esso82 - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 4 [ Vyhľadávanie našlo 99 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Opensuse Leap 15 - problém s ovládačom Nvidia


Odpovede: 6
Zobrazenia: 132


skus pridat do grubu parameter acpi=off ci to aspon nabootuje
a ako hovori void, bez prestudovania logov sa nikam nepohnes

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: Ako spustit Bitlocker Windows 10


Odpovede: 3
Zobrazenia: 156


no podla toho co tam pise, ma TPM od tohoto vyrobcu znamu bezpecnostnu chybu, pozeral si na stranke vyrobcu, ci nie je k dispozicii update BIOSu? Alebo neviem ci moze byt aj update samostatneho TPM. Inak nikdy som toto nepouzival, tak neviem poradit velmi, len tipujem podla toho screenu

 Fórum: Ostatné programy   Téma: Program na objednávky


Odpovede: 3
Zobrazenia: 189


napriklad tu: http://www.stahuj.centrum.cz/podnikani_a_domacnost/kancelarske_aplikace/ostatni/skladik-skladova-evidence/

Vola sa to skladnik a je to zadarmo, vygooglit mi to trvalo asi 10 sekund :-D

 Fórum: Ostatné programy   Téma: seafile - kopirovat subory lokalne na serveri [vyriešené]


Odpovede: 0
Zobrazenia: 73


Caute, uz dlho som sa chystal konecne nainstalovat si na server (debian) nejaky cloud sw, tak som precital par recenzii a vybral seafile

Teraz, okrem ineho si pomocou seafile chcem zalohovat fotky z mobilu, takze na mobile mam client appku, ktora automaticky posle kazdu novu foto z mobilu domov na ...

 Fórum: Ostatné programy   Téma: UlozTo plugin pre pyLoad


Odpovede: 0
Zobrazenia: 129


caute, nema nahodou niekt funkcny pyLoad plugin na UlozTo? Dik ;)

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: w10 - ucet s diakritkou vytvara duplikat


Odpovede: 6
Zobrazenia: 105


:D :D ja by som to neriesil tiez, len teraz mi nejde nainstalovat ziaden program, tak neviem ci to zavisi od programu :D
a to som ten OS preinstaloval asi pred mesiacom aj nieco lebo uz to bolo pomale jak raikonen pred koncom sezony

asi znova skusim preinstalovat aj ked neviem ci to pomoze, myslim,...

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: w10 - ucet s diakritkou vytvara duplikat


Odpovede: 6
Zobrazenia: 105


caute, este som sa s takym niecim nestretol, tak dufam ze mi pomozete to vyriesit

na laptope mam bohuzial w10 a tam mam ucet pod mojim realnym menom, co je Stano Sláde č ek, ale z nejakeho dovodu sa tam vytvoril este jeden ucet a ten sa vola Stano Sláde c ek, vsimnite si ten rozdiel, ten druhy ucet...

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: Windows 10 nedá sa prihlásiť do konta


Odpovede: 11
Zobrazenia: 2343


ten sposob zmenou registrov je jedina moznost ako sa to da vyriesit a netreba sa toho bat, uz som to robil, je to malina

o co vlasne ide je, ze v registroch je akysi profil uctu, v tvojom pripade sa nieco pokazilo a ten profil je nefunkcny, dobra sprava je, ze existuje zaloha toho profilu a ta sa d...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: VPS server Linux Ubuntu [vyriešené]


Odpovede: 5
Zobrazenia: 154


jj wheel maju rhel centos a pod, debian ma sudo a podobne. Ja si odjakziva vzdy vytvorim skupinu a do nej dam sudoersov

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: VPS server Linux Ubuntu [vyriešené]


Odpovede: 5
Zobrazenia: 154


presne ako pisal kolega predo mnou, je silno odporucane neprihlasovat sa do systemu ako root, pokial existuje ina moznost

takze, bud to sprav ako poradil, ked silou mocou chces, alebo mas este jednu moznost:
ked si schopny pouzit sudo, tak si mozes pridat seba medzi sudoers a trebars aj nastavit va...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Problem s instalaciou Linuxu


Odpovede: 2
Zobrazenia: 154


stary thread, ale mozno pomozem niekomu inemu

ako som pozrel, ten laptop ma pravdepodobne nvidia kartu

pri starsich kerneloch sa o nastavenie grafiky pre instalacny GUI staralo X, kdezto pri novych sa o to stara priamo kernel a to moze niekedy sposobovat problemy pri instalacii

takze su dve mozno...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Dualboot


Odpovede: 16
Zobrazenia: 211


ja ked som naposledy kompiloval na w10 v OVM s i5 6300hq (4core, 4thread), tak pri MAKEOPTS to s 1CPU+1 a 4core+1 vyslo na stejno

inak OPovi by som odporucil aby to nevzdaval tak lahko, je to tazke zo zaciatku nez clovek pochopi ten zakladny princip ako to cele funguje, ale treba sa pytat, ked bude...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Dualboot


Odpovede: 16
Zobrazenia: 211


void to si na 386ke kompiloval kernel 3 dni? :D :D ale ne robim si srandu, mne to tiez celkom trvalo (myslim ten kernel) ale ten handbook na gentoo je strasne zavadzajuci, az mi prislo ze zamerne aby user sam prisiel na to, co a ako to vlasne cele ma spravit

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Dualboot


Odpovede: 16
Zobrazenia: 211


no treba si rozmyslet co vlasne chces
pri legacy ti (predpokladam) ten instalator nainstaluje grub na nulty sector
pri UEFI ti (predpokladam) ten instalator nainstaluje grub na /boot pripadne /efi/boot particiu, ktore cita BIOS a vlasne v BIOSe si vtedy vyberas, ktory bootloader chces pouzit, v prvo...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Dualboot


Odpovede: 16
Zobrazenia: 211


pochybujem ze elementary spustis so zapnutym secure boot. Okrem toho, to, ze ti to nevypisalo ziadnu chybu neznamena, ze ti ten system spravne nabootuje. Ani pokial instalujes napr gentoo, a das si grub2, tak ti nenahlasi, ze mas chybnu konfiguraciu, pokial ju mas naozaj chybnu. To zistis az ked ti ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: regex


Odpovede: 2
Zobrazenia: 143


nepotrebujem, ale inak to spravit neviem

a aby som to doplnil, tak je to takto:
<h1>VZDY TEN ISTY TEXT</h1>
<em><strong>TEXT CO POTREBUJEM</strong><br />

alebo takto:
<h1>VZDY TEN ISTY TEXT</h1>
<em>TEXT CO POTREBUJEM<br />

cize: $pattern="#<h1>VZDY TEN ISTY TEXT</h1>\n<em>(<strong>)?(.*(?=<...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: regex


Odpovede: 2
Zobrazenia: 143


caute, davam to sem, kedze mne sa to tyka php, ale samozrejme to bude rovnake pri vacsine enginov

robim php script na vycuc urcitych info(do pola) z urcitej stranky, potrebujem spravit regex, ktory mi vyberie vsetko medzi tagmi <strong></strong>, cize mam:
<strong>Tu je nejaky text, ktory potrebuj...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Google authentificator a SSH na linuxe


Odpovede: 10
Zobrazenia: 233


no vyborne, gratulujem
dufam ze dalsia rada sa nebude tykat nastavenia LDAP alebo nieco podobne :D

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Google authentificator a SSH na linuxe


Odpovede: 10
Zobrazenia: 233


v podstate ide o to, ze vytvoris kluc pomocou ktoreho sa z lokalneho pocitaca budes pripajat na vzdialeny pocitac
pri vytvarani mas moznost zadat heslo, ktore bude vyzadovane pri prihlaseni (toto heslo ale nie je heslo usera ktorym sa pripajas, cize overenie pomocou hesla bude vypnute, zapnute bude ...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Google authentificator a SSH na linuxe


Odpovede: 10
Zobrazenia: 233


ahoj, ja som to nerobil, osobne mam na domacom serveri (debian) heslo a kluc, podstatne jednoduchsie ako konfigurovat tamto
chcem tym povedat, ze pokial jednoznacne nepotrebujes, tak ti staci ako mam ja, pokial to potrebujes alebo to beries ako technicke cvicenie, potom ti s tym neviem pomoct

pokia...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Linux Kali


Odpovede: 1
Zobrazenia: 240


na to netreba ziadne booky, staci sa naucit citat logy - aj pri tych headersoch by si mal vylogovane co je tam za problem, a potom uz treba iba vediet vygooglit riesenie

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Nefunguje dualboot


Odpovede: 4
Zobrazenia: 238


zaciatok si mal ok, samozrejme EFI je ine ako stary LEGACY mod, pre EFI bootovani sa cita z EFI particie na rozdiel od LEGACY, kde sa cita priamo z boot sectoru
Takze si treba uvedomit, ze kolko boot manazerov bude na EFI particii, tolko moznosti bude v BIOSe na vyber. Kedze chces mat aj W8 aj EOS, ...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Ktore distro?


Odpovede: 8
Zobrazenia: 237


Ja pouzivam SolydK, semi-rolling distro takze upgrady su "on the fly", pred tym som mal aj LMDE ktore fungovalo este lepsie ale ja som chcel KDE desktop
..... a teraz je asi kazdemu jasne ze som debianak :D jj...vlasne na serveri mi bezi wheezy LOL
a Eclispse je aj pre linux, ja osobne pre...

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: Prispôsobovanie obrázkov HTML a CSS


Odpovede: 20
Zobrazenia: 353


myslel som to tak, ze sa to da urobit pomocou css3 transisitions (chrono) ... a hatto13 mas v podstate pravdu, ja si s tym tiez hlavu moc nelamem lol ...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Ubuntu malo miesta


Odpovede: 3
Zobrazenia: 178


a ako to mas spravene? ... mas root aj /home na jednej particii? .. ak hej tak by ti stacilo vytvorit novu particiu pre /home, prehodit tak sucasny /home ... a mas, system hadam nebude potrebovat viac ako 25gb

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: Prispôsobovanie obrázkov HTML a CSS


Odpovede: 20
Zobrazenia: 353


treba si takisto uvedomit, ze pokial chces tamto a iba cisto v css3 tak ti to nebude fungovat na starsich IE pravdepodobne 8 a menej ale ani na starsich internetovych prehliadacoch, potom by bolo treba pouzit JS na vypocet sirky v tom ktorom breakpointe, co sa tyka obrazku a toho kvazi "zoomova...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Chyba disku


Odpovede: 7
Zobrazenia: 191


no v kabloch existuje vzdy pravidlo ze cim dlhsi tym horsi (presny opak ako u penisov :D) .... dlhsi kabel = horsi prenos/vacsia strata dat
Na druhu stranu treba povedat ze u USB kabla 0.6 vs 1.5 metra ziadny rozdiel nebudes poznat, ta strata je tam iba malicky zlomok jedneho percenta, radsej vyber ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: strankovanie


Odpovede: 6
Zobrazenia: 175


ako pisal chrono bud session, popripade este cookies na userovom kompe

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: Nav. menu tlacitko


Odpovede: 14
Zobrazenia: 317


mne sa zda ze OP nikto nepochopil, alebo som nepochopil ja LOL

ale pokial som pochopil, tak odpoved zne NIE, neda sa to spravit pomocou CSS, ale da sa to spravit pomcou javascriptu:

Kód:
if (window.location.href("nejaka_stranka")) {
    sem idu podmienky;
}

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Chyba disku


Odpovede: 7
Zobrazenia: 191


Ahoj, co myslis tym ze system ti disk najde ale nevidno ho? Je v /dev ale nemozes nan pristupovat? Skusal si remountovat ten disk? Aky mas OS?

Podla mna ten vypis z fdisk vyzera OK, resp. je tam partition table, aj ked s boot flagom (? huh), mohol by si este skusit? ->
smartctl --all /dev/sdb
ze ...
Stránka: 1 z 4 [ Vyhľadávanie našlo 99 výsledkov ]




© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF