[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zistit response externej URL

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 31.05.20
Príspevky: 946
Témy: 267 | 267
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 04.04.2018 13:24 | ako zistit response externej URL

mam takuto funkciu na ziskanie zoznamu z externej URL:

Kód:
$ch = curl_init();

curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "www.externaurl.sk/zoznam");
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, TRUE);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, FALSE);

curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, array("key: mykey"));

$response = curl_exec($ch);
curl_close($ch);

$arr = json_decode($response, true);


A z toho vysledku $arr potom vypisujem data.

Ako zistim, ak by sluzba prestala fungovat alebo mala vypadok? Proste chcem docielit to, ze ked nebudu dostupne ziadne data, tak mi zobrazi zoznam z mojej databazy a nie z externej URL.

Chcem len vediet, ako zistim, ze sluzba nefunguje. Ci mam v podmienke kontrolovat
Kód:
if empty($response)
alebo co ked $response nebude empty, ale bude obsahovat len prazdne zatvorky alebo nieco bez dat. Alebo mam checkovat nejaky errorcode toho volania?


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
ako zistit response externej URL

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12948
Témy: 1480 | 1480
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 04.04.2018 13:36 | ako zistit response externej URL

pouzivaj timeout

Kód:
curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10); //pocet sekund


no a potom testuj ci mas data na vystupe ci nie a ak nie tak sa siahnes po zozname z db

//tu mas k errorom http://php.net/manual/en/function.curl-error.php


_________________
Streacom DA2 | SilverStone Titanium SX800-LTI 800W | ASRock X299E-ITX/ac | Intel Core i9-9980XE & be quiet! Dark Rock TF | Kingston HyperX Impact 64 GB DDR4 2666 MHz | NVIDIA Titan RTX 24 GB | Intel SSD Optane 905P 480 GB NVMe U.2 & Intel SSD 750 1,2 TB NVMe U.2 & Intel SSD 660p 2 TB NVMe M.2 & Seagate BackUp Plus Portable 56 TB USB | 55" 4K OLED Dell Alienware AW5520QF & 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech G603 | Logitech F710 | Harman Kardon Sabre SB 35 & Sennheiser RS 175 | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 | iPhone X 256 GB & Pitaka Aramid | SilverStone ML05B Milo | Corsair SF600 SFX 600W | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 & NOCTUA NH-L12S | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | NVIDIA GeForce GT 710 1 GB | Intel SSD Optane Memory 32 GB NVMe M.2 & Intel SSD 730 240 GB SATA | Ubuntu Server
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zistit response externej URL

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 31.05.20
Príspevky: 946
Témy: 267 | 267
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 04.04.2018 13:51 | ako zistit response externej URL

timeout je sice ok, ale ako zistim ci su data na vystupe? ked nemozem checkovat empty, kedze vysledok nemusi byt empty aj ked je vypadok, alebo nejaky iny problem, ze chybaju data, ale nieco v tom vysledku bude.

Skusal som tam davat
Kód:
$errors = curl_error($ch);


ale ked napr. umyselne spravim chybu v tej URL a dam vypisat $errors tak mi dava string(0) ""

Z toho teda moc nezistim, kedze to iste mi vypise aj ked je spravna URL.


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
ako zistit response externej URL

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12948
Témy: 1480 | 1480
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 04.04.2018 13:53 | ako zistit response externej URL

testuj ci na vystupe je nieco co sa pri kazdom natiahnuti tej url nachadza a ak sa to tam nachadza, tak vies ze tam su data ktore chces, ak to tam nie je tak siahnes po zozname z db, mozno nerozumiem ze s cim mas presne problem...


_________________
Streacom DA2 | SilverStone Titanium SX800-LTI 800W | ASRock X299E-ITX/ac | Intel Core i9-9980XE & be quiet! Dark Rock TF | Kingston HyperX Impact 64 GB DDR4 2666 MHz | NVIDIA Titan RTX 24 GB | Intel SSD Optane 905P 480 GB NVMe U.2 & Intel SSD 750 1,2 TB NVMe U.2 & Intel SSD 660p 2 TB NVMe M.2 & Seagate BackUp Plus Portable 56 TB USB | 55" 4K OLED Dell Alienware AW5520QF & 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech G603 | Logitech F710 | Harman Kardon Sabre SB 35 & Sennheiser RS 175 | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 | iPhone X 256 GB & Pitaka Aramid | SilverStone ML05B Milo | Corsair SF600 SFX 600W | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 & NOCTUA NH-L12S | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | NVIDIA GeForce GT 710 1 GB | Intel SSD Optane Memory 32 GB NVMe M.2 & Intel SSD 730 240 GB SATA | Ubuntu Server
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zistit response externej URL

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 31.05.20
Príspevky: 946
Témy: 267 | 267
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 04.04.2018 14:09 | ako zistit response externej URL

aha ok, tak nakoniec takto to funguje:

Kód:
if(curl_exec($ch) === false)
{
    echo 'Curl error: ' . curl_error($ch);
}
else
{
    echo 'Operation completed without any errors';$response = curl_exec($ch);}


 [ Príspevkov: 5 ] 


ako zistit response externej URL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Použitie notebokovej DVD RW ako externej mechaniky

v Optické zariadenia

0

644

23.09.2009 12:43

pepe55

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

error empty response

v Služby a webstránky

13

386

22.07.2018 11:01

4040

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistit subdomeny

v Domény

5

950

03.03.2008 12:06

mage

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistit webhosting

v Webhosting a servery

6

2630

18.05.2008 16:41

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistit suciastku

v Elektronika

3

394

08.08.2012 19:47

vesimir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistit integrovanu zvukovku?

v Ovládače

9

910

04.05.2010 0:12

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistit IP adresu

v Siete

4

3389

24.09.2010 19:46

lauraga

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistiť výšku prvku

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

323

02.08.2011 7:15

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistiť koľko krát...

v PHP, ASP

6

577

15.01.2009 20:38

BBUlet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistit frekvenciu monitora?

v Monitory, televízory a projektory

7

1438

25.07.2008 6:29

kurtica

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistit konfiguraciu servera

v Ostatné

4

487

25.10.2012 22:45

eMp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistit ID stranky

v Ostatné

2

2701

15.12.2006 14:18

majso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistit integrovanu Grafiku?

v Ostatné grafické karty

15

2132

02.10.2010 17:19

samson3333

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistit typ dosky

v Intel čipové sady

2

4732

02.12.2007 12:05

fuco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistit pravost nahravky?

v Audio programy

5

940

14.06.2010 19:57

br4n0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista-ako zistit heslo?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Operačné systémy Microsoft

32

5439

05.02.2009 20:04

ZHULO



© 2005 - 2021 PCforum, edited by JanoF