[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.11.07
Prihlásený: 09.03.15
Príspevky: 56
Témy: 16 | 16
NapísalOffline : 06.12.2007 6:34 | include

Chcem sa spytat, ako treba spravne pouzit include aby sa mi pri volbe menu nenacitala cela stranka nanovo, ale aby sa nacital iba obsah.
Menu mam vlozene takto:
Kód:
<?php include "menu.php" ?>

A v obsahu mam pouzity tento kod, ale pri nejakej volbe z menu sa mi vzdy nacita cela stranka nanovo.
Kód:
<?php
$hcheck = strstr($_GET["load"],"..");
if($hcheck == ""){
   if(file_exists($_GET["load"]) == true){
      $ac = $_GET["load"];
   } else {
      $ac = "uvod.html";
   }
} else {
   $ac = "uvod.html";
}
?>
   <?php include $ac ?>

Mam tam nieco zle? Alebo mi prosim napiste nejaky ten zdrojak, aby mi to fungovalo spravne. Dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 06.12.2007 8:32 | include

stranka sa ti len refresne a vtedy sa zmeni obsah


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 06.12.2007 9:09 | include

neviem ci som ta spravne pochopil ale podla vsetkeho mas nejaky table kam chces nacitavat obsah suboru nejakeho podla volby v menu?
to by som riesil nasledovne:
v indexe:
Kód:
<?php include 'menu.php' ?>

v tome menu.php by si mal linky napr.
Kód:
<a href="index.php?menu=clanky">Clanky</a>

a potom dalej v indexe kde by si chcel nacitavat:
Kód:
<?php
if ($HTTP_GET_VARS['menu'] == '')
{
    $menu = 'uvod';
}
else
{
   $menu = $HTTP_GET_VARS['menu'];
}
if (file_exists($menu.'.php'))
{
   include $menu.'.php';
}
else
{
   die('Zadana stranka neexistuje');
}
?>


to by sposobilo ze ak nemas zadanu get premennu defaultne pri naciotani stranky by includovalu uvod. cize subor kt. sa ma nacitavat hned na zaciatku. inak sa nacitava podla zvoleneho menu.


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 06.12.2007 9:49 | include

myslim ze on chce efekt ako je pri iframoch ze sa loadne iba ten iframe a nic ine ale atak to sa neda cez php da sa to cez html ale su s tym iba problemy


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 06.12.2007 10:15 | include

ved ale ten moj script to presne robi. nacita iba to co je v tom subore. cize ak tam mas iba jednu vet nacita ju. ak tam ma komplet html stranku nacita ju. takze neni co riesit..


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
include

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.12.2007 10:36 | include

je co riesit, lebo ako drako povedal, chce pravdepodobne simulovat chovanie (i)framu, co cez samotne include() nedocielis...

mohol by si to spravit cez ajax, ale to je uz ina kapitola...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.11.07
Prihlásený: 09.03.15
Príspevky: 56
Témy: 16 | 16
Napísal autor témyOffline : 07.12.2007 6:26 | include

Ano presne to chcem. Chcem efekt ako je pri iframoch ze sa loadne iba ten iframe a nic ine. Mam stranky formou tabulky a pri volbe menu chcem aby sa menila iba jedna bunka. Aby sa menu a vsetko ostatne nemuselo nacitavat nanovo. Slo by to nejak?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 07.12.2007 12:22 | include

asi iba cez ten ajax alebo framamy


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.01.08
Prihlásený: 02.01.08
Príspevky: 3
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 02.01.2008 20:55 | include

vl4kn0 píše:
ved ale ten moj script to presne robi. nacita iba to co je v tom subore. cize ak tam mas iba jednu vet nacita ju. ak tam ma komplet html stranku nacita ju. takze neni co riesit..

prestne tak ziadne iframy


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 03.01.2008 0:15 | include

vl4kn0-v kod je dobry vacsina ludi pouziva rozne mutacie toho aj ja
praktycky, mate jedno ci to riesite tak alebo frame, ajak je tam len rozdiel ze sa pri vl4kn0 refreshne stranka ale v nicom inom

pokial nemas v kode aj nieco co vyprazdnuje pamat tak je to iste bez ziadneho druheho spomalenia

ale ak ide iba o ten efekt tak jednoznacne ajax z velkimi znamkami php, posielanie veci ktore je mozno vidiet aj po "kroku spat" ne jak v pri frame kde das spat a si o 500 stranok dozadu


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 30.08.07
Prihlásený: 11.07.08
Príspevky: 513
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Prešov
NapísalOffline : 03.01.2008 0:30 | include

EidzEm píše:
...Slo by to nejak?

vl4kno ti to napisal dobre...aj ked su rozne varianty ako to zapisat ;)


_________________
MB: Asus P5KC | CPU: Intel Core2Duo E6750 | VGA: ATi HD3870 | RAM: 2x1GB A-DATA 800MHz | HDD: Siemens 250GB | LCD: Samsung 22'' 223BW
 [ Príspevkov: 11 ] 


include



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

6

126

30.05.2014 0:12

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

46

2027

18.09.2007 13:45

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

26

551

20.10.2010 21:50

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

2

320

22.02.2010 15:25

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INCLUDE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

658

14.01.2010 19:47

karolraner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

5

504

10.04.2009 19:10

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<!--#include...

v PHP, ASP

3

276

10.06.2010 18:24

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP include

v PHP, ASP

3

930

09.03.2010 20:17

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba include

v PHP, ASP

6

373

09.09.2007 21:43

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecne include ?

v PHP, ASP

2

240

20.03.2012 19:05

ewil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include blbne..

v PHP, ASP

6

180

14.11.2011 10:05

black1101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastny include

v PHP, ASP

4

274

24.01.2008 14:43

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include dynamický

v PHP, ASP

3

294

31.01.2012 1:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Logo a include

v PHP, ASP

15

788

10.03.2007 16:58

webmaker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s include

v PHP, ASP

28

909

13.04.2008 11:17

haho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

podmienka na include

v PHP, ASP

2

264

16.01.2010 18:40

M1rcO_o



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF