[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena URL

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
NapísalOffline : 12.01.2008 13:22 | zmena URL

nazdar vsetci :D

na stranke mam include kde pouzivam tento kod
Kód:
<?php
          if (isset($_GET['stranka'])){       
            $stranka=$_GET['stranka'];
            $nazobrazenie= dirname($_SERVER['SCRIPT_FILENAME'])."/".$stranka.".php";
            if(file_exists($nazobrazenie)){     
               if(substr_count($stranka,"../")>0){
                  echo "<h3>Upozornenie</h3>Nemožno načítať súbor v nadradenom adresáry!";
                  }elseif($stranka=="index" or $stranka=="/index"){
                  echo "<h3>Upozornenie</h3>Index nemôže načítať sám seba!";      
               }else{
                  include $nazobrazenie;
               }
            }else{               
               include "error404.php";
            }
           }else{                 
            include "uvod.php";
           }
      ?>


a ak je neexistujuci subor tak mi includuje error404.php.. ako dosiahnem to ze ak sa includuje ten subor tak aj url sa zmeni na ?stranka=error404?? ak sa to vobec da :) takze predstavujem si to asi tak ze ked tam nekdo napise napr ?stranka=fero a ja ten subor nebudem mat tak mi includuje error404.php ale aj to ?stranka=fero sa zmeni na ?stranka=error404 :) dakujem vsetkim


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 12.01.2008 13:37 | zmena URL

Môžeš to spraviť tak, že ak žiadaný súbor nebude existovať, použiješ header na presmerovanie. Pozor! Tento kód sa (kvôli header()) musí nachádzať nad všetkým odoslaním obsahom (funckie echo(), print() a pod...).

Kód:
header("Location: error404.php")


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena URL

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Napísal autor témyOffline : 12.01.2008 13:40 | zmena URL

ok, diky :) alee... trosku nchapem tomu upozorneniu :D ja som len zaciatocnik.. co tam mam porobit?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 12.01.2008 13:50 | zmena URL

Proste, ten kód sa musí nachádzať nad nejakých includovaným alebo zobrazeným HTML kódom resp. textom. Teda musí sa (v kóde) nachádzať nad nejakým text, ktorý si už "vypustil" do prehliadača. Príklad:

Nesprávne:
Kód:
echo ('Hello world');
header('Location: ....');


Správne:
Kód:
header('Location: ....');
echo ('Hello world');


Ešte by bolo vhodné umiestniť za header('...'); aj exit;, ktoré ti zabezpečí, aby sa kód ďalej nespracúval a hneď presmerovalo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena URL

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Napísal autor témyOffline : 12.01.2008 14:10 | zmena URL

uf ja som z toho pako :D stale nevm co chces odomna :D ja som to chcel zmenit len koli tomu ze mam tituolk.php ktory obsahuje toto:
Kód:
<?php
$titulokstr=$_GET['stranka'];

switch($titulokstr)
{

case "uvod":
$titulok="Úvod";
break;

atd...

}

   echo "<title>".$titulok." - Emerové osobné stránky</title>";


a zato ked nekdo da neco ine, cize neexistujuci subor tak mi vypise chybu... a kazi to stranku.. preto som chcel zeby zmenilo url... dalo by sa spravit ze ak by sa v case nenachadzalo to co je v ?stranka=nieco tak by to zmenilo napr. na "chyba404" ?? dufam ze sa chapeme lebo nevm ci som to zle nevysvetlil


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 12.01.2008 14:18 | zmena URL

Ale veď ti hovorím, že to môžeš spraviť iba tak, že sa to premeruje na chybovú stránku. Zmeniť adresu URL bez presmerovania, tak o tom som ešte nepočul.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena URL

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Napísal autor témyOffline : 12.01.2008 14:28 | zmena URL

ked ja nechapem tomu co si hovoril? :D
skusal som to tak ze ak neexistuje tak includuje subor "chyba.php"
a chyba.php bolo
Kód:
<?php

header("location: cesta_k_error404.php");

?>

ale to mi nefungovalo.... nechapem nejako tomu co si hovoril ze sa musi nachadzat nad includovanym kodom...


edit// aha uz to asi chapem :D ten header sa nesmie nachadzat medzi tagmy <html></html>cize musi byt asi takto
Kód:
<?php

header("location: cesta_k_error404.php");

?>
<html>
straaanka ... . . ..
</html>

spravne som pochopil???


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena URL

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Napísal autor témyOffline : 12.01.2008 14:49 | zmena URL

áno bolo to tak :) vyriesil som to... pre buduce generacie zaciatocnikov ktory budu mat takyto problem poskytujem riesenie

pred zaciatkon dokumenut si dajte nieco taketo:
Kód:
<?php
if (isset($_GET['stranka'])){       
            $stranka=$_GET['stranka'];
            $nazobrazenie= dirname($_SERVER['SCRIPT_FILENAME'])."/".$stranka.".php";
            if(file_exists($nazobrazenie)){
            $e = "";
            }else{
            
            $e = "error404" ;
            
            }
            }

if($e=="error404"){
 header("location: http://domena.sk/?stranka=error404");
 }
else{
 echo "";
}
 ?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 14.01.2008 12:40 | zmena URL

odporucal by som este za header(...) doplnit riadok s prikazom exit;
aby si si bol isty, ze sa uz dalsie riadky nevykonaju...

a ja by som tvoj kod zjednodusil takto:

Kód:
<?php
if (isset($_GET['stranka'])) {
   $stranka=$_GET['stranka'];
   $nazobrazenie= dirname($_SERVER['SCRIPT_FILENAME'])."/".$stranka.".php";
   if(file_exists($nazobrazenie)) {
     echo "";
   }
  else {
     header("location: http://domena.sk/?stranka=error404");
     exit;
   }
}
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 14.01.2008 13:52 | zmena URL

mondzo píše:
odporucal by som este za header(...) doplnit riadok s prikazom exit;
aby si si bol isty, ze sa uz dalsie riadky nevykonaju...


To som mu tam už napísal :P


 [ Príspevkov: 10 ] 


zmena URL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena url

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

50

1298

07.07.2010 20:26

toma-mato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess a zmena url

v Ostatné

1

143

27.06.2013 14:05

pogo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena URL v AJAX

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

100

13.10.2017 17:01

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena ikonky pri url

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

1877

19.10.2006 23:38

redman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Form - zmena url cez radio

v PHP, ASP

8

620

11.02.2007 15:21

SonnY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automaticka zmena url na kod

v PHP, ASP

29

662

04.01.2011 13:52

prohibit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena URL adresy FB stranky - naco je to dobre?

v Sociálne siete

2

207

17.01.2015 16:02

Megi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

320

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena obrazka pri nadideni z myslov.../...Zmena pozadia

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

725

11.09.2007 22:42

rik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL

v Webhosting a servery

6

195

20.02.2013 12:48

codex089

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pekné url :(

v Ostatné

5

530

07.04.2012 13:40

F3RY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cool url

v Ostatné

0

635

19.10.2009 11:38

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cool url

v PHP, ASP

3

203

26.01.2012 20:54

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

generovanie url

v PHP, ASP

7

327

30.03.2012 23:04

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skratenie URL

v PHP, ASP

15

1032

19.06.2007 22:50

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spravna URL

v JavaScript, VBScript, Ajax

12

339

06.08.2010 17:09

Ďuri



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF