neopagan - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 32 [ Vyhľadávanie našlo 941 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Android, iOS, Windows Phone (Mobile)   Téma: Android TextToSpeech


Odpovede: 6
Zobrazenia: 69


no zatial len v slovencine, malo by to byt ako tak v pohode. Uvidime v buducnosti. S mensimi chybami pocitam, nic nie je idealne

 Fórum: Android, iOS, Windows Phone (Mobile)   Téma: Android TextToSpeech


Odpovede: 6
Zobrazenia: 69


Text taham z XML z mojho servera, takze k nemu mam pristup, ale ten text sa zobrazuje aj na webe (tam musia byt rimske) a v apke sa ten isty text iba cita TTS. Ale to ma nenapadlo, ze ked natiahnem text do apky, vtedy by som nahradil rimske cisla za normalne, cize vizualne to nebude nikde zobrazene,...

 Fórum: Android, iOS, Windows Phone (Mobile)   Téma: Android TextToSpeech


Odpovede: 6
Zobrazenia: 69


No mam to riesene tym sposobom, ze mam String, ktory obsahuje bezny text.
A pomocou
TextToSpeech tts = new TextToSpeech(this, this);
tts.setLanguage(Locale.US);
tts.speak(mojtext, TextToSpeech.QUEUE_FLUSH, null);

ten text precita. Samozrejme to je len skratena verzia kodu. Ale nie je tam ziadna ...

 Fórum: Android, iOS, Windows Phone (Mobile)   Téma: Android TextToSpeech


Odpovede: 6
Zobrazenia: 69


Pouzivam v mojej apke TTS (TextToSpeech) na precitanie urciteho textu.

Problem je, ze ak su v texte napr. rimske cislice (Karol IV., Ferdinand I), tak to cita ako pismena a nie cisla.

Je nejaka moznost to vyriesit? Nejaky html tag k danej cislici, na zaklade coho by to tts inak interpretoval, ale...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Problém s prepojením PHP a databázy


Odpovede: 13
Zobrazenia: 186


a co osetrit vstupne udaje a celkova bezpecnost? Hned vkladas POST udaje do dtb bez akehokolvek checku, ci su data korektne vyplnene a tiez to nie je osetrene voci injection a pod. I ked ak to pouzivas len ty a kolega, tak to je jedno, ale aspon tie vstupne udaje by som osetril. A ten kod je katastr...

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Textarea limit znakov onkeypress


Odpovede: 4
Zobrazenia: 820


dikes, ano to som uz pozeral, tie bytes som vyriesil pomocou toho Blob co mam v povodnom prispevku. Ale spravim to tak, ze pouzijem normalne maxlength v html a dam mu polovicnu hodnotu ako je limit v dtb v bytes. Tym padom aj keby user zadal vsetky znaky 2-bytove, tak sme v limite. Odpada potom ries...

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Textarea limit znakov onkeypress


Odpovede: 4
Zobrazenia: 820


no ano, nie som uplne doma v javascripte, ale riesim dost komplikovany interny tool, tak sa zaroven aj ucim. Logika toho tvojho kodu je super v beznom javascripte, ale ja tam nemozem pridavat addEventListener ani ziskavat getElementById a pod., a navyse nemam maxlength ale iba pocet bytes, takze max...

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Textarea limit znakov onkeypress


Odpovede: 4
Zobrazenia: 820


Mam textareu:

<textarea name="description" keydown.trigger="handleKeypress($event, $event.target.value)" value.bind="desc" ></textarea>


Kde pomocou keydown checkujem limit znakov. Limit znakov v databaze je vsak nie ako pocet znakov, ale v bytes.

Takze som vytvori...

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Regex - iba cisla a desatinna bodka


Odpovede: 9
Zobrazenia: 514


no to by davalo logiku, keby to robilo len ked tie pismena zadam rychlo po sebe. Ale zadam 'g' a hoci aj po hodine zadam druhe 'g' a uz ho zobrazi, kym ho nezadam treti raz. Ale vsetko nasvedcuje tomu, ze to nebude tym regexom samotnym, ale ako pisete niecim inym naviazanym na ten input.

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Regex - iba cisla a desatinna bodka


Odpovede: 9
Zobrazenia: 514


vola to stale, to som uz debugoval, vysledna hodnota je vzdy spravna, napriek tomu tam zostava to jedno pismeno, kym sa opat nestlaci to iste alebo nieco ine. Pri roznych pismenach to nerobi, iba pri rovnakych. Preco by pri rovnakych po sebe nieco inak fungovalo ako pri abcdef

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Regex - iba cisla a desatinna bodka


Odpovede: 9
Zobrazenia: 514


to som uz skusal, prvotne dava typeof number, a po zmene je to uz string. Jedine riesenie co zatial pomohlo, je ze som dal vratit parseFloat (clean_number); Vtedy neberie ziadne znaky, ani tie duplicitne. Problem je ale potom, ze ani bodku, co potrebujem.

@void: je jedno ako rychlo stlacim po sebe....

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Regex - iba cisla a desatinna bodka


Odpovede: 9
Zobrazenia: 514


v podstate tam posiela cely obsah, po kazdej zmene. Sranda je, ak tie prazdne uvodzovky v regexe nahradim nejakym znakom, napr.

let clean_number = number.replace(/[^0-9.\-]/g, 'X');

tak potom kazde pismeno nahradi za ten znak (logicky), cize aj ked zadam gg, tak to nahradi za XX. Nechapem, ked ...

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: Regex - iba cisla a desatinna bodka


Odpovede: 9
Zobrazenia: 514


Mam input field, kde potrebujem, aby mi pocas pisania validovalo value - aby uzivatel mohol pisat IBA cisla a desatinnu bodku. Problem je, ze to nemozem z istych dovodov spravit ako pattern, ani dat input field type na number a pod, takze to musim riesit v backende (je to cez Aurelia decorator, ale ...

 Fórum: Databázy   Téma: Vypis poradia uzivatela z MySQL dtb


Odpovede: 7
Zobrazenia: 176


diky Eliote :) no logicky ano, ale neviem ako to skombinovat. Skusal som:

SELECT COUNT(*)
FROM(
SELECT score
FROM `tabulka`
WHERE name= 'janko@janko.sk'
)

ale toto mi len zisti pocet riadkov od daneho uzivatela, ja potrebujem spocitat skore pre kazdeho a na zaklade toho to zoradit.

Nasiel som n...

 Fórum: Databázy   Téma: Vypis poradia uzivatela z MySQL dtb


Odpovede: 7
Zobrazenia: 176


Mam MySQL databazu, kde maju uzivatelia zaznaceny pocet bodov za urcity den. Jeden uzivatel moze mat viac dni aj viackrat skore za den. Priklad:

ID / datum / name / score
1 1.6.2018 janko@janko.sk 2
2 1.6.2018 janko@janko.sk 5
3 2.6.2018 ferko@ferko.sk 20
4 5.6.2018 janko@janko.sk 1
5 8.6.2018 ferk...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: ako zistit response externej URL [vyriešené]


Odpovede: 4
Zobrazenia: 125


aha ok, tak nakoniec takto to funguje:

Kód:
if(curl_exec($ch) === false)
{
    echo 'Curl error: ' . curl_error($ch);
}
else
{
    echo 'Operation completed without any errors';$response = curl_exec($ch);}

 Fórum: PHP, ASP   Téma: ako zistit response externej URL [vyriešené]


Odpovede: 4
Zobrazenia: 125


timeout je sice ok, ale ako zistim ci su data na vystupe? ked nemozem checkovat empty, kedze vysledok nemusi byt empty aj ked je vypadok, alebo nejaky iny problem, ze chybaju data, ale nieco v tom vysledku bude.

Skusal som tam davat $errors = curl_error($ch);

ale ked napr. umyselne spravim chybu ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: ako zistit response externej URL [vyriešené]


Odpovede: 4
Zobrazenia: 125


mam takuto funkciu na ziskanie zoznamu z externej URL:

$ch = curl_init();

curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "www.externaurl.sk/zoznam");
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, TRUE);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, FALSE);

curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, array("key: mykey"...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: htaccess z http na https - problem


Odpovede: 4
Zobrazenia: 138


JanoF: tak nechapem preco, ale tato tvoja moznost funguje!!! A to som fakt skusal desiatky inych moznosti. Dakujem pekne!

 Fórum: PHP, ASP   Téma: htaccess z http na https - problem


Odpovede: 4
Zobrazenia: 138


Pokusam sa redirectnut stranku z http na https v htaccess. Robil som to uz x-krat na inych serveroch, vzdy to fungovalo.

Tuto som pouzil toto, lebo nic ine nezabera:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.
RewriteRule ^(.*)$ https://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

RewriteCond ...

 Fórum: Databázy   Téma: vypis jedinecnych poloziek [vyriešené]


Odpovede: 5
Zobrazenia: 154


nie, to nefungovalo, ja totiz nechcem jedinecne ID z prvej tabulky, ale itemid z druhej. Ale uz som to vyriesil tym GROUP BY, funguje to.

Joinom by sa to mozno dalo, ale uz som to query nechcel moc prerabat.

 Fórum: Databázy   Téma: vypis jedinecnych poloziek [vyriešené]


Odpovede: 5
Zobrazenia: 154


No ked tam dam ten DISTINCT ako napr. JanoF poradil, tak hlasi chybu check the manual ... for the right syntax to use near 'DISTINCT(t1.id) = t2.itemid AND (t2.katid='2' OR t2.katid='3' OR t2.katid='6')' at line 1

DISTINCT podla mna nemoze byt v podmienkach, ale iba na zaciatku, kde je SELECT DISTI...

 Fórum: Databázy   Téma: vypis jedinecnych poloziek [vyriešené]


Odpovede: 5
Zobrazenia: 154


mam trosku zlozitejsiu query:

$mysqli->query("SELECT t1.* FROM news t1, kategorie t2 WHERE t1.hide='0' AND t1.id = t2.itemid AND (t2.katid='2' OR t2.katid='3' OR t2.katid='6') ");

ktora my vypise vsetky polozky z tabulky news, ktorych ID sa zhoduje s ITEMID z tabulky kategorie a sucasn...

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: javascript - pridanie TITLE atributu [vyriešené]


Odpovede: 5
Zobrazenia: 197


nj, ale s jquery by som to ako spravil?

$('td.highlight1 a').each(function() {
$(this).attr('title','aaaaaaa');
});

toto mi z nejakeho dovodu nejde tiez

//EDIT:

konecne, pridal som document ready a uz to ide.

$( document ).ready(function() {
$('.highlight1 a').each(function() {
$(this).attr(...

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: javascript - pridanie TITLE atributu [vyriešené]


Odpovede: 5
Zobrazenia: 197


a1 is null.

Lenze tam nemozem dat var a1 = document.querySelector('td.highlight1 a')[0]; kedze tam bude viacej tych <td s tou istou classou.

Skusal som aj takto:

var elms = document.getElementsByClassName('highlight1')
for (var i = 0; i < elms.length; i++) {

var b = elms[i].getElementsByTagName...

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: javascript - pridanie TITLE atributu [vyriešené]


Odpovede: 5
Zobrazenia: 197


Jednoducha vec, no nieco zrejme robim zle. Poradte prosim:

<td class="calcell wd5 d24 highlight1"><a href="" class="selector">Lorem ipsum</a></td>

Chem pridat atribut title do <a href="" title="nieco"> pomocou cisteho javascriptu, nie jquery. Dol...

 Fórum: Android, iOS, Windows Phone (Mobile)   Téma: Vytvorenie iOS applikacie bez Mac-u


Odpovede: 2
Zobrazenia: 319


Pokial nevytvaras nejaku super trooper appku, na ktorej zarobis majland, tak na iOS skor prerobis. Ja som vytvoril appku na Win10 - phone aj PC a teraz ju robim na android. Ale je to free a v ramci hobby, nehodlam podporovat nenasytny iOS :)

 Fórum: JavaScript, VBScript, Ajax   Téma: jednoduchy onclick animation [vyriešené]


Odpovede: 1
Zobrazenia: 270


Na obrazovke budem mat nahodne umiestneny maly obrazok (nahodna pozicia, cize nie vzdy na tom istom mieste).

Chcem, aby sa po kliknuti na ten obrazok tento obrazok presunul vzdy na jednu poziciu, v mojom pripade top: 65px, left:400px.

Skusal som toto:


var relX = ev.pageX - $('#div1').offset().l...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: file get contents - cross domain hlasovanie


Odpovede: 3
Zobrazenia: 196


s iframe to asi nepojde, iframe uz vobec nepodporuje externe linky.

filegetcontents - diky, to som chcel vediet ci to tak funguje, akurat, ze to asi dost bude brzdit moj web, kym sa vlastne cela ta externa stranka natiahne do stringu (za predpokladu, ze na tej ext. stranke bude aj nieco ine okrem ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: file get contents - cross domain hlasovanie


Odpovede: 3
Zobrazenia: 196


Nechcem rozpisovat preco je to tak, ale je takato situacia:

Na partnerskej stranke www.xy.sk je script na hlasovanie. Hlas sa prida na zaklade parametrov v URL, cize napr. www.xy.sk?hash=12345678&userid=22, a podla parametrov ($_GET) sa zaznamena hlas do databazy, ale samotne hlasovanie bude pr...
Stránka: 1 z 32 [ Vyhľadávanie našlo 941 výsledkov ]




© 2005 - 2019 PCforum, edited by JanoF