[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Online

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 21.09.13
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 2065
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Považská By...
NapísalOnline : 25.05.2014 13:53 | include

Mam taky problem, keď inxludujem subor napriklad abcd.php zo sučasneho adresara a urobim to takto tak to ide-
Kód:
include('abcd.php');

ale podla php.net je ./abcd.php to iste ale include('./abcd.php'); mi vypiše hlašku že subor neexistuje, to by bolo ale jedno ale keď chcem ten subor vytiahnuť z adresara vyššie (podla php.net to je ../) tak použijem include('../abcd.php'); tak znova to iste, subor neexistuje aj keď ho tam mam.
Nechapem, tak vas prosim, ako by som mohol "vytiahnuť" subor z adresara vyššie?


P.S: to iste robi aj require()


_________________
Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen.
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
include

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12419
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.05.2014 16:19 | include

Ak berieme ze includujes zo subora v /adresarsincludom/blabla.php a chces includnut subor abcd.php z /adresar/
Kód:
include('../adresar/abcd.php');


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Online

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 21.09.13
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 2065
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Považská By...
Napísal autor témyOnline : 25.05.2014 16:38 | include

Ano nato som prave prišiel len dalšia chyba, mam tam ten subor ale vypisuje:
Warning: include_once(): Failed opening '../cesta/xyz.php' for inclusion
poriešil som to pridaním @ pred include myslíte že som dobre spravil? :D Ale všetko funguje ako ma len to tam vypíše


_________________
Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 25.05.2014 16:47 | include

Nie, nespravil si dobre. Akurát si potlačil chybovú hlášku, ale súbor sa ti neincludne... tým pádom ti to nemôže fungovať tak, ako potrebuješ.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Online

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 21.09.13
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 2065
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Považská By...
Napísal autor témyOnline : 25.05.2014 17:03 | include

Ale ano, urobil som to tak že som tam uložil echo 'adgsdtjhdtbth'; a ten include mi to includne


_________________
Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 25.05.2014 18:04 | include

A si si istý, že problém nie je inde? V tvojom kóde je include, ale v chybe sa spomína include_once. Nie je chyba inde?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 02.06.08
Prihlásený: 19.07.16
Príspevky: 3330
Témy: 147 | 147
Bydlisko: Žilina / Os...
Vek: 24
NapísalOffline : 30.05.2014 0:12 | include

./ začína od koreňové adresára ako to je v konfigurácií ak sa nemýlim, prípadne __DIR__ je aktuálny adresár skriptu.
Hoď si miesto include() -> require() a uvidíš miesto warningu fatal error ak chceš lepší debug ;)


_________________
PC - ASUS M2N-MX Se+ | AMD X2 4200+ | 2GB RAM | Nvidia 8600GT | WD 320GB | 350W |NTB - ASUS K50AB SX-010 | | ASUS X550L | SteelSeries Mousepad | A4tech XL-750BF | HTC Explorer |
CCNA (640-802) |
 [ Príspevkov: 7 ] 


include



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

26

549

20.10.2010 21:50

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

2

320

22.02.2010 15:25

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

10

585

03.01.2008 0:30

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INCLUDE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

658

14.01.2010 19:47

karolraner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

5

504

10.04.2009 19:10

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

46

2019

18.09.2007 13:45

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastny include

v PHP, ASP

4

274

24.01.2008 14:43

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba include

v PHP, ASP

6

373

09.09.2007 21:43

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include dynamický

v PHP, ASP

3

291

31.01.2012 1:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<!--#include...

v PHP, ASP

3

276

10.06.2010 18:24

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP include

v PHP, ASP

3

930

09.03.2010 20:17

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecne include ?

v PHP, ASP

2

240

20.03.2012 19:05

ewil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include blbne..

v PHP, ASP

6

180

14.11.2011 10:05

black1101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include a kodovanie

v Ostatné

2

392

19.06.2008 11:27

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Logo a include

v PHP, ASP

15

787

10.03.2007 16:58

webmaker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include celeho systemu

v PHP, ASP

11

345

14.10.2007 19:53

Flety



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF