[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
NapísalOffline : 09.12.2009 18:56 | výpis z mysql

Cavte, mám taký banálny problém. Skúšal som výpis z databazy mysql. Na hostingu kde mám stránku to ide v poriadku ale na mojom localhoste ( cez easy php ) vypisuje chybu
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\Program Files\EasyPHP5.3.0\www\hu.php on line 6

Kód:
<?php
include ("config.php");
mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD);
mysql_select_db(SQL_DBNAME);   
$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM timy ORDER BY poznamka");
while ($zaznam=MySql_Fetch_Array($vysledek)):
echo "<p><a href='vypisclanku.php?id=";
echo $zaznam["id"];
echo "'>";
echo $zaznam["nazov"];
echo "<br></a>";
echo $zaznam["manager"];
echo "<br>";
echo "Autor: ";
echo $zaznam["miesto"];
echo "</p>";
echo $zaznam["poznamka"];
echo "</p>";
endwhile;
?>


a tu je config.php

Kód:
<?php
if ($_SERVER["SERVER_ADDR"]=="127.0.0.1")
{
  define("SQL_HOST","127.0.0.1");
  define("SQL_DBNAME","menodatabazy");
  define("SQL_USERNAME","user");
  define("SQL_PASSWORD","heslo");
}
else
{
  define("SQL_HOST", "blabla");
  define("SQL_DBNAME", "blabla");
  define("SQL_USERNAME", "blabla");
  define("SQL_PASSWORD", "blabla");
}
?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
výpis z mysql

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.12.2009 19:02 | výpis z mysql

skontroluj si, ci si korektne pripojeny k db


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 09.12.2009 19:03 | výpis z mysql

čo myslíš že kontrétne...


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Správca fóra
Správca fóra
výpis z mysql

Registrovaný: 17.04.08
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 12782
Témy: 359 | 359
Bydlisko: Myjava
Vek: 31
NapísalOffline : 09.12.2009 19:07 | výpis z mysql

korektne, nie konkrétne.


_________________
PC: ASUS M4A785TD-V EVO / Athlon II X4 640 / Hynix 8GB (2x4GB) DDR3 1600 MHz / Sapphire HD7750 1GB Ultimate Silent Series / AMD Radeon R3 120GB / Seagate 7200.12 500GB / WD My Book Essential 3.0 2000GB / WD Elements 2000GB 2,5" / Samsung SH-S223L / ASUS BW-16D1HT / Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic / Axago PCEU-43R USB3.0 / TP-LINK TG-3269 / Corsair VS450 / 24" BenQ G2420HDBL / Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 / Microsoft Comfort Mouse 4500 / Microlab SOLO9C / Koss Porta Pro / Gigabyte GT-U8300 / Microsoft Windows 10 64-bit FPP
NB: MSI M670X-091SK / Transcend 2x1GB DDR2 667MHz
MT: Microsoft Lumia 950 XL
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 09.12.2009 19:08 | výpis z mysql

aha... všetko sedí. názov databázy, meno aj heslo...


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Správca fóra
Správca fóra
výpis z mysql

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.12.2009 19:13 | výpis z mysql

skontroluj si navratovu hodnotu funkcie mysql_select_db()


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 09.12.2009 19:26 | výpis z mysql

všetko sedí


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Čestný člen
Čestný člen
výpis z mysql

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 09.12.2009 19:28 | výpis z mysql

Kód:
mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD) or die(mysql_error());
mysql_select_db(SQL_DBNAME) or die(mysql_error());   
$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM timy ORDER BY poznamka") or die(mysql_error());
Posli chybu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 09.12.2009 19:30 | výpis z mysql

Nezn-Bámý sloupec 'poznamka' v order clause


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Užívateľ
Užívateľ
výpis z mysql

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 24.01.13
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 09.12.2009 19:32 | výpis z mysql

si si isty ze v tabulke timy mas stlpec poznamka?


_________________
PC: Procesor: INTEL Core i7-860, grafika: MSI R4890 Cyclone OC, 1GB DDR5, doska: Gigabyte GA-P55-UD3R, zdroj: Fortron 700W Everest 700 80+, RAM: 2x2GB Corsair XMS3 DHX
Offline

Čestný člen
Čestný člen
výpis z mysql

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 09.12.2009 19:32 | výpis z mysql

Tak problem uz mas, ten field poznamka nemas v tabulke. Pouzivaj or die() po kazdej mysql_ fcii, ale na verejnom webe nikdy nevypisuj mysql_error(), ale len nejaky oznam o tom, ze nieco je zle.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 09.12.2009 19:35 | výpis z mysql

jj problém bol v tom že nebolo to or die() ......ako myslíš to druhé ? napr. že nepodarilo sa spojiť alebo niečo také ?


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Čestný člen
Čestný člen
výpis z mysql

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 09.12.2009 19:38 | výpis z mysql

Tam nebol problem v samotnom or die. Ide len o to, ze ak mysql_* fcia vrati FALSE (nieco neprebehlo v poriadku), prejde sa na vetvu die(), ktora vypise dany mysql_error(), co je znenie chyby. To druhe myslim tak, ako si napisal, pouzi trebars or die('Nastala chyba v mysql query.'). Pokial skript iba testujes, kludne vypisuj mysql_error(), pomoze to.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 09.12.2009 19:40 | výpis z mysql

aha už chápem... diki za pomoc. aj všetkým dik :)


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
 [ Príspevkov: 14 ] 


výpis z mysql



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL vypis

v Databázy

1

101

07.01.2014 15:34

kudzo3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL vypis podmienky

v Databázy

6

582

07.09.2010 20:15

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis poctu z MySQL

v PHP, ASP

11

297

30.01.2009 12:39

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis podľa stĺpca z MySQL

v PHP, ASP

6

196

04.11.2012 21:14

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis hlavicky mysql v php

v PHP, ASP

2

185

25.04.2010 9:11

Bauglir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis údajov z mysql tabuľky

v PHP, ASP

29

1203

05.12.2008 9:44

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis s mysql tabulky na stranku

v PHP, ASP

5

539

11.01.2009 15:16

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis mysql DB - nevidim v skripte chybu

v PHP, ASP

3

372

02.12.2007 23:17

miro277

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis z MySQL a spracovanie php scriptu v tabulke

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

39

2206

21.03.2010 1:22

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL výpis "embed" kódu

v PHP, ASP

2

245

20.05.2010 15:16

MAREJ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis

v PHP, ASP

13

661

26.06.2008 10:53

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis zložky

v PHP, ASP

6

264

30.05.2012 20:04

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradeny vypis

v PHP, ASP

1

154

02.05.2012 7:09

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rozdvojený výpis?

v PHP, ASP

4

127

21.06.2014 9:16

MasterMatoSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis dni

v PHP, ASP

6

499

19.11.2010 13:30

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis adresara

v PHP, ASP

3

359

16.12.2009 22:25

stenley



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF