[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s nahravanim obrazkov

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 17.03.2008 8:51 | Problem s nahravanim obrazkov

Includujem subor upload.php, ktoreho kod je:

Kód:
<?php
$uploadedfile = $_FILES['uploadfile']['tmp_name'];
$id=$_GET['id'];
$src = imagecreatefromjpeg($uploadedfile);
list($width,$height)=getimagesize($uploadedfile);
$newwidth=120;
$newheight=50;
   if ($width>$newwidth || $height>$newheight)
   {
    if ($width>120)
    {
    $newwidth=120;
    $newheight=($height/$width)*120;
     $tmp=imagecreatetruecolor($newwidth,$newheight);
    }
    if ($height>50)
    {
    $newheight=50;
    $newwidth=($width/$height)*50;
     $tmp=imagecreatetruecolor($newwidth,$newheight);
    }
   }
imagecopyresampled($tmp,$src,0,0,0,0,$newwidth,$newheight,$width,$height);
$ext = explode('.',$_FILES['uploadfile']['name']);
$ext = $ext[count($ext)-1];
$filename = "imgs/".$id.".".$ext;
imagejpeg($tmp,$filename,100);
imagedestroy($src);
imagedestroy($tmp);
?>


subor ma upravit velkost, premenovat a nakoniec ulozit obrazok. no nejako mi to nefunguje, pretoze mi to vzdy vyhodi chybu na riadkoch, ktore sa zacinaju na imagecopyresampled, imagejpeg, imagedestroy (2x).

Chyba je vzdy:
Citácia:
supplied argument is not a valid Image resource


kde moze byt chyba?

DIK.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s nahravanim obrazkov

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 17.03.2008 19:40 | Problem s nahravanim obrazkov

ktory riadok?


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s nahravanim obrazkov

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 17.03.2008 20:14 | Problem s nahravanim obrazkov

nenahravas nahodou iny format ako jpg? mas tam len imagecreatefromjpeg, a keby si nahral gif, alebo png tak to nebude frcat


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 17.03.2008 20:48 | Problem s nahravanim obrazkov

max-m píše:
Includujem subor upload.php, ktoreho kod je:

Kód:
<?php
$uploadedfile = $_FILES['uploadfile']['tmp_name'];
$id=$_GET['id'];
$src = imagecreatefromjpeg($uploadedfile);
list($width,$height)=getimagesize($uploadedfile);
$newwidth=120;
$newheight=50;
   if ($width>$newwidth || $height>$newheight)
   {
    if ($width>120)
    {
    $newwidth=120;
    $newheight=($height/$width)*120;
     $tmp=imagecreatetruecolor($newwidth,$newheight);
    }
    if ($height>50)
    {
    $newheight=50;
    $newwidth=($width/$height)*50;
     $tmp=imagecreatetruecolor($newwidth,$newheight);
    }
   }
imagecopyresampled($tmp,$src,0,0,0,0,$newwidth,$newheight,$width,$height);
$ext = explode('.',$_FILES['uploadfile']['name']);
$ext = $ext[count($ext)-1];
$filename = "imgs/".$id.".".$ext;
imagejpeg($tmp,$filename,100);
imagedestroy($src);
imagedestroy($tmp);
?>


subor ma upravit velkost, premenovat a nakoniec ulozit obrazok. no nejako mi to nefunguje, pretoze mi to vzdy vyhodi chybu na riadkoch, ktore sa zacinaju na imagecopyresampled, imagejpeg, imagedestroy (2x).

Chyba je vzdy:
Citácia:
supplied argument is not a valid Image resource


kde moze byt chyba?

DIK.

no niesom si na 100% isty ale asi budes musiet urcit obrazky ktore formaty chces previes lebo beztoho ti to nepojde


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s nahravanim obrazkov

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
Napísal autor témyOffline : 18.03.2008 7:44 | Problem s nahravanim obrazkov

dik za odpovede, no nahravam len JPG a stale to blbne.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s nahravanim obrazkov

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
Napísal autor témyOffline : 18.03.2008 18:54 | Problem s nahravanim obrazkov

uz som na to prisiel. vo forme, ktory mi nahraval obrazok a nasledne vykonal akciu nahraj.php chybalo:

Citácia:
enctype="multipart/form-data"


DIK za snahu vsetkym.


 [ Príspevkov: 6 ] 


Problem s nahravanim obrazkov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s nahrávaním

v Audio programy

0

394

28.02.2009 14:50

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s nahrávaním hlasu

v Audio programy

1

62

05.04.2014 17:44

plastovnik69

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s Nahravaním videa

v Ostatné programy

2

47

30.01.2013 17:38

Kenbi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS (problém s nahrávaním)

v Počítačové hry

5

274

02.10.2011 17:27

Jarkou

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s nahravanim suborov phpBB2

v Redakčné systémy

7

535

22.12.2007 9:45

mistr85

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s nahrávaním a prehrávaním

v Zvuk

5

153

15.07.2012 11:09

Dangeres

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mám problém z nahrávaním hudby:(

v Audio programy

2

424

14.10.2009 1:30

jusuf

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s nahravanim na mikrofon

v Zvuk

2

528

16.05.2008 19:03

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s nahrávaním na YouTube

v Video programy

1

273

28.05.2010 16:27

Black Scorpion

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s nahrávaním zvuku z PC

v Audio programy

4

497

20.08.2011 21:13

Paulie2510

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload obrazkov problem

v PHP, ASP

5

537

30.07.2009 9:21

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem - nahratie obrazkov

v PHP, ASP

10

251

04.09.2012 20:33

susedx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so stahovanim obrazkov

v Sieťové a internetové programy

8

249

12.03.2010 19:39

Misko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so zobrazenim obrazkov..

v PHP, ASP

6

364

27.12.2007 17:55

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s uploadovaním obrázkov

v PHP, ASP

1

265

08.10.2008 18:27

jaji

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s uploadom obrazkov

v PHP, ASP

10

318

11.05.2008 20:35

neopagan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF