jasne ze sa da. hover efekt je len pozmeneny styl css. a ked si rovnaky styl nastavis na triedu napr 'active-item' ako by sa mohla volat, pre aktivnu polozku v menu, tak bude taka ista. priklad kodu
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Určite nezabudli, len ti to nedali takto polopatisticky, že sa to dá použiť aj na takéto veci... Nejde o nič iné ako o nastavenie classy pre danú položku a to ti garantujem, že to tam určite bolo.
vidno ze v tom mas chaos triedu si zvolis akukolvek a podla toho si upravis css. ale radsej zacni citat nejake knizky, ukazky a pod. ak sa chces nieco naucit a pochopit
zalezi aka je presne jeho otazka a ako robi stranku. lebo ja som to bral ze triedu mu nastavi cms/on manualne ak je to staticka stranka. podla mna sa pytal na nastavenie rovnakeho stylu pre 'tlacitko' ak je aktivne ako ked je :hover a na to js nepotrebuje. tak ci tak plati moja predchadzaju odpoved, mal by si nieco nacitat
stranku robim klasicky (zaciatocnicky ) t.j. 4 polozky v menu, 4 html dokumenty ku kazdej .. JS je moc na dlho ale ak je nejaka kvalitna sk/cz kniha mozno by som sa na nu pozrel
ak mas 4 staticke podstranky, tak v kazdej prirad aktivnej polozke classu podla chuti (napr. active, current). a tuto classu uz len ostyluj rovnako, ako hover polozku. nehladaj v tom vedu. jednoduchsie ti to uz naozaj nikto nevysvetli
Ako nepochopili? To, že sa to dá urobiť aj pomocou jquery je irelevantné, pretože v konečnom dôsledku stále manipuluješ len html a css... Nerozumiem, kde máš ty vlastne stále problém. Vráť sa k úplným základom html a css, lebo toto smeruje len k tomu, že tu dakomu rupnú nervy a dá ti celý kód... Ale z toho sa nič nenaučíš a o týždeň tu budeš zasa s iným "problémom".
toto sa neriesi cez js ani jquery! o to aby sa tam ta class vyskytla sa stara bud php (framework/cms) alebo ty manualne pri statickych strankach ako pisal HAE07. a to ako to vyzera je jednoduche css tak ako som ti pisal v prvom prispevku.
Ja (*nepekne slovo* ) som vsetky <li> kopiroval rovnake na vsetky html dokumenty, a preto mi ich ukazovalo vsetky naraz a teraz mi je az trapne ze to bola len taka malickost , neviem kde som bol myslou fakt ale uz to ide a ospravedlnujem sa za to "vycinanie"