[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 26.04.2010 12:45 | Problem pri zmensovani obrazkov

Nazdar. Mam urobeny script na upload obrazkov, resp. na upravu rozmerov pri uploadovai na server..Script funguje ale iba do doby pokial neuploadujem viac ako 8 obrazkov. Ak ich uz je viac, tak mi vypise takuto chybovu hlasku:
Fatal error: Maximum execution time of 5 seconds exceeded in /domains1/xxxxxx/public/www_root/stranka/upload.php on line 254

V mojom pripade je riadok 254 tento:
Kód:
 imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $NovaSirka, $NovaVyska, $sirka, $vyska);


Tu je cely script na upravu rozmerov obrazka:

Kód:
if ($sirka>1024 || $vyska>1024)  {   //  7.  ***** uprava velkosti obrazku-ak ma väcsie rozmery  *****

        $subor=$obrazok["tmp_name"];                      //cesta k souboru, ktory chcete zmensit
        $KamUlozit="./obrazky/$subor2";              //cesta, kam zmenseny soubor ulozit
        $MaxSirka=1024;                                 //maximalni sirka zmenseneho obrazku
        $MaxVyska=1024;                               //maximalni vyska zmenseneho obrazku

        $imgInfo = getimagesize($subor);

        switch ($imgInfo[2])  {
         case 1: $image = imagecreatefromgif($subor); break;
         case 2: $image = imagecreatefromjpeg($subor);  break;
         case 3: $image = imagecreatefrompng($subor); break;
         default:  $hlasenie .="<div class=\"warning\"> Nesprávny tvar obrázka <b>$nazov_fotky</b> </div> ";
                                }

        list($sirka, $vyska) = $imgInfo;

        if ($MaxSirka == 0){ $MaxSirka = $sirka;}
        if ($MaxVyska == 0){ $MaxVyska = $vyska;}
        $pomer_sirka = $sirka / $MaxSirka;
        $pomer_vyska = $vyska / $MaxVyska;
        if ($pomer_sirka > $pomer_vyska)
         { $pomer = $pomer_sirka;}
        else
         { $pomer = $pomer_vyska;}
        if ($pomer < 1) {$pomer = 1;}
        $NovaSirka = (int)$sirka / $pomer;
        $NovaVyska = (int)$vyska / $pomer;

        $image_p = imagecreatetruecolor($NovaSirka, $NovaVyska);

        if(($imgInfo[2] == 1) OR ($imgInfo[2]==3))   {   // *** Ak je format obrazka .png alebo .gif
         imagealphablending($image_p, false);
         imagesavealpha($image_p,true);
         $transparent = imagecolorallocatealpha($image_p, 255, 255, 255, 127);
         imagefilledrectangle($image_p, 0, 0, $NovaSirka, $NovaVyska, $transparent);
           }

        imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $NovaSirka, $NovaVyska, $sirka, $vyska);

        switch ($imgInfo[2]) {
         case 1: imagegif($image_p,$KamUlozit,100); break;
         case 2: imagejpeg($image_p,$KamUlozit,100);  break;
         case 3: imagepng($image_p,$KamUlozit); break;
         default:  $hlasenie .="<div class=\"warning\"> Pepáčte ale pri úprave rozmerov obrázka <b>$nazov_fotky</b> došlo ku chybe na strane servera! </div> ";
              }

     }   //  7. ***** KONIEC uprava velkosti obrazku  *****

     else
       {
        copy($obrazok["tmp_name"], "./obrazky/$subor2");
       }


Neviete v com by mohol byt problem, alebo ako ten script opravit aby to fungovalo?? Alebo nemate niekto link na 100% funkcny script na zmensovanie obrazkov?? A este jedna otazocka-skôr teoretickeho charakteru. Je vhodne aby som este z obrazkov vytvaral aj nahlady do samostatneho adresara? viem ze ak budem vytvarat nahlady tak mi to na serveri zaberie viac miesta,taktiez sa predlzi samotny upload obrazkov,ale zasa na druhej strane mi to dost pomôze v dizajne stranky..zvlast,ked mam robeny dizajn tak,ze vsetky zmenseniny obrazkov su robene na vysku. V pripade ze velky obrazok by bol sirsi ako vyssi,tak mi to rozhadze cely dizajn.. :loony: Vdaka za kazdu radu a odpoved.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.04.2010 13:03 | Problem pri zmensovani obrazkov

v php.ini mas nastaveny execution time skriptov na 5 sekund. daj si tento riadok na zaciatok upload skriptu:
Kód:
ini_set('max_execution_time', 60);

60 ti urcuje dlzku vykonavania, uprav si ju podla potreby.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 26.04.2010 13:32 | Problem pri zmensovani obrazkov

djsulo..dik, ale stale to nejako nefunguje..dal som si ten prikaz hned na zaciatok scriptu,ale stale to nejde. stale mi vypisuje tu istu chybu:
Fatal error: Maximum execution time of 5 seconds exceeded in /domains1/xxxxxx/public/www_root/stranka/upload.php on line 254 :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 27.04.2010 14:04 | Problem pri zmensovani obrazkov

To mi naozaj nevie nikto poradit?? Preco mi to nefunguje??Pozeral som si aj PHP Manual,doplnil som si este script aj o funkcie:
Kód:
   ini_set('max_execution_time','120');
    ini_set('memory_limit', '64M');
    ini_set('upload_max_filesize', '64M');
    ini_set('post_max_size', '64M');

ale aj tak to nefunguje..Vysledok stale rovnaky..alebo mi vypise ze vypadok spojenia a stranku mi nenacita..Mna uz z toho asi fakt porazi.. :shock:
A este jedna vec..Ak zmenimm velkost ini_set('max_execution_time','120'), nemalo by mi vypisat chybovu hlasku nejako v tomto duchu:
Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded in /domains1/xxxxxx/public/www_root/stranka/upload.php on line 254?? Ze bude zmenena uz aj ta hodnota execution time??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 27.04.2010 14:11 | Problem pri zmensovani obrazkov

tak potom mas zakazene menit nastavenia


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 27.04.2010 14:20 | Problem pri zmensovani obrazkov

A da sa to nejako zmenit?? Alebo mi neostava nic ine len poziadat prevadzkovatelov o pomoc??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 01.05.2010 13:08 | Problem pri zmensovani obrazkov

Môzete lock tuto temu..oslovil som prevadzkovatela a upravil mi
Kód:
ini_set('max_execution_time','time');
na 30 sekund..vraj je to max. mozny cas, co mi môzu nastavit..Ale tak script uz funguje..djsulo...dik


 [ Príspevkov: 7 ] 


Problem pri zmensovani obrazkov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem pri vkladani obrazkov do wordu

v Ostatné programy

4

348

25.11.2009 23:10

domino89

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybička krásy pri zobrazovaní obrázkov

v Operačné systémy Microsoft

5

268

21.08.2009 14:43

Romi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na robenie obrázkov pri hraní

v Ostatné programy

1

794

30.12.2010 18:43

mato59

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie obrazkov z videa pri grabovani

v Video programy

0

503

26.03.2007 20:23

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

padá explorer.exe pri prezeraní obrázkov z plochy

v Operačné systémy Microsoft

4

434

28.06.2009 14:47

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ASUS N55SF (WIN 10)- vypinanie obrazovky pri prezerani obrazkov a videi

v Intel čipové sady

10

127

16.08.2017 18:11

Saaleem

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem - nahratie obrazkov

v PHP, ASP

10

251

04.09.2012 20:33

susedx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload obrazkov problem

v PHP, ASP

5

537

30.07.2009 9:21

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so zobrazenim obrazkov..

v PHP, ASP

6

364

27.12.2007 17:55

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s uploadovaním obrázkov

v PHP, ASP

1

267

08.10.2008 18:27

jaji

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s nahravanim obrazkov

v PHP, ASP

5

282

18.03.2008 18:54

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s uploadom obrazkov

v PHP, ASP

10

318

11.05.2008 20:35

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so stahovanim obrazkov

v Sieťové a internetové programy

8

249

12.03.2010 19:39

Misko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FTP - problem s nacitavanim obrazkov

v Sieťové a internetové programy

2

72

21.03.2013 7:59

branislaff

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prehliadač obrázkov - problém s farbami

v Grafické programy

6

166

02.10.2015 15:23

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so zobrazovanim obrazkov na internete

v Sieťové a internetové programy

2

253

13.03.2010 14:43

newboy1



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF