asken - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 2 [ Vyhľadávanie našlo 43 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Databázy   Téma: mysql update_once


Odpovede: 1
Zobrazenia: 376


To, čo chceš ty sa dá dosiahnúť viacerými spôsobmi a na rôznych vrstvách:
Môže sa o to starať aplikácia (napr. v PHP), ktorá si bude pamätať. či už bol update vykonaný, alebo sa o to bude starať databáza, alebo správne zvolíš DML príkaz.

Keďže píšeš o mysql asi to chceš ošetriť na DB úrovni:
Mô...

 Fórum: Ostatné programy   Téma: Excel - posúvanie sa medzi bunkami


Odpovede: 3
Zobrazenia: 1678


Mas zapnuty scroll lock na klavesnici?

 Fórum: Sieťové a internetové programy   Téma: Ovládanie PC na diaľku...


Odpovede: 33
Zobrazenia: 18899


Použi logmein, cez ten sa pripojiš odvšade, kde máš internet explorer, alebo firefox (linux, mac, windows) a nepotrebuješ verejnú, ani statickú IP.

Taktiež sa to dá rozbehať aj cez Hamachi - obe riešenia mám odskúšané...

 Fórum: Databázy   Téma: Optimalizovanie SQL dotazov


Odpovede: 26
Zobrazenia: 3433


sqlocka píše:
no ano :) ale ako ho zobrazit? ked spustim select, tak tam ziaden total runtime neukaze


Niektoré aplikácie priamo vypíšu, aký bol execution time. Na úrovni DB môžeš použiť:

Kód:
set timing on
select * from dept;

 Fórum: Databázy   Téma: Optimalizovanie SQL dotazov


Odpovede: 26
Zobrazenia: 3433


este taka otazocka..neviem to nikde najst. Ked spravim zistenie planu vykonania (pomocou autotraceu alebo explain planu), tak mi vypise vsetky tie statistiky, plan hash value, operacie, query plan a podobne..lenze nevypise tzv. Total runtime... ako ho zistim? (ORACLE) dakujem

Total runtime je r...

 Fórum: Databázy   Téma: Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle


Odpovede: 8
Zobrazenia: 1185


Zdravím, mám nasledovný problém : Potrebujem poradiť s importom dát zo súboru typu unl alebo txt do databázy v Oracle. Nevie niekto z Vás či na to existuje nejaká funkcia alebo také niečo, ďakujem.

Odporucam pouzivat utilitu sqlldr.
Majme v DB tabulku moja_tabulka takuto:

CREATE TABLE moja_...

 Fórum: Databázy   Téma: Optimalizovanie SQL dotazov


Odpovede: 26
Zobrazenia: 3433


indexy sa teda robia klasicky pomocou creatu?
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ ... index.html

neviem si zatial dost dobre predstavit, ake indexy je potrebne spravit v tom mojom prikade, ako sa to robi prakticky v oracli

Princip vytvarania indexov:
Index nad tabulkou vytvor iba v pripad...

 Fórum: Video programy   Téma: otázka legálnosti


Odpovede: 9
Zobrazenia: 551


Slovensky zakon hovori o tom, že pre svoju vlastnu potrebu si moze vlastnik orginalu vytvorit kopiu ako zalohu dat. Nesmie ju vsak sirit a verejne prezentovat.
Autor orginalu, ktoreho data su kopirovane musel suhlasit so zakonmi statu, v ktorom svoj produkt predava.

Veď ja som netvrdil nič iné....

 Fórum: Video programy   Téma: otázka legálnosti


Odpovede: 9
Zobrazenia: 551


Nie je to úplne legálne. Podľa zákona máš právo si vytvoriť jednu záložnú kópiu. Lenže podľa autorského zákona a príslušnej licencie nesmieš žiadnym spôsobom meniť autorské dielo. To sa týka aj zmeny dátového formátu. Pokiaľ si spraviš kópiu a nebudeš to šíriť ďalej IMHO nemáš sa čoho báť.

 Fórum: Pevné disky a radiče   Téma: Delenie HDD + 2 OS


Odpovede: 4
Zobrazenia: 1431


dajme tomu ze mam disk D a chcem ho z neho odobrat 10 GB a z nich vytvorit novu particiu.. musim D najskor sformatovat alebo magic partition je mudry program ktory obsah D nejako rozumne rozdeli?

Vie, ale nespoliehal by som sa na to na 100%. V každom pripade si dôležité dáta zálohuj pred akouko...

 Fórum: Databázy   Téma: Vkladanie udajov do viacerych tabuliek naraz


Odpovede: 4
Zobrazenia: 651


Skúšal som, či sa to nedá urobiť pomocou INSERT do VIEW, kde VIEW bude pozostávať z tých dvoch tabuliek, ale INSERT INTO view_name funguje iba ak zapisuješ do jednej tabuľky.

Ďalšia možnosť je použiť trigger, ktorý ti pri zápise jednej hodnoty automaticky vloží hodnotu do druhej tabuľky. Tak, či ...

 Fórum: Databázy   Téma: Pomoc so selectom


Odpovede: 19
Zobrazenia: 1461


Ahojte,
potreboval by som pomoct s jednym selectom, mam tabulku s menami a znamkami ziakov

meno | znamka | datum
----------------------------
peter | 1 | 2008-01-04
jozo | 4 | 2008-01-05
miso | 1 | 2008-01-11
peter | 2 | 2008-01-11
peter | 1 | 2008-01-19
miso | 1 | 2008-01-20

Potrebujem ziskat me...

 Fórum: Databázy   Téma: vyhladavanie v databaze - excel


Odpovede: 2
Zobrazenia: 620


Uloz si ten exelovsky dokument ("databaza") do txt suboru: Save As->Save As Type: Text (Tab delimiter) a tento subor si importuj do normalneho databazoveho systemu (MySQL napr.) - tam si SELECT-uj co sa ti zaziada.

 Fórum: Databázy   Téma: Urcity vyber z DB


Odpovede: 4
Zobrazenia: 621


Kód:
SELECT text_clanku  --namiesto text_clanku zadaj nazov stlpca, v ktorom ukladas text clanku
FROM 'clanky'
WHERE ID = 4;

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Dial up + Ubuntu


Odpovede: 11
Zobrazenia: 596


a aky modem to bol? problem som mal aj ja s usb modemom. trebalo mat ppp deamona a odinstalovany brltty lebo ten mi stale odpajal modem :) potom to uz slo.

Nemusis vzdy chodit ku kamosovi na net - len potrebujem vidiet vypisy z toho programu, aby bolo jasne, preco ti to nejde. Chceme ti pomoct ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: registre


Odpovede: 5
Zobrazenia: 628


Predpokladam, ze vies anglicky: :P http://www.programmersheaven.com/mb/Can ... ssage.aspx

Ak nie, napis, prelozim ti to. :loony:

Druha moznost je cez ShellExecute (funguje v Borland c++ bulderi napr.) volat prikaz regedit.exe s parametrami (tak ako v command-line) :filth:

http://techsupt.w...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Dial up + Ubuntu


Odpovede: 11
Zobrazenia: 596


Hned mi napadli dve riesenia:

1. Mas notebook. Tak zdvihni zadok a chod k nejakemu kamosovi, co ma internet po LANke a nainstaluj tak.

2. Stiahni si to do windowsu, zkopiruj do linuxu, nainstaluj.

 Fórum: Delphi, Visual Basic   Téma: Delphi - ako schovať kurzor?


Odpovede: 2
Zobrazenia: 804


Aspon napis, v akom jazyku (vyzera to na Delphi) a prostredi robis. Hodilo by sa, kebyze nam povies aj, ake kniznice pouzivas.

 Fórum: Ostatné programy   Téma: Program na matematické výpočty


Odpovede: 6
Zobrazenia: 2927


V Anglickej verzii: [Word] alebo [Excel] -> [Horne Menu] -> [Insert] -> [Object] -> [Microsoft Equation 3.0]

 Fórum: Ostatné programy   Téma: kopia systemoveho disku


Odpovede: 6
Zobrazenia: 2408


Ako to ide cez Acronis: Das si robit zalohu logickeho disku (60GB) a daj si to zalohovat nie na DVD, ale na iny pocitac v sieti, alebo na externy HDD. Dalsou moznostou je spravit si tu zalohu na inu particiu na tom 260GB disku. Kompersiu nechaj na Normal. Potom vloz 80G disk, vytvor na nom 60GB part...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Dial up + Ubuntu


Odpovede: 11
Zobrazenia: 596


Spusti (napr. cez konzolu) kppp a tam zadaj prihlasovacie udaje a sleduj errory z konzoly, potom ich vloz sem. Ak nemas kppp, zadaj 'sudo apt-get install kppp' :)

 Fórum: Ostatné zariadenia   Téma: Znizi sa rychlost pouzitim HUB-u?


Odpovede: 4
Zobrazenia: 792


No rychlost prenosu dat sa ti samozrejme rozdeli (aj ked nie rovnomerne) medzi tie zariadenia, co budes mat na HUBe. Ak si tam das napr. mysku, klavesnicu a somarinky, co neprenasaju vela dat, tak je vsetko ok. Urcite tam ale nezapajaj periferie, ktore prenasaju rychlo data (externe disky, mp3player...

 Fórum: Pevné disky a radiče   Téma: nejde otvorit hdd


Odpovede: 9
Zobrazenia: 613


Aku chybovu hlasku ti vyhodi? Skusal si ten HDD v inom PC?

 Fórum: Poskytovatelia internetu   Téma: orange internet nonstop a skype


Odpovede: 9
Zobrazenia: 2370


Mam orange internet nonstop. To, co pisu na webe je teoreticka prenosova rychlost za optim. podmienok. Realna rychlost je porovnatelna s 1MBit linkou po kabli. Priprav sa na to, ze ping budes mat minimalne 200ms :( , co pri niektorych real-time on-line hrach bude vela. Stabilita pripojenia vynikajuc...

 Fórum: Pevné disky a radiče   Téma: napojit HDD na notebook


Odpovede: 2
Zobrazenia: 413


Vela ludi ma dnes ramcek k externemu HDD. Skus sa popytat zmanych, ci nieco take nemaju, urcite ti ho pozicaju. Hovorim o niecom takomto: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10370923
Tvoje riesenie je zbytocne drahe obzvlast na jednorazove pouzitie

 Fórum: Databázy   Téma: Ako zisit kam smeruje reference key?


Odpovede: 1
Zobrazenia: 550


Mám tabuľku vytvorenú takto:

CREATE TABLE tabulka (
primarny_kluc INT PRIMARY KEY,
referencny_kluc INT REFERENCES druha_tabulka(stlpec_id)
);
Po čase som zabudol, kam mi ten referenčný kľúč ukazuje. Teda chcem zistiť príkaz, ktorý mi vyhodí

TABLE_NAME COLUMN
------------- ---...

 Fórum: Databázy   Téma: typ DateTime / Timestamp


Odpovede: 4
Zobrazenia: 602


Takto urcite nie ;) Databaza si uklada cas vo svojom internom formate, ktory mu nemozes jednoducho nanutit.

Pouzivaj jeho interny format, tym padom mas sadu nastrojov, ako jednoducho a efektivne pracovat s casovymi udajmi v tabulke. Ked budes chciet vypisat cas, mozes si definovat, v akom format...

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: Macromedia Dreamweaver


Odpovede: 12
Zobrazenia: 4237


WYSIWING (What You See Is What You Not Get) editorov je velke mnozstvo. Bohuzial aj takych, ktore sa hlasia medzi wysiwyg.

 Fórum: Ostatné programy   Téma: tvorba prezentacii


Odpovede: 2
Zobrazenia: 602


Kvalitu prezentacie urcuje podla mna obsah a nie forma, takze PowerPoint ti bude bohato stacit.

 Fórum: Ostatné programy   Téma: da sa previest PDF do textovej formy? (txt,doc alebo tak)


Odpovede: 8
Zobrazenia: 2292


gman warez ee.

Mozes skusit pohladat nejaky soft (pohladaj napr. tu http://www.google.sk/search?hl=sk&q=pdf+virtual+printer+vista&btnG=H%C4%BEada%C5%A5+v+Google&meta= , ktory ti nainstaluje virtualnu tlaciaren do systemu a ked si budes chciet nieco ulozit do PDF, das tlacit->vyberies ...
Stránka: 1 z 2 [ Vyhľadávanie našlo 43 výsledkov ]




© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF