[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 30.01.2009 10:51 | Vypis poctu z MySQL

Ahojte chalani, zabudol som si knihu doma cize aj taka banalitka je pre mna zlozita ... potrebujem vypisat na indexe ze ... "V databaze sa nachadza X inzeratov." ako to vutiahnem s tabulky? Pomoze mi niekto ?dakujem vopred


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vypis poctu z MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.01.2009 11:37 | Vypis poctu z MySQL

Kód:
SELECT count(*) AS pocet FROM inzeraty

v php to standardne vykonas cez mysql_query, vytiahnes hodnotu pocet a vypises na stranke...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypis poctu z MySQL

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 30.01.2009 11:39 | Vypis poctu z MySQL

napriklad takto:

Kód:
function pocetinz($sekcia)
      {
   global $sucetInzeratov;
   
         
   $spolu = MySQL_Query("SELECT * FROM inzeraty WHERE kategoria='$sekcia'");


   $a = MySQL_Num_Rows($spolu);



$sucetInzeratov +=  $a;

      echo $a;
      
   
      }


ak by si mal viac kategorii a chces zvlast spocitat aj v kazdej kategorii.

Potom napr. <?php pocetinz(automoto);?> ti vypise pocet inzeratov v kat. automoto, a ked chces vsetky inzeraty spolu, tak das echo $sucetInzeratov;


Aspon ja to mam tak v mojej inzercii a fachci to...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Vypis poctu z MySQL

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 30.01.2009 11:46 | Vypis poctu z MySQL

priklad od neopagana je zly. spravne je pouzitie funkcie count. selectovat vsetky zaznamy len nato aby si ich spocital je... nestastne, nestandardne, neefektivne atd atd


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypis poctu z MySQL

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 30.01.2009 11:49 | Vypis poctu z MySQL

ale nehovor goodwill.... :)

ked mam 50 kategorii a potrebujem sucet inzeratov vypisat zvlast pre kazdu jednu kategoriu, nepovedz mi ze je to zle riesenie....

Automoto (150inzeratov)
Praca (220 inzeratov)
.
.
.
.....

ale ja nikomu nekazem robit to takto..ja som napisal ze sa to da aj takto a funguje to.... a zakaznika netrapi ze ako to je, ale aby to fungovalo


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vypis poctu z MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.01.2009 11:52 | Vypis poctu z MySQL

GoodWill ma pravdu, zober si napr, ze mas v db niekolko milionov zaznamov, co myslis, ktore riesenie bude efektivnejsie a menej zatazujuce?

ked chces vypisat pocet inzeratov pre kazdu kategoriu, tak pouzi count spolu s group a mas to vyriesene bez selectovania komplet vsetkych udajov o inzeratoch...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypis poctu z MySQL

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 30.01.2009 11:59 | Vypis poctu z MySQL

ok, nehadam sa.... mozno ze vas sposob je lepsi... nechcem vsak byt zly, ale stenley tento script si mi raz ty poradil tu na tomto fore, a teraz ho odsudzujes

xixi :)))


Ale este raz hovorim, moj script je funkcny, rychly, bezproblemovy... moznoze neni najefektivnejsi, ale je to jeden zo sposobov... Kludne vsak pouzi iny script, toto je slobodne forum a myslim ze kazdy tu moze napisat svoj nazor...nebolo mojim umyslom zle poradit... ja to pouzivat uz roky a nemal som ziadny problem...

Ale aj ja sa len ucim, a akceptujem aj navrh stenleyho a spol :)))


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vypis poctu z MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.01.2009 12:03 | Vypis poctu z MySQL

nepamatam si na to, daj link, aby som sa na to pozrel... ale cisto len na vypis poctu zaznamov v db som ti to urcite neodporucil, lebo by to bola potom hanba :)

urcite je lepsie pouzit count na strane sql ako funkciu v skripte...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypis poctu z MySQL

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 30.01.2009 12:12 | Vypis poctu z MySQL

teda aby som upresnil, si mi len pomohol upravit ten script, ale mohol si mi povedat, ze nech to robim inym sposobom uz vtedy...

http://www.pcforum.sk/pocet-vsetkych-in ... 25044.html

A vedel by si to teda zhrnut pomocou toho count ked chcem vypisat zvlast aj vsetky kategorie? Ja mam jednu databazu so vsetkymi inzeratmi a meni sa len pole kategoria. Tak aj tak musi script prejst vsetky zaznamy, aby zistil ktore inzeraty patria do danej kategorie nie? Ved ako inac by ich spocital?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vypis poctu z MySQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.01.2009 12:18 | Vypis poctu z MySQL

neupozornil som ta asi preto, lebo som ta nechcel zbytocne mylit, ked si uz mal spraveny nejaky zaklad skriptu...

Neviem teraz, ci som ta spravne pochopil, ale aby si ziskal nazvy kategorii a k nim prisluchajuci pocet inzeratov, staci pouzit (zjednodusene, ak v stlpci kategoria uvadzas nazov kategorie, pri id by to bolo trosku ine):
Kód:
SELECT kategoria, count(*) AS pocet FROM inzeraty GROUP BY kategoria


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypis poctu z MySQL

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 30.01.2009 12:30 | Vypis poctu z MySQL

Ano, to som myslel. Vdaka. Mozno ked budem mat cas, tak prerobim ten moj script a vyskusam to tymto sposobom, ked tvrdite ze je to vyhodnejsie...

//urcite to je efektivnejsie riesenie... zober si napr. kolko dopytov na db vykonas pri 10 kategoriach v pripade tvojho povodneho skriptu a tohto "noveho" selectu... ak neuvazujem scitavanie dvoch kategorii do jednej, tak je to 10:1 v neprospech povodneho... (stenley)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 12:39 | Vypis poctu z MySQL

Dakujem vsetkm zucastnenym ... pomohli ste vsetci od kazdeho som si nieco zobral ... osobne Ď stenley a neopagan


 [ Príspevkov: 12 ] 


Vypis poctu z MySQL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql zistenie počtu rôznych záznamov

v Databázy

4

607

28.12.2008 16:40

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL vypis

v Databázy

1

101

07.01.2014 15:34

kudzo3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL vypis podmienky

v Databázy

6

582

07.09.2010 20:15

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis z mysql

v PHP, ASP

13

934

09.12.2009 19:40

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis údajov z mysql tabuľky

v PHP, ASP

29

1203

05.12.2008 9:44

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis hlavicky mysql v php

v PHP, ASP

2

185

25.04.2010 9:11

Bauglir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis podľa stĺpca z MySQL

v PHP, ASP

6

196

04.11.2012 21:14

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis s mysql tabulky na stranku

v PHP, ASP

5

539

11.01.2009 15:16

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie poctu riadkov a poctu znakov vo Word 2007

v Ostatné programy

0

1864

26.07.2009 17:57

fista1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis mysql DB - nevidim v skripte chybu

v PHP, ASP

3

373

02.12.2007 23:17

miro277

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis z MySQL a spracovanie php scriptu v tabulke

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

39

2207

21.03.2010 1:22

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL výpis "embed" kódu

v PHP, ASP

2

245

20.05.2010 15:16

MAREJ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

podla poctu vytvorit

v PHP, ASP

9

295

25.11.2008 16:34

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

resynchronizacia poctu prispevkov

v Ostatné

0

650

16.08.2007 10:34

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie poctu id-ciek

v PHP, ASP

5

379

29.09.2008 17:19

Roko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmenšovanie počtu premapovaných sektorov

v Pevné disky a radiče

2

407

18.10.2013 20:14

hanesovic



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF