[ Príspevkov: 37 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 12.04.2009 23:03 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

ako to vyriesit?

mam spraveny funkcny subor, ktory mu uploaduje 20 obrazkov, pricom vsetky musia byt zadane, inak vypise chybu.

potrebujem, aby sa dalo uploadovat aj ked vyberiem povedzme len prvych 7 obrazkov ... povedzme, ze prvych 5 bude stale povinnych. Proste do DB nahram minimalne 5 obrazkov.

funkcne kody:

obrazky nacitavam cez taketo riadky v tabulke
Kód:
 <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok:</td><td> <input class="form_text" name="screen1" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>


mam tam 20 riadkov, teda screen1 az screen20

a tu je kod na pridavanie, najskor overenie:
Kód:
 $tab = "byty";
      $stlpec = "id_byt";
      $nove_id = get_new_id($tab,$stlpec);
      $uploaddir = './img/';
   
      for($i=1;$i<=20;$i++){
        echo $screen_size = $_FILES["screen$i"]["size"];
        echo $screen_type = $_FILES["screen$i"]["type"];
        echo $screen_tmp = $_FILES["screen$i"]["tmp_name"];
        $uploadfile[$i] = $uploaddir . $nove_id ."-". $i . ".jpeg";
        if($screen_size<500000  ){
          if ($screen_type=='image/jpeg' ){
            if (move_uploaded_file($screen_tmp, $uploadfile[$i])){
              $pridal_obr = true;
                      echo "ide";
            }
            else $zlyhanie =true;
          }
          else $zlyhanie =true;
        }
        else $zlyhanie =true;
      }


a pridanie do DB:
Kód:
   if($pridal_obr && !$zlyhanie){
    
    
        $zapis_vys=mysql_query("INSERT INTO byty (img_byt, img2_byt,img3_byt, img4_byt,img5_byt,img6_byt, img7_byt, img8_byt, img9_byt, img10_byt, img11_byt, img12_byt, img13_byt, img14_byt, img15_byt, img16_byt, img17_byt, img18_byt, img19_byt, img20_byt, cena_byt)
                                  values ('".$uploadfile[1]."', '".$uploadfile[2]."', '".$uploadfile[3]."', '".$uploadfile[4]."', '".$uploadfile[5]."', '".$uploadfile[6]."', '".$uploadfile[7]."', '".$uploadfile[8]."', '".$uploadfile[9]."', '".$uploadfile[10]."', '".$uploadfile[11]."', '".$uploadfile[12]."', '".$uploadfile[13]."', '".$uploadfile[14]."', '".$uploadfile[15]."', '".$uploadfile[16]."', '".$uploadfile[17]."', '".$uploadfile[18]."', '".$uploadfile[19]."', '".$uploadfile[20]."', '".$_POST["nove_cena"]."')");

            if(!$zapis_vys) vypis_chybu();
            else $chyba_zapisu_do_DB = true;
            if($chyba_zapisu_do_DB) {
              echo "<SCRIPT language=JavaScript>
                    window.location=\"?q=add &zddb=1\";
                    </SCRIPT>";   
            }
      } else $zlyhanie=true;
    }
    else {
      $zlyhanie = true;
    }
  }


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.04.2009 19:46 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

postupne budes prechadzat cez prvky pola $_FILES a kontrolovat, ci dany prvok vyhovuje vsetkym kriteriam, ktore obrazky/subory musia splnat na to, aby mohli byt uploadnute... vyhovujuce subory si mozes trebars ukladat do dalsej premennej... na konci potom uz len zistis, ci ich je tam aspon 5 a ak ano, tak ich uploadnes...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 13.04.2009 20:00 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

ale u mna prvych 5 obrazkov musi byt na isto uploadnutych, nie spolu 5, ale prvych 5 .... mohol by si mi to napisat konkretne?

proste len vloz ten kod o ktorom pisem do mojho kodu, este nie som taky zrucny v php, dakujem ...

myslim, ze by to malo byt tak, ze ked vlastne je tam policko na upload, ale ja to neho nezadam obrazok z disku tak obrazok neuploadne, ale ani nevypise chybu, ako mi to teraz robi ....

lebo ten kod co som sem dal je taky, ze MUSIM vsetkych 20 obrazkov uploadnut naozaj, inak vypise chybu a neuploadne ani jeedn obrazok ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.04.2009 20:21 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

ked sa pozriem na kod a na to, co pises, tak mi to nesedi, pretoze ty uploadujes "kazdy" subor, cize ked ich tam dam 4, tak aj tie uploadnes, ale nezapises do db a to je rozdiel... v adresari sa ti budu hromadit subori, aj ked v db nie su zapisane... neviem, ci to mas dalej v skripte osetrene...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 13.04.2009 20:28 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

v skripte nemusi byt nic osetrene, lbo ten skript je taky, ze uploadne a zapise do DB len ked vyplnim vsetkych 20 obrazkov, inak neuploadne ...

ja proste potrebujem ten moj skript prepisat na taky, ze budem tam mat 20 policok na fotky ! a prvych 5 policok zhora bude povinnych, tie clovek musi proste vyplnit nejakym suborom z disku ... ostatnych ostatnych 15 policiek moze, ale nemusi uzivatel vyplnit, teda vysledok bude takych, ze pri kazdom riadku v Db bude minimalne 5 fotiek vyplnenich, v ostatnych polickach bude napriklad text "nic", to vtedy, ak ten clovek nevybral dalsie fotky .... a pri vypise budem zoobrazovat len tie stlpce v taulke, kde bude nieco ine a nie slovo "nic"

ten skript vidis cely, ktory mam


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.04.2009 21:11 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

to si len myslis, ze ich neuploadne :) ale to je jedno... princip som ti uz napisal, musis prejst najskor cele pole, prioritne budes kontrolovat prvych 5 prvkov... a az ked vyhovuju vsetkym podmienkam, tak ich uploadnes...

PRINCIP (treba si to potom upravit podla vlastnych potrieb):
Kód:
$dir = "./";
$arrImg = array();
$arrError = array();

if(!empty($_FILES)) {
   $i = 1;
   foreach($_FILES as $file) {
      if($file['size']<500000 && $file['type']=="image/jpeg") {
         $arrImg[] = $file;
      } elseif($i<=5) {
         $arrError[] = "Musite vlozit aspon prvych 5 obrazkov!";
      }
      $i++;
   }
   
   if(empty($arrError)) {
      foreach($arrImg as $key => $file) {
         $newName = $dir.$key.".jpg";
         if(@move_uploaded_file($file['tmp_name'],$newName)) {
            echo 'Uploadnuty subor '.$newName.'<br>';
         }
      }
   }
}


+ treba vylepsit jednotlive kontroly


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 13.04.2009 22:12 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

dikes, mozno ten moj zdrojak je uplne na nic, mozno sa to da aj nejakym inym, jednoduchsim sposobom ... ak mate niekto nejaky napad, ako na to, rad to privitam, urcite na webe su aj nejake hotove skripty na to


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 14.04.2009 8:43 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

nejako sa mi to nedari ... ked som tam do mojho kodu vlozil jednoduche testovanie, ze if(!empty($_FILES)) { a vtedy robim ten upload .. ono upload prebehne, ale do DB mi to nezapise a neviem preco .. moja snaha bola taka na zaciatok, ze ked uploadnem povedzme len 4 obrazky, tak do ostatnych buniek v databaze sa mi napise slovo nic, spravil som to dobre cez takyto zapis?

for($i=1;$i<=20;$i++){
if (empty($uploadfile[$i])) {$uploadfile[$i] = 'nic'; }

zeby bola chyba pri teste pred zapisom do DB? if($pridal_obr && !$nepodarilo){ .. no ale ja som tu podmienku dal prec a aj tak ten upload hore prebehol, ale zapis NIE a neviem preco ...

tu je moja struktura tabulky v DB, ako som pisal, pre max 20 aut:
Kód:
CREATE TABLE `auta` (
 `id_auto` int(11) NOT NULL,
 `cas_auto` int(20) NOT NULL,
 `meno_auto` varchar(100) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `popis_auto` text collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `rocnik_auto` int(11) NOT NULL,
 `palivo_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `prevodovka_auto` varchar(100) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `km_auto` int(11) NOT NULL,
 `objem_m_auto` varchar(20) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `vykon_auto` varchar(20) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img_auto` varchar(100) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img2_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img3_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img4_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img5_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img6_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img7_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img8_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img9_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img10_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img11_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img12_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img13_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img14_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img15_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img16_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img17_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img18_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img19_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `img20_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `cena_auto` int(11) NOT NULL,
 `kat_auto` varchar(40) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
 `zobrazenia` int(30) default '0',
 PRIMARY KEY  (`id_auto`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci;


no a tu je ten moj kod, ktorym to cele pridavam, uploadujem do adresara img + zapis do DB ..
Kód:
<?php
if(isset($_SESSION["meno_admin"])){
  if ($_POST["add_car"]){
    if(!empty($_POST["nove_meno"]) && !empty($_POST["nove_popis"]) && !empty($_POST["nove_cena"])){
      $tab = "auta";
      $stlpec = "id_auto";
      $nove_id = get_new_id($tab,$stlpec);
      $uploaddir = './img/';
   
      for($i=1;$i<=20;$i++){
     if(!empty($_FILES)) {
        echo $screen_size = $_FILES["screen$i"]["size"];
        echo $screen_type = $_FILES["screen$i"]["type"];
        echo $screen_tmp = $_FILES["screen$i"]["tmp_name"];
        $uploadfile[$i] = $uploaddir . $nove_id ."-". $i . ".jpeg";
        if($screen_size<500000 && $screen_type=='image/jpeg'  ){
         
            if (move_uploaded_file($screen_tmp, $uploadfile[$i])){
              $pridal_obr = true;
                      echo "ide";
            }
            else $nepodarilo=true;
         
        }
        else $nepodarilo=true;
      }
     }
    
    for($i=1;$i<=20;$i++){ 
       if (empty($uploadfile[$i])) {$uploadfile[$i] = 'nic'; }
   
   }
   
    //  if($tab == "auta"){

     if($pridal_obr && !$nepodarilo){
    
        $zapis_vys=mysql_query("INSERT INTO auta (id_auto,cas_auto,meno_auto,popis_auto, rocnik_auto,palivo_auto,prevodovka_auto,km_auto,objem_m_auto,vykon_auto,img_auto,img2_auto,img3_auto,img4_auto,img5_auto,img6_auto,img7_auto,img8_auto,img9_auto,img10_auto,img11_auto,img12_auto,img13_auto,img14_auto,img15_auto,img16_auto,img17_auto,img18_auto,img19_auto,img20_auto,cena_auto)
                                  values ('$nove_id','".Time()."','".$_POST["nove_meno"]."','".$_POST["nove_popis"]."','".$_POST["rocnik_auto"]."','".$_POST["palivo_auto"]."','".$_POST["prevodovka_auto"]."','".$_POST["km_auto"]."','".$_POST["objem_m_auto"]."','".$_POST["vykon_auto"]."','".$uploadfile[1]."','".$uploadfile[2]."','".$uploadfile[3]."','".$uploadfile[4]."','".$uploadfile[5]."','".$uploadfile[6]."','".$uploadfile[7]."','".$uploadfile[8]."','".$uploadfile[9]."','".$uploadfile[10]."','".$uploadfile[11]."','".$uploadfile[12]."','".$uploadfile[13]."','".$uploadfile[14]."','".$uploadfile[15]."','".$uploadfile[16]."','".$uploadfile[17]."','".$uploadfile[18]."','".$uploadfile[19]."','".$uploadfile[20]."','".$_POST["nove_cena"]."')");

//        $zapis_vys=mysql_query("INSERT INTO auta (id_auto,cas_auto,meno_auto,popis_auto, rocnik_auto,palivo_auto,prevodovka_auto,km_auto,objem_m_auto,vykon_auto,img_auto,img2_auto,img3_auto,img4_auto,img5_auto,img6_auto,img7_auto,img8_auto,img9_auto,img10_auto,img11_auto,img12_auto,img13_auto,img14_auto,img15_auto,img16_auto,img17_auto,img18_auto,img19_auto,img20_auto,cena_auto)
//                                  values ('$nove_id','".Time()."','".$_POST["nove_meno"]."','".$_POST["nove_popis"]."','".$_POST["rocnik_auto"]."','".$_POST["palivo_auto"]."','".$_POST["prevodovka_auto"]."','".$_POST["km_auto"]."','".$_POST["objem_m_auto"]."','".$_POST["vykon_auto"]."','".$uploadfile[1]."','".$uploadfile[2]."','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','./img/666-666.jpeg','".$_POST["nove_cena"]."')");

                         
            if(!$zapis_vys) vypis_chybu();
            else $chyba_zapisu_do_DB = true;
            if($chyba_zapisu_do_DB) {
              echo "<SCRIPT language=JavaScript>
                    window.location=\"?q=add_car&zddb=1\";
                    </SCRIPT>";   
            }
      } else $nepodarilo=true;
    }
    else {
      $nepodarilo = true;
    }
  }

  if($nepodarilo)
      echo "<div class=\"f9\">Je potrebné vyplniť všetky kolónky !</div>";
  if($zddb==1){
    echo "<strong>Nové auto bolo pridané do databázy.</strong><br />
";
  }
  ?><table>
    <form method="POST" action="?q=add_car" enctype="multipart/form-data">
    <tr><td style="padding-left:5px;">názov:</td><td><input class="form_text" type= "text" size="21" name="nove_meno" value="<?php echo $_POST["nove_meno"];?>"/></td></tr>
    <tr><td style="padding-left:5px;">popis:</td><td> <textarea cols="21" rows="10" class="form_text" name="nove_popis"><?php echo $_POST["nove_popis"];?></textarea></td></tr>
    <tr><td style="padding-left:5px;">rok výroby:</td><td> <input class="form_text" type= "text" size="21" name="rocnik_auto" value="<?php echo $_POST["rocnik_auto"];?>"/></td></tr>
    <tr><td style="padding-left:5px;">palivo:</td><td> <input class="form_text" type= "text" size="21" name="palivo_auto" value="<?php echo $_POST["palivo_auto"];?>"/></td></tr>
    <tr><td style="padding-left:5px;">prevodovka:</td><td> <input class="form_text" type= "text" size="21" name="prevodovka_auto" value="<?php echo $_POST["prevodovka_auto"];?>"/></td></tr>
    <tr><td style="padding-left:5px;">najazdené:</td><td> <input class="form_text" type= "text" size="21" name="km_auto" value="<?php echo $_POST["km_auto"];?>"/>&nbsp;km</td></tr>
    <tr><td style="padding-left:5px;">objem motora:</td><td> <input class="form_text" type= "text" size="21" name="objem_m_auto" value="<?php echo $_POST["objem_m_auto"];?>"/>&nbsp;l </td></tr>
     <tr><td style="padding-left:5px;">vykon:</td><td> <input class="form_text" type= "text" size="21" name="vykon_auto" value="<?php echo $_POST["vykon_auto"];?>"/>&nbsp;kW</td></tr>
     <tr><td colspan="2">&nbsp;</td></tr>
     <tr>
       <td colspan="2"  style="padding-left:5px;">- je nutné vložiť všetkých 20 obrázkov, pričom obrázok 1 je hlavným obrázkom<br />
         - akceptované su .jpeg obrázky </td>
     </tr>
     <tr><td colspan="2">&nbsp;</td></tr>
     <tr><td style="padding-left:5px;">hlavný obrázok:</td><td> <input class="form_text" name="screen1" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
     
     <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 2:</td><td> <input class="form_text" name="screen2" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
     
     <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 3:</td><td> <input class="form_text" name="screen3" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
     
     <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 4:</td><td> <input class="form_text" name="screen4" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
   
     <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 5:</td><td> <input class="form_text" name="screen5" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
     
     <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 6:</td><td> <input class="form_text"  name="screen6" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
       <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 7:</td><td> <input class="form_text"  name="screen7" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
         <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 8:</td><td> <input class="form_text"  name="screen8" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
           <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 9:</td><td> <input class="form_text"  name="screen9" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
             <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 10:</td><td> <input class="form_text"  name="screen10" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
               <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 11:</td><td> <input class="form_text"  name="screen11" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
                 <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 12:</td><td> <input class="form_text"  name="screen12" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
                   <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 13:</td><td> <input class="form_text"  name="screen13" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
                     <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 14:</td><td> <input class="form_text"  name="screen14" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
                       <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 15:</td><td> <input class="form_text"  name="screen15" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
                         <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 16:</td><td> <input class="form_text"  name="screen16" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
                           <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 17:</td><td> <input class="form_text"  name="screen17" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
                             <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 18:</td><td> <input class="form_text"  name="screen18" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
                               <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 19:</td><td> <input class="form_text"  name="screen19" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
                                 <tr><td style="padding-left:5px;">obrázok 20:</td><td> <input class="form_text"  name="screen20" type="file" accept="image/jpeg"></td></tr>
     <tr><td colspan="2">&nbsp;</td></tr> 
    <tr><td style="padding-left:5px;">cena v €:</td><td> <input class="form_text" type= "text" size="10" name="nove_cena" value="<?php echo $_POST["nove_cena"];?>"/></td></tr>
    <tr><td colspan="2">&nbsp;</td></tr> 
    <tr><td colspan="2" style="padding-left:5px;">
    <input class="form_button" type="Submit" name="add_car" value= " Pridaj auto "></td></tr>
    </form>
    </table>
  <?php
 
}
?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.04.2009 11:09 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

ved som ti pisal, ze ten upload prebehne vzdy, nezalezi od toho, kolko obrazkov vlozis do formulara... ak ti nezapisuje do db, tak si skontroluj, ci je vysledny sql prikaz korektny, vypis si jeho obsah a spusti manualne...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 14.04.2009 11:42 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

ja viem, ze upload prebehne stale, ale neviem perco do DB sa nezapise, ono na ten riadok , kde je zapis do DB ani nepride

dal som namiesto if($pridal_obr && !$nepodarilo){

nieco take if(1=1){ a ono to aj tak nejde, ten sql prikaz sa vobec nevykona, chyba bude niekde inde


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.04.2009 11:54 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

asi preto, lebo to nema byt 1=1, ale 1==1 ;)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 14.04.2009 11:58 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

nie, v tom to nebude, ja som to if aj vyhodil, ale nejde to, na ten riadok so zapisom do Db proste v tom kode nedojde a neviem preco .. dojde tam len ked vyplnim vsetkych 20 fotiek, ale nechapem preco


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.04.2009 12:13 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

co pre teba znamena, ze "k tomu riadku nedojde"? lebo ked som odstranil tu podmienku, tak sa riadky pre vlozenie dat do db spracovali, ale kedze nie som pripojeny na db, tak sa nevykonali...

ale vies co, daj si radsej na zaciatok skriptu
Kód:
error_reporting(E_ALL);


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 14.04.2009 12:29 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

no nechapem teraz vobec tomu, teraz to ide, staci ze zadam jednu fotku a ono tu jednu fotku skopiruje vsade, naplni mi celu tabulku tou jednou fotkou, aj ked mam v kode napisane toto:
for($i=1;$i<=20;$i++){
if (empty($uploadfile[$i])) {$uploadfile[$i] = 'nic'; }
myslel som, ze tam kde nezadam foto, tak napise "nic"

ten moj kod je asi totalne zly, asi to musim uplne spravit inak, ked to robi taketo veci


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.04.2009 12:33 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

prazdne to ($uploadfile[$i]) byt nemoze, ked tam manualne vkladas nazov obrazka :)

zacni od zaciatku, neupravuj tento kod, lebo mas v nom trosku misung... vytvor si prazdny dokument a zacni kodit - efektivne...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 14.04.2009 12:54 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

ale ja manualne vkladam do tej premennej $uploadfile[$i] nieco, len ked to je naplnene, nie?

toto by to malo osetrit: if(!empty($_FILES)) {

alebo to chapem zle?

ono to cez tu podmienku prejde aj povedzme pre i=10, ked som nevlozil nic do policka pre obrazok ? a naplni tu prememmnu $uploadfile[10] ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.04.2009 13:07 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

v tvojom pripade po odoslani formulara $_FILES obsahuje 20 poloziek, ale len tolko ich je vyplnenych, kolko suborov sa snazis odoslat... vyskusaj si prikaz
Kód:
print_r($_FILES);

tak to pochopis rychlejsie... $uploadfile obsahuje 20 poloziek s nazvami, aj ked vyplnis napr. len 1 obrazok...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 14.04.2009 13:11 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

dakujem, pozriem sa na toi neskor, teraz uz nemozem, ale myslim, ze uz mi je jasne, kde robim chybu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 14.04.2009 20:16 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

kde mam presne vlozit do kodu to: print_r($_FILES); ???
ked to vlozim na koniec, tam mi to vyhodi prazdne pole


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.04.2009 20:36 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

to je jedno, ale $_FILES sa naplni az ked odosles formular...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 14.04.2009 20:47 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

jasne, uz tomu prichadzam na korienok ...
zmenil som podmienku pri uploade na: if($_FILES["screen$i"]["size"] != 0) a hned sa uploadlo len to co malo ...
myslim, ze uz nejako skonvergujem k vysledku aky chcem, este raz vdaka


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 14.04.2009 23:48 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

mohol by som sa v suvislosti s tymto spytat, ze kd si tie auta pridam a chcem ich vymazat, tak z DB ich vymazem v pohode prikazom DELETE, ale ako by som vedel aj tie subory,ktore som nahral do pricinka img vymazat ?

ku kazdemu autu koresponduju fotky, zmazanim auta by som chcel aj zmazat tie fotky

v tabulke aut mam stlpec meno_auto a potom stlpce s obrazkami od img_auto po img20_auto

k autu cislo 1 sa do priecinka /img ulozia fotky 1-1.jpg az 1-20.jpg a tak dalej ....

ako ich zmazat sucasne so zmazanim zaznamu o aute z DB?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.04.2009 10:37 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

http://sk.php.net/manual/en/function.unlink.php


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 18.04.2009 13:53 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

dakujem, skusil som to, pri jednom cykle to slo, ale potom nie ... ehm

spravil som to takto:

Kód:
   $idem_mazat = mysql_query("SELECT * FROM auta WHERE id_auto='".$_POST["id_auto"]."'");
// skontrolujem ci je premenna naplnena, ak ano, vymazem hodnotu, ktora je v stlpci img_auto ... to je ciel
      if($idem_mazat){
      echo "id je ".$_POST["id_auto"]."";
         $riadokvymazania = mysql_fetch_object($idem_mazat);   
         unlink('$riadokvymazania->img_auto');    
      }else{
         print(mysql_error());
         }   
      mysql_free_result($idem_mazat);
// a tu sa vymaze zaznam z databazy
      mysql_query("DELETE FROM auta WHERE id_auto='".$_POST["id_auto"]."'");


no ... vysledok je taky, ze zaznam z DB sa vymaze, ale ten unlink nie ... vypise takuto chybu:
Kód:
Warning: unlink($riadokvymazania->img_auto) [function.unlink]: Invalid argument in C:\AppServ\www ...


kde robim chybu? inak v tom stlpci img_auto je toto:

Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?
- v tomto pripade som dal k autu len 2 fotky ...
takze ten kod vyssie by vlastne mal vymazat z disku obrazok ./img/1-1.jpeg

ked si dam vypisat :
Kód:
echo "$riadokvymazania->img_auto";

tak mi to vypise to co ma, teda
Kód:
./img/1-1.jpeg


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 18.04.2009 14:11 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Kód:
unlink($riadokvymazania->img_auto);
Tie apostrofy tam nemali byt. Musis sa naucit, ze ked narabas s nazvom premennej, uvodzovky alebo apostrofy ti mozu narobit problemy.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 18.04.2009 14:30 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

dakujem, este len zacinam ....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 18.04.2009 14:59 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Úvodzovky vezmú aj premennú, keď chceš využiť premennú v apostrofoch musíš ju oddeliť uzatvorením textu a pripojiť bodkou, alebo čiarkou teda 'text'.$premenna.'text', pri úvodzovkách môže byť "text $premenna text"


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 18.04.2009 15:49 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Tak sa rozhodni. Chces mazat $riadokvymazania->img_auto2 alebo $riadokvymazania->img_auto[2] ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 18.04.2009 15:51 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

a tento zapis asi tiez nie je spravne vsak?

Kód:
for($x=2;$x<=20;$x++){ 
          unlink($riadokvymazania->'img'.$x.'_auto');   
         }

proste ked chcem v cykle aplikovat to vymazanie na
Kód:
$riadokvymazania->img2_auto, $riadokvymazania->img3_auto, az $riadokvymazania->img20_auto


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 18.04.2009 15:52 | Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

Duri, zmazal som to a prepisal este raz ... kukni na to, dik


 [ Príspevkov: 37 ] 1, 2


Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload obrazkov

v PHP, ASP

4

391

13.04.2012 13:46

minotron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload obrázkov

v Webdesign

29

4476

23.06.2008 16:39

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload obrazkov

v Redakčné systémy

1

649

12.11.2006 17:50

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload obrazkov

v PHP, ASP

2

449

01.12.2007 17:02

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UPLOAD OBRAZKOV

v Krčma

4

513

01.02.2010 16:44

SilverSurfer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload obrázkov (chyba)

v PHP, ASP

7

681

08.10.2009 13:45

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload obrazkov problem

v PHP, ASP

5

537

30.07.2009 9:21

p360t

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

(ne)Bezpečný upload obrázkov

v PHP, ASP

4

321

02.08.2010 19:54

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jak spravit upload obrazkov?

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

535

04.01.2008 21:33

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie poctu riadkov a poctu znakov vo Word 2007

v Ostatné programy

0

1864

26.07.2009 17:57

fista1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UPOZORNENIE - povinne čítať

v Počítačové hry

0

161

29.03.2017 19:36

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

je dvb t povinne?

v TV

4

288

24.10.2011 19:56

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pozor - povinne zmluvne poistenie ...

v Automobily, motorky

11

2528

05.10.2006 22:34

MASH

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Valdiacia formularu - povinne/nepovinne udaje

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

314

28.06.2009 19:40

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parlament zrušil povinné čipovanie psov

v Novinky

9

424

28.10.2013 8:19

Xaltotun

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Detske autosedacky v SR - povinne?

v Automobily, motorky

18

2261

02.11.2006 10:27

marian100



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF