[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Upravovanie txt suboru pomocou php

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12422
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 12.01.2009 18:27 | Upravovanie txt suboru pomocou php

Potreboval by som upravovat jeden txt subor bez pristupu na ftp. Ako nato? Vedel by ma niekto nasmerovat....


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Upravovanie txt suboru pomocou php

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 12.01.2009 18:34 | Upravovanie txt suboru pomocou php

pozri funkcie ako fwrite, avsak subor musi mat chmod nastaveny na 777 pripadne apache musi bezat pod userom, ktory subor vlastni.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Upravovanie txt suboru pomocou php

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 12.01.2009 18:38 | Upravovanie txt suboru pomocou php

Pre php5 file_put_contents, alebo pre php5 a nižšie verzie php cez funkcie fopen, fwrite a fclose.

Napríklad pri posielaní text cez POST formulár, kde sa vyplňuje textare s name="text":
Kód:
<?php
if (!empty($_POST["text"])) {
  file_put_contents('./data.txt', $_POST["text"]);
}
?>

alebo cez vyšie spomenuté funkcie:
Kód:
<?php
if (!empty($_POST["text"])) {
  $file = fopen('./data.txt', 'w');
  fwrite($file, $_POST["text"]);
  fclose($file);
}
?>

Súbor data musí mať nastavené práva na zápis(chmod napríklad na 777). Ošetrenie vstupov nechám na tebe.


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Upravovanie txt suboru pomocou php

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12422
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 12.01.2009 19:13 | Upravovanie txt suboru pomocou php

ok thx, snad sa mi to podari nejak spravit :)


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Upravovanie txt suboru pomocou php

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12422
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 14.01.2009 6:58 | Upravovanie txt suboru pomocou php

Kód:
<?php
$loadcontent = "data.dat";
if($save_file)
  {
    $savecontent = stripslashes($savecontent);
    $fp = @fopen($loadcontent, "w");
    if ($fp)
      {
        fwrite($fp, $savecontent);
        fclose($fp);
      }
  }
$fp = @fopen($loadcontent, "r");
$loadcontent = @fread($fp, filesize($loadcontent));
$loadcontent = htmlspecialchars($loadcontent);
fclose($fp);
?>
<form method=post action="edit.php">
  <input type="text" class="post" name="savecontent" size="3" value="<?=$loadcontent?>">
  <input type="submit" name="save_file" value="Uložiť">
</form>


Ak by niekto nieco take potreboval, tak tu nieco mam....


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
 [ Príspevkov: 5 ] 


Upravovanie txt suboru pomocou php



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do txt suboru pomocou javascriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

11

318

22.01.2015 23:15

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP citanie z TXT suboru

v PHP, ASP

6

736

12.06.2010 10:54

kexo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

v PHP, ASP

6

705

10.12.2009 19:39

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spustenie EXE suboru pomocou PHP

v PHP, ASP

4

187

07.02.2014 13:46

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload txt suboru

v PHP, ASP

24

854

10.07.2008 12:06

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Číslovanie .txt súboru

v Delphi, Visual Basic

5

343

27.03.2012 19:50

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ulozenie suboru txt VB

v Delphi, Visual Basic

1

617

01.01.2010 12:08

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis zo txt suboru do excelu..

v Delphi, Visual Basic

0

315

19.07.2011 19:14

kotlas6667

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Obnova .txt súboru v win XP

v Operačné systémy Microsoft

6

273

29.03.2009 12:30

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sťahovanie web stránky do txt súboru

v Ostatné

7

142

14.11.2017 7:37

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Riešenie pre otvorenie txt súboru 1x

v Ostatné

15

255

16.09.2017 13:12

martinius96

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ kombinatorika/zapis do txt suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

860

13.04.2011 22:46

blabla630

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

v Databázy

8

1128

31.10.2008 20:08

El_locco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Pascal] - písanie do .txt súboru s ponechaním predchodzieho obsahu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

11

224

19.05.2016 9:37

Miso122

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie súboru pomocou ajaxu

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

477

11.09.2009 17:35

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

926

07.05.2010 14:02

DeiForm



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF