Opensuse Leap 15 - problém s ovládačom NvidiaDobrý deň, som nováčik čo sa týka operačného systému Linux a keďže sa mi vyskytol problém a neviem ho vyriešiť obraciam sa na niekoho kto by vedel poradiť. Problém spočíva v inštalácii drivera od GK (GTX 1050ti). Distribúcia Linuxu je Opensuse Leap 15. Po nainštalovaní ovládača cez Yast - Software manager, je jedno či nainštalujem nvidia-gfxG03-kmp-default alebo nvidia-gfxG04-kmp-default, po reštarte to pri bootovani zamrzne a koniec. Pred bootovaním to vypíše ešte niekoľko riadkov ERROR ACPI. Nabootovať to následne ide len z vybratou GK. Po odinštalovaní driveru sa normálne nabootuje, avšak stále pred bootom na 2 sekundy sa zobrazí niekoľko riadkov s ERROR ACPI. Neviem či to môže nejak ovplyvňovať ten GK driver preto sa vás pýtam. Na nete som čítal že treba vypnúť ACPI v Biose, avšak v mojom prípade sa jedná o lacnejšiu MB a v biose nič také ako ACPI nieje. Je to UEFI doska. Tak ak by vedel niekto poradiť ako rozchodiť ten Driver tak bude vďačný. Zostava PC: MB: Gigabyte H61M-S2PV, GK: MSI GTX 1050ti, CPU: Intel Core i3 3220, RAM: 8GB DDR3 1600MHZ. Disky SSD (256GB): Windows 7 Pro, HDD (640GB) Windows 10 Pro, HDD (500GB) Opensuse Leape 15. Samozrejme na oknách nieje problém s ovládačmi, čiže nieje poškodená GK. Acpi error by mal byt nieco ine.Je to layer na komunikaciu medzi OS a biosom. Kedze ACPI byva casto bugnute a nespolahlive, tak to moze byt v pohode.ty potrebujes g04.resp: x11-video-nvidiaG04 ...
Opensuse Leap 15 - problém s ovládačom Nvidia |