[ Príspevkov: 32 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 26.01.2009 21:10 | PHP a stránkovanie

Ahojte opat sa na Vas obraciam ako na odbornikov programovania v PHP ... chalani mam takyto kod (pouzitie studijne ucely)

zobraz.php ktory incudujem na index.php, lenze ked skusam a poslem 100 "textov" tak sa mi pod sobou zobrazi 100 ... potreboval bz som to porozdelovat tak aby som to tak abz sa mi to podelilo na stranky po 10 textov napriklad... viete mi pomoct ? Ide o to ze aj na tomto fore som nasiel scriptz k tomu ale nejak tomu nerozumiem vedeli by ste to inklinovat priamo to mojeho kodu abz som to pochopil ?

Kód:
<?php
session_start();
  include "databaza.php";
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "<center>Pripojenie sa nezdarilo!</center>";
      else:
      echo "";
   endif;
   
   $spojenie = "SELECT * FROM $inzerciatabulka ORDER BY id_inzercia DESC";
   $vysledok = MySQL_Query($spojenie);
   if (!$vysledok):
    echo "Dotazovanie k informaciam sa nepodarilo!";
    else:
    echo "";
  endif;
 
 
 
  while ($vypis = MySQL_Fetch_Array($vysledok))
    echo "<div id=\"inzerat\">
    <div class=\"umiestnenievpravo\">inzerat ID: <b>".$vypis['id_inzercia']."</b></div>
    Inzerát pridaný dňa: ".$vypis['datum_inzercia']." o ".$vypis['cas_inzercia']."
    <center><b><font size=\"3\">".$vypis['titulok_inzercia']."</font></b></center><br>
    ".$vypis['popis_inzercia']."
    <center>..............................................................................................................................................................</center>
    <center>Odoslané užívateľom: <b>".$vypis['smeno_inzercia']."</b> | Poloha: <b>".$vypis['status_poloha']."</b> | Cena: <font color=\"red\"><b>".$vypis['cena_inzercia']."</b></font> € s DPH</center>
    </div>
    ";
?>


Vsetkym vopred dakujem...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a stránkovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.01.2009 21:18 | PHP a stránkovanie

zalezi od toho, ake strankovanie tam chces, bud chces generovat cisla stranok alebo ti stacia odkazy, pomocou ktorych sa pohybujes o jednu stranu dopredu alebo dozadu...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 21:25 | PHP a stránkovanie

No chcel by som ten s cislami ten je isto zlozitejsi ... lepsie to pochopim ... pomozes ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a stránkovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.01.2009 21:33 | PHP a stránkovanie

myslis tento skript? http://www.pcforum.sk/post-vp460968.html#460968

zda sa mi to dost okomentovane, ale tak povedz, comu konkretne nechapes a pokusim sa ti to vysvetlit...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 21:40 | PHP a stránkovanie

jj, myslel som presne ten ... No nerozumiem ako ho mam vlozit a kde do toho mojeho kodu...bo uz som skusal kadeco a nikdy mi to nic neurobi ...

mam urobeny index .. a v nom <? include "zobraz.php"; ?> ten zobraz.php uz som posielal ... ale ako to spojit s [url]http://www.pcforum.sk/post-vp460968.html#460968
[/url] aby to fungovalo.
[/url]


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a stránkovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.01.2009 21:59 | PHP a stránkovanie

zaklad je zistit, kolko zaznamov vyhovuje zadanemu sql prikazu... potom uz len pouzijes skript podobne, ako je uvedeny v prikladoch pouzitia... cize napriklad (musis si tam pridat este pripojenie k db):
Kód:
<?php
define("PAGEVAR", "page");    //nazov parametra v GET, kde sa uchovava cislo stranky
define("DELIMITER", " | ");   //oddelovac cisiel stranok
   
$page = 1;        //cislo aktivnej stranky (default=1)

$sql = "SELECT count(*) FROM $inzerciatabulka";
$numRows = mysql_num_rows(mysql_query($sql));
$rowsPerPage = 10;
$maxPages = 9;

$numPages = ceil($numRows/$rowsPerPage);     //pocet stranok v strankovani

if(!empty($_GET[PAGEVAR]) && $_GET[PAGEVAR]>0 && intval($_GET[PAGEVAR])<=$numPages) {
   $page = $_GET[PAGEVAR];
}

$offset = ($page - 1) * $rowsPerPage;

$sql = "SELECT * FROM $inzerciatabulka ORDER BY id_inzercia DESC LIMIT $offset,$rowsPerPage";
$res = mysql_query($sql);
if($res!==false) {
   while(list($vypis = mysql_fetch_assoc($res)) {
      //vypis
   }
}

echo pagination($numRows, $rowsPerPage, $maxPages);
?>

ale asi to pouzitie nejak zjednodusim, lebo tak sa mi zda, ze je to pre niektorych komplikovane, co som si asi vtedy neuvedomil...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 22:18 | PHP a stránkovanie

No urobil som to takto a vypisalo inzeraty ale na konci chybu... :(

Kód:
<?php
session_start();
   include "databaza.php";
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "<center>Pripojenie sa nezdarilo!</center>";
      else:
      echo "";
   endif;
   
   define("PAGEVAR", "page");    //nazov parametra v GET, kde sa uchovava cislo stranky
   define("DELIMITER", " | ");   //oddelovac cisiel stranok
       
    $page = 1;        //cislo aktivnej stranky (default=1)
   
    $spojenie = "SELECT count(*) FROM $inzerciatabulka";
    $numRows = mysql_num_rows(mysql_query($spojenie));
    $rowsPerPage = 10;
    $maxPages = 9;
   
    $numPages = ceil($numRows/$rowsPerPage);     //pocet stranok v strankovani
   
    if(!empty($_GET[PAGEVAR]) && $_GET[PAGEVAR]>0 && intval($_GET[PAGEVAR])<=$numPages) {
       $page = $_GET[PAGEVAR];
    }
   
    $offset = ($page - 1) * $rowsPerPage;
   
    $spojenie = "SELECT * FROM $inzerciatabulka ORDER BY id_inzercia DESC LIMIT $offset,$rowsPerPage";
    $vysledok = mysql_query($spojenie);
    if($vysledok!==false) {
 
    while ($vypis = MySQL_Fetch_Array($vysledok))
    echo "<div id=\"inzerat\">
    <div class=\"umiestnenievpravo\">inzerat ID: <b>".$vypis['id_inzercia']."</b></div>
    Inzerát pridaný dňa: ".$vypis['datum_inzercia']." o ".$vypis['cas_inzercia']."
    <center><b><font size=\"3\">".$vypis['titulok_inzercia']."</font></b></center><br>
    ".$vypis['popis_inzercia']."
    <center>..............................................................................................................................................................</center>
    <center>Odoslané užívateľom: <b>".$vypis['smeno_inzercia']."</b> | Poloha: <b>".$vypis['status_poloha']."</b> | Cena: <font color=\"red\"><b>".$vypis['cena_inzercia']."</b></font> € s DPH</center>
    </div>
    ";
           }
    echo pagination($numRows, $rowsPerPage, $maxPages);
?>



Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a stránkovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.01.2009 22:32 | PHP a stránkovanie

aku chybu? mas tam includnutu tu funkciu?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 22:37 | PHP a stránkovanie

chyba :
Kód:
Parse error: syntax error, unexpected '=', expecting ',' or ')' in /domains1/public/www_root/newportal/zobrazinzerat.php on line 34

toto je kod co vypisuje chybu... a mal bu vypisat sprankovanie
Kód:
<?php
session_start();
   include "databaza.php";
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "<center>Pripojenie sa nezdarilo!</center>";
      else:
      echo "";
   endif;
   
   define("PAGEVAR", "page");    //nazov parametra v GET, kde sa uchovava cislo stranky
   define("DELIMITER", " | ");   //oddelovac cisiel stranok
       
    $page = 1;        //cislo aktivnej stranky (default=1)
   
    $spojenie = "SELECT count(*) FROM $inzerciatabulka";
    $numRows = mysql_num_rows(mysql_query($spojenie));
    $rowsPerPage = 10;
    $maxPages = 9;
   
    $numPages = ceil($numRows/$rowsPerPage);     //pocet stranok v strankovani
   
    if(!empty($_GET[PAGEVAR]) && $_GET[PAGEVAR]>0 && intval($_GET[PAGEVAR])<=$numPages) {
       $page = $_GET[PAGEVAR];
    }
   
    $offset = ($page - 1) * $rowsPerPage;
   
    $spojenie = "SELECT * FROM $inzerciatabulka ORDER BY id_inzercia DESC LIMIT $offset,$rowsPerPage";
    $vysledok = mysql_query($spojenie);
    if($vysledok!==false) {
 
    while (list($vypis = MySQL_Fetch_Assoc($vysledok)) {
    echo "<div id=\"inzerat\">
    <div class=\"umiestnenievpravo\">inzerat ID: <b>".$vypis['id_inzercia']."</b></div>
    Inzerát pridaný dňa: ".$vypis['datum_inzercia']." o ".$vypis['cas_inzercia']."
    <center><b><font size=\"3\">".$vypis['titulok_inzercia']."</font></b></center><br>
    ".$vypis['popis_inzercia']."
    <center>..............................................................................................................................................................</center>
    <center>Odoslané užívateľom: <b>".$vypis['smeno_inzercia']."</b> | Poloha: <b>".$vypis['status_poloha']."</b> | Cena: <font color=\"red\"><b>".$vypis['cena_inzercia']."</b></font> € s DPH</center>
    </div>
    ";
           }
        }
    echo pagination($numRows, $rowsPerPage, $maxPages);
?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a stránkovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.01.2009 22:45 | PHP a stránkovanie

tu mas chybu:
Kód:
while (list($vypis = MySQL_Fetch_Assoc($vysledok)) {

ma tam byt
Kód:
while ($vypis = MySQL_Fetch_Assoc($vysledok)) {


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 22:46 | PHP a stránkovanie

Oki to preslo ale teraz pise ... ze Fatal error: Call to undefined function: pagination() in /domains1//public/www_root/newportal/zobrazinzerat.php on line 46
teda v riadku

echo pagination($numRows, $rowsPerPage, $maxPages);
ten co je uplne na konci ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a stránkovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.01.2009 22:50 | PHP a stránkovanie

musis tam tu funkciu vlozit alebo includnut...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 22:51 | PHP a stránkovanie

boze ja som blb ... uz chapem ... spravil som to ale ukazuje mi len desat sprav a dost ... aj ked je ich v databaze viac ...

Kód:
<?
function pagination($numRows, $rowsPerPage, $maxPages=15)
{
   global $page, $numPages;

   $ret = "";

    if($numPages>0) {
      $page = 1;        //cislo aktivnej stranky (default=1)
      $from = 1;        //cislo stranky, od ktoreho sa zacina strankovanie
      $to = $numPages;    //cislo stranky, kde strankovanie konci
      $padd_a = ceil($maxPages/2);  //pre pozicovanie cisla aktivnej stranky v strankovani
      $padd_b = floor($maxPages/2); //pre pozicovanie cisla aktivnej stranky v strankovani
       
      //vypocitanie prveho a posledneho cisla stranky v strankovani (pre potreby for cyklu)
      if($page >= $maxPages) {
         $from = $page - $maxPages + $padd_a;
         $to = $from + $maxPages - 1;
         
         if($page == $numPages || $page + $padd_b >= $numPages) {
            $to = $numPages;
            $from = $to - $maxPages + 1;
         }
      }
       
      //odkaz na prvu stranku
      $ret .= (($page > 1) ? '<a href="'.generateURL(PAGEVAR,1).'">&lt;&lt;</a>' : '&lt;&lt;').'&nbsp;';
       
      //odkaz na predoslu stranku
      $ret .= (($page > 1) ? '<a href="'.generateURL(PAGEVAR,$page-1).'">&lt;</a>' : '&lt;').'&nbsp;';
       
      //strankovanie
      for($i = $from; $i <= $to; $i++) {
         if(--$maxPages >= 0) {
            if($page == $i) {
                 $ret .= $i;    //aktivna stranka
            } else {
                 $ret .= '<a href="'.generateURL(PAGEVAR,$i).'">'.$i.'</a>'; //ostatne stranky
            }
            $ret .= DELIMITER;
         } else {
            break;
         }
      }
       
      //odstranenie oddelovaca za poslednou strankou
      $ret = substr($ret,0,-strlen(DELIMITER)).'&nbsp;';
       
      //odkaz na nasledujucu stranku
      $ret .= (($page < $numPages) ? '<a href="'.generateURL(PAGEVAR,$page+1).'">&gt;</a>' : '&gt;').'&nbsp;';
       
      //odkaz na poslednu stranku
      $ret .= (($page < $numPages) ? '<a href="'.generateURL(PAGEVAR,$numPages).'">&gt;&gt;</a>' : '&gt;&gt;');
       
      return $ret;
   }
   
   return false;
}
?>

<?php
session_start();
   include "databaza.php";
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "<center>Pripojenie sa nezdarilo!</center>";
      else:
      echo "";
   endif;
   
   define("PAGEVAR", "page");    //nazov parametra v GET, kde sa uchovava cislo stranky
   define("DELIMITER", " | ");   //oddelovac cisiel stranok
       
    $page = 1;        //cislo aktivnej stranky (default=1)
   
    $spojenie = "SELECT count(*) FROM $inzerciatabulka";
    $numRows = mysql_num_rows(mysql_query($spojenie));
    $rowsPerPage = 10;
    $maxPages = 9;
   
    $numPages = ceil($numRows/$rowsPerPage);     //pocet stranok v strankovani
   
    if(!empty($_GET[PAGEVAR]) && $_GET[PAGEVAR]>0 && intval($_GET[PAGEVAR])<=$numPages) {
       $page = $_GET[PAGEVAR];
    }
   
    $offset = ($page - 1) * $rowsPerPage;
   
    $spojenie = "SELECT * FROM $inzerciatabulka ORDER BY id_inzercia DESC LIMIT $offset,$rowsPerPage";
    $vysledok = mysql_query($spojenie);
    if($vysledok!==false) {
 
    while ($vypis = MySQL_Fetch_Assoc($vysledok)) {
    echo "<div id=\"inzerat\">
    <div class=\"umiestnenievpravo\">inzerat ID: <b>".$vypis['id_inzercia']."</b></div>
    Inzerát pridaný dňa: ".$vypis['datum_inzercia']." o ".$vypis['cas_inzercia']."
    <center><b><font size=\"3\">".$vypis['titulok_inzercia']."</font></b></center><br>
    ".$vypis['popis_inzercia']."
    <center>..............................................................................................................................................................</center>
    <center>Odoslané užívateľom: <b>".$vypis['smeno_inzercia']."</b> | Poloha: <b>".$vypis['status_poloha']."</b> | Cena: <font color=\"red\"><b>".$vypis['cena_inzercia']."</b></font> € s DPH</center>
    </div>
    ";
           }
        }
    echo pagination($numRows, $rowsPerPage, $maxPages);
?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a stránkovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.01.2009 22:57 | PHP a stránkovanie

ved tak si to chcel, 10 sprav na stranu :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 23:00 | PHP a stránkovanie

jj to je ok, ale mam ich v databaze asi 16 ... a malo by dole ukazat c. 2 a ked nan kliknem tak potom na dalsej ukazat zvysnych 6 ... a tam c. 2 nieje len 1tka a <<>> tiesto sipky


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a stránkovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.01.2009 23:04 | PHP a stránkovanie

inak ta funkcia pouziva este jednu - generateURL(), ktoru si tam tiez vloz :)

toto si uprav:
Kód:
$spojenie = "SELECT count(*) FROM $inzerciatabulka";
$numRows = mysql_num_rows(mysql_query($sql));

na:
Kód:
$spojenie = "SELECT count(*) as pocet FROM inzercia";
$res = mysql_fetch_assoc(mysql_query($spojenie));
$numRows = $res['pocet'];

a zakomentuj si nasledujuci riadok vo funkcii pagination():
Kód:
$page = 1;        //cislo aktivnej stranky (default=1)

asi som to odtial nejak zabudol odstranit... uz som to v tom skripte upravil...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.01.2009 8:36 | PHP a stránkovanie

Neviem ci som taky mantavy ale nefunguje mi to ... tu je cely moj kod mrkni sa nan pls.

funkcia je includnuty subor strankovanie.php

Kód:
<?php
session_start();
   include "databaza.php";
   include "strankovanie.php";
include "generateurl.php";
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "<center>Pripojenie sa nezdarilo!</center>";
      else:
      echo "";
   endif;
    define("PAGEVAR", "page");    //nazov parametra v GET, kde sa uchovava cislo stranky
    define("DELIMITER", " | ");   //oddelovac cisiel stranok
       
    $page = 1;        //cislo aktivnej stranky (default=1)
   
    $spojenie = "SELECT count(*) as pocet FROM $inzerciatabulka";
    $res = mysql_fetch_assoc(mysql_query($spojenie));
    $numRows = $res['pocet'];
    $rowsPerPage = 10;
    $maxPages = 9;
   
    $numPages = ceil($numRows/$rowsPerPage);     //pocet stranok v strankovani
   
    if(!empty($_GET[PAGEVAR]) && $_GET[PAGEVAR]>0 && intval($_GET[PAGEVAR])<=$numPages) {
       $page = $_GET[PAGEVAR];
    }
   
    $offset = ($page - 1) * $rowsPerPage;
   
    $spojenie = "SELECT * FROM $inzerciatabulka ORDER BY id_inzercia DESC LIMIT $offset,$rowsPerPage";
    $res = mysql_query($spojenie);
    if($res!==false) {
   while($vypis = mysql_fetch_Array($res)) {
    echo "<div id=\"inzerat\">
    <div class=\"umiestnenievpravo\">inzerat ID: <b>".$vypis['id_inzercia']."</b></div>
    Inzerát pridaný dňa: ".$vypis['datum_inzercia']." o ".$vypis['cas_inzercia']."
    <center><b><font size=\"3\">".$vypis['typ_inzercia'].": <font size=\"2\">".$vypis['titulok_inzercia']."</font></font></b></center><br>
    ".$vypis['popis_inzercia']."
    <center>..............................................................................................................................................................</center>
    <center>Odoslané užívateľom: <b>".$vypis['smeno_inzercia']."</b> | Poloha: <b>".$vypis['status_poloha']."</b> | Cena: <font color=\"red\"><b>".$vypis['cena_inzercia']."</b></font> € s DPH</center>
    </div>
    ";
           }
        }
    echo pagination($numRows, $rowsPerPage, $maxPages);
?>


uz vie ze to ma by na dvoch stranach ale odkaz na stranu 2 nefunguje :( :cry:


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a stránkovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.01.2009 9:49 | PHP a stránkovanie

a zakomentoval si si ten riadok vo funkcii pagination? alebo si rovno skopci novu verziu funkcie z temy pre casto pouzivane skripty...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.01.2009 10:11 | PHP a stránkovanie

No skopcil som novu verziu :roll:


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a stránkovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.01.2009 10:12 | PHP a stránkovanie

a nejde? vcera som to skusil u mna, spravil som zmeny, ktore som pisal vyssie a vsetko slo ako po masle...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.01.2009 10:17 | PHP a stránkovanie

Aha ... bo ja mam take stastie ye mne nic nejde nikdz ;) ja ti skopnem tie tri kody ktore mam a ty hned zistis preco mi to nejde ... este takto pise mi tuto chybu >
Kód:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /t/newportal/generovanieurl.php on line 31


generovanieurl.php
Kód:
<?php
function generateURL()
{
   global $pageDir,$arrRules;
   
   $GET = $_GET;

   $num_args = func_num_args();
   if($num_args>0 && $num_args%2==0) {
      $args = func_get_args();

      foreach($args as $index => $paramName) {
           $paramName = trim($paramName);
           
           if($index%2==0 && !empty($paramName)) {
            $paramValue = trim($args[$index+1]);
           
            if(array_key_exists($paramName,$GET)) {
               if(!empty($paramValue)) {
                  $GET[$paramName] = $paramValue;
               } else {
                  unset($GET[$paramName]);
               }
            } else {
               $GET[$paramName] = $paramValue;
            }
         }
      }

      if(count($GET)>0) {
         foreach($arrRules as $eregRule => $arrUrlRule) {
            list($urlRule,$urlMRWRule) = $arrUrlRule;

            parse_str($urlRule,$arrUrlRule);

            if(count($GET)==count($arrUrlRule)) {
               foreach($GET as $key => $value) {
                    if(array_key_exists($key,$arrUrlRule)) {
                     $urlMRWRule = str_replace($arrUrlRule[$key],$value,$urlMRWRule);
                  }
               }

               if(eregi("^".$eregRule."$",$urlMRWRule) && strpos($urlMRWRule,'$')===false) {
                  return $pageDir.$urlMRWRule;
               }
            }
         }
      } else {
         return $pageDir;
      }
   }
   
   return $_SERVER['REQUEST_URI'];
}
?>


strankovanie.php
Kód:
<?
function pagination($numRows, $rowsPerPage, $maxPages=15)
{
   global $page, $numPages;

   $ret = "";

    if($numPages>0) {
      if(!isset($page)) {
         $page = 1;        //cislo aktivnej stranky (default=1)
      }
      $from = 1;        //cislo stranky, od ktoreho sa zacina strankovanie
      $to = $numPages;    //cislo stranky, kde strankovanie konci
      $padd_a = ceil($maxPages/2);  //pre pozicovanie cisla aktivnej stranky v strankovani
      $padd_b = floor($maxPages/2); //pre pozicovanie cisla aktivnej stranky v strankovani
     
      //vypocitanie prveho a posledneho cisla stranky v strankovani (pre potreby for cyklu)
      if($page >= $maxPages) {
         $from = $page - $maxPages + $padd_a;
         $to = $from + $maxPages - 1;
         
         if($page == $numPages || $page + $padd_b >= $numPages) {
            $to = $numPages;
            $from = $to - $maxPages + 1;
         }
      }
     
      //odkaz na prvu stranku
      $ret .= (($page > 1) ? '<a href="'.generateURL(PAGEVAR,1).'">&lt;&lt;</a>' : '&lt;&lt;').'&nbsp;';
     
      //odkaz na predoslu stranku
      $ret .= (($page > 1) ? '<a href="'.generateURL(PAGEVAR,$page-1).'">&lt;</a>' : '&lt;').'&nbsp;';
     
      //strankovanie
      for($i = $from; $i <= $to; $i++) {
         if(--$maxPages >= 0) {
            if($page == $i) {
                 $ret .= $i;    //aktivna stranka
            } else {
                 $ret .= '<a href="'.generateURL(PAGEVAR,$i).'">'.$i.'</a>'; //ostatne stranky
            }
            $ret .= DELIMITER;
         } else {
            break;
         }
      }
     
      //odstranenie oddelovaca za poslednou strankou
      $ret = substr($ret,0,-strlen(DELIMITER)).'&nbsp;';
     
      //odkaz na nasledujucu stranku
      $ret .= (($page < $numPages) ? '<a href="'.generateURL(PAGEVAR,$page+1).'">&gt;</a>' : '&gt;').'&nbsp;';
     
      //odkaz na poslednu stranku
      $ret .= (($page < $numPages) ? '<a href="'.generateURL(PAGEVAR,$numPages).'">&gt;&gt;</a>' : '&gt;&gt;');
     
      return $ret;
   }
   
   return false;
}
?>


zobrazinzerat.php
Kód:
<?php
session_start();
   include "databaza.php";
   include "strankovanie.php";
   include "generovanieurl.php";
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "<center>Pripojenie sa nezdarilo!</center>";
      else:
      echo "";
   endif;
    define("PAGEVAR", "page");    //nazov parametra v GET, kde sa uchovava cislo stranky
    define("DELIMITER", " | ");   //oddelovac cisiel stranok
       
    $page = 1;        //cislo aktivnej stranky (default=1)
   
    $spojenie = "SELECT count(*) as pocet FROM $inzerciatabulka";
    $res = mysql_fetch_assoc(mysql_query($spojenie));
    $numRows = $res['pocet'];
    $rowsPerPage = 10;
    $maxPages = 9;
   
    $numPages = ceil($numRows/$rowsPerPage);     //pocet stranok v strankovani
   
    if(!empty($_GET[PAGEVAR]) && $_GET[PAGEVAR]>0 && intval($_GET[PAGEVAR])<=$numPages) {
       $page = $_GET[PAGEVAR];
    }
   
    $offset = ($page - 1) * $rowsPerPage;
   
    $spojenie = "SELECT * FROM $inzerciatabulka ORDER BY id_inzercia DESC LIMIT $offset,$rowsPerPage";
    $res = mysql_query($spojenie);
    if($res!==false) {
   while($vypis = mysql_fetch_Array($res)) {
    echo "<div id=\"inzerat\">
    <div class=\"umiestnenievpravo\">inzerat ID: <b>".$vypis['id_inzercia']."</b></div>
    Inzerát pridaný dňa: ".$vypis['datum_inzercia']." o ".$vypis['cas_inzercia']."
    <center><b><font size=\"3\">".$vypis['typ_inzercia'].": <font size=\"2\">".$vypis['titulok_inzercia']."</font></font></b></center><br>
    ".$vypis['popis_inzercia']."
    <center>..............................................................................................................................................................</center>
    <center>Odoslané užívateľom: <b>".$vypis['smeno_inzercia']."</b> | Poloha: <b>".$vypis['status_poloha']."</b> | Cena: <font color=\"red\"><b>".$vypis['cena_inzercia']."</b></font> € s DPH</center>
    </div>
    ";
           }
        }
    echo pagination($numRows, $rowsPerPage, $maxPages);
?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a stránkovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.01.2009 10:29 | PHP a stránkovanie

heh, ty si aku funkciu skopcil? Mal si tuto http://www.pcforum.sk/post-vp442821.html#442821 a nie MRWgenerateURL :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.01.2009 10:47 | PHP a stránkovanie

Ach jaj ja som somarik ...ale tak trosku to fungovalo ... toto uz :D funguje bezvadne ... DAKUJEM VELMI PEKNE !


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 03.07.2009 9:18 | PHP a stránkovanie

Mam uplne jednoduchu navstevnu knihu ktora sa takto uklada
Kód:
<hr color=black> 01/07/2009  14:57:38 &nbsp;root;<br><br>
<hr color=black> 01/07/2009  14:57:15 &nbsp;root;<br><br>
<hr color=black> 01/07/2009  14:57:15 &nbsp;root;<br><br>


Chcel by som nanej pochopit ako kontrolovat vystup ext. suborov.
V kode mam subor vlozeny pomocou include a chcel by som mat podkontrolou kolko krat vyde ---<br><br>--- ako nato pls?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP a stránkovanie

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.07.2009 9:33 | PHP a stránkovanie

substr_count()


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 03.07.2009 9:39 | PHP a stránkovanie

dakujem a este ako by som mohol daky text zamenit za iny?

nasiel som daco taketo

substr_replace(" world","earth",6);

je sposob ako sa vyhnut tretiemu parametru alebo treba aj ten vzdy?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.05.09
Prihlásený: 07.10.13
Príspevky: 63
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Košice
NapísalOffline : 03.07.2009 10:06 | PHP a stránkovanie

Citácia:
dakujem a este ako by som mohol daky text zamenit za iny?

nasiel som daco taketo

substr_replace(" world","earth",6);

je sposob ako sa vyhnut tretiemu parametru alebo treba aj ten vzdy?


tretim nastavujes odkial ma zacat nahradzovat, ak chces cely retazec tak tam das 0

potom je stvrty nepovinny parameter kde nastavis kolko znakov ma nahradit... to je uz nepovinne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 03.07.2009 10:07 | PHP a stránkovanie

pekne dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 03.07.2009 11:05 | PHP a stránkovanie

Pardon, ale este by som potreboval pomoct z nacitanim a vystupom ext suboru. pouzil som toto
Kód:
$chat_load = fopen($chat,"r");
.
.
.
 echo $chat_load ;

a aj ked vynecham upravy tak mi vyhodi chybu
Citácia:
Resource id #11


include $chat; funguje


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP a stránkovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 03.07.2009 11:08 | PHP a stránkovanie

1. Edituj si prispevky
2. Co to ma spolocne so strankovanim?! Pouzi vyhladavanie alebo pozri do dokumentacie


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 32 ] 1, 2


PHP a stránkovanie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

PHP stránkovanie v dive - znemožní stránkovanie

v PHP, ASP

7

307

24.07.2011 12:44

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL a PHP stránkovanie

v Databázy

1

578

22.04.2011 15:21

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie

v PHP, ASP

6

145

30.09.2014 22:20

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie

v PHP, ASP

7

341

03.05.2008 11:24

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

438

09.01.2009 12:47

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

35

1848

13.01.2008 14:11

ROmario

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stránkovanie

v PHP, ASP

12

819

01.10.2009 18:08

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stránkovanie, pomoc

v PHP, ASP

13

298

30.07.2014 16:42

2xxx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strankovanie galerie

v PHP, ASP

2

183

25.06.2012 14:57

Slavci

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular, strankovanie

v PHP, ASP

3

342

17.02.2009 16:11

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyriesene - Strankovanie

v PHP, ASP

0

204

12.03.2010 10:35

speedy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie clankov

v Databázy

12

619

07.11.2007 20:22

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie jaksi nefakci

v PHP, ASP

8

282

22.01.2009 20:41

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strankovanie cez pole

v PHP, ASP

3

330

20.05.2008 8:56

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess a strankovanie

v Ostatné

4

199

08.10.2012 15:21

Lier

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysvetlit: strankovanie - vdaka

v PHP, ASP

22

1107

26.06.2008 23:31

Blackshadow



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF