[ Príspevkov: 27 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
NapísalOffline : 18.10.2010 17:53 | include

menu.php
Kód:
<ul class="glossymenu">
<li><a href="index.php?site=index">Domov</a></li>
<li><a href="index.php?site=prihlasenie" >Prihlasenie</a></li>
<li><a href="index.php?site=registracia" >Registracia</a></li>

</ul>

index
Kód:
<?php
$site=$_GET['site'];
if(!(strana))
{
include("site.php");
 }
else
{
echo "lol";
}
 ?>

takze ten menu.php mam includnuty do index.php a tam v tom indexe by sa mala zobrazovať ta strana ..len nemam to asi uplne dobre lebo mi to nejde tak vas ziadam o radu --


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 18.10.2010 18:01 | include

if(!(strana)) kde mas def strany?


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 18.10.2010 18:09 | include

jaky def strany?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 18.10.2010 18:14 | include

tu mas podmienku if(!(strana)) kde mas definovanu strana?
nechyba ti tam $strana? php sa nevenujem nejako velmi ale typujem ze to mas bud zle zapisane alebo nedostavas dobru hodnotu (v tomto pripade boolean) ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 18.10.2010 18:16 | include

no jo
Kód:
<?php
$site=$_GET['site'];
if(!(site))
{
include("site.php");
 }
else
{
echo "lol";
}
 ?>

ale furt to nefunguje


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 18.10.2010 18:22 | include

skus to zapisat takto aspon uvidime ako sa ti vyhodnoti podmiena,alebo skus tento zapis include 'XXX.php';
<?php
$site=$_GET['site'];
if(!(site))
{
include("site.php");
echo "funguje";
}
else
{
echo "lol";
}
?>

aj tak tam mas chybu asi porvnavas site a nie premennu $site ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 18.10.2010 18:48 | include

Radia si navzájom pat a mat.
don jebot - áno, porovnáva konštantu site, ktorá neexistuje. Ak teda nevieš, tak mu neraď.

dessert - zaujímavé riešenie, načo používaš tú premennú $site, keď includuješ stále ten istý súbor? Ten kód si si písal ty? Lebo je totálne zle, vidím tam minimálne tri chyby (ak teda správne predpokladám, čo to má robiť).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 18.10.2010 18:56 | include

shaggy píše:
Radia si navzájom pat a mat.
don jebot - áno, porovnáva konštantu site, ktorá neexistuje. Ak teda nevieš, tak mu neraď.


odkial vies ze neexistuje a nema ju definovanu niekde inde v kode?


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 18.10.2010 19:10 | include

Lebo vidím, čo tým scriptom chcel urobiť. Tamten kúsok kódu je celkom nezmyselný, som si viac než istý, že to robí zle.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
include

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 18.10.2010 19:18 | include

to hádam každý, kto kedy robil s php :) ale tá poznámka o patovi a matovi ma rozosmiala :lol:
ale pre istotu: dessert, to je naozaj celý kód odkopírovaný tak ako ho máš? ide mi o to, či si neurobil tých pár hrúbok čo tam vidím len pri prepisovaní kódu na fórum...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 18.10.2010 19:48 | include

nooo ja ho mam s pameti mi ho kamarat ukazoval tak rpeto neviem co je zle ... a neviem kedy bduem zase s tym kamaratom ...takze som chcel sa spytat o radu ..ano je to celý kod ...:D ak chapes co tam traba tak pls porad :D ...pat a mat :D dobra kom
binacia


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
include

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 18.10.2010 19:53 | include

máš aspoň predstavu, na akom princípe ti to má fungovať? máš nejaké skúsenosti s php?
kľudne by som ti sem mohol hodiť riešenie, ktoré som istú dobu používal a bohate by ti stačilo, ale nenaučil by si sa nič ak ti sem dám hotovú vec...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 18.10.2010 20:04 | include

hlavne prezen $site aspon cez htmlspecialchars. Na riesenie $site . 'php' sa vobec nespoliehaj, lebo ti tam dotycny prdne null byte a je uz len vecou serveru ako ho bude interpretovat a samozrejme vecou utocnika ako to zneuzije.


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 18.10.2010 20:05 | include

viem php ..ale hore som napisal co to ma robiť ...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 18.10.2010 20:20 | include

Nevies PHP. Keby si mal prejdene co i len najmensie zaklady PHP a pri pisani (kopirovani?) kodu pouzival hlavu, nenapises to, ako si napisal. Skus sa s tym este pohrat, zisti si, ako sa spravne pracuje s premennymi a o radu poziadaj, az ked budes uplne zufaly, nie pri prvom neuspesnom pokuse. Tiez si davaj pozor na to, aby sa po tebe dal ten text normalne precitat.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 18.10.2010 20:25 | include

nevravim ze upne ovladam php ale nieco viem ..ale aj tak som stoho vedla :( som myslel ze mi poradite


Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 18.10.2010 21:05 | include

My ti radím, ale naše rady nie sú také, že ti napíšeme hneď správne celý kód - snažíme sa ťa naviesť na správnu cestu, iba tak sa to naučíš.

Takže ešte raz, tvoj kód vyzerá takto:
Kód:
<?php
$site=$_GET['site'];
if(!(site))
{
include("site.php");
 }
else
{
echo "lol";
}
 ?>

Vieš mi vysvletiť čo znamená tá podmienka na treťom riadku?
Kód:
if(!(site))

Čo ňou kontroluješ, nevidíš tam chybu?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 19.10.2010 13:51 | include

mám to..len to neviem ošetriť :( ..aby sa mi tam niekdo nedostal ...poradte mi
menu
Kód:
<ul class="glossymenu">
<li><a href="index.php?site=home.php" method="get">Domov</a></li>
<li><a href="index.php?site=zoo.php" method="get">Zoo</a></li>
<li><a href="index.php?site=registracia.php" method="get">Registracia</a></li>

</ul>

index
Kód:
<?php
$site=$_GET['site'];
if(!defined(site))
{
include($site);

}
else
{
include("home.php");
}
?>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
include

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 19.10.2010 13:56 | include

chlape, začínam naberať podozrenie, že ty vidíš php prvýkrát v živote...
čo si na tom akože zmenil? stále je to zle. Kompletná absencia programátorského zmýšľania...

Kód:
if(!defined(site))

tebe to oko nevyrazí ??????

a okrem toho, skús vymyslieť iný spôsob, podľa čoho budeš inkludovať, lebo tento čo máš je veľmi zlý


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
include

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.10.2010 13:58 | include

dessert píše:
mám to..len to neviem ošetriť :( ..aby sa mi tam niekdo nedostal ...poradte mi

pozri si tento sposob http://www.pcforum.sk/post-vp282637.html#282637


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 19.10.2010 13:59 | include

ide to proste tak co ... mas radit nie pindať

// pridané po 20 sekundách od posledného príspevku

stenley píše:

dik


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
include

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 19.10.2010 14:01 | include

Citácia:
ide to proste tak co ... mas radit nie pindať

pre mňa za mňa si to urob ako sa ti zachce, ale keď máš takéto problémy pri 5-riadkovom kóde, veľa šťastia


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
include

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.10.2010 14:04 | include

dessert, to nie je o pindani, ale o tom, ze ti to uz niekolkokrat bolo vycitane, a aj tak si to doteraz neopravil... ked sa pozries na ten kod, tak if vetva bude vzdy splnena (kedze zrejme nemas definovanu konstantu site) a nie je uz problem includnut lubovolny skript v tvojej adresarovej strukture...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 19.10.2010 14:07 | include

konecne hotove ..dik za rady :) ..sorry za ťažkosti so mnou :loony: chcete to videt jak to dopadlo? :lol:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 15.09.07
Prihlásený: 02.11.11
Príspevky: 147
Témy: 5 | 5
Bydlisko: silicon valley
NapísalOffline : 20.10.2010 19:41 | include

no az by som bol zvedavy...


_________________
......
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 20.10.2010 20:03 | include

:D
menu.php
Kód:
<li><a href="index.php?site=home" method="get">Domov</a></li>
<li><a href="index.php?site=zoo" method="get">Zoo</a></li>
<li><a href="index.php?site=registracia" method="get">Registracia</a></li>
<li><a href="index.php?site=login" method="get">Prihlásiť</a></li>

index.php
Kód:
<?php
$site=$_GET['site'];
switch ($site){
   case "home":
      include_once("home.php");
      break;
   case "zoo":
      include_once("zoo.php");
      break;   
   case "registracia":
      include_once("registracia.php");
      break;   
   case "registracia2":
      include_once("registracia2.php");
      break;
   case "login":
      include_once("login.php");
      break;
  case "login2":
      include_once("login2.php");
      break;     
   default:
      include_once("home.php");
} ?>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
include

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 20.10.2010 21:50 | include

ehm, jedna otázka: odkiaľ si vzal atribút METHOD pre odkaz? A ešte druhá otázka - jeden jediný dovôd, prečo si to tam pichol?


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 27 ] 


include



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

2

320

22.02.2010 15:25

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

10

585

03.01.2008 0:30

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INCLUDE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

658

14.01.2010 19:47

karolraner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

6

128

30.05.2014 0:12

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

5

504

10.04.2009 19:10

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

46

2027

18.09.2007 13:45

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastny include

v PHP, ASP

4

274

24.01.2008 14:43

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba include

v PHP, ASP

6

373

09.09.2007 21:43

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecne include ?

v PHP, ASP

2

240

20.03.2012 19:05

ewil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include blbne..

v PHP, ASP

6

180

14.11.2011 10:05

black1101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<!--#include...

v PHP, ASP

3

276

10.06.2010 18:24

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP include

v PHP, ASP

3

930

09.03.2010 20:17

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include dynamický

v PHP, ASP

3

294

31.01.2012 1:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include a kodovanie

v Ostatné

2

392

19.06.2008 11:27

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Logo a include

v PHP, ASP

15

792

10.03.2007 16:58

webmaker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include celeho systemu

v PHP, ASP

11

348

14.10.2007 19:53

Flety



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF