[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kontrola url

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
NapísalOffline : 15.04.2010 21:55 | Kontrola url

Zdravím, už dve hodiny sa trápim a hľadám niečo na kontrolu duplicitnej adresy v databáze.
Potrebujem script , ktorý pred vložením preverí url či už nie je vložená v db...
Teda ak bude vkladať do databázy adresu
http://janko.sk
tak potom keď niekto druhý bude chcieť vložiť tú istú adresu či už v tvare:
janko.sk
janko.sk/index.php
janko/index
alebo inak, tak by mu malo vyskočiť nejaké to echo o tom, že stránka sa už nachádza v databáze.
Najradšej by som bol aby každú stránku vkladalo do db s http://nieco.koncovka a aby toho užívateľa upozornilo nato echo, že to má tak vkladať...

Takže čo Vy nato?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Kontrola url

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.04.2010 22:28 | Kontrola url

podla toho ti staci z odoslanej adresy ziskat janko.sk a hladat v db napr cez LIKE, pripadne cez reg. vyraz...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Kontrola url

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 16.04.2010 7:12 | Kontrola url

chces iba databazu domen?


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kontrola url

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 16.04.2010 13:04 | Kontrola url

áno...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 17.04.2010 17:07 | Kontrola url

Je problém pridať tam ešte jeden stĺpec v ktorom bude len to, čo porovnávaš keď chceš zistiť či sú tie adresy rovnaké? (a to pridávanie http:// môžeš urobiť aj ty a nemusí sa s tým babrať používateľ).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kontrola url

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 19.04.2010 23:44 | Kontrola url

ok pokračujem tu mám toto:

Kód:
SELECT *
FROM zoznam
WHERE pridava = 'okamžite'
LIMIT 0 , 30


a ukáže mi toto:
Kód:
Ukázať záznamy 0 - 29 (62 celkovo, Dopyt zabral 0.0007 sek.)


a ja chcem vypísať to celkovo to okamžite čo je 62 v tomto prípade ako nato?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Kontrola url

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 20.04.2010 14:45 | Kontrola url

Odstran tu cast s LIMIT. Inak v phpMyAdmine ti stale bude zaznamy vypisovat max. po 30, ale v PHPcku ti vyberie naraz vsetky.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kontrola url

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 20.04.2010 15:10 | Kontrola url

no, ale ja chcem vypísať počet "okamžite" v stĺpci pridava čo je v tomto prípade "62" a nie vypísať záznamy všetky...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Kontrola url

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 20.04.2010 15:11 | Kontrola url

Kód:
SELECT COUNT(*) ...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kontrola url

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 20.04.2010 17:25 | Kontrola url

s tým count som si nevedel pomôcť takže potreboval by som praktickú radu lebo pozeral som aj návody, ale ani to moc nepomohlo bo boli anglické a možno som to zle pochopil alebo neviem....


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Kontrola url

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 20.04.2010 17:31 | Kontrola url

Kód:
SELECT COUNT(*) AS pocet
FROM zoznam
WHERE pridava = 'okamžite'


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kontrola url

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 21.04.2010 9:24 | Kontrola url

no takže po mojom skúšaní mi to vypisovalo stále "1" a nie 62 koľko by malo...

takže zoznam je tabuľka
pridava je stĺpec
okamžite je to čo je v stĺpci pridava vložené
a

čo je pocet?

To by som rád vedel a aký význam to tam má?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Kontrola url

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.04.2010 10:54 | Kontrola url

kde ti to vypisovalo?
pocet je nazov "stlpca" vo vysledku (alias)... ak by to tam nebolo, volalo by sa to COUNT(*)

http://www.w3schools.com/sql/sql_alias.asp


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kontrola url

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 21.04.2010 13:10 | Kontrola url

no chcel som to vypísať to číslo na stránke, ale asi sa to inak robí, však?
:)

Kód:
<?php
require('../config.php');
$hheckus = mysql_query("SELECT COUNT(*) AS pocet
FROM zoznam WHERE pridava = 'okamžite'");
$xxs_exist = mysql_num_rows($hheckus);
?>
<?php echo $xxs_exist ?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Kontrola url

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.04.2010 13:25 | Kontrola url

Kód:
<?php
require('../config.php');
$hheckus = mysql_query("SELECT COUNT(*) AS pocet FROM zoznam WHERE pridava = 'okamžite'");
$data = mysql_fetch_assoc($hheckus);
echo $data['pocet'];
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Kontrola url

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
Napísal autor témyOffline : 21.04.2010 13:45 | Kontrola url

tak takto sa to robí, no veľká vďaka Ti patrí...


 [ Príspevkov: 16 ] 


Kontrola url



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL

v Webhosting a servery

6

162

20.02.2013 12:48

codex089

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cool url

v Ostatné

0

616

19.10.2009 11:38

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skracovač url

v PHP, ASP

1

701

06.04.2009 14:59

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cool url

v PHP, ASP

3

184

26.01.2012 20:54

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL odkaz

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

407

11.04.2012 7:41

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pekna URL

v PHP, ASP

3

349

31.03.2010 13:10

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL rewrite

v Ostatné

4

409

16.12.2009 14:31

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

generovanie url

v PHP, ASP

7

304

30.03.2012 23:04

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spravna URL

v JavaScript, VBScript, Ajax

12

327

06.08.2010 17:09

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zakodovanie url

v PHP, ASP

5

335

25.02.2010 17:38

kurtulik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url

v Internetový marketing, SEO, reklama

3

640

02.12.2010 13:22

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena url

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

50

1190

07.07.2010 20:26

toma-mato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aktualna url

v PHP, ASP

3

399

26.07.2007 19:10

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Url lokacia

v PHP, ASP

7

486

16.09.2009 20:27

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pekné url :(

v Ostatné

5

515

07.04.2012 13:40

F3RY



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF