[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.12.09
Prihlásený: 10.12.09
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 10.12.2009 15:00 | PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

Ahojte,
potreboval by som s niecim poradit, podla mna to nebude zlozite, ale neviem dobre php syntax... takze sa obraciam na vas...

mam php skript, ktory sa bude otvarat, v tomto skripte je "echo" ktore vypise nejaky text, ale ja potrebujem aby vzdy pri otvoreni suboru, teda vzdy pri vykonani funkcie "echo" sa vypisal iny text, ktory by bol ulozeny v externom TXT subore

priklad :

v TXT subore bude takyto text pod sebou

1text1
2text2
3text3
4text4
...


potom pri prvom otvoreni php skriptu sa vypise 1text1
pri druhom otvoreni skriptu sa vypise 2text2
...

dakujem za radu


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.12.2009 15:35 | PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

mozes si napr. nacitat cely subor do pola cez funkciu file() a nahodne z neho vybrat jeden prvok - ak to nebude prilis velky subor, nemal by byt problem...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.12.09
Prihlásený: 10.12.09
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 10.12.2009 15:43 | PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

subor to nebude velky, mozno to bude mat 100kB ale nemoze to byt nahodne, potrebujem to presne od prveho riadku po posledny


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.12.2009 15:47 | PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

aha, zle som precital tvoj prispevok, myslel som si, ze to chces nahodne...

pravdepodobne budes musiet niekde zaznamenavat ($_SESSION), ktory riadok je prave zobrazeny a podla toho pri dalsom nacitani skriptu zobrazis nasledujuci riadok... v tomto pripade vsak nacitavat cely subor nebude velmi efektivne...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

Registrovaný: 20.07.08
Príspevky: 474
Témy: 1 | 1
Bydlisko: Kosice
NapísalOffline : 10.12.2009 17:08 | PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

file() bude dobry, vrati pole riadkov, takze jednoducho z neho vyberies vzdy dany riadok

ak subor nie je velmi velky a nebude sa pocas behu menit, staci ak subor nacitas iba raz a das ho spolu s indexom riadku do session


_________________
CPU: Q9550 3.2 GHz + Noctua NH-U12P MB: Gigabyte P35-DS3R RAM: 4x2GB Geil Black Dragon VGA: Palit GTX 750 Ti KalmX SSD: Corsair Extreme 64GB + Kingston V+ 64GB + Patriot PC25S HDD: WD20EFRX + Silentmaxx + Scythe KamaBay + Noctua NF-S12-800 DVD: Pioneer DVR-221LBK CASE: Compucase 6XG3 + 2xNoctua NF-S12B-FLX PSU: Seasonic X-650 AUDIO: Fubar4 + Creative I-Trigue 3500 + AKG K271 MOUSE: Logitech G500 + SteelPad QcK KEYB: Logitech Illuminated LCD: Benq FP241W PVA PHONE: Galaxy S4 Mini CARS: STI+VTS
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.12.09
Prihlásený: 10.12.09
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 10.12.2009 19:23 | PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

vedeli by ste mi napisat cely funkcny takyto skript ? nechcem to zadarmo, kludne napiste pm, dohodneme sa na cene


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.12.2009 19:39 | PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

Zakladny skript by mohol vypadat takto:
Kód:
<?php
session_start();

$file = 'content.txt';

if(!file_exists($file) || !$arrText = file($file)) {
   exit();
}   

if(isset($_SESSION['textKey'])) {
   if(++$_SESSION['textKey'] >= count($arrText)) {
      $_SESSION['textKey'] = 0;
   }
} else {
   $_SESSION['textKey'] = 0;
}

echo $arrText[$_SESSION['textKey']];
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 7 ] 


PHP skript, vyber udajov z TXT suboru



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upravovanie txt suboru pomocou php

v PHP, ASP

4

371

14.01.2009 6:58

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP citanie z TXT suboru

v PHP, ASP

6

736

12.06.2010 10:54

kexo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript na ulozenie suboru-pridanie uloženia do priečinka

v PHP, ASP

1

564

23.01.2010 14:15

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload txt suboru

v PHP, ASP

24

854

10.07.2008 12:06

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Číslovanie .txt súboru

v Delphi, Visual Basic

5

343

27.03.2012 19:50

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ulozenie suboru txt VB

v Delphi, Visual Basic

1

617

01.01.2010 12:08

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skript na skopirovanie súboru

v PHP, ASP

3

214

05.03.2009 16:36

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis zo txt suboru do excelu..

v Delphi, Visual Basic

0

315

19.07.2011 19:14

kotlas6667

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Riešenie pre otvorenie txt súboru 1x

v Ostatné

15

255

16.09.2017 13:12

martinius96

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sťahovanie web stránky do txt súboru

v Ostatné

7

142

14.11.2017 7:37

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Obnova .txt súboru v win XP

v Operačné systémy Microsoft

6

273

29.03.2009 12:30

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do txt suboru pomocou javascriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

11

318

22.01.2015 23:15

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ kombinatorika/zapis do txt suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

860

13.04.2011 22:46

blabla630

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

v Databázy

8

1128

31.10.2008 20:08

El_locco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Pascal] - písanie do .txt súboru s ponechaním predchodzieho obsahu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

11

224

19.05.2016 9:37

Miso122

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

txt vyber-vybratie-vypisanie

v PHP, ASP

21

772

04.11.2008 20:33

dadmtb



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF