[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

Registrovaný: 25.05.07
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 344
Témy: 57 | 57
Bydlisko: Partizanske

Zdravím, mám nasledovný problém : Potrebujem poradiť s importom dát zo súboru typu unl alebo txt do databázy v Oracle. Nevie niekto z Vás či na to existuje nejaká funkcia alebo také niečo, ďakujem.


_________________
Ntbk 1: HP ProBook 640 Ntbk 2: HP Probook 6570b
HTPC: Zotac Zbox BI320,120GB SSD, RAM 3Gb
Konzola: Xbox ONE, 1000Gb
TV: LG 50PK350
Tel 1: BlackBerry Z10 Tel 2: Huawei P9 lite
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96

no myslím si že oracle nie je výnimka a pokiaľ máš oracle export v txt, tak by to v podstate mala byť kopa SQL príkazov ktoré prevedieš dopytom (možno sa mýlim ...)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3115
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

on ide importovat DO oracle, nie Z oracle...
a oracle ma inu syntax ako SQL tipujem...
ale fakt nevem, s oracle som nerobil...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina

bs, pre zjednodušenie, oracle je databáza, sql je jazyk ;)

el_locco, cez čo spravuješ db ? cez admin rozhranie či povedzme pomocou php ?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 31.05.18
Príspevky: 4667
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava

tipujem nieco ako toad ...v nom sa da importovat aj exportovat do txt teda aspon myslim ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3937
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava

ked neviete poradit, tak tu laskavo nespamujte! premazane


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

Registrovaný: 25.05.07
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 344
Témy: 57 | 57
Bydlisko: Partizanske
Napísal autor témyOffline : 28.10.2008 18:44 | Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

no mam semestralku ze zo suboru typu unl mam data naimportovat do databazy plus milion dalsich veci, mam to fachcit pod sqlplus v oracle


_________________
Ntbk 1: HP ProBook 640 Ntbk 2: HP Probook 6570b
HTPC: Zotac Zbox BI320,120GB SSD, RAM 3Gb
Konzola: Xbox ONE, 1000Gb
TV: LG 50PK350
Tel 1: BlackBerry Z10 Tel 2: Huawei P9 lite
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

Registrovaný: 14.05.07
Prihlásený: 26.12.10
Príspevky: 43
Témy: 1 | 1
Bydlisko: Kokava nad ...
NapísalOffline : 31.10.2008 15:17 | Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

El_locco píše:
Zdravím, mám nasledovný problém : Potrebujem poradiť s importom dát zo súboru typu unl alebo txt do databázy v Oracle. Nevie niekto z Vás či na to existuje nejaká funkcia alebo také niečo, ďakujem.


Odporucam pouzivat utilitu sqlldr.
Majme v DB tabulku moja_tabulka takuto:
Kód:
CREATE TABLE moja_tabulka
(nazov_stlpca1   VARCHAR2(255),
 nazov_stlpca2   VARCHAR2(255),
 nazov_stlpca3   VARCHAR2(255),
 nazov_stlpca4   VARCHAR2(255),
 nazov_stlpca5   NUMBER);


Majme v subore (staci na lokalnom pc, netreba na servri) input.txt, v ktorom budes mat vstupne data vo formate:

Kód:
blabla|hulala|hihihaaa||123456|
blabla|hulala|hihihaaa||123457|
blabla|hulala|hihihaaa||123458|
blabla|hulala|hihihaaa||123459| ...atd


Vytvor subor loader.ctl (v tom istom adresari, ako mas input.txt):
Kód:
LOAD DATA INFILE 'input.txt'
APPEND
INTO TABLE moja_tabulka
FIELDS TERMINATED BY '|'
OPTIONALLY ENCLOSED BY '"'
TRAILING NULLCOLS
(nazov_stlpca1, nazov_stlpca2, nazov_stlpca3, nazov_stlpca4, nazov_stlpca5)


Spusti v prikazovom riadku windowsu (v tom istom adresari, ako mas input.txt):
Kód:
sqlldr userid=misko/mojetajneheslo@nazov_servra_z_TNS control='loader.ctl' ERRORS=0 log='log.txt'


_________________
HW:HP Compaq nx 7400, SW:Ubuntu, WinXP Home
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

Registrovaný: 25.05.07
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 344
Témy: 57 | 57
Bydlisko: Partizanske
Napísal autor témyOffline : 31.10.2008 20:08 | Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

diki moc vyzera to tak ze by mi to mohlo pomoct! skusim a dam vediet :D


_________________
Ntbk 1: HP ProBook 640 Ntbk 2: HP Probook 6570b
HTPC: Zotac Zbox BI320,120GB SSD, RAM 3Gb
Konzola: Xbox ONE, 1000Gb
TV: LG 50PK350
Tel 1: BlackBerry Z10 Tel 2: Huawei P9 lite
 [ Príspevkov: 9 ] 


Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie txt do db

v Databázy

0

235

30.12.2011 14:21

zdeniatqo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload txt suboru

v PHP, ASP

24

876

10.07.2008 12:06

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Číslovanie .txt súboru

v Delphi, Visual Basic

5

362

27.03.2012 19:50

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ulozenie suboru txt VB

v Delphi, Visual Basic

1

643

01.01.2010 12:08

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upravovanie txt suboru pomocou php

v PHP, ASP

4

388

14.01.2009 6:58

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP citanie z TXT suboru

v PHP, ASP

6

777

12.06.2010 10:54

kexo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Obnova .txt súboru v win XP

v Operačné systémy Microsoft

6

302

29.03.2009 12:30

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sťahovanie web stránky do txt súboru

v Ostatné

7

181

14.11.2017 7:37

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Riešenie pre otvorenie txt súboru 1x

v Ostatné

15

299

16.09.2017 13:12

martinius96

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ kombinatorika/zapis do txt suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

902

13.04.2011 22:46

blabla630

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do txt suboru pomocou javascriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

11

357

22.01.2015 23:15

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis zo txt suboru do excelu..

v Delphi, Visual Basic

0

338

19.07.2011 19:14

kotlas6667

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

179

23.08.2014 21:35

nasm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

v PHP, ASP

6

733

10.12.2009 19:39

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

postgresql nacitanie suboru

v Databázy

6

199

15.08.2012 19:13

zdeniatqo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie CSS suboru

v PHP, ASP

12

380

28.02.2008 20:58

Tominator



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF