[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.07.09
Prihlásený: 18.04.13
Príspevky: 145
Témy: 42 | 42
NapísalOffline : 28.07.2009 22:59 | upload obrazkov problem

mam tu zdrojovy kod,
vytvori prečinok na severi a uploadne do neho obrazok

Kód:
<?php
  if(!empty($_FILES['picture']['name']) && !empty($_POST['folder'])):
    if ($_FILES['picture']['type'] == "image/gif" OR $_FILES['picture']['type'] == "image/jpeg" OR $_FILES['picture']['type'] == "image/pjpeg"):
      if(mkdir($_POST['folder'], 0777)):
        if (is_uploaded_file($_FILES['picture']['tmp_name'])):
          $dest = $_POST['folder'].'/'.$_FILES['picture']['name'];
          if(move_uploaded_file($_FILES['picture']['tmp_name'], $dest)):
            echo <<<TheEnd
                  <h3>
         <span style="color: green">Súbor bol premiestnený do vytvoreného adresára!</span><br>
                     <a href='http://www.strank.sk/$dest'>http://www.stranka.sk/$dest</a><br>
        </h3>
      <br><br>
TheEnd;
          endif;
        endif;
      endif;
    else: echo "Len obrazky";
    endif;
  endif;
?>

<form method="post" action="" enctype="multipart/form-data">
Adresár:
<input type="text" name="folder"><br>
Obrázok:
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="102400">
<input class="input_file" type="file" name="picture"><br><br>
<input type="submit" value="Vytvor adresár a vlož obrazok">
</form>


a chcel by som ho upraviť tak, aby do jedneho adresara uploadol naraz viac obrazkov, no neviem ako,
pomôže mi niekto?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload obrazkov problem

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 28.07.2009 23:48 | upload obrazkov problem

To z kade si rozmrazil tento skript. Vacsina z toho co tam mas sa uz davno nepouziva a bezpecnost ani nekomentujem.
Pohladaj nieco zo sucasnosti a zabezpecene ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.07.09
Prihlásený: 18.04.13
Príspevky: 145
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 29.07.2009 9:23 | upload obrazkov problem

no tak našiel som ešte aj iny, ale iba ten prvy dokazal vytvoriť adresar

subor file.php
Kód:
<form enctype="multipart/form-data" action="upload.php" method="post">
Image1: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image2: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image3: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image4: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image5: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image6: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image7: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image8: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image9: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image10: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image11: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image12: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
<input type="submit" value="Upload" />
</form>


a druha časť je upload.php
Kód:
<?php
  $success = 0;
  $fail = 0;
  $uploaddir = 'uploads/';
  for ($i=0;$i<13;$i++)
  {
   if($_FILES['userfile']['name'][$i])
   {
    $uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES['userfile']['name'][$i]);
    $ext = strtolower(substr($uploadfile,strlen($uploadfile)-3,3));
    if (preg_match("/(jpg|gif|png|bmp)/",$ext))
    {
     if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'][$i], $uploadfile))
     {
      $success++;
     }
     else
     {
     echo "Error Uploading the file. Retry after sometime.\n";
     $fail++;
     }
    }
    else
    {
     $fail++;
    }
   }
  }
  echo "<br> Number of files Uploaded:".$success;
  echo "<br> Number of files Failed:".$fail;
?>


dokaže to nahrať viac obrazkov naraz, no nahrava to iba do jedneho adresara, :(


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
upload obrazkov problem

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 29.07.2009 9:28 | upload obrazkov problem

Musis sa tomu kodu snazit porozumiet aby si si ho vedel upravit pre svoje potreby. Ak to nejde, najdi si niekoho kto to spravy za teba a zaplat mu.
Kopirovanim sa z teba programator nestane. Nikdy.


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.07.09
Prihlásený: 18.04.13
Príspevky: 145
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 29.07.2009 22:22 | upload obrazkov problem

no tak teda, kto by mi bol ochotny napisať taky kod a za kolko?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
upload obrazkov problem

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 30.07.2009 9:21 | upload obrazkov problem

Rozdiel medzi ukladaním jedného obrázku a viacerých obrázkov je len v obsahu superglobálneho poľa $_FILES, ak si na stránke spravil formulár, kde je viacero upload položiek, toto pole bude mať trošku inú štruktúru.

Ako príklad, takýto formulár:
Kód:
<form enctype='multipart/form-data' method='post'>
        <input type='file' name='subor[]'><br>
        <input type='file' name='subor[]'><br>
        <input type='file' name='subor[]'><br>
        <input type='file' name='subor[]'><br>
        <input type='file' name='subor[]'><br>
        <input type='submit' value='ok'>
    </form>
vyrobí (napríklad) takéto pole $_FILES:
Kód:
Array
(
    [subor] => Array
        (
            [name] => Array
                (
                    [0] => 1-m.JPG
                    [1] => 3-m.JPG
                    [2] => 2-m.JPG
                    [3] => 4a7025a7-f178-49d4-bc27-102446cb2140.jpg
                    [4] => 4a52055f-6e0c-482a-a504-037046cb2140.jpg
                )

            [type] => Array
                (
                    [0] => image/jpeg
                    [1] => image/jpeg
                    [2] => image/jpeg
                    [3] => image/jpeg
                    [4] => image/jpeg
                )

            [tmp_name] => Array
                (
                    [0] => C:\wamp\tmp\php5AE4.tmp
                    [1] => C:\wamp\tmp\php5AE5.tmp
                    [2] => C:\wamp\tmp\php5AE6.tmp
                    [3] => C:\wamp\tmp\php5AE7.tmp
                    [4] => C:\wamp\tmp\php5AE8.tmp
                )

            [error] => Array
                (
                    [0] => 0
                    [1] => 0
                    [2] => 0
                    [3] => 0
                    [4] => 0
                )

            [size] => Array
                (
                    [0] => 4385
                    [1] => 4458
                    [2] => 4887
                    [3] => 11715
                    [4] => 30954
                )

        )

)


Iný formulár:
Kód:
<form enctype='multipart/form-data' method='post'>
        <input type='file' name='subor1'><br>
        <input type='file' name='subor2'><br>
        <input type='file' name='subor3'><br>
        <input type='file' name='subor4'><br>
        <input type='file' name='subor5'><br>
        <input type='submit' value='ok'>
    </form>
vyrobí iné pole (s inou štruktúrou):
Kód:
Array
(
    [subor1] => Array
        (
            [name] => 1-m.JPG
            [type] => image/jpeg
            [tmp_name] => C:\wamp\tmp\php5AFA.tmp
            [error] => 0
            [size] => 4385
        )

    [subor2] => Array
        (
            [name] => 1-v.JPG
            [type] => image/jpeg
            [tmp_name] => C:\wamp\tmp\php5AFB.tmp
            [error] => 0
            [size] => 34357
        )

    [subor3] => Array
        (
            [name] => 2-m.JPG
            [type] => image/jpeg
            [tmp_name] => C:\wamp\tmp\php5AFC.tmp
            [error] => 0
            [size] => 4887
        )

    [subor4] => Array
        (
            [name] => 2-v.JPG
            [type] => image/jpeg
            [tmp_name] => C:\wamp\tmp\php5AFD.tmp
            [error] => 0
            [size] => 38123
        )

    [subor5] => Array
        (
            [name] => 3-m.JPG
            [type] => image/jpeg
            [tmp_name] => C:\wamp\tmp\php5AFE.tmp
            [error] => 0
            [size] => 4458
        )

)
No a napokon sa to dá aj kombinovať:
Kód:
<form enctype='multipart/form-data' method='post'>
        <input type='file' name='subor1'><br>
        <input type='file' name='subor2'><br>
        <input type='file' name='subor3[]'><br>
        <input type='file' name='subor3[]'><br>
        <input type='file' name='subor3[]'><br>
        <input type='submit' value='ok'>
    </form>
vyrobí takéto pole $_FILES
Kód:
Array
(
    [subor1] => Array
        (
            [name] => 1-m.JPG
            [type] => image/jpeg
            [tmp_name] => C:\wamp\tmp\php5B0A.tmp
            [error] => 0
            [size] => 4385
        )

    [subor2] => Array
        (
            [name] => 2-m.JPG
            [type] => image/jpeg
            [tmp_name] => C:\wamp\tmp\php5B0B.tmp
            [error] => 0
            [size] => 4887
        )

    [subor3] => Array
        (
            [name] => Array
                (
                    [0] => 1-v.JPG
                    [1] => 3-m.JPG
                    [2] => 4a701c54-d4c0-4c1e-8d1f-102446cb2140.jpg
                )

            [type] => Array
                (
                    [0] => image/jpeg
                    [1] => image/jpeg
                    [2] => image/jpeg
                )

            [tmp_name] => Array
                (
                    [0] => C:\wamp\tmp\php5B0C.tmp
                    [1] => C:\wamp\tmp\php5B0D.tmp
                    [2] => C:\wamp\tmp\php5B0E.tmp
                )

            [error] => Array
                (
                    [0] => 0
                    [1] => 0
                    [2] => 0
                )

            [size] => Array
                (
                    [0] => 34357
                    [1] => 4458
                    [2] => 4385
                )

        )

)



Takže, podľa toho, aký máš formulár, si uprav skript pre jeden upload - jednoducho tam pridaj jeden cyklus. Nie je to nič ťažké, informácie hľadaj v prvej téme v PHP sekcii a v PHP manuáli.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
 [ Príspevkov: 6 ] 


upload obrazkov problem



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload obrázkov

v Webdesign

29

4476

23.06.2008 16:39

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UPLOAD OBRAZKOV

v Krčma

4

513

01.02.2010 16:44

SilverSurfer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload obrazkov

v PHP, ASP

4

391

13.04.2012 13:46

minotron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload obrazkov

v Redakčné systémy

1

649

12.11.2006 17:50

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload obrazkov

v PHP, ASP

2

449

01.12.2007 17:02

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload obrázkov (chyba)

v PHP, ASP

7

681

08.10.2009 13:45

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jak spravit upload obrazkov?

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

535

04.01.2008 21:33

kmsa

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

(ne)Bezpečný upload obrázkov

v PHP, ASP

4

321

02.08.2010 19:54

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

36

893

18.04.2009 20:28

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload problem

v PHP, ASP

8

470

20.08.2009 11:19

Luk1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rapidshare upload problem

v Služby a webstránky

1

365

03.08.2008 18:16

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

YOUTUBE UPLOAD PROBLEM

v Ostatné programy

6

312

17.05.2012 17:05

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem - nahratie obrazkov

v PHP, ASP

10

251

04.09.2012 20:33

susedx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s uploadovaním obrázkov

v PHP, ASP

1

267

08.10.2008 18:27

jaji

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so zobrazenim obrazkov..

v PHP, ASP

6

364

27.12.2007 17:55

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so stahovanim obrazkov

v Sieťové a internetové programy

8

249

12.03.2010 19:39

Misko



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF