[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 25
Témy: 10 | 10
NapísalOffline : 10.04.2012 17:19 | upload obrazkov

Zdravim,
pokusam sa naprogramovat web kde bude sa budu dat nahravat obrazky...lenze za kazdym ked spustim skript ktory ma ulozit obrazok do priecinku dostanem tuto chybu:

Warning: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/html/images/40.jpg' for writing: Permission denied in /var/www/html/transact.php on line 80

Priecinku som uz pridal vsetky prava a vsetkym komu sa len dalo :) a stale mam ten isty problem...uz som aj oznacil ako majitela prav apache...podla tohto navodu: http://serverfault.com/questions/310325 ... r-www-html ale ani to mi nepomohlo...tak isto som to aj skusil pre priecinok images...ked dam vypisat prava priecinkov tak pre images mi vypise toto: drwxrwxrwx. 2 apache apache 4096 apr 10 12:55 images ...skusal som aj vypnut selinux ale ani to mi nepomohlo..takisto mam aj vypnuty safe mode v php.ini

Kde moze byt problem?

Moj kod na upload obrazku:
Kód:
$dir = '/var/www/html/images/';     //skusal som aj len "images/" alebo "/images/"
....
$image = imagecreatefromjpeg($_FILES['uploadfile']['tmp_name']) or die('Pri nahravani obrazku sa vyskytla chyba');
$ext = '.jpg';
$last_id = mysql_insert_id($db);
$image_name = $last_id. $ext;
imagejpeg($image, $dir. $image_name, 100);
...


Za kazdu radu vopred dakujem :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 12.04.2012 8:43 | upload obrazkov

No ak sa ti jedna o klasicky upload obrazka do adresara, tak to mas podla mna dost cudny spôsob upload-u obrazkov.. :? Skusal si hladat nieco na googli alebo na tomto fore?? Tych scriptov/ukazok je plno, staci si len vybrat a upravit podla vlastnej potreby..Len si zadaj do vyhladavaca frazy typu: php, upload images alebo php, upload obrazku a mas si z coho vyberat..
Ak nerobis resize obrazka (alebo inac neupravujes samotny obrazok), tak nechapem preco ten upload tak komplikujes.
Skus namiesto tvojho kodu pouzit nieco taketo:
Kód:
if (is_uploaded_file($_FILES["uploadfile"]["tmp_name"]))   {
$form_obrazok=$_FILES['uploadfile']['tmp_name'];
$adresar="images"; // nazov adresara pre obrazky
$obrazok= "$last_id".".jpg";
copy($form_obrazok, "./$adresar/$obrazok");
}

alebo rovno:
Kód:
if (is_uploaded_file($_FILES["uploadfile"]["tmp_name"]))   {
copy($_FILES["uploadfile"]["tmp_name"], "./images/$nazov_obrazka");
}

No ak sa predsa len rozhodnes zostat pri svojom upload-e, tak si to uprav takto:
Kód:
$image = imagecreatetruecolor($sirka_obr, $vyska_obr);
$image_name = "$last_id". "$ext";
$KamUlozit="./images/$image_name";
imagejpeg($image, $KamUlozit, 100);

Pre lepsie pochopenie si treba pozriet tento odkaz: function.imagejpeg.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 25
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 12.04.2012 16:43 | upload obrazkov

lenze ja nemam chybu v skripte (aspon si to myslim), ale chybu mi vypisuje v tom ze nemam prava na zapisovanie do priecinku a s tym si neviem poradit ako mam udelit prava tak aby mi to ukladalo do priecinku ktory som si urcil...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 13.04.2012 8:20 | upload obrazkov

Skusal si namiesto imagejpeg pouzit copy pri uploade?? Pozeral si nieco na googli?? pozrel si ten manual?? Skus si nakopirovat obrazok priamo do adresara do ktoreho chces uploadovat obrazky (nezabudni nastavit prava pre adresar).. A potom si pomocou sciptu nechaj ten obrazok zobrazit.. Ak ti ho zobrazi, tak chyba v adresari nebude..
PS: Prava pre priecinok si nastavis napr. v programe Wind. Commander takto: Oznacis adresar->Subory->Zmena atributov-> Namiesto 700 prepis na 777.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 25
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 13.04.2012 13:46 | upload obrazkov

prava som priradil priecinku pomocou prikazu chmod a skusal som aj funkciu copy ale stale mi to vypisuje tuto chybu...skusil som nakopirovat fotku do priecinku rucne a zobrazilo mi obrazok ale musel som pren nastavit prava zvlast...


 [ Príspevkov: 5 ] 


upload obrazkov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload obrazkov

v Redakčné systémy

1

649

12.11.2006 17:50

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UPLOAD OBRAZKOV

v Krčma

4

513

01.02.2010 16:44

SilverSurfer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload obrázkov

v Webdesign

29

4476

23.06.2008 16:39

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload obrazkov

v PHP, ASP

2

449

01.12.2007 17:02

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload obrázkov (chyba)

v PHP, ASP

7

681

08.10.2009 13:45

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload obrazkov problem

v PHP, ASP

5

537

30.07.2009 9:21

p360t

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

(ne)Bezpečný upload obrázkov

v PHP, ASP

4

321

02.08.2010 19:54

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jak spravit upload obrazkov?

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

535

04.01.2008 21:33

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload povinne 5 z poctu 20 obrazkov?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

36

893

18.04.2009 20:28

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload

v Bezpečnosť a firewally

6

290

13.07.2011 14:56

fifo102

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload

v PHP, ASP

7

491

30.04.2009 21:02

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload

v PHP, ASP

4

92

07.03.2013 15:39

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload

v PHP, ASP

17

1178

20.08.2008 18:34

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload

v Ostatné programy

4

693

27.01.2007 13:58

quatermain

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload

v PHP, ASP

1

404

01.07.2008 20:30

Numline1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload server

v Redakčné systémy

7

738

28.06.2008 7:12

Unlink



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF