[ Príspevkov: 47 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 07.04.07
Prihlásený: 10.08.10
Príspevky: 171
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 20.08.2007 17:49 | include

Robim si stranku a chcel by som na nej vyuziv INCLUDE, mam urcity ram kam chcem aby sa my zobrazoval iba text (obsah stranky). Ale neviem ako to naviazat na odkaz aby sa obsah v include zmenil po prejdeni na inu podsekciu stranky. Viem ze nejako mu treba priradit meno ktore sa potom zada ako ciel buttonu aby sa zmenil obsah. Ale neviem ako na to tak mi pls nieco poradte :) THx


_________________
Ten, kto sa pýta, je hlupákom päť minút; ten kto sa nepýta, zostáva hlupákom navždy.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 20.08.2007 18:51 | include

Neviem či myslíš rámec ako rámec, alebo nie, ale to teraz nie je podstatné.
Proste na stránke budeš mať odkazy typu:
Kód:
a href="index.php?stranka=kontakt"


a ten DIV, alebo iframe kam to vkladáš, tak do neho bude vložené iba toto:

Kód:
<?php
  $stranka = $_GET["stranka"];
 
 if(file_exists("pages/$stranka.php")) {include("pages/$stranka.php");}
 else include("pages/default.php");
 ?>


To ti aj skontroluje, či existuje tá stránka a ak nie, tak ti vloží nejakú "defaultnú" (ako si to ty nastavíš).
A ak to chceš, aby ti to zobrazovalo do iFramu, tak iba tomu odkazu dáš atribút target="nazov_ramca".


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 07.04.07
Prihlásený: 10.08.10
Príspevky: 171
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 21.08.2007 16:07 | include

moc diky :)


_________________
Ten, kto sa pýta, je hlupákom päť minút; ten kto sa nepýta, zostáva hlupákom navždy.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 07.04.07
Prihlásený: 10.08.10
Príspevky: 171
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 21.08.2007 20:44 | include

Dnes som to skusal ale upravenu verziu

Kód:
<?php
if($_GET['id']=="1"){
include "produkt.php";
}
?>


Fungovat funguje ale, otvori sa to na celu obrazovku a ja by som chcel aby to bolo len v tom jedno layoute.


_________________
Ten, kto sa pýta, je hlupákom päť minút; ten kto sa nepýta, zostáva hlupákom navždy.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 21.08.2007 22:00 | include

To je pekné, ale ja netuším ako vyzerá zvyšok stránky a čo je v tom produkt.php - tam má byť len to, čo by bolo napísané v bežnom HTML dokumente na tom mieste, kam sa to includuje.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 07.04.07
Prihlásený: 10.08.10
Príspevky: 171
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 21.08.2007 22:10 | include

www.tommys-web.tym.sk mas sa pozri do zdroja mas tam aj css ... A ja chcem aby sa menila iba ta stredna cast kde ma byt text. V zdroji je to tam zvyraznene ako obsah.


_________________
Ten, kto sa pýta, je hlupákom päť minút; ten kto sa nepýta, zostáva hlupákom navždy.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 22.08.2007 1:29 | include

No do toho DIVu - obsah - sa ti bude includovať ten súbor.
A ten includovany súbor bude vo vnútri vyzerať napríklad takto:
Kód:
<p>nejaký text</p><a href=odkaz...


proste klasický html kód, ktorý by sa normálne nachádzal v tom dive a určite to bude fungovať.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 22.08.2007 7:29 | include

inak v čom robíš stránku?
lebo bez poznámok by som sa tam nevyznal ... :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.06.06
Prihlásený: 01.06.14
Príspevky: 2693
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Brezno
NapísalOffline : 22.08.2007 10:06 | include

alebo ak vies html tak si to sprav takto:
Kód:
if(file_exists("pages/" . $page . ".txt")) {
$page = $_GET["id"];
$fp = fopen("pages/" . $page . ".txt", "r+");
$data = fread($fp, filesize("pages/" . $page . ".txt"));
echo $page;
fclose($fp);
} else {
echo "zadana stranka neexistuje";
}
a nemusis nic includovat a tam kde das to echo $page; tam sa ti zobrazi ten obsah ktory listuje z txt suboru, mozes v nom pouzivat aj html :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 22.08.2007 10:28 | include

Zbytočne komplikované. Myslím, že to čo som mu napísal ja je jednoduchšie.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.06.06
Prihlásený: 01.06.14
Príspevky: 2693
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Brezno
NapísalOffline : 22.08.2007 10:30 | include

ano ale toto ma vsestrannejsie vyuzitie a nezasahuje do konstrukcie stranky
Kód:
$page = $_GET["id"];
if(file_exists("pages/" . $page . ".txt")) {
$fp = fopen("pages/" . $page . ".txt", "r+");
$data = fread($fp, filesize("pages/" . $page . ".txt"));
echo $page;
fclose($fp);
} else {
echo "zadana stranka neexistuje";
}
pomylil som sa sry


Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 22.08.2007 10:32 | include

Ani môj skript nezasahuje do konštrukcie stránky :rolleyes:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 07.04.07
Prihlásený: 10.08.10
Príspevky: 171
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 22.08.2007 11:33 | include

Tominator píše:
inak v čom robíš stránku?
lebo bez poznámok by som sa tam nevyznal ... :-)


v macromedia dreamweaver .... tak vies ja som to cele pisal taze sa v tom vyznam ;)


_________________
Ten, kto sa pýta, je hlupákom päť minút; ten kto sa nepýta, zostáva hlupákom navždy.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 22.08.2007 11:37 | include

ja sa tiez vyznam v mojom scripte ale používam PSPAD;
Tvoj kód sa mi zdal temer nečitatelny ... ALE podstatné je že sa v ňom vyznáš TY


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 07.04.07
Prihlásený: 10.08.10
Príspevky: 171
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 22.08.2007 11:42 | include

no ja sa tiez v cudzich kodoch nevyznam ... ale vo vlastnom nemam problem


_________________
Ten, kto sa pýta, je hlupákom päť minút; ten kto sa nepýta, zostáva hlupákom navždy.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 07.04.07
Prihlásený: 10.08.10
Príspevky: 171
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 22.08.2007 20:39 | include

A nemohol by som to dat ze sa vzdy cela stranka zobrazi znovu ? ci to je blbost ? bo do toho jednoho divu mi to stale nejako nejde ...


_________________
Ten, kto sa pýta, je hlupákom päť minút; ten kto sa nepýta, zostáva hlupákom navždy.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 22.08.2007 20:52 | include

Mne to bez problémov funguje, ale urob si to ako chceš - kým sem nedáš celý zdrojový kód (resp ten DIV a ten includovaný súbor), tak neviem kde je chyba.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 23.08.2007 14:35 | include

a aku mas zakladnu stranku? ?index.php, alebo domov.php?
pretoze mne sa zda ze index.php(podla<title>) a myslim ze tym odkazom ides z jednej stranky na druhu a ziadne include sa nevykonava.(nikto nieje neomylny)


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 07.04.07
Prihlásený: 10.08.10
Príspevky: 171
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 23.08.2007 15:26 | include

Nak mi to stale nejde ... ale hrajem sa s tym takze nakoniec na to nejako pridem ... i tak diky za rady


_________________
Ten, kto sa pýta, je hlupákom päť minút; ten kto sa nepýta, zostáva hlupákom navždy.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 23.08.2007 15:30 | include

chyba je v tom odkaze <a href></a>
teraz neviem ze ci si naozaj taky, alebo si z nas strielas.aaach toto je praca
nedavaj
Kód:
<a href="galeria.php?id=2">

ale daj tam
Kód:
<a href="?id=galeria.php">

a do zakladnej stranky index.php ci co to mas lebo ani neviem ci o nej vies
tam kde je ten div:
Kód:
<div id="vlozenie">
<?php
if(isset($id)) include($id);
 ?>
</div>


Naposledy upravil juho dňa 23.08.2007 15:41, celkovo upravené 1

_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 07.04.07
Prihlásený: 10.08.10
Príspevky: 171
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 23.08.2007 15:40 | include

Co je v tom zle ? tak ja s PHP vobec neviem


_________________
Ten, kto sa pýta, je hlupákom päť minút; ten kto sa nepýta, zostáva hlupákom navždy.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 23.08.2007 15:49 | include

shaggy ta asi trosku pomylil s tym (beznym HTML)l ebo te stranky co sa maju vkladat si musis upravit tak ze tam nemozu byt tagy => <> html.....body
takze ponechaj len obsah v body a zmaz vsetko ostatne aj tagy <body></body> aby som nemal pocit ze som to zle vysvetlil
ak nevies s php tak sa nauc aspon HTML


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
include

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.08.2007 15:52 | include

juho píše:
Kód:
<a href="?id=galeria.php">



toto by som radsej nepouzival, kvoli bezpecnosti ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 23.08.2007 16:02 | include

ano a preco? nechapem preco nie __to mi musis vysvetlit__


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 07.04.07
Prihlásený: 10.08.10
Príspevky: 171
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 23.08.2007 17:10 | include

No a ked vymazem tagy body a html tam ako mam potom nastavit pozadie stranky ?? ked tam uz neni body ?

A ja html viem aj css iba s PHP neviem pracovat


_________________
Ten, kto sa pýta, je hlupákom päť minút; ten kto sa nepýta, zostáva hlupákom navždy.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.08.2007 17:24 | include

Ale ja som písal že v tých includovaných súboroch majú byť presne tie tagy, ktoré by inak napísal do toho divu. Napíšem ti zjednodušený príklad.

galeria.php
Kód:
<html>
<head>
 ...nejaká hlavička...
</head>
<body>

<a href="galeria.php?stranka=stranka2>Stranka 2</a>

<div id="div_kam_sa_bude_includovat">
 ten môj include skript (nechce sa mi to kopírovať)
</div>
...


a ten includovaný súbor, v tomto prípade stranka2.php bude vyzerať takto:
Kód:
<h2>Stranka 2</h2>
<p>toto je obsah stranky 2, prihodím sem ešte nejaký obrázok:</p>
<img src="...">


Chápeš? V tom includovanom súbore budú IBA tie tagy, ktoré by si inak priamo písal do toho DIVu.
Viem, že som to vysvetlil trošku chaoticky, ale dúfam že si to pochopil.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 23.08.2007 17:42 | include

tommy70777 píše:
No a ked vymazem tagy body a html tam ako mam potom nastavit pozadie stranky ?? ked tam uz neni body ?

A ja html viem aj css iba s PHP neviem pracovat
ty si asi fakt robis srandu........


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 07.04.07
Prihlásený: 10.08.10
Príspevky: 171
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 23.08.2007 17:56 | include

aha uz viem diky shagy ;)


_________________
Ten, kto sa pýta, je hlupákom päť minút; ten kto sa nepýta, zostáva hlupákom navždy.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 23.08.2007 18:41 | include

shaggy píše:
Ale ja som písal že v tých includovaných súboroch majú byť presne tie tagy, ktoré by inak napísal do toho divu. Napíšem ti zjednodušený príklad.

galeria.php
Kód:
<html>
<head>
 ...nejaká hlavička...
</head>
<body>

<a href="galeria.php?stranka=stranka2>Stranka 2</a>

<div id="div_kam_sa_bude_includovat">
 ten môj include skript (nechce sa mi to kopírovať)
</div>
...


a ten includovaný súbor, v tomto prípade stranka2.php bude vyzerať takto:
Kód:
<h2>Stranka 2</h2>
<p>toto je obsah stranky 2, prihodím sem ešte nejaký obrázok:</p>
<img src="...">


Chápeš? V tom includovanom súbore budú IBA tie tagy, ktoré by si inak priamo písal do toho DIVu.
Viem, že som to vysvetlil trošku chaoticky, ale dúfam že si to pochopil.
nie asi ty to nechapes videl si tu stranku? on musi includovat subor (galeria.php) do suboru (index.php{alebo jak to tam ma}) a nie presmerovat sa z (index.php) na (galeria.php)-> ten tvoj priklad je zly!
ked uz tak by tam malo byt :
Kód:
<a href="?stranka=stranka2">
on to nikdy nespravi ked ho takto budes mylit


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
include

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.08.2007 20:03 | include

juho píše:
ano a preco? nechapem preco nie __to mi musis vysvetlit__

tymto stylom zapisu by si si mohol potom prezerat vsetky subory, stacilo by ti len zmenit cestu v GET ;)


 [ Príspevkov: 47 ] 1, 2


include



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

6

126

30.05.2014 0:12

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

26

549

20.10.2010 21:50

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

2

320

22.02.2010 15:25

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

10

585

03.01.2008 0:30

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INCLUDE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

658

14.01.2010 19:47

karolraner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

5

504

10.04.2009 19:10

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<!--#include...

v PHP, ASP

3

276

10.06.2010 18:24

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP include

v PHP, ASP

3

930

09.03.2010 20:17

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecne include ?

v PHP, ASP

2

240

20.03.2012 19:05

ewil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include blbne..

v PHP, ASP

6

180

14.11.2011 10:05

black1101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastny include

v PHP, ASP

4

274

24.01.2008 14:43

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba include

v PHP, ASP

6

373

09.09.2007 21:43

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include dynamický

v PHP, ASP

3

291

31.01.2012 1:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Logo a include

v PHP, ASP

15

787

10.03.2007 16:58

webmaker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s include

v PHP, ASP

28

909

13.04.2008 11:17

haho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

podmienka na include

v PHP, ASP

2

262

16.01.2010 18:40

M1rcO_o



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF