[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s uploadom obrazkov

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 11.05.2008 13:25 | problem s uploadom obrazkov

Mam tento scrip na upload obrazku na server:
Kód:
<form  enctype="multipart/form-data" action="upload1.php" method="post" >
<input  type="file" name="foto" />
</form>


no a v subore upload1.php mam toto:
Kód:
if ($HTTP_POST_FILES["foto"]["type"]!="image/jpg" && $HTTP_POST_FILES["foto"]["type"]!="image/jpeg") {echo "obrazok nie je jpg !"; exit();  }

a potom ...

move_uploaded_file .... atd... - samotny upload...
Problem je, ze aj ked uploadnem .jpg obrazok, zastane mi na tej podmienke a vypise, ze to nie je jpg obrazok! Doteraz mi to vzdy fungovalo bez problemov, v pohode som uploadoval obrazky, ale dnes mi to prestalo fungovat a absolutne som ten script NEMENIL! Z nicoho nic to jednoducho prestalo fungovat.

Dal som si vypisat hodnotu $HTTP_POST_FILES["foto"]["type"], ale je uplne prazdna, tak preto vypisuje tu chybu. Ale preco? Doteraz s tym nikdy nebol problem, a tento script pouzivam uz aj 2 roky... Viete helfnut?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s uploadom obrazkov

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 27.02.12
Príspevky: 532
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 11.05.2008 13:29 | problem s uploadom obrazkov

Skús toto:
Kód:
if ($_FILES["foto"]["type"]! = "image/jpg" || $_FILES["foto"]["type"]! = "image/jpeg") {echo "obrazok nie je jpg !"; exit();  }


_________________
V príprave...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s uploadom obrazkov

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 11.05.2008 13:54 | problem s uploadom obrazkov

to nepomaha...v tom nie je chyba! Problem je, ze $_FILES["foto"]["type"] je po odoslani nic /prazdna hodnota/ a ma byt image/jpg! Doteraz mi to tak fungovalo. Museli nieco zmenit na serveri, alebo neviem co. Inak je to na ic.cz ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 11.05.2008 14:04 | problem s uploadom obrazkov

Skús dať na vrch toho súboru upload1.php toto:

Kód:
<?php
echo ('<pre>');
print_r($_FILES);
echo ('</pre>');
?>


Odošli a pozri, či niečo vypíše. Ak hej, ukáž to.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s uploadom obrazkov

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 11.05.2008 14:23 | problem s uploadom obrazkov

no vypisalo mi taketo nieco:
Kód:
Array
(
    [foto] => Array
        (
            [name] => moj_uploadnuty_obrazok.jpg
            [type] =>
            [tmp_name] =>
            [error] => 6
            [size] => 0
        )


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s uploadom obrazkov

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 27.02.12
Príspevky: 532
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 11.05.2008 14:25 | problem s uploadom obrazkov

Si si istý, že uploaduješ normálny jpeg obrázok? Lebo podľa toho čo si napísal, obrázok ma 0 veľkosť. Skús tam dať nejaký obrázok, napríklad logo tohto fóra...


_________________
V príprave...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 11.05.2008 14:26 | problem s uploadom obrazkov

Chyba č.6 (http://sk.php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php):

Citácia:
UPLOAD_ERR_NO_TMP_DIR

Value: 6; Missing a temporary folder. Introduced in PHP 4.3.10 and PHP 5.0.3.


V preklade: Chýba dočasný priečinok. Uvedené v PHP 4.3.10 a PHP 5.0.3.

Neviem, prečo by mala byť chyba. Ja keď som mal upload na ic.cz, všetko išlo v pohode. Z tohto to vyzerá na chybu na strane IC.CZ/poskytovateľa.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s uploadom obrazkov

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 27.02.12
Príspevky: 532
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 11.05.2008 14:29 | problem s uploadom obrazkov

neopagan, pošli mi ten skript na môj mail, vyskúšam ho doma a keď pôjde tak je chyba na strane servera


_________________
V príprave...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s uploadom obrazkov

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 11.05.2008 14:54 | problem s uploadom obrazkov

Hm, ta chyba c.6 je zaujimava... uz som pisal aj na ic.cz, uvidim co odpisu... No jednoznacne musi byt chyba u nich, kedze asi 2 roky mi tento script fungoval bez problemov.

peter.zadori-sorry, ten script je rozsiahlejsi a je v mojej administracii k stranke. Ale v prvom prispevku som popisal problem, je tam aj cast toho scriptu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 11.05.2008 16:58 | problem s uploadom obrazkov

a neskusal si si to na localhoste???alebo na inom freehostingu...a hned by si zistil ze kde je chyba


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s uploadom obrazkov

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 11.05.2008 20:35 | problem s uploadom obrazkov

neskusal, ale ved hovorim, ze 2 roky mi to fungovalo a zrazu dnes nie...

odpoved z ic este nemam


edit: teraz som skusal znova ten upload na ic, a na moje prekvapenie to uz ide!!! Urcite mali nieco pos-ate na ic...ale nepovedia, boha im... clovek potom hlada chybu vsade inde. Tak som mal rad ten ic hosting, ale uz ho tak nenavidim. V poslednej dobe je sakra pomaly a kopec problemov...


 [ Príspevkov: 11 ] 


problem s uploadom obrazkov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s uploadom

v PHP, ASP

4

570

17.10.2009 22:28

jurov

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s uploadom

v Poskytovatelia internetu

2

84

27.03.2015 20:42

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s uploadom

v Sieťové a internetové programy

1

250

05.05.2008 21:34

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s uploadom

v Operačné systémy Microsoft

0

44

17.01.2015 16:24

phau

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém s uploadom obrázku

v PHP, ASP

2

147

19.09.2012 14:39

mayo505

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s uploadom súborov

v PHP, ASP

2

154

16.06.2012 22:01

Gresthorn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s uploadom veci na net :(

v Siete

3

273

10.09.2008 19:06

feldino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s Uploadom / Sieťovou kartou / Ovládačom / Nastavení

v Sieťové a internetové programy

0

226

14.03.2011 2:16

sliMkoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Siet odpojena aj ked internet ide, problem s uploadom

v Siete

4

281

10.02.2009 10:15

ovi77

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem - nahratie obrazkov

v PHP, ASP

10

254

04.09.2012 20:33

susedx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload obrazkov problem

v PHP, ASP

5

537

30.07.2009 9:21

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Internet trable s uploadom

v Poskytovatelia internetu

6

460

20.12.2006 19:51

QWERTY99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so stahovanim obrazkov

v Sieťové a internetové programy

8

249

12.03.2010 19:39

Misko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so zobrazenim obrazkov..

v PHP, ASP

6

364

27.12.2007 17:55

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s uploadovaním obrázkov

v PHP, ASP

1

267

08.10.2008 18:27

jaji

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s nahravanim obrazkov

v PHP, ASP

5

282

18.03.2008 18:54

max-m



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF