[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
NapísalOffline : 31.10.2012 11:12 | Výpis podľa stĺpca z MySQL

Ahojte. Mám tabuľku, kde vkladám cenu, prípadne ak je približná, tak vložím cca do iného stĺpca. Ako spravím, že po načítaní tabuľky prekontroluje či je v stĺpci cca niečo a ak nie je, tak vo výsledku, kde vypisujem celkovú sumu, cca nezobrazí. Ak by bol v stĺpci cca aspoň jeden záznam, aj v celkovej sume zobrazí cca.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Výpis podľa stĺpca z MySQL

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 31.10.2012 11:15 | Výpis podľa stĺpca z MySQL

Obyčajnou logikou....Čo si zatiaľ skúšal?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 31.10.2012 12:31 | Výpis podľa stĺpca z MySQL

Zatiaľ:
Kód:
$cca=mysql_query("select cca FROM material WHERE kalkulacia='$a'");
while ($row=mysql_fetch_row($cca)){
if ($row[0]=""){echo "";}
else {echo "cca";}


Lenže to vždy vypíše toľko cca, koľko je záznamov.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.08.09
Prihlásený: 08.07.15
Príspevky: 169
Témy: 46 | 46
NapísalOffline : 31.10.2012 13:48 | Výpis podľa stĺpca z MySQL

mysql_fetch_assoc()


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 03.11.2012 20:50 | Výpis podľa stĺpca z MySQL

Takže, použil som to takto:
Kód:
while ($row = mysql_fetch_assoc($cca)) {
echo $row["cca"];}
mysql_free_result($cca);

Ale píše to vždy toľko cca, v koľkých záznamoch sa to nachádza. Ak vyhodim cyklus do tvaru:
Kód:
$row = mysql_fetch_assoc($cca);
echo $row["cca"];

Tak to síce vypíše iba 1 krát, ale iba ak všetky záznamy obsahujú cca. Ak aspoň jeden neobsahuje, tak to nevypíše. V podstate potrebujem presný opak


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Výpis podľa stĺpca z MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.11.2012 8:44 | Výpis podľa stĺpca z MySQL

Ked zaplnas tabulku, kde uvadzas ceny, tak si jednoducho vytvor nejaku premennu, ktora bude predstavovat celkovu sumu hodnot v stlpci cca. V cykle ju budes potom navysovat o hodnotu cca v spracovavanom riadku tabulky. Nakoniec pri vypise celkovej sumy skontrolujes, ci je sumcca > 0. Podla toho potom vypises sumu bez alebo s cca.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 04.11.2012 21:14 | Výpis podľa stĺpca z MySQL

Také jednoduché riešenie a nenapadlo ma to. Veľmi pekne ďakujem.


 [ Príspevkov: 7 ] 


Výpis podľa stĺpca z MySQL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sparovanie vystupu podla stlpca v MySQL DB

v Databázy

1

372

09.12.2009 11:47

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql-najdenie volneho stlpca

v Databázy

12

468

11.01.2009 11:05

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis z databazy podla kriteria

v Databázy

5

659

15.07.2008 20:44

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis z databazy podla veku

v PHP, ASP

2

308

22.10.2007 0:53

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis obsahu adresara podla regularneho vyrazu

v PHP, ASP

0

120

23.11.2012 17:52

quark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL vypis

v Databázy

1

101

07.01.2014 15:34

kudzo3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis textu podla vybranej polozky v selecte

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

266

06.02.2010 22:41

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis z mysql

v PHP, ASP

13

934

09.12.2009 19:40

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL vypis podmienky

v Databázy

6

582

07.09.2010 20:15

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL nie do stĺpca lae do riadku

v Databázy

4

462

15.08.2010 12:49

kruzin99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis poctu z MySQL

v PHP, ASP

11

297

30.01.2009 12:39

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis hlavicky mysql v php

v PHP, ASP

2

185

25.04.2010 9:11

Bauglir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis údajov z mysql tabuľky

v PHP, ASP

29

1203

05.12.2008 9:44

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis s mysql tabulky na stranku

v PHP, ASP

5

539

11.01.2009 15:16

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis mysql DB - nevidim v skripte chybu

v PHP, ASP

3

371

02.12.2007 23:17

miro277

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql - zorad podla dnesneho datumu?

v Databázy

10

533

27.01.2010 14:19

stenley



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF