[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Nacitanie CSS suboru

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 27.02.2008 16:59 | Nacitanie CSS suboru

potreboval by som poradit. na indexe stranky by sa zobrazili 2 odkazy a po kliknuti na jeden by sa na vsetkych strankach pouzival 1 externy CSS subor a po kliknuti na iny by sa pouzival zase iny subor.
php neovladam skoro vobec ale toto by som dost potreboval :oops: :roll: diky vopred!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie CSS suboru

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 27.02.2008 17:02 | Nacitanie CSS suboru

pomocou cookies


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Nacitanie CSS suboru

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
Napísal autor témyOffline : 27.02.2008 17:16 | Nacitanie CSS suboru

hm a mohol by si napisat o tom nieco konkretnejsie?
ako to spravim?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie CSS suboru

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 27.02.2008 17:50 | Nacitanie CSS suboru

pomocou cookies si "zapamätáš" aký štýl si užívateľ vybral, a neskôr zobrazíš ten, ktorý si vybral...

spravíš si form, cez ktorý odošleš požiadavku na štýl a to pošle užívateľovi cookies s hodnotou napr. 1 alebo 2.. 1 udáva štýl číslo 1 a 2 udáva štýl číslo dva 2.. potom už v scripte skontroluješ či boli odoslané cookies a ak áno tak prečítaš hodnotu a zobrazíš požadovaný štýl a ak sú cookies neni odoslané tak bude rpednastavený štýl, napr. 1...

pozrieť si, ako pracovať s cookies, si môžeš napr tu http://pecan.cz/index.php?id=42&n=prace-s-cookies
alebo tu http://www.php.net


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 27.02.2008 21:22 | Nacitanie CSS suboru

Takže budeš mať dva odkazy ako možnosti. Prvý odkaz nastaví prvý štýl:
Kód:
<? setcookie("styl","prvy.css"); ?>

Druhý:
Kód:
<? setcookie("styl","druhy.css"); ?>


a tu bude stránka:
Kód:
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" href="style/<? echo $_COOKIE['styl']; ?>">
...
..
.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie CSS suboru

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 28.02.2008 8:17 | Nacitanie CSS suboru

no ok, napíšem ako si to ja predstavujem, lebo táto verzia načíta aký štýl keď ešte nebude odoslaný "koláčik" (cookie) :D

takže nastavenie štýlu, pomocou formu

Kód:
<form action="nastaveniestylu.php" method="post">
Vyberte si štýl:
<select name="styl">
<option value="1">Prvý štýl</option>
<option value="2">Druhý štýl</option>
</select>
<input type="submit" value="nastaviť">
</form>


nastaveniestylu.php
Kód:
<?php
 $styl=$_POST['styl'];
 $platnost=time()+31536000;
    @setcookie("styl", $styl, $platnost);
 $navrat=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
 header("location: $navrat");
?>

a head:
Kód:
<link href="
<?php
 if(isset($_COOKIE['styl'])):
  $style = $_COOKIE['styl'];
 else:
  $style = "1";
 endif;
 echo "$style.css";
?>" rel="stylesheet" type="text/css" />


a štýly som pomenoval 1.css a 2.css... a keď nebude odoslané cookie tak preddefinovaný štýl je 1.css


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Nacitanie CSS suboru

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 28.02.2008 8:19 | Nacitanie CSS suboru

no dobre experti, a ked ma klient vypnute cookies ? :) ja toto riesim cez php a session...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie CSS suboru

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 28.02.2008 8:21 | Nacitanie CSS suboru

el mariachi: to je tiež možnosť, ale keď príde druhý krát na stránku, zas si bude nastavovať štýl? Pri nastavovaní štýlov môže byť napísané upozornenie, že pre fungovanie potrebuje povolene cookies... a 98% užívateľov má cookies povolené..


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Nacitanie CSS suboru

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 28.02.2008 8:27 | Nacitanie CSS suboru

emer píše:
el mariachi: to je tiež možnosť, ale keď príde druhý krát na stránku, zas si bude nastavovať štýl? Pri nastavovaní štýlov môže byť napísané upozornenie, že pre fungovanie potrebuje povolene cookies... a 98% užívateľov má cookies povolené..


no tak toto uz zalezi len od typu stranky... pri jednoduchej prezentacii myslim nezalezi na tom, ci sa mu preferencia stylu zapamata (staci hodit nake 2 prepinacie gombiky do indexu a jednym kliknutim sa vsetko zmeni).. ak ide o zlozitejsiu stranku, tak tam uz vacsinou byvaju aj profily a nie je problem nastavit takuto preferenciu do profilu a dalej sa nestarat..
dalej nevidim dovod pouzit formular (opravte ma dakto ak sa mylim).. ved predsa nie je problem pouzit url premennu, ktora sa nasledne spracuje a vyhodnoti...
podla mna by to takto vyslo na menej riadkov kodu, netreba riesit ci uzivatel ma cookies/nema...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Nacitanie CSS suboru

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 28.02.2008 8:31 | Nacitanie CSS suboru

stránky kde bývaju profily a môžeš si tam nastaviť style sú riešené databázou ak sa nemýlim... a ja som nepísal, že je nutné použiť formulár, len ma to vtedy tak napadlo, že by to bolo aj po nejakej úprave krajšie, keď sa vyberajú dve možnosti, ale samozrejme že si to môže dať aj cez odkazy...


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Nacitanie CSS suboru

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 28.02.2008 8:34 | Nacitanie CSS suboru

jasan, to sa uz potom riesi databazou a naslednym vyuzitim session premennych :)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 28.02.2008 13:06 | Nacitanie CSS suboru

jj drvivá väčšina userov má cookies povolné..

Citácia:
lebo táto verzia načíta aký štýl keď ešte nebude odoslaný "koláčik" (cookie)


to bol len príklad. nie kompletné riešenie :roll:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.02.2008 20:58 | Nacitanie CSS suboru

el mariachi píše:
jasan, to sa uz potom riesi databazou a naslednym vyuzitim session premennych :)

až na tie session, pokiaľ používaš napr. overal_header alebo ak máš iba jednu stránku


 [ Príspevkov: 13 ] 


Nacitanie CSS suboru



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress plugin - nacitanie php suboru +include css suborov

v Redakčné systémy

9

838

20.03.2014 7:23

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

150

23.08.2014 21:35

nasm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie obsahu suboru

v PHP, ASP

4

437

13.02.2009 17:55

_fortes_

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

postgresql nacitanie suboru

v Databázy

6

185

15.08.2012 19:13

zdeniatqo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie CSS stylov

v HTML, XHTML, XML, CSS

27

798

19.12.2007 17:22

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie suboru s adresaru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

371

25.11.2010 15:00

ado21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie obsahu suboru do premennej

v JavaScript, VBScript, Ajax

9

753

05.03.2008 13:45

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie kódu HTML z iného súboru

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

167

08.11.2014 14:56

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie obsahu suboru do pola v C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

1686

28.04.2011 10:39

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[C]funkcie, nacitanie a porovnanie zo suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

439

31.03.2015 17:47

dany2281995

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

efektivne nacitanie suboru do pamati v c

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

1794

05.07.2011 14:53

v.tkac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

v Databázy

8

1128

31.10.2008 20:08

El_locco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie php súboru len pre jednu špecifickú url ...

v PHP, ASP

2

334

11.12.2009 18:22

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[C# - Help] Načítanie + vypísanie so súboru text do textbox

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

460

14.11.2013 15:57

erik518

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s CSS :hover pod IE pri linkovani externeho suboru

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

302

27.11.2007 13:26

viktorcech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie obrazkov

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

876

03.01.2010 13:20

xyz



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF