[ Príspevkov: 51 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 21:00 | zmena url

nas nezaujima generovanie adresy ale samotneho obrazku, co je zdrojom obrazka ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 06.07.2010 21:33 | zmena url

Zdrojom obrazka je web kamera, ktora odosiela cez ftp protokol obrazky na webserver. Obrazky su vo formate .jpg stale s novym nazvom ...


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 22:27 | zmena url

aha, takze stale je to iny subor, konecne sa z toho vymotavame :) stary subor ,jpg je vymazany a ostava iba ten najnovsi ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 06.07.2010 22:38 | zmena url

ja som to nespomenul ze je tam stale novy subor :oops: ? No nic. Je tam stale novy subor, nechel som to po kazdom obrazku mazat .. . mam na to jeden script ktory by sa spustal s cronu a raz za cas zmazal obsah priecinku z obrazkami.
btw: Len tak na okraj o uploadovanie obrazkov sa stara firmware IP kamery.


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 23:02 | zmena url

takze potrebujes php/python/cgi... ktore bude sluzit nato aby ti naslo najnovsi subor jpg a poslalo na vystup webservera. cize ty sa budes v html stranke odkazovat na tento php/python/cgi.. ako na subor obrazka , cize linka bude stale rovnaka , len ten php... ti bude vracat stale najnovsi jpg


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 06.07.2010 23:05 | zmena url

A nestačilo by aby bol ten starý obrázok prepísaný tým novým?
A ak nie, tak sa zrejme zoberie proste posledný nahratý súbor.
V každom prípade to bude treba odosielať ako header('Content-Type: image/jpeg') + header('Cache-control: no-cache')
Alebo to nebude potrebne????


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 06.07.2010 23:13 | zmena url

Toto má ešte nejaký kontext???:
Kód:
$polozky[count($polozky)] = $file;


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 23:18 | zmena url

stary obrazok nemozes prepisovat novym nakolko ten moze byt prave citany na zobrazovanie a jeho prepisovanie by mohol robit problem. dokonca neviem ci by bolo vhodne citat ten najnovsi lebo neviem ci bude vediet urcit ze uz je uplne zapisany. preto by som to radsej robil tak ze by sa cital predposledny subor lebo tam je uz istota ze je kompletny. ten content-type je spravny a ten cache-control : no-cache je jedna z moznosti, druha je povolit cache no v hlavicke uvadzat aj informaciu o case poslednej zmeny v subore cize last-modified: xxxdatum, vtomto pripade porovna cas suboru z cache s casom v hlavicke a ak je ten v hlavicke novsi tak sa nacita novy subor lebo sa moze stat ze refresh stihne urobit skorej ako pribudne novy obrazok na servri


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 06.07.2010 23:23 | zmena url

Ano, ale k hlavičkám sa ešte len musíme dosťať. Si pozri ten posledný script a pochopíš, že tam je viac vecí ktoré treba vyriešiť....
napr.:
Kód:
$cast_polozky = explode(" ", $polozky[$i-1]);

Ako vyzerá vlastne názov toho súboru, ktorý hľadáme???
A treba ho poslieťa ako súbor a nie ako adresu resp. čo znamená to ´img/´ v poslednom riadku?

Edit:Lebo predsa nepotrebujeme meno súboru, ale súbor samotný... resp. ak máme jeho meno, tak ho treba otvoriť....
Je mi až zle, keď si pomyslím, že to smeruje k fcii fopen()......


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 06.07.2010 23:36 | zmena url

camo píše:
Toto má ešte nejaký kontext???:
Kód:
$polozky[count($polozky)] = $file;


ani mne sa to velmi nepozdavalo, ale robi to to co potrebujem je to zo stranky:
http://interval.cz/clanky/vypis-obsahu-adresare/
a kod

Kód:
$cast_polozky = explode(" ", $polozky[$i-1]);

som tu uz spominal ze ma poriesit ze namiesto medzier mi tam nahadze %20
Obrazky maju tvar cca: Time 2010.06.03 04.58.75.jpg nasledujuci obrazok je napr Time 2010.06.03 04.65.32.jpg

a ako ste tu spominali tie headre do akeho suboru ich mam dat? Da sa to spravit v PHP? v tom subore bude cisto obrazok jpg na ktory budem otkazovat?

Edit: ak nepotrebujem nazov suboru ako zistim ze to najnovsi subor? budem porovnavat datmumi ktory subor je aktualnejsi? Nebude to zbytocne? alebo ako by sa to dalo najednoduchsie docielit aby som spomedzi 15 obrazkov vybral co najefektivnejsie ten najnovsi a nacital ho trebarz cez to fopen()


Naposledy upravil toma-mato dňa 06.07.2010 23:48, celkovo upravené 2

_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 23:43 | zmena url

ten script robi to ze nacita zoznam suborov .jpg z daneho adresara do pola, pole nasledne sortuje aby zistil ktory subor je najnovsi a podla toho vysklada tag <img ... , problem toho riesenia je ze koli tomu musi redirectovat celu stranku. ma prave napadlo ze php by teoreticky nemuselo preposielat obsah suboru ale iba vyuzit tu cast kodu na zistenie najnovsieho jpg suboru a vygenerovat iba header ktory by spravil redirect na realny subor,cize v http hlavicke by bol retun kod 301 cize
Kód:
<?php
// Permanent redirection
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: jpegsubor");
exit();
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 06.07.2010 23:46 | zmena url

count(polozky) je správne, to ja nie som dosť dobrý, aby mi to hneď zaplo...
Tie headre idú na začiatok toho scriptu(to tam môžeš rovno dať). Aj to ´img/´ je správne, ale ty potrebuješ odoslať súbor nie jeho názov, ako to robíš doteraz. Ten názov máš a potrebuješ ho otvoriť.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 06.07.2010 23:52 | zmena url

php neovladam ale nejak takto by to malo byt
Kód:
<?php
if ($handle=opendir('./img/')) {
   while ($file = readdir($handle))
   {
      $polozky[count($polozky)] = $file;
   }
   closedir($handle);
   sort($polozky);
   $i = sizeof($polozky);
   $cast_polozky = explode(" ", $polozky[$i-1]);
   $link= 'img/'.$cast_polozky[0].'%20'.$cast_polozky[1].'%20'.$cast_polozky[2];
  header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: ".$link);
exit();
}
reset($polozky);
?>
toto php si uloz ako novy subor a tento subor budes volat miesto samotneho jpg. tento kod by mal zabezpecit redirect na aktualne najnovsi jpeg subor

edit: este som zabudol, mozno bude treba $link udavat ako absolutnu cestu a nie relativnu ako je to teraz


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 07.07.2010 0:02 | zmena url

Hej zrejme aj podľa http://interval.cz/clanky/hlavicky-headers-v-php/ bude treba absolútnu cestu.
To by ma fakt nenapadlo s tým Location. To si vedel z kade??? Gratulujem coldak.
Dúfam, že už to dnes môžem vypnúť...

Edit:

Podľa http://www.php.net/manual/en/function.header.php by tam ten header(´HTTP... nemusel byť nie?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 07.07.2010 0:24 | zmena url

Tak to je super riesenie to som v podstate chcel od zaciatku aby vysledok bol url :)
Este je tu jeden problem ako mam spravne volat tu fuknciu?
Ked dam len:
Kód:
<img src="pokus.php" id="stillimage" width="352" height="288" /></p>
<script type="text/javascript">
function stillrefresh() {
   obj = document.getElementById('stillimage');
   now = new Date();
   obj.src = 'pokus.php'+now.getTime()+'&dummy=image.jpg';
timer=setTimeout('stillrefresh()',6000);
}
   timer=setTimeout('stillrefresh()',8000);
</script>

tak po 6 sekundach ma to prehodi na neexistujuci obrazok.
a ak to zavolam takto:
Kód:
<img src="pokus.php" id="stillimage" width="352" height="288" /></p>
<script type="text/javascript">
function stillrefresh() {
   obj = document.getElementById('stillimage');
   now = new Date();
   obj.src = 'pokus.php';
timer=setTimeout('stillrefresh()',6000);
}
   timer=setTimeout('stillrefresh()',8000);
</script>

tak po 6 sekundach to nespravi nic :(


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 07.07.2010 7:37 | zmena url

zavolaj danu funkciu priamo cez browser ako url, cize to otvoris ako stranku "http://tvojserver/.../pokus.php" tie parametre nepotrebujes


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 07.07.2010 7:43 | zmena url

camo píše:
Hej zrejme aj podľa http://interval.cz/clanky/hlavicky-headers-v-php/ bude treba absolútnu cestu.
To by ma fakt nenapadlo s tým Location. To si vedel z kade??? Gratulujem coldak.
Dúfam, že už to dnes môžem vypnúť...

Edit:

Podľa http://www.php.net/manual/en/function.header.php by tam ten header(´HTTP... nemusel byť nie?

ten HTTP hovori otom ze ako dopadla poziadavka o stranku a 301 mu povie ze stranka bola presmerovana a location mu povie ze kam. mozno by to islo aj bez toho http ale nieje to moc kosher.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 07.07.2010 9:16 | zmena url

To chápem, že tá 301ka mu toto povie. Ja som písal o tom, že v manuály je (ak to chápem dobre) napísané, že tá 3xx je automatickou súčasťou hlavičky location. Je to v treťom odstavci pod ,,Parameters,,.

No a ja podozrievam tú adresu, čo sa poskladá v tom scripte, že je na prd. Ale už len hľadám, či niečo podobné nenájdem na sieti ako riešenie....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 07.07.2010 13:45 | zmena url

coldak píše:
zavolaj danu funkciu priamo cez browser ako url, cize to otvoris ako stranku "http://tvojserver/.../pokus.php" tie parametre nepotrebujes

ak to spravim takto navratom bude obrazok. Ak vsak chcem aby som mal stale aktualny musim ho volat za pomoci javascriptu. Vygooglil som toto:
Kód:
<script type="text/javascript">
    refreshImage = function(){
        img = document.getElementById("cam");
        img.src="pokus.php?rand=" + Math.random();
    }
    window.onload=window.setInterval(refreshImage, 1*1000);
</script>
<img alt="obrázok" src="pokus.php" id="cam" />

A uz to robi to co ma. A dakujem vam obom pekne za pomoc ;)


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zmena url

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 07.07.2010 16:50 | zmena url

Prosím ťa kde si to vygooglil, lebo ja som nič nevedel nájsť...?
Tiež by ma zaujímalo akú rolu tam vlastne zohráva ten parameter....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 07.07.2010 20:26 | zmena url

Tak ten javascript co som sem dal tak som nasiel na fore jakpsatweb.cz
ale teba si viac zaujima ten "HTTP 301 Redirect". To som velmi nepozeral na co to je ale tak snad sa nieco docitas na tychto linkoch:
http://www.somacon.com/p145.php
http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_301
http://en.wikipedia.org/wiki/URL_redirection


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
 [ Príspevkov: 51 ] 1, 2


zmena url



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena URL

v PHP, ASP

9

478

14.01.2008 13:52

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena URL v AJAX

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

71

13.10.2017 17:01

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess a zmena url

v Ostatné

1

129

27.06.2013 14:05

pogo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena ikonky pri url

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

1805

19.10.2006 23:38

redman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Form - zmena url cez radio

v PHP, ASP

8

607

11.02.2007 15:21

SonnY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automaticka zmena url na kod

v PHP, ASP

29

649

04.01.2011 13:52

prohibit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena URL adresy FB stranky - naco je to dobre?

v Sociálne siete

2

182

17.01.2015 16:02

Megi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena obrazka pri nadideni z myslov.../...Zmena pozadia

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

664

11.09.2007 22:42

rik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL

v Webhosting a servery

6

162

20.02.2013 12:48

codex089

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL odkaz

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

409

11.04.2012 7:41

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zvlastna URL

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

319

04.09.2012 12:43

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skratenie URL

v PHP, ASP

15

1011

19.06.2007 22:50

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zakodovanie url

v PHP, ASP

5

335

25.02.2010 17:38

kurtulik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL rewrite

v Ostatné

4

409

16.12.2009 14:31

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cool url

v PHP, ASP

3

184

26.01.2012 20:54

walther



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF