER BY id DESC LIMIT $pociatok, $limit";
$result=mysql_query($query, $link) or die ("Spojenie s databázou bolo neúspešné");
$num=mysql_num_rows($result);
while ($row=mysql_fetch_array($result))
{
   echo "<p><i>",$row["obsah"],"</i></p>
   ";
}//end while
mysql_free_result($result);
?>


všetko ide v pohode, dám ďalšiu stránku, aj z nej ide stránkovať, ale akonáhle to dám celé do divu:

Kód:
<div style="position: relative; left: 70px;>
.
.
.
</div>


z prvej stránky mi ide stránkovať, ale akonáhle prekliknem na ďalšiu, nejde rozkliknúť na ďalšie stránky, proste žiadny odkaz... dumám nad tým 2 hodiny, ako to je možné, možno je to len nejaká banalita, som len začiatočník, ale neviem si rady, ak niekto bude vedieť, budem rád, ďakujem :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

Citácia:
dumám nad tým 2 hodiny

Keby dva dni, tak nič nepoviem, ale písať po dvoch hodinách na fórum? Takto budeš navždy len začiatočník a nikdy sa nič nenaučíš.
Ale k veci - ak ti nefunguje stránkovanie po vložení do divu = ukáž nám tú stránku. Bez výsledného kódu ti nevieme poradiť.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.06.09
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 20
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 23.07.2011 11:15 | PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie

// pridané po 40 minútach od posledného príspevku

EDIT:

ok, vyriešené, celé v DIVe to robí šarapatu, takže som musel dať kúsku v stránkovaní osobitný DIV:

Kód:
echo "<div class='php'>\n";
for ($i=1; $i<=$pocet_stran; $i++)
{
   if ($i<>$strana)
   {
      echo "<a href=\"index.php?ctrl=&strana=",$i,"\">",$i,"</a> | ";
   }
   else
   {
      echo "<font color=\"#000000\">",$i,"</font> | ";
   }//endif
}//endfor
echo "</div>\n";


a v druhom súbore ostatku, predtým ma to nenapadlo, ale dik za pomoc :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

Chyba je v tebe, nie v DIVe - stránkovanie môžeš dať hocikam a malo by fungovať... ale to už bez kódu nezistíme.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.06.09
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 20
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 24.07.2011 11:29 | PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie

no, už to síce funguje, ale pre istotu sem dám kódy, ak by to mohlo narobiť problémy ešte v niečom inom :).

index.php

Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>

<head>
<script>
premenna0 = new Image();
premenna0.src = "img/background.gif";
</script>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="vsheaderetc.css">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="bodystyle.css">
<title>ABCFilmy</title>


<div class="header">
<a href="index.php"><img src="img/abcfilmy3.png"></a>
</div>
<div class="menu">

<a href="index.php">
<script>
premenna = new Image();
premenna.src = "img/domov5.png";
</script>
<img src="img/domov4.png" onmouseover="this.src = 'img/domov5.png'" onmouseout="this.src = 'img/domov4.png'">
</a>
<script>
premenna2 = new Image();
premenna2.src = "img/navody5.png";
</script>
<img src="img/navody4.png" onmouseover="this.src = 'img/navody5.png'" onmouseout="this.src = 'img/navody4.png'">
<script>
premenna3 = new Image();
premenna3.src = "img/info5.png";
</script>
<img src="img/info4.png" onmouseover="this.src = 'img/info5.png'" onmouseout="this.src = 'img/info4.png'">
</div>
</head>
<body>


<div class="bodynazovstranky">
<h2>Nové filmy</h2>
</div>
<br>
<br>
<?php include ("rsrc/paging.php"); ?>
</body>
</html>



Kód stránky po zobrazení:

Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>



<head>

<script>

premenna0 = new Image();

premenna0.src = "img/background.gif";

</script>



<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="vsheaderetc.css">

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="bodystyle.css">

<title>ABCFilmy</title>





<div class="header">

<a href="index.php"><img src="img/abcfilmy3.png"></a>

</div>

<div class="menu">



<a href="index.php">

<script>

premenna = new Image();

premenna.src = "img/domov5.png";

</script>

<img src="img/domov4.png" onmouseover="this.src = 'img/domov5.png'" onmouseout="this.src = 'img/domov4.png'">

</a>

<script>

premenna2 = new Image();

premenna2.src = "img/navody5.png";

</script>

<img src="img/navody4.png" onmouseover="this.src = 'img/navody5.png'" onmouseout="this.src = 'img/navody4.png'">

<script>

premenna3 = new Image();

premenna3.src = "img/info5.png";

</script>

<img src="img/info4.png" onmouseover="this.src = 'img/info5.png'" onmouseout="this.src = 'img/info4.png'">

</div>

</head>

<body>





<div class="bodynazovstranky">

<h2>Nové filmy</h2>

</div>

<br>

<br>

<style>

.php {position: relative; left: 80px}

</style>

<style>

.php2 {position: relative; left: 80px; top: 30px}

</style>

<div class='php'>
<font color="#888888">1</font> | <a href="index.php?ctrl=&strana=2">2</a> | </div>
<p><i><div class="bodyimages">

<a href="rio.html">

<img src="img/rio.jpg" width="130px" height="180px"></a></div>

<span class="bodynames"><a href="rio.html">Rio (2011) (CZ Titulky)</a></span>

<div class="bodyobsah">Film Rio je příběhem vzácného papouška jménem Blu, který žije na malém městě se svoji paničkou Lindou, s níž tvoří nerozlučnou dvojku. Linda ho před léty zachránila před pašeráky, kteří ho ještě jako papouščí miminko ulovili uprostřed brazilského pralesa a odvezli do zasněžené Minessoty. Blu se kvůli tomu sice nikdy nenaučil létat, ale v bezpečí a pohodlí Lindina domova se natolik zabydlel, že pro něj není problém uvařit kávu, připravit snídani, vyčistit si zuby nebo posloužit Lindě jako její osobní budík. Když jednoho dne Linda a Blu zjistí, že Blu není posledním papouškem svého druhu na světě, jak si až doposud mysleli, neváhají a vydají se na cestu do exotické Brazílie za papoušicí Perlou, která žije v samotném srdci Rio de Janeira. Krátce po jejich setkání jsou ale Blu a Perla uneseni skupinou obchodníků se zvířaty. Za pomoci chytré a životem na ulici zocelené Perly a partičky upovídaných městských ptáků se jim sice podaří uprchnout, ale vyhráno rozhodně nemají. Dokáže Blu s pomocí nových přátel najít odvahu, aby se naučil létat, zmařil plány únoscům, kteří jsou jim stále v patách, a vrátil se zpět ke své milované paniččce Lindě?</div></i></p>

   <p><i><div class="bodyimages">

<a href="tron_dedicstvo.html">

<img src="img/tron_dedicstvo.jpg" width="130px" height="180px"></a></div>

<span class="bodynames"><a href="tron_dedicstvo.html">Tron: Dedičstvo (2010)</a></span>

<div class="bodyobsah">TRON: LEGACY je 3D high-tech dobrodružství zasazené do digitálního světa, který je úplně odlišný od čehokoli, co jste již na velkém plátně viděli. Sama Flynna, 27letého rebela, pronásleduje záhadné zmizení jeho otce Kevina Flynna, muže, který byl kdysi známý jako největší světový tvůrce videoher. Když Sam objeví záhadný signál poslaný ze staré Flynnovy arkády – signál, který mohl být jenom od jeho otce – zjišťuje, že se ocitl v digitálním světě, kde byl Kevin uvězněn po 20 let. S pomocí nebojácné válečnice jménem Quorra, se otec a syn vydávají na cestu, která jim může přinést život nebo smrt, cestují po vizuálně fantastickém cyber vesmíru – vesmíru, který stvořil sám Kevin, a který se stává modernějším s vozidly, zbraněmi a krajinami, které si nikdy před tím nedokázal představit a nelítostným zloduchem, který se nezastaví před ničím, jen aby znemožnil jejich útěk.</div></i></p>

   <p><i><div class="bodyimages">

<a href="harry_potter_a_dary_smrti_2.html">

<img src="img/harry_potter_a_dary_smrti_2.jpg" width="130px" height="180px"></a></div>

<span class="bodynames"><a href="harry_potter_a_dary_smrti_2.html">Harry Potter a Dary Smrti 2 (2011) (CZ titulky)</a></span>

<div class="bodyobsah">Přichází poslední dobrodružství ságy o Harry Potterovi. V tomto výpravném finále eskaluje bitva mezi dobrem a zlem do otevřené války čarodějného světa. Nikdy nebylo v sázce tolik jako teď. Nikdo už není v bezpečí. Je to ale Harry Potter, kdo možná bude muset podstoupit oběť největší, když se přiblíží rozhodující bitva s Lordem Voldemortem. Tady všechno končí ...</div></i></p>

   <p><i><div class="bodyimages">

<a href="rychlo_a_zbesilo_5.html">

<img src="img/rychlo_a_zbesilo_5.jpg" width="130px" height="180px"></a></div>

<span class="bodynames"><a href="rychlo_a_zbesilo_5.html">Rýchlo a zbesilo 5 (2011) (CZ titulky)</a></span>

<div class="bodyobsah">Nohou zašlapávají pedál plynu do podlahy, jednou rukou řídí a v té druhé třímají zbraň nebo aspoň ukazují vztyčený prostředník. Jsou prostě rychlí a zběsilí. Už popáté. Pod vedením režiséra Justina Lina, jenž si vydobyl ostruhy na předchozích dvou dílech slavné akčně závodní série, se potkávají všichni staří známí – Paul Walker, Vin Diesel a Jordana Brewster – které tentokrát doplňuje i akční hvězda první velikosti Dwayne Johnson.

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší.</div></i></p>

   <p><i><div class="bodyimages">

<a href="kung_fu_panda_2.html">

<img src="img/kung_fu_panda_2.jpg" width="130px" height="180px"></a></div>

<span class="bodynames"><a href="kung_fu_panda_2.html">Kung Fu Panda 2 (2011) (CZ titulky)</a></span>

<div class="bodyobsah">Po si plnými doušky užívá život legendárního Dračího bojovníka, který společně s pěti přáteli, Tygřicí, Jeřábem, Kudlankou, Zmijí a Opičákem, hájí rodné údolí. Všudypřítomnou pohodu ale naruší zprávy o zlosynovi, který plánuje krádež mocné zbraně, jež by mu mohla pomoci dobýt Čínu a zničit umění kung fu. Po společně s Pěti postrachy vyráží na strastiplnou pouť napříč Čínou, na jejímž konci čeká mocný nepřítel. Jak ale mohou přeborníci kung fu zničit zbraň, která je odolná vůči tomu, co ovládají nejlépe? Po musí zapátrat v minulosti a ve svých kořenech, na které úspěšně zapomněl. Jedině tak může získat schopnosti, které mu dají šanci na vítězství.</div></i></p>

   <div class='php2'>
<font color="#888888">1</font> | <a href="index.php?ctrl=&strana=2">2</a> | </div>


</body>

</html>


Dik :)

btw, ešte trošku zmenený kód paging.php:

Kód:
<style>
.php {position: relative; left: 80px}
</style>
<style>
.php2 {position: relative; left: 80px; top: 30px}
</style>
<?php require ("connecttodb.inc");


mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");
$query="SELECT * FROM filmy ORDER BY id";
$result=mysql_query($query, $link) or die ("Spojenie s databázou bolo neúspešné");
$num=mysql_num_rows($result);

if (!isset($_GET['strana'])){

 $strana = 1;

}else{

 $strana = ($_GET['strana']);

}

$limit=5;
$celkovy_pocet=$num;
$pocet_stran=ceil($celkovy_pocet/$limit);
$pociatok=($strana*$limit)-$limit;

echo "<div class='php'>\n";
for ($i=1; $i<=$pocet_stran; $i++)
{
   if ($i<>$strana)
   {
      echo "<a href=\"index.php?ctrl=&strana=",$i,"\">",$i,"</a> | ";
   }
   else
   {
      echo "<font color=\"#888888\">",$i,"</font> | ";
   }//endif
}//endfor
echo "</div>\n";



$query="SELECT * FROM Filmy ORDER BY id DESC LIMIT $pociatok, $limit";
$result=mysql_query($query, $link) or die ("Spojenie s databázou bolo neúspešné");
$num=mysql_num_rows($result);
while ($row=mysql_fetch_array($result))
{
   echo "<p><i>",$row["obsah"],"</i></p>
   ";
}//end while
mysql_free_result($result);

echo "<div class='php2'>\n";
for ($i=1; $i<=$pocet_stran; $i++)
{
   if ($i<>$strana)
   {
      echo "<a href=\"index.php?ctrl=&strana=",$i,"\">",$i,"</a> | ";
   }
   else
   {
      echo "<font color=\"#888888\">",$i,"</font> | ";
   }//endif
}//endfor
echo "</div>\n";
?>


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

Kódy si môžeš "strčiť niekam", pokiaľ nedáš odkaz na web, tak ti nevieme poradiť.
Ja neviem, mám pocit, že sa tu nonstop vynárajú nechápajúci ľudia, čo na vete:
Citácia:
ukáž nám tú stránku

neviete pochopiť?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.06.09
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 20
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 24.07.2011 12:23 | PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie

Stránka ešte nie je zverejnená, ani sa ešte nechystám ...vďaka za "príjemné a profesionálne" vystupovanie, keď Vás tu tak bavia narážky na iných ľudí, poradím si sám alebo si nájdem iné fórum... Dovidenia


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

Citácia:
Stránka ešte nie je zverejnená, ani sa ešte nechystám

Typická výhovorka. Ty chceš pomôcť, nie my. Moje vystupovanie zodpovedá tvojmu správaniu (keď nedokážeš reagovať na požiadavky, nezaslúžiš si odpoveď).
Tému zamykám, problém vyriešený.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
 [ Príspevkov: 8 ] 


PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a stránkovanie

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

31

2774

03.07.2009 13:55

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL a PHP stránkovanie

v Databázy

1

578

22.04.2011 15:21

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pozicia kurzora v dive

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

229

26.04.2010 7:21

kurtulik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Deformacia obrazku v DIVe

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

294

24.03.2009 22:57

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia pre input v skrytom dive

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

218

04.12.2010 12:15

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

floatovanie v dive s overflow: hidden

v HTML, XHTML, XML, CSS

0

250

18.12.2011 16:46

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vycentrovat 3 divy v jednom dive

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

235

14.07.2016 9:07

Lessik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie

v PHP, ASP

7

341

03.05.2008 11:24

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

438

09.01.2009 12:47

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stránkovanie

v PHP, ASP

12

819

01.10.2009 18:08

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

35

1849

13.01.2008 14:11

ROmario

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie

v PHP, ASP

6

145

30.09.2014 22:20

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stránkovanie, pomoc

v PHP, ASP

13

298

30.07.2014 16:42

2xxx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular, strankovanie

v PHP, ASP

3

342

17.02.2009 16:11

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie galerie

v PHP, ASP

2

183

25.06.2012 14:57

Slavci

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyriesene - Strankovanie

v PHP, ASP

0

204

12.03.2010 10:35

speedy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF