[ Príspevkov: 26 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 27.08.2007 20:17 | Viac Include v indexe

Prosim vas ako mam zapisat script aby som mohol includovat na index aj viac kodov.

Ak mam len jedno include v indexe tak potom ak zadam moja.domena.sk/index.php?action=test tak ide. Tu je kod:
Kód:
 <?
 include($action='test.htm')
 ?>


Toto funguje. Ale ja by som potreboval este k tomu prvemu pridat este viacej aby som vsetky podstranky spustali cez index.php. Dajme tomu ze este xem k tomu pridat include($action='pravidla.htm') . Ako to zapisem ?

Este raz. do toho kodu potrebujem vlozit este aj include($action='pravidla.htm')


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 27.08.2007 20:25 | Viac Include v indexe

gracos píše:
Prosim vas ako mam zapisat script aby som mohol includovat na index aj viac kodov.

Ak mam len jedno include v indexe tak potom ak zadam moja.domena.sk/index.php?action=test tak ide. Tu je kod:
Kód:
 <?
include($action='test.htm'); // to bude tou bodkočiarkou
include($action='pravidla.htm');
 ?>


Toto funguje. Ale ja by som potreboval este k tomu prvemu pridat este viacej aby som vsetky podstranky spustali cez index.php. Dajme tomu ze este xem k tomu pridat include($action='pravidla.htm') . Ako to zapisem ?

Este raz. do toho kodu potrebujem vlozit este aj include($action='pravidla.htm')

upravil svoj kod


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 27.08.2007 20:25 | Viac Include v indexe

gracos píše:
Prosim vas ako mam zapisat script aby som mohol includovat na index aj viac kodov.

Ak mam len jedno include v indexe tak potom ak zadam moja.domena.sk/index.php?action=test tak ide. Tu je kod:
Kód:
 <?
include($action='test.htm'); // to bude tou bodkočiarkou
include($action='pravidla.htm');
 ?>


Toto funguje. Ale ja by som potreboval este k tomu prvemu pridat este viacej aby som vsetky podstranky spustali cez index.php. Dajme tomu ze este xem k tomu pridat include($action='pravidla.htm') . Ako to zapisem ?

Este raz. do toho kodu potrebujem vlozit este aj include($action='pravidla.htm')

upravil svoj kod


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 27.08.2007 20:44 | Viac Include v indexe

obsah test.htm sa mi prekryva s pravidla.htm


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Viac Include v indexe

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.08.2007 20:54 | Viac Include v indexe

nechapem, preco nepouzijes:
Kód:
<?php
include('test.htm');
include('pravidla.htm');
?>

alebo neviem, co presne potrebujes...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 27.08.2007 21:10 | Viac Include v indexe

potrebujem to index.php?action=nieco


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Viac Include v indexe

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.08.2007 21:14 | Viac Include v indexe

hmm, tak pouzi nieco ako:
Kód:
switch($_GET['action']) {
   case 'nieco1':
      include('stranka1.html');
      include('stranka2.html');
      break;
   case 'nieco2':
      include('stranka3.html');
      include('stranka4.html');
      break;
   default:
      include('default.html');
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 27.08.2007 21:25 | Viac Include v indexe

ono to terat includuje len to co je ya default:
a ak ya default pridam este jedno include tak zasa sa prekryvaju obydva dokumenty.
Preco sa to prekryva ked aj test.htm aj skuska.htm je samostatny dokument a prekryva sa to aj ked za action pridam bud test alebo skuska ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Viac Include v indexe

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.08.2007 21:36 | Viac Include v indexe

aby sa ti vlozili subory ulozene napr. vo vetve case 'nieco1', musis za action uviest nieco1, atd.

prekryva? ako to myslis?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 27.08.2007 21:46 | Viac Include v indexe

myslim to tak ze aj ked napisem za action do URL len to co xem napr. action=test , tak sa mi zobrazi aj to co je v skuska.htm cize sa mi zobrazia aj skuska.htm aj test.htm naraz

A ja chcem dosiahnut aby vsetky podstranky sa zacinali na index.php?action=nieco a ked dam namiesto nieco napr. omne tak sa vypise len obsah zo suboru omne.html


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Viac Include v indexe

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 27.08.2007 21:49 | Viac Include v indexe

och, tazka logika. co keby si to skusil vysvetlit na obrazkoch


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Viac Include v indexe

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.08.2007 21:50 | Viac Include v indexe

tak potom v kazdej case vetve uvedies len include s tou podstrankou, ktoru potrebujes...
hrozne zlozito vysvetlujes, co potrebujes, alebo som nechapavy :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 27.08.2007 21:54 | Viac Include v indexe

nechapem. pls urob to do toho tvojho kodu nech to pochopim. vloz tam omne.htm , info.htm a napr. nieco.htm
len nech vidim ako nato. nejaky priklad. dik


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Viac Include v indexe

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.08.2007 21:59 | Viac Include v indexe

Kód:
switch($_GET['action']) {
   case 'omne':
      include('omne.html');
      break;
   case 'info':
      include('info.html');
      break;
   case 'nieco':
      include('nieco.html');
      break;
   default:
      include('uvod.html');
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 27.08.2007 22:06 | Viac Include v indexe

stenley fakt velmi pekne dakujem. toto ide ako ma. DIk dik :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 27.08.2007 23:08 | Viac Include v indexe

tak uz to mam. icq-web.tym.sk. Vsetko uz cez includuje :)
ale ked dam include do divu na index ako je aj obsah indexu tak sa prekriva obsah indexu s inymi napr skiny ale tak som vytvoril pre include index_i.php a tam som dal ten include script.
Stenley dik


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Viac Include v indexe

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.08.2007 9:00 | Viac Include v indexe

vsakze si nedal nic do default vetvy v tom include skripte? lebo ked zmenim hodnotu parametra akcia napr. na "sdfsdfsd", nic sa nezobrazi. Do toho defaultu si mohol dat tvoj uvodny obsah. Tj. index.php by obsahoval ten include skript a uvodny obsah by si mal v zvlast subore, ako aj napr. tipy, skiny a pod.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Viac Include v indexe

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 28.08.2007 9:01 | Viac Include v indexe

Skús si nejak ošetriť aj toto:
http://icq-web.tym.sk/doplnky.htm
http://icq-web.tym.sk/tipy.htm
http://icq-web.tym.sk/icq.htm

Najlepšie tak, že ti *.htm súbory schováš mimo koreňového priečinku webu, aby k nim ostatní nemali prístup.

A ešte toto:
http://icq-web.tym.sk/index_i.php?akcia ... ott_je_gay
http://icq-web.tym.sk/index_i.php?akcia ... _podvodnik
http://icq-web.tym.sk/index_i.php?akcia ... _alkoholik

Všetky tieto stránky by mali byť presmerované na chybovú stránku s kódom 404 (To je u teba konkrétne táto stránka: http://icq-web.tym.sk/karel_gott_je_gay.htm ).


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Viac Include v indexe

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.08.2007 9:13 | Viac Include v indexe

tiez sa pripojim :)

include je o tom, aby si nemusel pisat milionkrat ten isty kod stale dookola, ale proste raz ho napises a potom menis uz len trebars hlavny obsah. Ako vidim, ty v tych includovanych suboroch pouzivas este aj <!DOCTYPE a hlavne tagy, cize sa ti na stranke opakuju dvakrat, co je velka chyba!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 28.08.2007 12:05 | Viac Include v indexe

ked som mal to default na index.php tak mi do toho ramu kde mam includovane omne a tak, tak mi to tam dalo cely index.php . ale mam akoby druhy index len na include a slape to. dik chlope


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Viac Include v indexe

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.08.2007 12:17 | Viac Include v indexe

v default si nemal mat cely index.php, ale len uvod.html (napriklad), kde mas ten uvodny obsah...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 08.09.2007 10:05 | Viac Include v indexe

jj dik prisiel som nato potom.
a este k veci. ako mam urobit aby mi na kazdej stranke ukazovalo iny title ? teraz vsade je len ten co je v index. dik


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Viac Include v indexe

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.09.2007 10:09 | Viac Include v indexe

da sa to vyriesit roznymi sposobmi, napr. na jednej stranke som to spravil tak, ze som do title dynamicky dosadil text z <H1> z includovaneho suboru...

Napr. nieco taketo, funkcii predavas bud 1 alebo 2 parametre, prvy z nich je nazov (aj s cestou) includovaneho suboru a druhy dlzka textu, ktory chces vratit ako titulok:
Kód:
function getTitle($file, $length=150) {
   $fp = @fopen($file, "r");
   if(!$fp)
      return "Not found";
   $filecontent = fread($fp, $length);
   eregi('<h1([^>]*)>(.*)</h1>', $filecontent, $zhoda);

   return (!empty($zhoda[2])) ? eregi_replace('<([^>]*)>', ' ', $zhoda[2]) : false;
}


do <title> potom uz len dosadis (pravdaze parametre si zmenis podla svojho):
Kód:
<?php echo getTitle($file, $length); ?>


Naposledy upravil stenley dňa 08.09.2007 11:12, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 08.09.2007 11:07 | Viac Include v indexe

Mozes to presnejsie popisat ? ja som to skusil tak ze z indexu som dal title prec a pridal som to do includovanych suboroch a islo to ale nieje to validne. Napis ten tvoj sposob


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Viac Include v indexe

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.09.2007 11:15 | Viac Include v indexe

ukazku som doplnil vyssie...
title musi byt v <head>, preto ti to vyhadzovalo chybu...

//este jedna poznamka k tomu kodu:
bude ti to fungovat len vtedy, ak sa v obsahu suboru v dlzke $length nacita aj <h1>text</h1>, cize na zaciatku obsahu includovaneho suboru by sa, v najlepsom pripade, mal vyskytovat <h1>text</h1>

dnes mam asi tvorivu naladu :) mohlo by to vypadat takto:
index.php
Kód:
<?php
$incfile = "uvod.html";

function getTitle($file, $length=150) {
   $fp = @fopen($file, "r");
   if(!$fp)
      return "Not found";
   $filecontent = fread($fp, $length);
   eregi('<h1([^>]*)>(.*)</h1>', $filecontent, $zhoda);

   return (!empty($zhoda[2])) ? eregi_replace('<([^>]*)>', ' ', $zhoda[2]) : false;
}

if(!empty($_GET['action'])) {
  switch($_GET['action']) {
   case 'omne':
      $incfile = "omne.html"; break;
   case 'info':
      $incfile = "info.html"; break;
   case 'nieco':
      $incfile = "nieco.html"; break;
  }
}
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="sk">
<head>
<title><?php echo getTitle($incfile); ?></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
</head>
<body>
<?php include_once($incfile); ?>
</body>
</html>


uvod.html
Kód:
<h1>Nadpis v titulku</h1>
...


Naposledy upravil stenley dňa 08.09.2007 11:48, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 08.09.2007 11:44 | Viac Include v indexe

dik


 [ Príspevkov: 26 ] 


Viac Include v indexe



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

plagat na indexe

v PHP, ASP

1

249

16.02.2011 17:46

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Admini a Módi na admin indexe [phpBB2]

v Redakčné systémy

0

299

22.12.2006 17:19

Leachim

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

F1 Challenge (Viac verzii/viac problemov)

v Počítačové hry

3

632

19.08.2009 21:03

f4r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

10" a viac s FHD a viac do 250€

v Mobilné zariadenia

11

294

15.12.2014 17:09

SKiLEX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

6

129

30.05.2014 0:12

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

26

556

20.10.2010 21:50

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

46

2037

18.09.2007 13:45

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INCLUDE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

658

14.01.2010 19:47

karolraner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

5

504

10.04.2009 19:10

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

2

320

22.02.2010 15:25

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

10

585

03.01.2008 0:30

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include blbne..

v PHP, ASP

6

180

14.11.2011 10:05

black1101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP include

v PHP, ASP

3

930

09.03.2010 20:17

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<!--#include...

v PHP, ASP

3

276

10.06.2010 18:24

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecne include ?

v PHP, ASP

2

240

20.03.2012 19:05

ewil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastny include

v PHP, ASP

4

274

24.01.2008 14:43

Blackshadow



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF