[ Príspevkov: 51 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
NapísalOffline : 03.07.2010 11:12 | zmena url

Neviete mi niekto povedat ci by sa
toto dalo pouzit aj na take nieco:
link: http://localhost/pokus.php
by sa zmenil na http://localhost/img/obrazok.jpg


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 03.07.2010 11:59 | zmena url

A ký to má zmysel?
Čo vlastne ten pokus.php robí, že ho treba zmeniť na obrázok???? Nevime, či rozumiem tej Stenleyho funkcii, ale myslím, že s tvojím problémom to nemá moc spoločné.
Nechceš ty náhodou, len presmerovanie??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 03.07.2010 16:02 | zmena url

neviem to tak vysvetlit jednoducho tak na prikladoch
mam nieco take ako takto tato stranka :
http://www.intrak.sk/kamera/
ale chem aby to fungovalo ako:
http://www.opentopia.com/showcam.php?id ... 1278071809
na ten druhy sposob musim mat link na aktualnu fotku, akurat ze link je stale iny (ten link si viem vygeberovat s php)... no javasript na tej stranke mi nenacita novy obrazok pokial nekliknem na refres
PS:obrazky beriem s ftp.


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 03.07.2010 19:40 | zmena url

V tom kóde je táto fcia:
Kód:
<script type="text/javascript">
function stillrefresh() {
   obj = document.getElementById('stillimage');
   now = new Date();
   obj.src = 'http://212.244.173.167/axis-cgi/jpg/image.cgi?resolution=CIF&clock=1&date=1&time='+now.getTime()+'&dummy=image.jpg';
timer=setTimeout('stillrefresh()',6000);
}
   timer=setTimeout('stillrefresh()',8000);
</script>

ktorá sa o to celé stará.
A všimni si, že ten obrázok nemá klasickú adresu ala.jpg, ale je to script, ktorý má adresu vždy rovnakú. Ten script z niekade ťahá tu fotku....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 05.07.2010 23:26 | zmena url

no tak na to som prisiel ale vykona sa to kazdych 6 sekund na strane klienta, no na strane servra sa to vykona iba raz a to pri nacitani stranky.... takze kazdych 6 sekund sa mi nacita stale ten isty obrazok. Ak ale v prehliadaci stlacim refresh vykona sa php script a mam zas iba 1 staticky obrazok ... potreboval by som nieco aby rovnaky link odkazoval stale na inu adresu ... ale asi sa to neda spravit ...


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 7:10 | zmena url

na strane servera by sa to malo vykonavat vzdy nakolko now.getTime() dava stale nove hodnoty. skus radsej zabezpecit aby v headry responsu bolo vypnute cacheovanie, alebo aby si tam mal stale novy cas vytvorenia contentu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 06.07.2010 8:28 | zmena url

No to cachovanie môže byť problém, lebo ak je adresa tá istá(čo v uvedenom priklade nieje/parametre sa menia), tak si prehladač obrázok načíta z pamäti a nie zo servera.
Napadlo ma, že by sa proste dalo tomu pridať nejaký parameter(možno aj len z tohoto dôvodu/pro forma)a uvidíme...??? :roll:

Vypínať cachovanie cez hlavičku je možno lepší nápad ako to vyriešiť...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 8:45 | zmena url

neviem ci znema alebo pridanie parametra pomozu, ak si v php vyziadas od servera nazov suboru tak ti vrati iba po otaznik, cize query string sa do nazvu nepocita. takze lepsie je nastavit cache-control a last-modified v http hlavicke aby klient nepouzil nacacheovany subor. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_HTTP_headers


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 06.07.2010 8:49 | zmena url

No len prehliadač sa nerozhoduje či bude načítať z cache alebo zo servera na základe odpovede, ale na základe adresy, ktorú má v sebe, nie?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 8:58 | zmena url

na zaklade nazvu suboru, querystring by do toho nemal zapadat aspon IE querystring ignoruje preto u zakaznika na intranete vypinali cacheovanie na klientoch. bude to asi preto, lebo v pripade POST tam ten querystring aj tak nebude :) apropo Cache-Control: no-cache povie klientovi ze danu stranku nema vobec ukladat do cache cize nasledne si ju odtial klient nemoze nacitat :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 06.07.2010 9:03 | zmena url

Nechápem, ako sa ti podarilo sem zapliesť POST. Cachovanie obrázkov v prehliadači je niečo iné oko chachovanie ako také. Obrázky sú posudzované zvlášť.
Či..?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 9:14 | zmena url

nie, aj obrazky su len subor tak ako html alebo staticke JS alebo CSS. ale mas pravdu aspon v pripade firefoxu , ten si cacheuje subor aj querystringom aspon podla vypisu jeho cache [url]about:cache?device=disk[/url] no nic to nemeni natom ze ak v http hlavicke nastavi parameter cache-control tak ku cacheovaniu by ani nemalo dojst. parameter last-modified obsahuje datum a cas poslednej zmeny v subore a ak subor je v cache no ma ulozeny iny last-modified ako klient prave obdrzal v http hlavicke tak sa ignoruje cache a subor je znovu nacitany zo servera


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 06.07.2010 9:26 | zmena url

No najlepšie bude, ak sa toma-mato uschopní a overí nám čo a ako. A samozrejme netvrdím, že hlavička nič nerieši, len som skúsil nájsť rýchlejšie a jednoduchšie riešenie(pridal by sa parameter podľa aktuálneho času a bolo by/ak by bolo), ak by to bolo možné.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 9:33 | zmena url

nech testne, inak pekne je to popisane aj tu :)
http://www.mnot.net/cache_docs/


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 05.07.15
Príspevky: 52
Témy: 13 | 13
Bydlisko: Dolny Kubin
NapísalOffline : 06.07.2010 10:49 | zmena url

skus volat tym scriptom kazdych 6 sekund ten isty PHP subor, v ktorom si generuj vypis tych obrazkov...... teda nieco ako Ajax


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 06.07.2010 11:32 | zmena url

Ešte krajšie je to opísané tu(totiž CZ preklad):
http://www.jakpsatweb.cz/clanky/caching ... ation.html


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 06.07.2010 11:46 | zmena url

No tak to by bol Ajax, ale to by bolo pre tento prípad zbytočne komplikované riešenie, lebo na tom príklade je to evidentne funkčné aj bez neho.
Pre istotu by nebolo od veci, keby si sem dal ten tvoj pokus o zrušenie kešovania.
Keď tak by možno stálo za to skúsiť to cez Iframe v ktorom by sa stránka/obrázok reloadla každých X sekúnd.... Ale či to nebude blbnúť to neviem....

PS:Skúšal si to aj s tým meniacim sa parametrom??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 06.07.2010 11:57 | zmena url

Ako tak citam to o tom kesovani, tak som to asi poriadne nevyskusal s tym meniacim parametrom, idem sa pustit do skusania, a cez ten iframe som to mal spravene, ibaze tie obrazky niekedy refreshovali tak ze bolo vidno postupne nacitavanie obrazku .... a chcel som to skusit cez ten javascript...


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 06.07.2010 11:59 | zmena url

No tak do toho a potom nás oboznám s riešením, keď už sme to tak rozpitvali....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 06.07.2010 12:49 | zmena url

Takze tu hodim kod ktory som testoval, nieje to mozno najlepse riesenie (nemam taku prax v php). Ak som to spravne pochopil ten kod na zaciatku by mal zabranit kesovanie. No aj tak mi to robi stale to iste ako som spominal ze ta cast kde ma zistit aktualny obrazok sa nevykona.
Kód:
<?php
header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate"); // HTTP/1.1
?>
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-language" content="sk">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title>Live webcam </title>
<style type="text/css" media="screen">
<link href="stylesheet" TYPE="text/css" href="CSS_style.css" media="screen">
<script type="text/javascript">
function reloadpage() {
   document.mainform.xmode.value = "reload";
   document.mainform.submit();
}
function correctlocation() {
   document.mainform.xmode.value = "correct";
   document.mainform.submit();
}
function postcomment() {
   document.mainform.xmode.value = "postcomment";
   document.mainform.submit();
}
function delcom(comid) {
   document.mainform.xmode.value = "deletecomment";
   document.mainform.comid.value = comid;
   document.mainform.submit();
}
function votecam() {
   document.mainform.xmode.value = "vote";
   document.mainform.submit();
}
</script>

<!--
.changehist {
   font-size: 12px;
   text-align: left;
}
-->
</style>
</head>
 
<body>
 
<div align="center">
 
<!--viewmode:stillrefresh-->
<?php
if ($handle=opendir('./img/')) {
   while ($file = readdir($handle))
   {
      $polozky[count($polozky)] = $file;
   }
   closedir($handle);
   sort($polozky);
   $i = sizeof($polozky);
   $cast_polozky = explode(" ", $polozky[$i-1]);
   $link= 'img/'.$cast_polozky[0].'%20'.$cast_polozky[1].'%20'.$cast_polozky[2];

echo '<p><img src="'.$link.'" id="stillimage" width="640" height="480" /></p> ';

}
reset($polozky);
?>

</div>
</body>
</html>


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 13:04 | zmena url

tento kod generuje stranku v ktorej mas linku na obrazok alebo tento kod generuje samotny obrazok ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 06.07.2010 13:13 | zmena url

generuje link na obrazok (a namiesto medzier tam vklada %20)


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 13:20 | zmena url

ty musis zakazat cacheovanie v kode ktory generuje obrazok a nie linku nan


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 06.07.2010 13:36 | zmena url

tak skopirujem tu este raz ten zdrojak (doplneny trosku)
teraz je to umiestnene dobre? lebo aj tak to neide
Kód:
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-language" content="sk">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title>Live webcam </title>
<style type="text/css" media="screen">
<link href="stylesheet" TYPE="text/css" href="CSS_style.css" media="screen">
<script type="text/javascript">
function reloadpage() {
   document.mainform.xmode.value = "reload";
   document.mainform.submit();
}
function correctlocation() {
   document.mainform.xmode.value = "correct";
   document.mainform.submit();
}
function postcomment() {
   document.mainform.xmode.value = "postcomment";
   document.mainform.submit();
}
function delcom(comid) {
   document.mainform.xmode.value = "deletecomment";
   document.mainform.comid.value = comid;
   document.mainform.submit();
}
function votecam() {
   document.mainform.xmode.value = "vote";
   document.mainform.submit();
}
</script>

<!--
.changehist {
   font-size: 12px;
   text-align: left;
}
-->
</style>
</head>
 
<body>
 
<div align="center">
 
<!--viewmode:stillrefresh-->
<?php
header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate");
if ($handle=opendir('./img/')) {
   while ($file = readdir($handle))
   {
      $polozky[count($polozky)] = $file;
   }
   closedir($handle);
   sort($polozky);
   $i = sizeof($polozky);
   $cast_polozky = explode(" ", $polozky[$i-1]);
   $link= 'img/'.$cast_polozky[0].'%20'.$cast_polozky[1].'%20'.$cast_polozky[2];

echo'<p><img src="'.$link.'" id="stillimage" width="352" height="288" /></p> ';
echo'<script type="text/javascript"> ';
echo'function stillrefresh() {';
echo'   obj = document.getElementById(\'stillimage\');';
echo'   now = new Date();';
echo'   obj.src = \''.$link.'&time=\'+now.getTime()+\'&dummy=image.jpg\';';
echo'timer=setTimeout(\'stillrefresh()\',6000);';
echo'}';
echo'   timer=setTimeout(\'stillrefresh()\',8000);';
}
reset($polozky);
?>

</div>
</body>
</html>


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 13:49 | zmena url

ale toto je stale iba zdrojak na generovanie html stranky a nie na generovanie obrazka ktory sa ma menit


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 06.07.2010 14:18 | zmena url

aktualny obrazok je v premennej $link. Ak dam do hlavicky <meta http-equiv="refresh" content="6"> tak mi to bude nacitavat stale novy obrazok. Nechel som pouzivat refresh lebo to posoby dost rusivo ...


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 14:41 | zmena url

to je sice pekne ale ty refreshujes html stranku ktora si dotahuje obrazok a ty musis nastavit http header toho obrazku aby nebol cacheovany a nie danej stranke :)
obrazok je staticky ? ulozeny na filesysteme ? alebo je dynamicky generovany napr pomocou cgi? php? python? perl? ... ak je dynamicky generovany , tak v procedure ktora generuje ten obrazok trena spravit zakazanie cache .


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 06.07.2010 17:54 | zmena url

Daj sem ten script, ktorý generuje ten obrázok, nie ten ktorý ho volá...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 06.07.2010 20:09 | zmena url

No ale pri tej snahe som sa do toho zamotal až tak, že neviem čí som.
Pozrite si zdroj a povedzte mi, kde je tam ten načítavací mechanizmus ukrytý??? :shock:
Totiž to je tzv. ,,Regular Live Feed,, mod tej stránky....
http://www.opentopia.com/showcam.php?id ... 1278439126


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 06.07.2010 20:54 | zmena url

na generovanie adresy aktualneho obrazku pouzivam toto:

Kód:
<?php
if ($handle=opendir('./img/')) {
   while ($file = readdir($handle))
   {
      $polozky[count($polozky)] = $file;
   }
   closedir($handle);
   sort($polozky);
   $i = sizeof($polozky);
   $cast_polozky = explode(" ", $polozky[$i-1]);
   $link= 'img/'.$cast_polozky[0].'%20'.$cast_polozky[1].'%20'.$cast_polozky[2];
echo $link;
}
reset($polozky);
?>

/ v v ostatnych programovacich jazykoch (perl, ajax, cgi) neviem ani tolko co v php... takze neviem ako sa dalej pohnut ...


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
 [ Príspevkov: 51 ] 1, 2


zmena url



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena URL

v PHP, ASP

9

478

14.01.2008 13:52

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena URL v AJAX

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

68

13.10.2017 17:01

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess a zmena url

v Ostatné

1

129

27.06.2013 14:05

pogo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena ikonky pri url

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

1805

19.10.2006 23:38

redman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Form - zmena url cez radio

v PHP, ASP

8

607

11.02.2007 15:21

SonnY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automaticka zmena url na kod

v PHP, ASP

29

649

04.01.2011 13:52

prohibit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena URL adresy FB stranky - naco je to dobre?

v Sociálne siete

2

180

17.01.2015 16:02

Megi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena obrazka pri nadideni z myslov.../...Zmena pozadia

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

662

11.09.2007 22:42

rik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL

v Webhosting a servery

6

162

20.02.2013 12:48

codex089

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL odkaz

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

407

11.04.2012 7:41

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zvlastna URL

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

319

04.09.2012 12:43

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skratenie URL

v PHP, ASP

15

1009

19.06.2007 22:50

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zakodovanie url

v PHP, ASP

5

335

25.02.2010 17:38

kurtulik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL rewrite

v Ostatné

4

409

16.12.2009 14:31

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cool url

v PHP, ASP

3

184

26.01.2012 20:54

walther



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF