[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 08.03.2007 19:38 | Logo a include

Na stránke som si vložil logo tak, že keď zadám:

index.php?logo=1 - ukáže sa jedno logo a keď zadám
index.php?logo=2 - ukáže sa druhé logo

Avšak akonáhle prejdem na inú stránku, ako je aktuálne zadaná, napríklad:
index.php?page=kontakt -> parameter logo=2 odtiaľ zmizne a predvolene sa nastaví logo=1.

Ako mám spraviť, aby to logo=2 tam zostalo? Cez odkazy to asi nepôjde, to by som musel urobiť dva indexi s rôznymi odkazmi. Pri tom logu som použil metódu include, no v PHP sa zatiaľ moc nevyznám.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 08.03.2007 19:44 | Logo a include

no tak napríklad cez cookies môžeš predať tú hodnotu


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Logo a include

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 08.03.2007 20:15 | Logo a include

alebo mozes pouzit standartne odkazy
Kód:
echo("<a href='index.php?page=kontakt&amp;logo=".$_GET['logo']."'>kontakt</a>");

Kód:
<a href="index.php?page=kontakt&amp;logo=<?php echo($_GET['logo']); ?>">kontakt</a>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 08.03.2007 20:29 | Logo a include

audiotrack píše:
no tak napríklad cez cookies môžeš predať tú hodnotu


mohol by si mi to nejako napísať mne zrozumiteľnejšie? :D

itsgoingd píše:
alebo mozes pouzit standartne odkazy
Kód:
echo("<a href='index.php?page=kontakt&amp;logo=".$_GET['logo']."'>kontakt</a>");

Kód:
<a href="index.php?page=kontakt&amp;logo=<?php echo($_GET['logo']); ?>">kontakt</a>


ďakujem, toto ide, ibaže keď mám základný index.php a potom kliknem na odkaz, zmení sa to na toto: index.php?logo= a potom mi celé logo vymizne :roll:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Logo a include

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 08.03.2007 21:15 | Logo a include

tak si to osetri nejakym if-om
napr. na zaciatok dokumentu das
Kód:
if ($_GET['logo']==0) ($logo=1;) else ($logo=$_GET['logo'];)

a potom pouzijes tu rpemennu $logo
Kód:
echo("<a href='index.php?page=kontakt&amp;logo=".$logo."'>kontakt</a>");


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logo a include

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 08.03.2007 21:47 | Logo a include

itsgoingd píše:
tak si to osetri nejakym if-om
napr. na zaciatok dokumentu das
Kód:
if ($_GET['logo']==0) ($logo=1;) else ($logo=$_GET['logo'];)

a potom pouzijes tu rpemennu $logo
Kód:
echo("<a href='index.php?page=kontakt&amp;logo=".$logo."'>kontakt</a>");

cez kolacky by to bolo zaujimave aj mna by to zaujimalo ako by to riesil ale tento sposob je jednoduchsi


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Logo a include

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 08.03.2007 22:13 | Logo a include

kmsa píše:
cez kolacky by to bolo zaujimave aj mna by to zaujimalo ako by to riesil ale tento sposob je jednoduchsi

s cookies som este nerobil, kazdopadne by som to bral ako jednu z poslednych moznosti, ekdze ludia mozu mat cookies vypnute


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 08.03.2007 23:10 | Logo a include

kmsa píše:
cez kolacky by to bolo zaujimave aj mna by to zaujimalo ako by to riesil ale tento sposob je jednoduchsi

Kód:
<?php
if (!Isset($_COOKIE["logo"]))  //ak nemám nastavene cookie logo
{
setcookie ("logo", "1");  //nastavím na jednotku
include('banner1.php');  //a vložím predvolený banner
}
elseif ($_COOKIE["logo"]==1) {include('banner1.php');}  //ak je nastavené na jedna
elseif ($_COOKIE["logo"]==2) {include('banner2.php');}   //ak je nastavené na dva
else   //ak je nejaká nezmyselná zmenená hodnota užívateľom
{
setcookie ("logo", "1");  //nastavím na jednotku
include('banner1.php');  //a vložím predvolený banner
}
?>


link na prestavenie hodnoty bude vyzerať napríklad takto:
Kód:
<a href="index.php" onclick="void(document.cookie='logo=2')">link</a>

Vidíš že to môžeš skombinovať s ľubovolným linkom,lebo je to ako js event a nie href.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Logo a include

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 08.03.2007 23:29 | Logo a include

Tá prvá operácia je tam potom zbytočná, nie... :-) stačilo by len...
Kód:
<?php
if ($_COOKIE["logo"]==1) {include('banner1.php');}  //ak je nastavené na jedna
elseif ($_COOKIE["logo"]==2) {include('banner2.php');}   //ak je nastavené na dva
else   //ak je nejaká nezmyselná zmenená hodnota užívateľom
{
setcookie ("logo", "1");  //nastavím na jednotku
include('banner1.php');  //a vložím predvolený banner
}
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 08.03.2007 23:34 | Logo a include

mylan píše:
Tá prvá operácia je tam potom zbytočná, nie... :-) stačilo by len...
Kód:
<?php
if ($_COOKIE["logo"]==1) {include('banner1.php');}  //ak je nastavené na jedna
elseif ($_COOKIE["logo"]==2) {include('banner2.php');}   //ak je nastavené na dva
else   //ak je nejaká nezmyselná zmenená hodnota užívateľom
{
setcookie ("logo", "1");  //nastavím na jednotku
include('banner1.php');  //a vložím predvolený banner
}
?>
ja som na programko lama :oops:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 09.03.2007 11:03 | Logo a include

ďakujem, a dalo by sa aj tak cez cookies, že by si prehliadač zapamätal, ktorý súbor bol naposledny zvolený ako logo?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 09.03.2007 17:10 | Logo a include

no veď práve to je tam tá výhoda. Cookie sa uchováva až do zmazania. Pokiaľ mal užívateľ nastavné druhé logo a nezamal cookies tak pri druhom prístupe na stránku mu dá zase tú dvojku


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 09.03.2007 20:28 | Logo a include

Aha, dobre, veľmi pekne ďakujem :) vyskúšam


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logo a include

Registrovaný: 22.01.07
Prihlásený: 11.06.07
Príspevky: 13
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 09.03.2007 23:55 | Logo a include

itsgoingd píše:
alebo mozes pouzit standartne odkazy
Kód:
echo("<a href='index.php?page=kontakt&amp;logo=".$_GET['logo']."'>kontakt</a>");

Kód:
<a href="index.php?page=kontakt&amp;logo=<?php echo($_GET['logo']); ?>">kontakt</a>


mozem spravit tymto zapisom to, ze z jedneho scriptu si poslem hodnotu premenej do druheho scriptu , a potom s nou v druhom uz mozem pracovat ?


_________________
There are only 10 types of people in the world : Those who understand BINARY and those who don´t.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 10.03.2007 0:01 | Logo a include

hej, môžeš.. je to klasické predávanie požiadavkov metódou get, názvy premenných a ich hodnoty budeš mať v url a zároveň v premenných $_GET['nazovpremennej']


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Logo a include

Registrovaný: 22.01.07
Prihlásený: 11.06.07
Príspevky: 13
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 10.03.2007 16:58 | Logo a include

mam s tym problem. ked posielam data z formulara tak to je jasne
<input type="text" name="totoposlat">
a potom $_GET['totoposlat'];

ale ked nemam formular ale iba na zaciatku scriptu v premenej definovanu hodnotu napr.
$totoposlat=100;

tak mi to cez tie odkazy nefunguje :shock:


_________________
There are only 10 types of people in the world : Those who understand BINARY and those who don´t.
 [ Príspevkov: 16 ] 


Logo a include



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

10

585

03.01.2008 0:30

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

46

2039

18.09.2007 13:45

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

5

504

10.04.2009 19:10

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

26

561

20.10.2010 21:50

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

6

130

30.05.2014 0:12

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

2

320

22.02.2010 15:25

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INCLUDE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

658

14.01.2010 19:47

karolraner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<!--#include...

v PHP, ASP

3

276

10.06.2010 18:24

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include blbne..

v PHP, ASP

6

180

14.11.2011 10:05

black1101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP include

v PHP, ASP

3

930

09.03.2010 20:17

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba include

v PHP, ASP

6

373

09.09.2007 21:43

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastny include

v PHP, ASP

4

274

24.01.2008 14:43

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecne include ?

v PHP, ASP

2

240

20.03.2012 19:05

ewil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include dynamický

v PHP, ASP

3

294

31.01.2012 1:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s include

v PHP, ASP

3

309

15.03.2009 22:22

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

v skratke include

v PHP, ASP

9

689

18.03.2007 17:32

p360t



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF