[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 01.10.2007 21:14 | Meniaca URL pomocou include

Ak mam tak spraveny web, ze tlacitka mi menia jednu premennu na rozne dalsie stranku napriklad:
$stranka = "hocico.php";

a potom dam:
include ($stranka);

tak vsetko ide, ale ako viem docielit, aby sa nejako menila URL webu ?? chcem vediet ludom davat linky priamo na nejaky obsah na stranke.. ako to dosiahnut?? alebo nejaky iny sposob??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 01.10.2007 21:53 | Meniaca URL pomocou include

nieco ako

$_GET("url");
if (!$url) $url="home.php";

<a href="index.php?url=home.php></a>
<a href="index.php?url=home1.php></a>
<a href="index.php?url=home2.php></a>


if(file_exists($url)) {
include($url);
} else {
include('home.php');
}


neviem ci som to dobre napisal lebo som unaveny ako doga


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 01.10.2007 22:11 | Meniaca URL pomocou include

aha, ak spravne chapem tak, za tym otaznikom sa definuje premenna URL a tu potom includujem..
ale je potrebne na zaciatku to GET ?? nestaci ju len napisat ze $url = "home.php"; ?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 02.10.2007 19:50 | Meniaca URL pomocou include

ak vies ze dalsiu premennu s nazvom url uz nemozes poslat pomocou nejakeho formulara alebo cookie, v pripade ak by ti to robilo sarapatu. ale kludne tam mozes dat aj len $url.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 02.10.2007 20:01 | Meniaca URL pomocou include

nejak mi to ale nechce fungovat... tie a hrefy musia byt tiez v <? ?>
???


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 02.10.2007 20:18 | Meniaca URL pomocou include

Blackshadow píše:
nejak mi to ale nechce fungovat... tie a hrefy musia byt tiez v <? ?>
???

Kód:
<?php
if (!$url) $url="home.php";
?>
<a href="index.php?url=home.php></a>
<a href="index.php?url=home1.php></a>
<a href="index.php?url=home2.php></a>

<?php
if(file_exists($url)) {
include($url);
} else {
include('home.php');
} ?>


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 02.10.2007 20:52 | Meniaca URL pomocou include

som zabudol na jednu trivialnu vec zabudol som nahrat citanu premennu cez get do druhej premenny aby som ju vedel skontrolovat a nahrat do include taze takto by to malo byt zase som to nekontroloval ale teraz by to malo ist

Kód:
<?php
[color=red]$url=$_GET['url'];[/color]
if (!$url) $url="home.php";
?>
<a href="index.php?url=home.php></a>
<a href="index.php?url=home1.php></a>
<a href="index.php?url=home2.php></a>

<?php
if(file_exists($url)) {
include($url);
} else {
include('home.php');
} ?>


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 02.10.2007 20:56 | Meniaca URL pomocou include

mam to tak, ale stale to nejde..
akurat tie subory mam v adresaroch, tak som dal:
<a href="index.php?url=/adresar/index.htm">Tlacitko</a>

moze tam byt chyba?

a vsetko to mam v divoch a tabulkach


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 02.10.2007 20:59 | Meniaca URL pomocou include

kurnik sopa teraz ti napisem ako to mam ja bo ma to zacina drbat ale je to zo starsej verzii ale na novej sa mi nechce sprtat v kode bo som dlho nic nerobyl nove
Kód:
<a href="index.php?strana=home.php"><img src="image/index_10.gif" width="113" height="35" alt="news" /></a>
<a href="index.php?strana=kontakt.php"><img src="image/index_14.gif" width="78" height="35" alt="kontakt" /></a>

<?
$strana = $_GET['strana'];

if(file_exists($strana)) {
    include($strana);
} else {
  include('home.php');

     ?>


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 02.10.2007 21:03 | Meniaca URL pomocou include

Diki, uz to ide.. akurat taky problem, ze tam kam ide odkaz, je iny priecinok, a su tam obrazky a tak, celu stranku mam este aj CSS upravovanu, takze ked to nacita tu stranku, tak je to rozhadzane, a obrazky to nenacita ;(


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 03.10.2007 19:41 | Meniaca URL pomocou include

stou zloskou?

staci mala uprava

nclude('home.php'); pridaj zlosku pred home.php a to ieste sprav aj pri ten premennej $url ale nezabudni na uvodzovky


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 04.10.2007 9:50 | Meniaca URL pomocou include

myslis tak, ze dam:
include(zlozka/$url); ?
kam mam dat uvozovky??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 04.10.2007 15:53 | Meniaca URL pomocou include

neviem ci sa tu rozobera to co chces ale preluskni toto:
http://www.pcforum.sk/viac-include-v-in ... 20734.html


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 15.10.2007 16:12 | Meniaca URL pomocou include

Skusam teraz tak, ze mam tlacitka, na nich:
Kód:
<a href="<? $url = "index.php?url=zobrazenie" ?>">

a podobne..
v obsahu includujem scripty.php a v nom je:
Kód:
<?php
$url = "zobrazenie.php";
if ( $url = "zobrazenie" ) include "zobrazenie.php";
else
if ( $url = "upload" ) include "upload_image.php";
else
if ( $url = "uzivatelia" ) include "uzivatelia.php";

include $url;
?>


Chyba bude niekde v zapise, ale ja moc PHP neviem, tak mi to nejak opravte prosim :oops:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 15.10.2007 16:46 | Meniaca URL pomocou include

ach ty si exot to co na nas skusas
ze <a href="<? $url = "index.php?url=zobrazenie" ?>"> pch
hadam tam das print alebo echo.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Meniaca URL pomocou include

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 15.10.2007 20:27 | Meniaca URL pomocou include

Uz som to nejak pochopil a ide toooo !!!

Diki vsetkyyym :)


 [ Príspevkov: 16 ] 


Meniaca URL pomocou include



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber pomocou URL

v PHP, ASP

10

464

30.03.2009 20:07

enuwa1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Url adresa zo stromu pomocou rekurzie

v PHP, ASP

11

185

25.11.2013 14:42

Joffi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie "radio button" pomocou URL

v Ostatné

1

101

24.01.2015 21:36

weroro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

meniaca sa MAC adresa

v Siete

6

505

04.01.2008 21:29

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

6

126

30.05.2014 0:12

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INCLUDE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

658

14.01.2010 19:47

karolraner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

46

2027

18.09.2007 13:45

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

10

585

03.01.2008 0:30

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

26

552

20.10.2010 21:50

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

2

320

22.02.2010 15:25

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

5

504

10.04.2009 19:10

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba include

v PHP, ASP

6

373

09.09.2007 21:43

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastny include

v PHP, ASP

4

274

24.01.2008 14:43

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include blbne..

v PHP, ASP

6

180

14.11.2011 10:05

black1101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP include

v PHP, ASP

3

930

09.03.2010 20:17

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF