[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so zobrazenim obrazkov..

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 23.12.2007 20:49 | Problem so zobrazenim obrazkov..

Mam taky problem.... mam databazu, kde mam zapisane popisy k obrazkom a podobne..

mal som taky script, ktory mi ich pri nacitani radil do dvoch stlpcov, ale teraz mi to nejak nejde... kde bude problem?? posledny obrazok mi to nehce zobrazit.. ked pridam dalsi, tak zas ten posledny nezobrazi..

Kód:
$query2 = "SELECT * FROM $kategoria ORDER BY poradie DESC";
$result2 = mysql_query($query2);
$row2 = mysql_fetch_assoc($result2);
$numRows = mysql_num_rows($result2);

if ($result2) {

echo "
<table align=\"center\" width=\"100%\" style=\"font-size: 12px;\" border=\"0\">
";

$count = 0;

while ($row2 = mysql_fetch_assoc($result2)) {

if ($count == 0) echo "<tr>\n";
echo "
<td width=\"100px\"><img src=\"$kategoria/{$row2['id']}{$row2['pripona']}\" align=\"left\" width=\"100\"></td>
<td valign=\"top\">{$row2['popis']}</td>\n";
if ($count == ($numRows - 1)) echo "</tr>\n";
else if ($count != 0 && $count % 2) echo "</tr>\n<tr>\n";

$count++;

}
echo "</table>";


}


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 24.12.2007 19:55 | Problem so zobrazenim obrazkov..

Mierne by som to prerobil. Na začiatok cyklu by som pridával <tr> v prípade, že $count % 2 je nula a na koniec by som dával </tr> v prípade, že $count % 2 je 1 (a medzi tým, by sa pridával ten obrázok).
Za celý cyklus budeš musieť ešte pridať kontrolu, či sú v poslednom riadku dva obrázky. Ak nie sú, budeš tam musieť pridať ešte jeden stĺpec a ukončiť riadok tabuľky (niečo ako <td colspan="2"></td></tr>).

V tom tvojom kóde sa môže stať, že sa <tr> neukončí, alebo sa ukončí už po prvom obrázku (aj keď v riadku má byť ešte jeden).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so zobrazenim obrazkov..

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 24.12.2007 20:32 | Problem so zobrazenim obrazkov..

ehm.. nevedel by si mi ten kod dorobit o to co si myslel?? nejak som moc nepochopil ze ako to myslis..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so zobrazenim obrazkov..

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 25.12.2007 14:16 | Problem so zobrazenim obrazkov..

Neviete mi nikdo pomoct?? Vzdy jeden obrazok sa nezobrazi.. podla toho ci dam
ORDER BY poradie DESC alebo ORDER BY id DESC
(poradie sa zadava cislom, moze si tak zoradovat veci na stranke podla toho, ake cislo si da..)

ako je to mozne??

(tento isty script som uz dvakrat pouzil a slape bez problemov)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 26.12.2007 11:06 | Problem so zobrazenim obrazkov..

ok jednej veci nerozumiem:
čo sleduješ týmto:
Kód:
if ($count == ($numRows - 1)) echo "</tr>\n";

Prečo $numRows - 1


ja to riešim takto:
Kód:
echo "<table border=0 CELLSPACING=3 style='background-color:#EFEFEF'>";
echo "<tr>";
//*************** Spracovanie
while($HHH=mysql_fetch_array($XXXYYYZZZ))
 {
 if($i%3==0)
 echo "</tr><tr>";
  echo "
  <td style='border: black 1px solid'>
  <a target='blank' href='../foto/".$HHH["Nazov"]."'>
  <img border=0 height='180' width='200' src='../foto/".$HHH["Nazov"]."'><br>
  ".$zaznam["Popis"]."</a>
  </td>
  ";
  $i++;
 }
//**************** Dokoncenie
echo "</tr>";
echo "</table>";


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so zobrazenim obrazkov..

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 26.12.2007 11:43 | Problem so zobrazenim obrazkov..

diki.ked budem na pc tak to skusim tak...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem so zobrazenim obrazkov..

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 27.12.2007 17:55 | Problem so zobrazenim obrazkov..

$row2 = mysql_fetch_assoc($result2);

to som vyhodil a ide to ... neviem ale moc ze preco :(


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 7 ] 


Problem so zobrazenim obrazkov..



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zobrazením

v ATI/AMD grafické karty

6

193

25.09.2012 11:07

valldez

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem zo zobrazenim

v Operačné systémy Microsoft

2

171

20.09.2010 22:10

dixxx6

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so zobrazenim

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

364

22.08.2007 22:31

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem zo zobrazením

v nVidia grafické karty

6

91

04.04.2015 20:27

OrionAero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém zo zobrazením

v Operačné systémy Microsoft

10

115

09.04.2015 17:57

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so zobrazenim IE

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

207

15.03.2010 14:11

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem zo zlym zobrazenim

v Operačné systémy Microsoft

7

149

26.11.2012 9:04

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so zobrazenim obrazka

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

288

22.08.2009 10:39

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zobrazením (Win XP)

v Operačné systémy Microsoft

3

77

16.02.2014 10:31

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s zobrazením skrytých súboroch

v Operačné systémy Microsoft

4

263

21.12.2008 21:09

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem ... s odkazmi a zobrazenim

v PHP, ASP

2

252

02.10.2008 16:14

r3po

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HDD - problém so zobrazením disku

v Pevné disky a radiče

2

266

23.11.2011 19:23

Brawo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so zobrazenim obsahu na displayi

v Notebooky a netbooky

3

77

04.12.2013 23:12

magic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém zo zobrazením na BENQ RL2455HM

v Monitory, televízory a projektory

2

136

07.11.2013 18:36

Luckerko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zasa ďalší problém so zobrazením v IE

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

259

30.04.2010 13:19

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s rychlostou a zobrazenim USB hardisku

v Pevné disky a radiče

3

356

15.08.2007 8:22

sauri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF