[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prepinanie stranok - include a podobne...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

Potreboval by som jeden script...
mam napr adresu
Kód:
/?menu=3&jazyk=volaco&page=volaco&volaco=volaco

a potrebujem taky script, co by mi to vedel nacitat a potom napr iba nieco upravovat
napr zmenim jazyk, tak premenna jazyk= sa zmeni, ale ostatne ostanu take iste

ako na to??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prepinanie stranok - include a podobne...

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

myslis taketo nieco?
Kód:
function reGenURL()
{
   $newGET = $tmp = array();
   
   if(func_num_args()%2==0)
   {
      $args = func_get_args();

      foreach($_GET as $keyGET => $valueGET)
      {
         $found = false;
         for($i=0; $i<count($args); $i+=2)
         {
            $key = $args[$i];
            $value = $args[$i+1];
            
            if($keyGET==$key)
            {
               $tmp[$keyGET] = $value;
               $found = true;
            }
         }
         if(!$found)
         {
            $tmp[$keyGET] = $valueGET;
         }
      }
      
      foreach($tmp as $key => $value)
      {
         $newGET[] = $key."=".$value;
      }
      
      return implode("&",$newGET);
      
   }
   return false;
}

Priklad pouzitia:
- zmeni hodnotu parametra jazyk na sk a vrati vyslednu "GET cast" - co mozes potom pouzit napr. pri presmerovani
Kód:
echo reGenURL('jazyk','sk');

alebo ked chces upravit viacero hodnot naraz
Kód:
echo reGenURL(param1,newvalue1,param2,newvalue2,...);


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prepinanie stranok - include a podobne...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 19.04.2008 20:11 | Prepinanie stranok - include a podobne...

v tom sa moc nevyznam, ale vyskusam...

neviem pomocou niecoho nacitat vsetky premenne z adresy.. da sa to?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53

žeby pomocou $_GET ? :)

Kód:
<pre>
<?php
print_r($_GET);
?>
</pre>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prepinanie stranok - include a podobne...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 19.04.2008 22:01 | Prepinanie stranok - include a podobne...

hmm.. vracia pole..
v poliach sa nevyznam, ale diki


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.11.06
Prihlásený: 28.12.09
Príspevky: 107
Témy: 12 | 12

V tomto pripade to je easy...

ak mas napriklad nieco taketo v URLke: /index.php?premenna=hodnota
tak potom $_GET["premenna"] == "hodnota"


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Prepinanie stranok - include a podobne...

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

Blackshadow píše:
hmm.. vracia pole..
v poliach sa nevyznam, ale diki

a v com sa potom vyznas ? nechcem ta zhadzovat, ale najskor si o php precitaj nejake veci a az potom skus pisat skripty... nema zmysel aby sme ti tu ponahadzovali riesenia a ty sa to tak aj tak nenaucis :roll:


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prepinanie stranok - include a podobne...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 20.04.2008 13:07 | Prepinanie stranok - include a podobne...

whitewash píše:
V tomto pripade to je easy...

ak mas napriklad nieco taketo v URLke: /index.php?premenna=hodnota
tak potom $_GET["premenna"] == "hodnota"

to viem preboha.. ale ked neviem aka je ta premenna?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Prepinanie stranok - include a podobne...

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

Blackshadow píše:
to viem preboha.. ale ked neviem aka je ta premenna?

omg tak kto ti potom pisal ten skript ?! ked daco pises, tak snad vies co to je :sick:


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.11.06
Prihlásený: 28.12.09
Príspevky: 107
Témy: 12 | 12

el mariachi: aha uz viem co chce...

No ale to ti tu stenley napisal o par prispevkov vyssie.

Konkretne
Kód:
foreach ($_GET as $premenna => $hodnota) {
     //blablabla, prejde kazdu premennu v GETe, kde $premenna je nazov, $hodnota je hodnota...
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prepinanie stranok - include a podobne...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 20.04.2008 14:12 | Prepinanie stranok - include a podobne...

jj, whitewash to pochopil spravne.. diki.. to je to co som potreboval :)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.11.06
Prihlásený: 28.12.09
Príspevky: 107
Témy: 12 | 12

Len toto ti spravne pobezi len pre linearne polia (cize take, kde vsetky prvky pola su len obycajne premenne, nie dalsie polia... to by potom chcelo napisat nieco rekurzivne ale to by bolo dost komplikovane pri novom "skladani" , lebo okrem mena>hodnoty by si musel pamatat este aj cestu... no proste by to bolo trosku brutalne :D)
Sice GET nema preco byt nelinearne, toto pisem keby si ten kod chces upravit pre nejake svoje pole...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prepinanie stranok - include a podobne...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 20.04.2008 19:57 | Prepinanie stranok - include a podobne...

jasne, ale vlastne cez get pole neposles
diki


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.11.06
Prihlásený: 28.12.09
Príspevky: 107
Témy: 12 | 12

No, cez POST sa pole poslať dá, tak možno sa dá aj cez GET


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Prepinanie stranok - include a podobne...

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

whitewash píše:
Sice GET nema preco byt nelinearne, toto pisem keby si ten kod chces upravit pre nejake svoje pole...
Omyl, dá sa to spraviť veľmi jednoducho: example.com/?pole1[index1]=1&pole1[index2]=2&pole2[index1]=3&pole2[index2]=4


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prepinanie stranok - include a podobne...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 21.04.2008 14:32 | Prepinanie stranok - include a podobne...

zaujimave.. to som nevedel.. to sa mi zide tiez....
diki p360t


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.11.06
Prihlásený: 28.12.09
Príspevky: 107
Témy: 12 | 12

p360t píše:
Omyl, dá sa to spraviť veľmi jednoducho: example.com/?pole1[index1]=1&pole1[index2]=2&pole2[index1]=3&pole2[index2]=4


Cez POST som toto už použil, ale nevedel som, že to ide aj cez GET :)
zase som o niečo múdrejší ;)


 [ Príspevkov: 17 ] 


Prepinanie stranok - include a podobne...



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Include casti stranok...

v PHP, ASP

3

263

17.03.2009 12:42

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prepinanie stranok bez reloadu

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

757

27.10.2008 22:05

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepínanie stránok na webe

v PHP, ASP

15

1428

05.07.2008 17:39

Slappy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

6

126

30.05.2014 0:12

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INCLUDE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

658

14.01.2010 19:47

karolraner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

5

504

10.04.2009 19:10

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

26

552

20.10.2010 21:50

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

46

2027

18.09.2007 13:45

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

10

585

03.01.2008 0:30

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

2

320

22.02.2010 15:25

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<!--#include...

v PHP, ASP

3

276

10.06.2010 18:24

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include dynamický

v PHP, ASP

3

294

31.01.2012 1:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba include

v PHP, ASP

6

373

09.09.2007 21:43

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecne include ?

v PHP, ASP

2

240

20.03.2012 19:05

ewil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastny include

v PHP, ASP

4

274

24.01.2008 14:43

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP include

v PHP, ASP

3

930

09.03.2010 20:17

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF