Mám takýto problém, mám grafiku Powercolor Radeon HD5450 512MB DDR3(64bit), mne to úplne stačí, dva roky mi funguje tak ako má. Pred mesiacom som preinštalovával systém a teraz keď zapnem počítač tak na mojom širokouhlom monitore mám po obvode okraja 2cm čierny pás pričom mám nastavené dobré rozlíšenie. Zaujímavosťou je, že keď prepojím monitor cez analog tak všetko ide vpohode,ale akonáhle idem cez HDMI mám obrazovku zmenšenú.
tento problem som mal aj ja ked som prepojil cez HDMI, zmensena obrazovka po okrajoch, nevedel som to vyriesit tak som to dal spet cez analog+DVI redukcia....
_________________ MB:Asus M3A78 770, CPU:AMD Phenom II X4 955 BE 3,2@3,8Ghz, PSU:Enermax Pro 82+ 425W, RAM:2x2Gb Kingston Pc2-6400 DDR 2, HDD:Western Digital 640Gb 7200rpm VGA:Sapphire HD 7870 OC 2Gb , LCD: Samsung SyncMaster SA350 22" Full HD
Ďakujem veľmi pekne, bolo to treba nastaviť v Catalyste, presne ako si napísal. Už mi to ide aj cez HDMI tak ako má pol roka som riešil tento problém a mám radosť, že môžem svoj monitor využívať naplno, ĎAKUJEM ešte raz.