vl4kn0 - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 9 [ Vyhľadávanie našlo 253 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: PHP, ASP   Téma: pekný kód


Odpovede: 25
Zobrazenia: 917



Ako ste na tom s dĺžkami riadkov - vyžadujete striktne 80 znakov, alebo to považujete za prežitok?
80 je prezitok z dob kedy sa pisalo na terminaly 80x25 znakov. kazdopadne je to ansi standard preto sa ho stale drzim. i ked dnes to uz vyuzitie naozaj nema. tiez to ale prispieva k vzhladu kodu a ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: pekný kód


Odpovede: 25
Zobrazenia: 917


neda my nespomenut tento odkaz:
http://hysteria.sk/prielom/10/#8
napisal to linus torvalds ako definicia formatovania zdrojovych kodov linuxu. kedze ma php a c skoro identicku syntax pouzivam tento styla na viacero jazykov (php, c, c++, perl) ma to logyku. kodim podla toho uz odzaciatku. co sa t...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: vytvorenie premennej...


Odpovede: 6
Zobrazenia: 432


nie podtrznik sa tam nedava.
jedna moznost je spravit to takto:

Kód:
for($p=0;$p<=10;$p++){
${"premenna".$p} = $p;
}

alebo takto:
Kód:
for($p=0;$p<=10;$p++){
eval('$premenna' . $p . ' = ' . $p);
}

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: elive linux


Odpovede: 9
Zobrazenia: 546


el mariachi: neviem co stresujes. nepodcenuj buducich linux userov x) debian by dokazal nainstallovat kazdy kto vie co je google., kto nevie ten aj tak po case prejde zase na win takze to bude strata casu x)

 Fórum: Novinky   Téma: Novy prehliadac od Googlu..


Odpovede: 86
Zobrazenia: 4966


celkom zaujimave je aj toto: http://blackhole.sk/newsgoogle-chrome-tos

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Zlyhalo vykonanie 'grub-install (hd0)'


Odpovede: 6
Zobrazenia: 909


je na to jednoduhy navod: nabootuj live cd ubuntu. mountni particiu kde mas grub + cely root.

# Vytvorime adresar pre mountpoint
mkdir /mnt/ubuntu
# Mountneme root filesystem predpokladame ze tvoj root sa nachadza na particii /dev/sda3
mount -t ext3 /dev/sda3 /mnt/ubuntu
# Mount proc-u
mount -t ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php a XML


Odpovede: 32
Zobrazenia: 1789


to je jedno co tam zmenit/ zmaz obydve. spravne tam ma byt

$xml = simplexml_load_file('kniha.xml');
foreach($xml->books->children() as $child) {
echo $child->author . ' - ' . $child->title . '<br />';
}


//si si na 100% isty? :) (stenley)

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php a XML


Odpovede: 32
Zobrazenia: 1789


nj ved tam nema byt $xml->book->childrens() ale $xml->book->children(). anglictina nepusti :P
stenley: kto dnes pouziva php4? :-/

 Fórum: PHP, ASP   Téma: php a XML


Odpovede: 32
Zobrazenia: 1789


naco robit veci zlozito? tvoj priklad by sa dal pomocou simplexml napisat lahsie a efektivnejsie. priklad:

$xml = simplexml_load_file('tvoj_xml.subor');
foreach($xml->books->childrens() as $child) {
echo $child->author . ' - ' . $child->title . '<br />';
}

...

 Fórum: Krčma   Téma: aky ovladate programovaci jazyk?


Odpovede: 76
Zobrazenia: 4858


PHP, Python, Bash, C, SQL, zaklady perlu a ucim sa c++

 Fórum: Krčma   Téma: Prekladac Nickov


Odpovede: 196
Zobrazenia: 9998


V.L.A.K.N.O. : Vysoko Létající Automaticky Konstruovaný Nukleární Ochránce
:P:P

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Najziadanejsi clanok - vzorec


Odpovede: 23
Zobrazenia: 986


Tominator: co keby si sa neplietol do toho, comu nerozumies? :D predstav si ze bude mat asi tak 100000 radkov. teraz vyber kazdy jeden z databazy premienaj a porovnavaj.proste blbost. a ked nevies co je cron tak si nevymyslaj ze je nebezpecny ;)
blackshadow: tiez by bolo riesenie keby napises kratk...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Najziadanejsi clanok - vzorec


Odpovede: 23
Zobrazenia: 986


ja cron nepouzivam. niekam si ulozim hodnotu posledneho update/vykonania fcie atp. a potom sa dana akcia vykona az pri dalsom spusteni skriptu ked bude jej podmienka spustenia splnena (zvycajne if($lastupdate - date() >= 3600) :) )

//je to celkom uzitocne ked hrozi pokus o spustenie na woknach pri...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Najziadanejsi clanok - vzorec


Odpovede: 23
Zobrazenia: 986


jasne sql je na to super. ja uz nativne vytvaram tabulku zvlast na veci ktore musim cacheovat.

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Najziadanejsi clanok - vzorec


Odpovede: 23
Zobrazenia: 986


jednoducho staci zahodit minuty a hodiny a prepocitat si DEN.MESIAC.ROK na dni. vydelit a spravit priemer ze jeden den a vybrat pocet priadni v priemere za jeden den. teoreticky by to mohlo trvat strasne dlho kym by sa to vsetko vykonalo a generovanie stranky by mohlo trvat dlhsie. preto by som navr...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Stranky so zameranim na linux a unix


Odpovede: 26
Zobrazenia: 6864


http://linuxpackages.net
http://google.sk/linux
http://linuxos.sk
http://www.abclinuxu.cz
http://www.penguin.cz/
pre uzivatelov slackware:
http://slacky.eu

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Ubuntu 7.10 alebo ubuntu-8.04.1?


Odpovede: 19
Zobrazenia: 978


nikde na nete som nenasiel ci ma ubuntu akcelerovane oizadie...........ak nema je na to instalacia ??? 8 http://wiki.ubuntu.cz/Akcelerovan%C3%A9 ... 99ed%C3%AD
mozem sa opytat. naco ti je na servery akcelerovane pozadie? :P ked robim server tak aby tam bezaly len sluzby ktore potrebujem. naco us ...

 Fórum: Krčma   Téma: Používate nejaké heslá na vašom PC?


Odpovede: 49
Zobrazenia: 3009


//Sakra nestihol som editovat tak sa ospravedlnujem

Ale pockajte na vl4kna co napise :D
narazas na to ako som na forum postol zdrojaky aj heslom? :P no ja inak na notasi mam heslo roota ktore ma 18 miest a su to cisla a znaky. a na normal userovi pouzivam asi 16 znakove heslo. nejde o to ze na m...

 Fórum: Perl, Python, Ruby, CGI   Téma: tabulka v pythone


Odpovede: 2
Zobrazenia: 1980


najskor by si sa mal rozhodnut aku graficku kniznicu pouzijes (Tkinter, pygtk+, pyqt4, wxpython) a potom prestudovat tutorial. hotov zdrojak ti tu asi nikto neda.

 Fórum: Ponuka práce   Téma: Nový komunikačný klient


Odpovede: 4
Zobrazenia: 1037


podla mna je serverovsku databazu robit v php nezmysel. naco tu mame potom c, python, perl? mohol by som pomoct ako som pisal s pythonom. myslim ze ma dobru podporu aj pre win (vid. gajim) v spolupraci s GTK+. mohol by som pomoct aj so serverovskou castou ci uz python, c, alebo to php. to mi nerobi ...

 Fórum: Ponuka práce   Téma: Nový komunikačný klient


Odpovede: 4
Zobrazenia: 1037


a v akom jazyku by mal byt ten program? totiz mam dobre skusenosti s pythonom ako na linuxe tak na windowse. taktiez so serverom by nebol problem.

imho je to tiez dost zbytocne ked tu mame jabber. ale ked je dobry napad. kludne sa to moze ujat. btw. ked uz chcete robit ten projekt a zhanas ludi. ...

 Fórum: Novinky   Téma: Firefox 3 má byť vydaný v utorok


Odpovede: 38
Zobrazenia: 1628


ja prave taham FF3. nasiel som uz skompilvany pre slackware v tgz baliku na slacky.eu. som zvedavi o co pojde :P

 Fórum: Dovolenka, cestovanie a turistika   Téma: Čo plánujete cez leto?


Odpovede: 77
Zobrazenia: 4187


mmhardky píše:
Praca nedaleko New Yorku a nasladna mesacna dovolenka v USA a prilahlej karibskej oblasti :)

jak ti zavidim :(

inak ja idem prvy tyzden na chatu. bude tam session jednoho nemenovaneho fora :P a potom sa asi budem doma flakat, venovat sa pc, a hadam aj pracovat :)

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: porovnavanie 3 premennych a vypis min a max


Odpovede: 9
Zobrazenia: 1390


nejako si zabudol napisat jazyk v ktorom by to malo byt

 Fórum: PHP, ASP   Téma: funkcia upravujuca cisla


Odpovede: 4
Zobrazenia: 278


tak v tom pripade pouzi fciu sprintf napr
Kód:
$c = 0.3;
$var = sprintf("%.2f", $c);

 Fórum: PHP, ASP   Téma: funkcia upravujuca cisla


Odpovede: 4
Zobrazenia: 278


to by mal zvladat aj normalny formatovany vystup napr
$var = 0,3;
printf("%.2f", $var);
tusim takto

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: ziskanie HTML kodu z url adresy


Odpovede: 1
Zobrazenia: 451


nazdar. no musi to byt prave c alebo perl? mozes pouzit takyto jednoduchy script ale je to python. hadam pomoze

#!/usr/bin/python

# importujeme kniznicu pre pracu s urlckami
import urllib2 as url

sitename = "http://domain.tld" # tu dopln stranku z ktorej chces ziskat zdrojak
into = &...

 Fórum: Krčma   Téma: Ako vyzera vasa plocha? I


Odpovede: 2414
Zobrazenia: 116202


Moj desktop :)

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: cim zacat


Odpovede: 18
Zobrazenia: 1671


jednoznacne ritchie a ten druhy lol. ritchie napisal c-cko a s kernighanom precizne definovali standard c99 prave v tejto knihe. mam ju aj ja sam doma a da sa z nej pochitit len same dobre navyky (foratovanie kodu etc...) takze urcie radim zacat prave s tou ;)

 Fórum: PHP, ASP   Téma: OOP - odstránenie objektu v jeho funkcii


Odpovede: 3
Zobrazenia: 267


__destruct je specialna metoda a vola sa vtedy ak je objekt vymazavany z pamete alebo nanho uz neexistuju ziadne odkazy ;)
Stránka: 1 z 9 [ Vyhľadávanie našlo 253 výsledkov ]




© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF