[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.03.09
Prihlásený: 17.04.09
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 23.03.2009 20:25 | vyber pomocou URL

Zdravim vsetkych, potreboval by som poradit...

...script z mysql databazy vyberie urcity pocet zaznamov a vypise ich, jeden zaznam ma urcity pocet informacii a medzi nimi je
aj url adresa na ten ktory konretny zaznam, po kliknuti tohto odkazu by sa mal zobrazit uz len jeden kokretny zaznam (samozrejme rozpisany).

skusal som to pomocou id, nieco v zmysle napriklad:

http://www.domena.sk/index.php?id=216

...

v mojom pripade vyzera adresa vypisu takto:

http://www.domena.sk/adresar/index.php? ... /adresar2/

teda skusal som to id nejak pripojit k adrese ale bezvysledne. Ako na to?


Dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2009 21:44 | vyber pomocou URL

naco si to komplikujes este dalsou adresou v URL? ved tam ti kludne staci to ID si myslim a pri vypisovani konkretneho zaznamu si vyberies z db zaznam, ktory ma ID brane z URL


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.03.09
Prihlásený: 17.04.09
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 24.03.2009 18:59 | vyber pomocou URL

moja adresa teda skript ktory vypisuje je na adrese

http://www.domena.sk/adresar/index.php? ... /adresar2/

skusal som pre vypis jedneho konkretneho zaznamu napriklad pre zaznam s ID 800:

http://www.domena.sk/adresar/index.php? ... r2/&id=800
http://www.domena.sk/adresar/index.php? ... ar2/id=800
http://www.domena.sk/adresar/index.php? ... ar2?id=800
http://www.domena.sk/adresar/index.php? ... ar2&id=800

...atd

neviem aky ma mat tvar, aby to fungovalo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.03.2009 19:14 | vyber pomocou URL

Ale ja zase nerozumiem načo to potrebuješ ... lebo si to zbytočne komplikuješ ..., lebo:
1, do URL adresáre nedávaj, pokiaľ to nemáš zabezpečené
2, je potrebné dávať adresár?
3, skúsil so to otočiť, teda najskôr id a potom page?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 24.03.2009 19:17 | vyber pomocou URL

staci ked das do odkazu cestu ktora bude zacinat lomitkom:
Kód:
/adresar/adresar2/script.php?id=800

ked das lomitko berie to z rootu, cize z hentoho ti odkaze sem:
Kód:
http://www.domena.sk/adresar/adresar2/script.php?id=800


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Čestný člen
Čestný člen
vyber pomocou URL

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 24.03.2009 19:50 | vyber pomocou URL

Nechapem... ano, jednak je davat adresare do URL zbytocnost, jednak som skusil
?page=/adresar/adresar2&id=800
a vsetko je ako ma byt.
Skusil si lomitko zmenit na %2F ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
vyber pomocou URL

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 24.03.2009 19:54 | vyber pomocou URL

Ešte predtým než začneme vymýšľať krkolomné riešenia, opýtam sa enuwa - čo ti bráni v tom, použiť adresy v tvare:

Kód:
http://www.domena.sk/index.php?id=216
?

Ak vyťahuješ z databázy a ten článok/stránka má id, tak nie je problém. Ak nemá id, tak môžeš vyťahovať napr. podľa návzu, title atď. Ale vždy to bude 100x lepšie riešenie ako to, o čo sa pokúšaš ty.
Tak by si nám mohol vysvetliť, prečo to chceš tak zložito.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.03.09
Prihlásený: 17.04.09
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 26.03.2009 19:41 | vyber pomocou URL

Preco tak zlozito?

- nieco podobne riesim viac menej prvykrat,
- dalej ide o to, ze stranka ma 3 sekcie z coho v kazdej sekcii su rozdielne lave layouty, teda layouty s uplne inym obsahom:
kazda sekcia je v samostatnom adresari, aby som sa v tom po case vedel rychlo zorientovat - adresare "adresar2"


to ,aby mal lavy layout stranok iny obsah vzhladom na to v ktorej sekcii sa nachadzam som riesil skriptom


Kód:
$uri_arr = explode("/", trim($_SERVER['REQUEST_URI'],"/"));

if ($uri_arr[3]=="uvod")
    {
    include "../projekt/sekcia1/uvod.php";
    }
elseif ($uri_arr[4]=="dan")
    {
    include "../projekt/sekcia2/dan.php";
    }
elseif ($uri_arr[4]=="ele")
    {
    include "../projekt/sekcia2/ele.php";
    }
elseif ($uri_arr[4]=="tru")
    {
    include "../projekt/sekcia2/tru.php";
    }
elseif ($uri_arr[4]=="ono")
    {
    include "../projekt/sekcia2/ono.php";
    }
elseif ($uri_arr[3]=="ccc")
    {
    include "../projekt/sekcia3/ccc.php";
    }

   else
   
    {
    include "../projekt/sekcia1/uvod.php";
    }



je to fragment z hlavneho indexu "index.php"


vlastne koli tomuto skriptu musim (alebo nemusim ?, inac to ale nejde)


pouzivat minimalne
Kód:
index.php?page=nejakastranka


, a kedze su tie stranky v dvoch adresaroch /adresar/adresar2 alebo napriklad
konkretnejsie /projekt/sekcia2, preto pouzivam tak zlozite cesty

(spomenute vyssie v prispevkoch).

Adresar "adresar" som pouzil preto lebo stranka nema vlastnu domenu a tak ju testujem a vyvijam
pod inou domenou a cela stranka je teda v docasnom adresari "adresar"


som zvyknuty na to ze davam celu cestu pokial niekde na nieco odkazujem, nevedel som ze
pri databazach to nie je potrebne

Stale mi to nefunguje, mam podozrenie , ze je to prave koli tomu fragmentu, ktory je vyssie.
Ak existuje jednoduchsie a lepsie riesenie urcite ho skusim, pretoze sam s tym bohuzial pohnut neviem.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 26.03.2009 19:48 | vyber pomocou URL

No v poriadku lenže aj tak to riešieš veľmi zaujímavý a mne čudním spôsobom ...

Keď dáš: index.php?page=nejakastranka tak to vieš uchytiť pomocou $_GET["page"]

Čiže sa to dá ľahšie. Stále nerozumiem prečo to chceš robiť cez adresár, veď ty tam pošli to svoje ccc a on nech si to nájde v správnom adresári (ten ktorý mu nastavíš)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
vyber pomocou URL

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.03.2009 21:12 | vyber pomocou URL

Stále ti to nebráni použiť ten jednoduchší spôsob.

V db budeš mať napr. k id=352 uložené, že sa má zobraziť lavý stĺpec č. 2, patrí do tej a tej kategórie a môžeš tam mať milion iných vecí. Je to oveľa lepší spôsob ako to, o čo sa snažíš.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.03.09
Prihlásený: 17.04.09
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 30.03.2009 20:07 | vyber pomocou URL

Opravil som to, sekcie su tentokrat v suboroch, co sekcia to subor, ziadnu premennu page som nepouzil.
V kazdom zo suborov je opat skript, ktory vypise viac zaznamov, tu je jeden z nich

zo suboru: c.php


Kód:
 include "../adresar/subory/ini.php"; //prihlasenie sa k databaze


$prepis = "SELECT *  FROM `kategoria` , `clanky`,`autor` WHERE `clanky`.`clanok-autor` = `autor`.`id` AND `clanky`.`clanok-kategoria` = `kategoria`.`id` AND `kategoria`.`skratka` = \"c\"   " ;
$vypis = mysql_query($prepis) or die (mysql_error()) ;

while ($wr = mysql_fetch_array($vypis))
 {

  echo
  '
 <div class="obsah">

<img src="../adresar/obr/'.$wr['skratka'].'.png" alt="jazyk c" class="float-image"/>

 <b>Program číslo</b> '.$wr['idcko'].'<br />
 <b>Názov programu</b>: '.$wr['clanok-titulok'].'<br />
 <b>Autor</b>: '.$wr['prezivka'].' ( '.$wr['meno-priezvisko'].' ) <br />
 <b>Popis programu</b>: '.$wr['clanok-popis'].'<br />

<b><a href="../adresar/zdrojaky/'.$wr['skratka'].'/'.$wr['obrazok-zdroj'].'.'.$wr['skratka'].'" target="_blank">Zdrojový kód:</a></b><br />

<b><a href="../adresar/exe/'.$wr['obrazok-zdroj'].'.exe" target="_blank"> EXE (spustiteľný súbor):</a></b><br />

 <b>Vysvetlenie programu</b>: '.$wr['clanok-vysvetlenie'].'


  </div><!--obsah-->
   
  '
 ;}




tabulky mam nasledovne




autor
--------------
id
meno-priezvisko
prezivka
email
stranka


clanky
--------------
idcko
clanok-datum
clanok-popis
clanok-autor
obrazok-zdroj
clanok-titulok
clanok-vysvetlenie
je-blokovany
clanok-kategoria
clanok-subkategoria


kategoria
--------------
id
skratka



subkategoria
--------------
id
subkategoria






Zverejnujem konkretne info, pretoze adresy typu napr

Kód:
c.php?idcko=801




stale nejdu. Prosim a dalsie postrehy.


 [ Príspevkov: 11 ] 


vyber pomocou URL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Meniaca URL pomocou include

v PHP, ASP

15

627

15.10.2007 20:27

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Url adresa zo stromu pomocou rekurzie

v PHP, ASP

11

185

25.11.2013 14:42

Joffi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie "radio button" pomocou URL

v Ostatné

1

101

24.01.2015 21:36

weroro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výber netbooku (výber z 2-och)

v Notebooky a netbooky

11

370

21.07.2014 11:38

nescafe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL

v Webhosting a servery

6

162

20.02.2013 12:48

codex089

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zvlastna URL

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

319

04.09.2012 12:43

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skratenie URL

v PHP, ASP

15

1012

19.06.2007 22:50

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL rewrite

v Ostatné

4

409

16.12.2009 14:31

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pekna URL

v PHP, ASP

3

349

31.03.2010 13:10

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

generovanie url

v PHP, ASP

7

305

30.03.2012 23:04

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prepisovanie url

v Ostatné

0

309

15.02.2010 13:31

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena url

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

50

1190

07.07.2010 20:26

toma-mato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spravna URL

v JavaScript, VBScript, Ajax

12

327

06.08.2010 17:09

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skracovač url

v PHP, ASP

1

701

06.04.2009 14:59

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL odkaz

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

410

11.04.2012 7:41

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF