[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15

chcem dosiahnut uplnu trivialitu, uz som to robil, slo to, a teraz mi vypisuje chybu:

Kód:
Warning: mysql_fetch_row(): supplied resource is not a valid MySQL result resource in /3w/euweb.cz/d/dobrezdravie/sqlvitsform.php on line 31


v skripte pre vypisa ja ju nevidím.


Toto je skript pre vypísanie prvých dvoch riadkov (pre prehľadnosť) aj s číslovaním riadkov:

Kód:
28/ mysql_query ("SELECT * FROM vitaminy", $spojenie)
29/ or die ("<p>Dáko sa nedá napojiť na tabuľku</p>");
30/
31/ $row = mysql_fetch_row($spojenie);
32/ echo $row[0]."<br>";
33/ echo $row[1]."<br>";


Toto je formular pre zapis udajov:

Kód:
<form method="post" action="mysql.php">
<label for="nazov">Názov: </label>
<input type="text" size="50" name="nazov">
<br>
<label for="popis">Popis: </label>
<input type="text" size="50" name="popis">
<br>
<label for="cena">Cena: </label>
<input type="text" size="5" name="cena">
<br>
<input type="submit" value="Odoslať">



a toto skript pre zapis:

Kód:

$nazov = $_POST["nazov"];
$popis = $_POST["popis"];
$cena = $_POST["cena"];
$vlozenie = mysql_query ("insert into vitaminy (nazov, popis, cena) values ('$nazov','$popis','$cena')");

   if ($vlozenie)
      {
      echo "Dáta uložené";
      }
   else echo "<p>Nič: ".mysql_error()."</p>";



na tom tridsiatom prvom riadku, aj okolo neho nenachádzam nič podozrive, uz neviem, kde je pes zakopany.

Dakujem dopredu za rady.

:(


_________________
M.G.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vypis mysql DB - nevidim v skripte chybu

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 02.12.2007 13:32 | vypis mysql DB - nevidim v skripte chybu

Kód:
$spojenie=mysql_query ("SELECT * FROM vitaminy");


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vypis mysql DB - nevidim v skripte chybu

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1

ako ju mozes nevidiet ked je taka velka ta chyba? :)
takze databazu volaj takto:
Kód:
mysql_connect($dbserver, $dbuser, $dbpassword);

nezabudni vybrat databazu:
Kód:
mysql_db_select($dbname);

a potom query:
Kód:
$result = mysql_query('SELECT * FROM vitaminy');
while ($row = mysql_fetch_row($result))
{
  print $row[0];
}


priradenie volania databazi(mysql_connect) do premennej je nepovinne tak isto ako to davat ako argument do mysql_query.


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 02.12.2007 23:17 | vypis mysql DB - nevidim v skripte chybu

Vdaka vam obom, pravdepodobne, som cital dake zle tutorialy, uz fakt neviem na ktorej stranke. Aha, zo zive.cz, tam su aj blbe uvodzovky nahodene vsade :)


_________________
M.G.
 [ Príspevkov: 4 ] 


vypis mysql DB - nevidim v skripte chybu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL vypis

v Databázy

1

100

07.01.2014 15:34

kudzo3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis z mysql

v PHP, ASP

13

934

09.12.2009 19:40

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL vypis podmienky

v Databázy

6

582

07.09.2010 20:15

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis poctu z MySQL

v PHP, ASP

11

297

30.01.2009 12:39

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis údajov z mysql tabuľky

v PHP, ASP

29

1202

05.12.2008 9:44

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis podľa stĺpca z MySQL

v PHP, ASP

6

196

04.11.2012 21:14

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis hlavicky mysql v php

v PHP, ASP

2

185

25.04.2010 9:11

Bauglir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis s mysql tabulky na stranku

v PHP, ASP

5

539

11.01.2009 15:16

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis z MySQL a spracovanie php scriptu v tabulke

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

39

2202

21.03.2010 1:22

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL výpis "embed" kódu

v PHP, ASP

2

245

20.05.2010 15:16

MAREJ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jalbum - chyba v skripte

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

250

26.01.2010 18:28

SilverSurfer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cookies (Zrejme chyba v skripte)

v PHP, ASP

3

238

10.04.2011 11:26

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba v php skripte na kopirovanie suboru

v PHP, ASP

6

511

19.11.2010 14:08

vladimirg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nevidim komentáre

v Správy pre vedenie fóra

21

416

16.02.2015 18:55

tarezni

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nevidim HDD

v Pevné disky a radiče

3

362

18.02.2013 21:22

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nevidim HDD

v Pevné disky a radiče

7

720

11.05.2011 19:25

walther



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF