[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 24.09.2008 17:42 | vytvorenie premennej...

Kód:
for($p=0;$p<=10;$p++){
$"premenna".$p = $p;
}


No riesim taky problem ze po kazdom cykle (nad tymto textom) sa ma vytvorit premenna, s nazvom $premenna1, $premenna2,... no ale neviem ako na to... plz help


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 24.09.2008 17:54 | vytvorenie premennej...

No neviem, ja by som to riesiel vytvorenim pola s poctom prvkov $p. :)
Kód:
$premenna=array();

for($p=0;$p<=10;$p++){
$premenna[$p] = $p;
}

Takze budes mat prvky
Kód:
$premenna[0]=0;
$premenna[1]=1;
$premenna[2]=2;
...
$premenna[10]=10;


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 24.09.2008 18:05 | vytvorenie premennej...

no mozno by sa to dalo aj tak riesit, ale som nieco nasiel v komentoch php.net... a malo by to vyzerat takto
Kód:
for($p=0;$p<=10;$p++){
${"premenna".$p} = $p;
}


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
vytvorenie premennej...

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.09.2008 18:41 | vytvorenie premennej...

prípadne $GLOBALS["premenna".$p]


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.09.2008 21:00 | vytvorenie premennej...

pokiaľ sa nemýlim
Kód:
$premenna=array();

for($p=0;$p<=10;$p++){
${"premenna".$p} = $p;
}

skus možno pojde :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vytvorenie premennej...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 24.09.2008 21:07 | vytvorenie premennej...

rooobertek píše:
prípadne $GLOBALS["premenna".$p]

zda sa mi, ze je to
Kód:
$_GLOBALS["volaco".$p]

chybal ti tam podtrznik... len preto pisem, keby to nekdo chcel skusat, aby vedel "vo co go"


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vytvorenie premennej...

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 24.09.2008 22:43 | vytvorenie premennej...

nie podtrznik sa tam nedava.
jedna moznost je spravit to takto:

Kód:
for($p=0;$p<=10;$p++){
${"premenna".$p} = $p;
}

alebo takto:
Kód:
for($p=0;$p<=10;$p++){
eval('$premenna' . $p . ' = ' . $p);
}


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
 [ Príspevkov: 7 ] 


vytvorenie premennej...



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nazov premennej

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

314

07.01.2010 23:28

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odovzdavanie premennej

v PHP, ASP

11

595

05.10.2009 9:45

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena $premennej

v PHP, ASP

9

422

03.02.2010 14:55

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

predanie premennej

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

1618

15.10.2009 12:20

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

deklaracia premennej

v PHP, ASP

7

814

19.08.2009 12:14

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dlzka premennej

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

371

10.06.2009 19:37

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

existencia premennej

v PHP, ASP

3

361

25.08.2008 12:45

toma-mato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ziskanie globalnej premennej

v PHP, ASP

2

341

21.09.2010 15:21

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] volanie premennej

v PHP, ASP

2

251

13.02.2009 13:50

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Správanie premennej $_SESSION

v PHP, ASP

1

162

15.06.2012 17:59

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[DELPHI] adresa premennej

v Delphi, Visual Basic

1

314

24.02.2010 14:56

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Max velkost premennej

v PHP, ASP

4

211

21.04.2010 22:00

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistovanie typu premennej

v PHP, ASP

2

349

17.11.2007 17:44

PHP zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

asm - inicializacie premennej

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

364

10.04.2010 14:24

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ZMENA PREMENNEJ V SLUCKE

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

357

14.10.2009 11:22

tvoja.mutter

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Menná kotva do premennej?

v PHP, ASP

4

266

16.11.2009 19:08

shaggy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF