[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.09
Prihlásený: 16.06.14
Príspevky: 194
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 14.03.2009 20:32 | Pomoc s include

Menu vkladám do do php kódu pomocou <?php include("menu.php"); ?> .
manu.php je priamo na serveri (myslím že nieje v žiadnom adresári) a keď chcem toto menu vložiť do galeria/galeria.php tak už musím napísať <?php include("../hlavicka.php"); ?> ale potom mi už vykreslí oba obrysy obrázkov. Čo robím zle? Ako to mám spraviť, aby to chodilo? Nemôžem mať indexi do ktorých chcem vkladať menu pomocou include v podadresároch?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s include

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 14.03.2009 21:15 | Pomoc s include

Tu je chyba v HTML, nie v php. Ide o to, že sa nachádzaš v priečinku galeria a obrázky voláš relatívnou cestou z toho istého priečinku a teda tiež galeria. Problém je v tom, že ty ich tam nemáš. navrhujem riešenie: v galeria/galeria.php
Kód:
<?php
        $galeria = true;
        include("../menu.php");
?>
a v menu.php
Kód:
<?php
        if($galeria){$uroven = '../';}
        echo '<a href="..."><img src="'.$uroven.'"obrazok.png"></a>
?>
Je to riešenie narýchlo, ale malo by ísť, alebo aspoň by si mohol pochopiť podstatu. :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.09
Prihlásený: 16.06.14
Príspevky: 194
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 15.03.2009 10:35 | Pomoc s include

Moc som to nepochopil, s php len začínam, ale napadla ma trošku iná alternatíva. Spravil som to úplne jednoducho, troška amatérsky ale funguje to.
Namiesto <img src="menu/h_01.gif" width="1000" height="218" border="0" alt=""></a>
som dal <img src="http://www.meno stránky.sk/menu/h_01.gif" width="1000" height="218" border="0" alt=""></a>

A takto to zakaždým môžem vložiť kdekoľvek a pôjdete to. Ponechal som <?php include("menu.php"); ?> .


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Pomoc s include

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 15.03.2009 22:22 | Pomoc s include

A keby si namiesto:
Kód:
<img src="menu/h_01.gif" width="1000" height="218" border="0" alt="">

skúsil dať toto:
Kód:
<img src="/menu/h_01.gif" width="1000" height="218" border="0" alt="">

nepomohlo by to? Je to stokrát lepšie, ako dávať absolútnu cestu a myslím, že ti to pôjde ;)


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
 [ Príspevkov: 4 ] 


Pomoc s include



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INCLUDE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

658

14.01.2010 19:47

karolraner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

10

585

03.01.2008 0:30

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

6

129

30.05.2014 0:12

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

46

2037

18.09.2007 13:45

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

5

504

10.04.2009 19:10

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

26

556

20.10.2010 21:50

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

2

320

22.02.2010 15:25

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecne include ?

v PHP, ASP

2

240

20.03.2012 19:05

ewil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include blbne..

v PHP, ASP

6

180

14.11.2011 10:05

black1101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastny include

v PHP, ASP

4

274

24.01.2008 14:43

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba include

v PHP, ASP

6

373

09.09.2007 21:43

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include dynamický

v PHP, ASP

3

294

31.01.2012 1:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP include

v PHP, ASP

3

930

09.03.2010 20:17

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<!--#include...

v PHP, ASP

3

276

10.06.2010 18:24

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include a kodovanie

v Ostatné

2

392

19.06.2008 11:27

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include - zmena css

v PHP, ASP

3

320

21.10.2008 17:16

exoomer



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF