[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vypis jedinecnych poloziek

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 11.07.18
Príspevky: 928
Témy: 262 | 262
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 18.02.2018 15:20 | vypis jedinecnych poloziek

mam trosku zlozitejsiu query:

Kód:
$mysqli->query("SELECT t1.* FROM news t1, kategorie t2 WHERE t1.hide='0' AND t1.id = t2.itemid AND (t2.katid='2' OR t2.katid='3' OR t2.katid='6') ");


ktora my vypise vsetky polozky z tabulky news, ktorych ID sa zhoduje s ITEMID z tabulky kategorie a sucasne maju KATID 2,3 alebo 6.

Toto funguje v poriadku, tak ako ma, lenze problem je, ak niektora polozka je v tabulke kategorie dvakrat, t.j. napr. je aj v kategorii 2 ale aj 3. Potom mi toto vypise logicky dvakrat.

Chcem vsak, aby danu polozku vypisalo iba raz, napriek tomu, ze bude vo viacerich kategoriach.

Skusal som davat DISTINCT t1.id = t2.itemid, ale to nefunguje, ani t1.id = DISTINCT t2.itemid.

Vedeli by ste prosim poradit?


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
vypis jedinecnych poloziek

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12518
Témy: 1457 | 1457
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 18.02.2018 15:29 | vypis jedinecnych poloziek

DISTINCT(t1.id)


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 20 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G603 | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | iPhone X 256 GB & Pitaka Aramid
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
vypis jedinecnych poloziek

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 15.08.18
Príspevky: 5072
Témy: 73 | 73
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 18.02.2018 15:30 | vypis jedinecnych poloziek

Ako vyzerala ta distinct query presne a ako sa spravala?


_________________
Desktop: CPU AMD FX8350@4.514 | Cooling GELID Solutions Tranquillo rev 2 + Noctuaa NF-S12B 1200 | MB ASUS M5A99FX PRO R2.0 | RAM 2x8GB DDR3 Patriot 1600MHz CL9 Viper 3 | VGA Palit 1060 DUAL 6G | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR CX600M | MONITOR iiyama prolite E2473HDS | MOUSE Roccat SAVU + Razer eXactMat | TeamWolf VOD STORM | OS W10Pro x64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 8GB RAM, nv750, FHD IPS,Crucial M4 128GB | MOUSE Roccat Savu + Roccat Taito | ArchLinux x64 &
Mobil: OnePlus One | FW LineageOS 15.1 Nightly & Tablet: ASUS TF101 32G + dock | FW Stock SBC: Raspberry pi 0 | 3B+
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vypis jedinecnych poloziek

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 11.07.18
Príspevky: 928
Témy: 262 | 262
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 18.02.2018 15:44 | vypis jedinecnych poloziek

No ked tam dam ten DISTINCT ako napr. JanoF poradil, tak hlasi chybu check the manual ... for the right syntax to use near 'DISTINCT(t1.id) = t2.itemid AND (t2.katid='2' OR t2.katid='3' OR t2.katid='6')' at line 1

DISTINCT podla mna nemoze byt v podmienkach, ale iba na zaciatku, kde je SELECT DISTINCT...


EDIT: aha tak nakoniec som pridal toto GROUP BY t2.itemid

a funguje to, to sposobi, ze sa zobrazia len jedinecne polozky.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
vypis jedinecnych poloziek

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 15.08.18
Príspevky: 5072
Témy: 73 | 73
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 18.02.2018 15:59 | vypis jedinecnych poloziek

"SELECT DISTINCT t1.* ..." nerobi to co chces? Pripadne urobit najprv distict, potom join?


_________________
Desktop: CPU AMD FX8350@4.514 | Cooling GELID Solutions Tranquillo rev 2 + Noctuaa NF-S12B 1200 | MB ASUS M5A99FX PRO R2.0 | RAM 2x8GB DDR3 Patriot 1600MHz CL9 Viper 3 | VGA Palit 1060 DUAL 6G | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR CX600M | MONITOR iiyama prolite E2473HDS | MOUSE Roccat SAVU + Razer eXactMat | TeamWolf VOD STORM | OS W10Pro x64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 8GB RAM, nv750, FHD IPS,Crucial M4 128GB | MOUSE Roccat Savu + Roccat Taito | ArchLinux x64 &
Mobil: OnePlus One | FW LineageOS 15.1 Nightly & Tablet: ASUS TF101 32G + dock | FW Stock SBC: Raspberry pi 0 | 3B+
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vypis jedinecnych poloziek

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 11.07.18
Príspevky: 928
Témy: 262 | 262
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 18.02.2018 16:08 | vypis jedinecnych poloziek

nie, to nefungovalo, ja totiz nechcem jedinecne ID z prvej tabulky, ale itemid z druhej. Ale uz som to vyriesil tym GROUP BY, funguje to.

Joinom by sa to mozno dalo, ale uz som to query nechcel moc prerabat.


 [ Príspevkov: 6 ] 


vypis jedinecnych poloziek



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Označenie položiek

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

492

23.02.2008 20:37

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

presúvanie položiek

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

277

13.11.2009 19:12

neXor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis viac poloziek

v Databázy

18

1118

30.12.2009 11:17

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Delphi7: Zobrazovanie moznych poloziek

v Delphi, Visual Basic

2

447

25.12.2008 17:38

Loko11

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strata poloziek v BIOSe

v Biosy a ladenie výkonu

24

860

05.08.2007 21:54

honda

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena položiek dialogoveho okna vo winXP

v Operačné systémy Microsoft

3

233

10.05.2010 16:32

harm22

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pascal - triedenie podla jednotlivych poloziek záznamov

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

537

08.02.2009 19:25

tominoZA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis

v PHP, ASP

13

731

26.06.2008 10:53

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis dni

v PHP, ASP

6

556

19.11.2010 13:30

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stromový výpis

v Sieťové a internetové programy

0

249

19.02.2008 15:29

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis mailov

v Ostatné

3

294

27.08.2010 15:51

1987123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis zložky

v PHP, ASP

6

284

30.05.2012 20:04

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis zariadení

v Operačné systémy Microsoft

14

228

17.02.2016 21:06

bobino38

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis adresara

v PHP, ASP

3

395

16.12.2009 22:25

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL vypis

v Databázy

1

122

07.01.2014 15:34

kudzo3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis adresárov

v PHP, ASP

11

450

14.05.2008 21:52

Tominator



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF