[ Príspevkov: 47 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 23.08.2007 20:21 | include

stenley píše:
tymto stylom zapisu by si si mohol potom prezerat vsetky subory, stacilo by ti len zmenit cestu v GET ;)
a co to znamena?


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
include

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.08.2007 20:40 | include

dajme tomu, ze by si mal pristupove udaje k databaze ulozene v subore db.inc. Kedze v URL zadavas nazov suboru, ktory chces includnut, je mozne pristupovat aj k db.inc a jeho obsah sa ti zobrazi ako obsah stranky...a pristupove udaje su prezradene...a pri tom nemusi byt ani v tom istom adresari, staci len troska pozmenit cestu, napr ../db.inc

Preto som napisal, ze tvoj navrhnuty sposob includovania nie je bezpecny...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.08.2007 23:29 | include

juho - ten môj príklad je zlý? ALE TO JE LEN PRÍKLAD!
Už to pochop, ja som mu chcel vysvetliť čo sa má includovať. To galeria.php som použil len tak, s jeho stránkou nemá nič spoločné.
Keď si taký múdry napíš mu presne celý postup aby si ho aj ty nemýlil. Sorry, ja nemám čas si pozerať jeho stránku a napísať mu celý kód presne podľa neho. Ak ty ten čas máš, tak to urob ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 27.08.2007 12:09 | include

no to som napriklad nevedel kedze nemam na servere vytvorenu databazu. takze ohladom tohto ti nemozem oponovat,
avsak keby si mohol otvorit ten subor pomocou include() tak potom by sa ten subor dal otvorit aj cez normalny prehliadac tak stale neviem co tym myslis,
aj ked mam na pc Mysql tak som ten subor db.inc nevedel najst mozes prezradit kde ho tam mam hladat?


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
include

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.08.2007 12:16 | include

ved prave, ze by sa dal otvorit cez prehliadac, cize by bol kazdemu dostupny a preto by si kazdy mohol prezerat jeho obsah...db.inc som uviedol len ako priklad, nie je sucastou mysql ako takeho...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 27.08.2007 13:40 | include

neviem ci si to s tym prehliadacom pochopil ale ja som tym myslel ze ked sa da nieco otvorit cez include tak to ide aj normalne bez include cez napr.(adresny riadok) cez normalnu cestu .myslim to okno kde pises odkaz:http://atdatd


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
include

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.08.2007 13:46 | include

jaaaj, no ale to nemusi byt vzdy pravda, subor moze byt zabezpeceny proti tomu, aby si ho mohol otvorit napisanim priamej cesty k nemu...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 27.08.2007 13:52 | include

no tak potom to bude platit aj pre include


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
include

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.08.2007 13:55 | include

nebude, ked to naprogramujes ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 11.09.2007 15:01 | include

Myslím že ste dosť OT.. Jedine shaggy mu pomohol, a dobre to napísal, neviem čo sa vám na jeho scripte nepáči !


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
include

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.09.2007 15:10 | include

neviem, kde vidis moje vyjadrenie o zlom skripte shaggyho, ale to je detail...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 11.09.2007 15:42 | include

ta cast nepatrila tebe, ale juhovi.. ten to pisal na predchadzjucej strane..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 11.09.2007 16:10 | include

a toto pre zmenu patri blackshadowovivi : najprv sa nauc co je to include a php a programacia. on to potreboval mat presne tak ma tu neohovaraj. keby sme to brali na teoretickej rovine tak to mal kazdy dobre. a ja netvrdim ze sa mi šagiho script nepaci. ale on(tommy70777) bol zaciatocnik .. a mne sa to nechce vysvetlovat tebe... ked si tak na šagiovi zavisly tak si ho vezmi. mna to nezaujima


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 11.09.2007 16:23 | include

hmm, nevedel som, ze ta to az tak zobere... ja som akurat ten script vyskusal, co pisal shaggy... tiez neviem moc v php, takze ma to zaujimalo, a vsetko mi islo, ako ma, tak nevidim problem, preco by to jemu nemalo fungovat...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 16.09.2007 22:44 | include

Prosim poradte. Mam nasledovny problem: Mam subor index.php, v ktorom sa mi do istej casti inkluduju ine stranky podla toho na ktory odkaz kliknem. Cize mam
Kód:
 <?
switch ($page) {
case 1:
include "novinky.php";
break;
case 2:
include "clanky.php";
break;
case 3:
include "reklama.php";
break;
default:
include "uvod.php";
break;
}?>


Odkazy potom mam vo forme
Kód:
<a href="?page=1">,<a href="?page=2" > ... atd


Toto mi funguje v pohode, includuje mi stranky tam kam ma, ale ... Na jednej z tych includovanych stranok /clanky.php - cize ?page=2/ mam problem. Mam totiz limitovany pocet clankov na stranku - max. 15 clankov. Ak pocet clankov presiahne 15, vypise sa odkaz DALSIA STRANKA. Ten odkaz je takyto:
Kód:
a href=\"".$soubor."?zobrazena_strana=".($zobrazena_strana+1)."\">ĎALŠIA STRANA

cize skutocny odkaz vyzera po najazde mysou takto
Kód:
index.php?page=2?zobrazena_strana=2
Toto mi vsak nefunguje, nezobrazi sa dalsia stranka, ale ta ista. Proste by som chcel v ramci includovanej stranky prejst na dalsiu. Keby som mal len samotnu stranku clanky.php, potom by to fungovalo :
Kód:
clanky.php?zobrazena_strana=2
Lenze pri ?page=2 to nejde. Neviem spojit tie dve "otaznikove" stranky. Dufam, ze som to ako tak pochopitelne vysvetlil ... Dakujem.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 16.08.07
Prihlásený: 03.10.12
Príspevky: 139
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 17.09.2007 8:05 | include

stenley píše:
tymto stylom zapisu by si si mohol potom prezerat vsetky subory, stacilo by ti len zmenit cestu v GET ;)

asi tak, sprav si neco co ti osetri na taku mieru, ze bude mozne vkladat iba subory ktore chces :)

Kód:
$stranka = addslashes($_GET["stranka"]);

if ($stranka == "domov" ||
    $stranka == "design" ||
    $stranka == "galeria") {
  include "$stranka.php";

} else {
  echo "CHYBA: Stranka ktoru sa pokusate zobrazit, neexistuje!";
}


neopagan :lol:
to nesmies takto
Kód:
index.php?page=2?zobrazena_strana=2

ale takto
Kód:
index.php?page=2&zobrazena_strana=2

? sa pouziva na oddelenie nazvu suboru od dvojic premenna=hodnota a & na oddelenie dvojic od seba navzajom


Offline

Užívateľ
Užívateľ
include

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 18.09.2007 13:45 | include

vyborne banana!!! Dakujem ti, uz to funguje. Taky maly detail, a riadnu sarapatu to narobi. Este raz diky!


 [ Príspevkov: 47 ] 1, 2


include



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

6

126

30.05.2014 0:12

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

26

552

20.10.2010 21:50

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

2

320

22.02.2010 15:25

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

10

585

03.01.2008 0:30

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INCLUDE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

658

14.01.2010 19:47

karolraner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

5

504

10.04.2009 19:10

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<!--#include...

v PHP, ASP

3

276

10.06.2010 18:24

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP include

v PHP, ASP

3

930

09.03.2010 20:17

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecne include ?

v PHP, ASP

2

240

20.03.2012 19:05

ewil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include blbne..

v PHP, ASP

6

180

14.11.2011 10:05

black1101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastny include

v PHP, ASP

4

274

24.01.2008 14:43

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba include

v PHP, ASP

6

373

09.09.2007 21:43

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include dynamický

v PHP, ASP

3

294

31.01.2012 1:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Logo a include

v PHP, ASP

15

790

10.03.2007 16:58

webmaker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s include

v PHP, ASP

28

909

13.04.2008 11:17

haho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

podmienka na include

v PHP, ASP

2

264

16.01.2010 18:40

M1rcO_o



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF