[ Príspevkov: 2063 ] 1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 69
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 23.03.09
Príspevky: 3043
Témy: 49 | 49
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 13.04.2016 11:31 | Chudnutie, posilnovanie

neutroN píše:
Čo sa tyka CKD, pre mna je to najlepšia forma spalovania tuku. Najhoršia faza je dostať sa do ketozy teda uplne vyčerpať glykogen.. človek sa citi slaby, prepada ho nechutenstvo a v horšich pripadoch aj depresie, ale ked si telo už zvykne primarne brat energiu z tukov tak vam garantujem (bolo to aspon u mna tak), že sa budete citiť ovela silnejši, sviežejši a pod ako keby ste brali energiu z cukrov ako obvykle. Nevyhodou je to, že je ťažko sa dlhodobo stravovať tak aby sme sa udržali v ketoze, teda je to velmi neprakticke, preto sa CKD využiva viac menej v kratkodobych dietach. ...

Presne tak, mam s tym rovnaku skusenost. CKD som skusal uz davno, ale velmi dobre si pamatam na ten pocit, ze ked uz som bol v ketoze, citil som sa ovela lepsie a necitil som ziadny ubytok sily... Horsia je ta narocnost diety na pevnu volu :)

Johnnny píše:
Coho som sa bal je naberanie objemu v ketoze, ale poslednu dobu sa stretavam s nazormi, ze to nie je problem a prezentuju ich ludia ktori ten objem maju, takze prestavam byt skepticky. Co som naopak neocakaval a co je na tomto stravovani najtazsie je drzat pod kontrolou bielkoviny. Kedysi som si to neuvedomoval, ale su vsade :lol:

S tymto sa neviem nejak stotoznit. Ked sa nad tym logicky zamyslis, tak z coho by si ten objem vytvaral ? Neviem ako ty, ja ked som bol na CKD, mal som limit sachrov na den 5-7g... Pri tomto pocte vazne mas len velmi uzky okruh toho co mozes jest... V podstate len maso (aj to len niektore druhy), zdrave tuky a zo zeleniny len uhorky, pretoze sachre su skutocne uplne vo vsetkom...(No a toho masa nezjes 5kil denne), ziadny protein, ziadny tvaroh atd... Zaujimal by ma teda tvoj jedalnicek. A kolko sachrov prijmes, ked sa dostavas po cheat-day do ketozy. Skor by som sa priklanal k nazoru, ze je mozne CKD vykonavat s tym, ze ubytok svalovej hmoty nie je az taky velky, nez s tym, ze sa da naberat svalova hmota.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 03.05.24
Príspevky: 14183
Témy: 312 | 312
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.04.2016 11:39 | Chudnutie, posilnovanie

Spartan.Ex píše:
Riešenia na hormonálnej báze ja už nepovažujem za extrém, to považujem za choré mimo profesionálnych športovcov, ktorí majú reálne dôvody na to, aby to užívali (verím, že DNP už okrem Leeho Priesta neberú ani kulturisti). Extrém je to preto, že štandardný človek sa takým spôsobom nestravuje a vymyká sa to bežnej koncepcii vyváženej stravy, do ktorej patria aj vhodné sacharidy a tá vyvážená strava funguje.


Neviem kde sa pohybujes, ale myslim, ze stravovaci model bezneho cloveka by si zazit nechcel. Ak Ti zalezi na tvojom zdravi, urcite nie. Ale ano, svojim sposobom to je extrem, pretoze sa znacne obmedzujes a vynechvas vacsinu bezne dostupnych potravin.

Inak ake su to vhodne sacharidy ? Pretoze pokial viem, ziadny esencialny sacharid neexistuje. Su to len zdroje energie (zastupitelne).

Ominous: pre mna je to zatial najlahsie aplikovatelna dieta. Urcite budem mat svoje dni a urcite nechcem bez cukru prezit zvysok zivota (opat sa odkazujem na tie kolace), ale z nejakeho dovodu mi tento sposob stravovania vobec nevadi. Aj napriek tomu, ze mi nieco chyba, nie je to tak silne ako ked som sa bal kupit si pocas low-carb Margotku :lol:

Co sa toho objemu tyka, s tym nemam skusenost, ale stretol som sa s nazorom, ze to ide. Su o tom dva blogy na youtube a najdem Ti to. V jednom z nich sa hovorilo hlavne o vysokom o9bjeme tukov (okolo 70-80%) co je fakt extrem.

Co sa inak tyka jedalnicka, tak okrem vyssie spomenuteho v nom mam avokado (kopa tuku), bezne maslo (82-84%), kokosovy olej, sezamove maslo, vajcia a orechy. Nieco som mozno vynechal.


Naposledy upravil Johnnny dňa 13.04.2016 11:46, celkovo upravené 2

_________________
PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 13.04.2016 11:43 | Chudnutie, posilnovanie

Vhodné sacharidy (pre štandardného človeka) sú také sacharidy, ktoré sú tzv. pomalé a v tele sa energia z nich spaľuje dlhý čas a telo je tak schopné spáliť ich relatívne bez zbytku, ktorý by sa ukladal vo forme tuku. Ide o zložité sacharidy s tzv. nízkym glykemickým indexom. Taktiež nevyvolávajú prudké zmeny hladiny cukru v krvi, ktoré by muselo potom telo kompenzovať.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 03.05.24
Príspevky: 14183
Témy: 312 | 312
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.04.2016 11:47 | Chudnutie, posilnovanie

Tomu rozumiem, ide o sacharidy zo zdrojov ako napriklad ovsene vlocky, zelenina, pripadne zemiaky. Inak ovsene vlocky su myslim v pohode pripustne aj pri low-carb. Faktom je ale to, ze pre telo nie su nevyhnutne (glukozu si telo dokaze vyrobit).


_________________
PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 13.04.2016 11:49 | Chudnutie, posilnovanie

Prečo si sa to potom pýtal, keď tomu rozumieš?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 03.05.24
Príspevky: 14183
Témy: 312 | 312
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.04.2016 11:54 | Chudnutie, posilnovanie

Ospravedlnujem sa, blba otazka. Skor ma zaujimalo preco by mali byt nevyhnutne sucastou stravy, ak vlastne nie su nevyhnutne.


_________________
PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 13.04.2016 11:56 | Chudnutie, posilnovanie

Pretože považujem za vhodnejšie ak ich telo prijíma z primárneho zdravého zdroja ako keď ich núdzovo produkuje z tukov. Nastavenie organizmu na pomalé zdroje energie považujem za omnoho vhodnejšie ako ketózu, lebo vysoký príjem tukov tiež zaťažuje niektoré orgány tela zbytočne nadmerným spôsobom a aj preto CKD nie je dlhodobo vhodné.

Aj ten priaznivý pocit, ktorý ty opisuješ nie je spôsobený ketózou ale tým, že si prestal konzumovať rýchle sacharidy (keďže si asi prestal konzumovať všetky sacharidy) ktoré odbúravajú kontinuálny prísun energia a tieto rýchle sacharidy práve spôsobujú v výkyvy v dostupnej energii a potom to spôsobuje aj únavu. S pomalými sa toto nedeje, takže ak nieto je krémeš, to v poriadku nie je, ale ak nikto je ryžu, alebo celozrnné cestoviny, na tom nič zlé nie je.

Musím už čím skôr dopísať tu knihu.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 03.05.24
Príspevky: 14183
Témy: 312 | 312
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.04.2016 12:21 | Chudnutie, posilnovanie

No toto prave nie je celkom pravda.

1. Ketoza je pre niektore narody uplne prirodzena a ziju v nej prakticky cely zivot udajne v skvelom zdravi. CKD je sucastou (nemusi nevyhnutne byt) dnes aj coraz popularnejsej paleo stravy ktora zase prezentuje fakt (co nemusi byt fakt, ale dava to zmysel), ze v casoch davno minulych v dobach ked si clovek ako druh nebol schopny potraviny pestovat (proste pred neolitiom) ludia fungovali na strave ktora bola bohata na bielkoviny a tuky a naopak relativne chudobna na sacharidy. Je koniec koncov fakt a to aj dokazany vedcami ktorych ziadna ketoza nezaujima, ze prechod od lovu k polnohospodarstvu bol sprevadzany znizenim vzrastu (co ale mohlo byt aj zmenou sposobu zivota), zvysenou kazivostou zubou a roznymi ochoreniami. Nie som si celkom isty, ale mam dojem, ze aj dieta v maternici fici na ketoze.

2. Pomale sacharidy trochu precenujes. Rychle sacharidy sa vstrebavaju skor ako ich zjes a pomale su sice o nieco pomalsie, ale rozhodne to nie su ketony. Nespominam si, ze by som niekedy zjedol maso s ryzou a nebol unaveny. To iste plati napriklad o miske ovsenych vlociek. A na prijem sacharidov je moje telo adaptovane dokonale, pretoze to robim cely zivot.
Tiez ta zataz na organizmus. Podla niektorych studii napriklad konkretne fruktoza vo vacsom mnozstve moze sposobit steatozu pecene (to mam napriklad ja, preto nepijem), pretoze premena fruktozy na tuk je pre pecen udajne velmi narocna.

Samozrejme, dnes najdes xy studii na uplne vsetko a nie je problem obhajit si svoj nazor nech uz je akykolvek. Prave preto si to radsej vyskusam osobne. Vzhladom k vyssie spomenutej chorobe navstevujem pravidelne lekara (2-3x do roka) a kedze som "trochu" zmenil stravu, je asi rozumne navstivit ho (chystam sa o dva tyzdne), on mi urobi testy, z nich vypadnu nejake ciselka a za prepdokladu, ze sa moj stav zlepsi a ja sam sa budem citit lepsie, nevidim dovod bat sa, ze ma CKD zabije (co moze).


_________________
PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 13.04.2016 12:39 | Chudnutie, posilnovanie

Prepáč, ale v dostatočne dlhom období som to testoval na dostatočnej vzorke ľudí, na to, aby som vedel, či niečo preceňujem, alebo nie.

Teraz to prosím Ťa neber osobne (aj keď to bude náročné), ale tu sa dostávame k problému číslo 1 dnešného chudnutia, stravovania a vecí okolo. Ľudia proste idú na internet (čo je pochopiteľné) nájdu si pár článkov a už sa považujú za odborníkov na výživu. Na internete je popísané kadečo vrátane toho ako sa stravovali praľudia (čo je totálne irelevantné, nakoľko odvety už prešiel organizmus značným vývojom) a hlavne majú ľudia z nejakého dôvodu tendenciu vždy vyskúšať to najextrémnejšie čo na tom internete nájdu.

Keď ja napíšem, že pomalé sacharidy sú lepšie ako CKD napriek tomu, že nemajú taký rýchly a dramatický účinok, tak viem prečo to píšem, lebo to, čo ty čítaš dnes, som ja čítal 5 rokov dozadu a už som sa trochu naučil filtrovať internetové senzácie a prevratné štúdie.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 03.05.24
Príspevky: 14183
Témy: 312 | 312
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.04.2016 12:52 | Chudnutie, posilnovanie

Neberiem to osobne, nemam dovod, ale vcelku ma fascinuje tvoja schopnost vediet odkial ludia o ktorych nic nevies cerpaju informacie. Odkazoval som sa dokonca na knihy ktore si sam odporucal (no vlastne bola asi len jedna) a mimo nich som precital aj mnohe ine. Okrem toho je minimalne low-carb sposob stravovania ktori dnes preferuju ludia ktori tych knih precitali a "diet" vyskusali tolko, kolko ty nezvladnes mozno za zivot. Je to v poriadku, mas ine priority a ich to zivi.

Faktom je, ze tak tu na fore rovnako ako inde vo svete rastie pocet ludi ktori maju s ketogenickou stravou (nie nevynnutne CKD) pripadne s low-carb skvele vysledky bez ohladu na to co si precitaju na internete.

Aby som to zakoncil, pretoze zo skusenosti viem kedy nema zmysel pustat sa do dalsej diskusie, mas na to svoj nazor a ja zase svoj. Rozdiel je ten, ze ja netvrdim, ze ten moj je nevyhnutne spravny. Ketoza je iny pristup, mozno radikalny, v kontexte dnesnej doby urcite, ale rozhodne to nemusi znamenat, ze je nevyhnutne nespravny. Minimalne treba brat do uvahy individualitu cloveka a to, ze nemozes kazdemu "naordinovat" to co je spravne. Ja sa o ketoxu a paleo zaujimam viac nez rok, no nikdy som ich v pravej podobe nevyskusal. Teraz som sa k tomu odhodlal a vzhladom kedze mam moznost si overit ci mi tento sposob stravovania prospieva, alebo skodi (na zaklade skusenosti, aj testov), nevidim vobec nic zle na tom to vyskusat.

Este dodam, ze je dost odvazne poucovat ludi o tom ake ucinky na ich telo maju sacharidy, pretoze Ti to mozno uslo, ale sacharidy su sucastou stravy drtivej vacsiny populacie. Tym chcem povedat, ze tvoje skusenosti su super, ale nic nemenia na fakte, ze po beznej porcii ryze v restauracii (a tie nie su nijak velke) by som najradsej 2-3 hodiny spal. A rozhodne v tom nie som sam.

A este poznamka k extremnemu stravovaniu. Podla Teba je normalne, ze jes (ak je to este aktualne) 4 hodiny denne ? Pretoze pre vacsinu ludi to rozhodne normalne nie je.


_________________
PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 13.04.2016 13:06 | Chudnutie, posilnovanie

O knihách platí to isté. Odporúčal som za celý život dve knihy a to je 1. Engineering the Alpha, v ktorej sú dobre poznatky a metódy, ktoré fungujú, ale osobne ich už nepovažujem za správnu cestu. Druhá kniha je Arnoldove Education of Bodybuilde zo 70-tych rokov a to je jediná istota v oblasti poznatkov o cvičení.

Čo sa týka tvojho a môjho názoru, nechcem to vyťahovať, pretože som skromný, ale ja mám aspoň tú najvyššiu certifikáciu trénera kulturistiky silového trojboja atď., výživového poradcu, o mojich silových výkonoch ani nehovorím a svoje poznatky už 1 a pol roka testujem na ľuďoch pre účely mojej publikácie, takže svoj názor považujem za o čosi relevantnejší ako tvoj. Taktiež veciam okolo CKD za venujem cca. 5x tak dlho ako ty. Napríklad majiteľka firmy Kompava je veľká fanúšička palo stravy, takže na všetkých stupňoch trénerských školení sa o tom hovorilo a vyjadrovali sa k tomu najväčšie kapacity na Slovensku, takže myslím, že to viem celkom dobre zhodnotiť.

Ja naopak v tejto fáze tvrdím, že môj názor je nevyhnutne správny, lebo som už spokojný s mierou do akej som ho testoval na iných ľuďoch a aj na sebe. Netvrdím, že je jediný správny, ale som si ním na toľko istý, že tvrdím, že správny je.

Čo sa týka tej ryže:
1. zisti si aké má GI (hladaj špecificky varenú bielu ryžu)
2. ešte raz si prečítaj môj príspevok o pomalých/rýchlych sacharidoch
3. daj si to dokopy a zistíš, prečo to tak je a prečo bielu ryžu nijako nepropagujem.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 03.05.24
Príspevky: 14183
Témy: 312 | 312
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.04.2016 13:19 | Chudnutie, posilnovanie

To je krasne, ale co si pamatam tvoj nazor na trenerov, tak taku certifikaciu si moze urobit ktokolvek.

Tvoje skusenosti nespochybnujem. Su rozhodne vacsie nez moje a nikdy som netvrdil opak, no su ludia fungujuci na CKD s neporovnatelne vacsimi skusenostami nez su tie tvoje.

Ryzu som spomenul, pretoze si ju spomenul prave ty asi o tri prispevky vyssie. Dosad si tam zemiaky, alebo ovsene vlocky, pripadne aj celozrnne pecivo a vysledok je uplne rovnaky. Jediny zdroj sacharidov pri beznom obede ktory drzi inzulin v norme je z mojej skusenosti zelenina ktorej konzumaciu low-carb podporuje a nie naopak. U CKD uz je to striktnejsie.

Ale hovorim, pokojne ma presviedcaj aky ucinok na mna maju potraviny ktore jem a ze bohatsie skusenosti nez ty nema nikto a aj keby mal, informacie podane tebou, alebo tvojou knihou su relevatnejsie nez podane niekym inym, alebo knihou niekoho ineho. Mne to strasne ubera z casu a citim, ze moja pecen nedokaze vyprodukovat dost ketonov na to aby som mal energiu reagovat opat, takze to vzdavam.


_________________
PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 13.04.2016 13:41 | Chudnutie, posilnovanie

Lebo som tam zabudol dopísať, že celozrnnú ryžu (aj keď z obsahu príspevku sa dalo dedukovať, že nemyslím bielu ryžu), aspoň pri cestovinách som nezabudol. Čo sa týka týka trénerov, názor mám stále rovnaký, preto som na napísal to aspoň. Ale tí, ktorí majú všetky stupne by už nemali byť taká katastrofa.

Pokiaľ by som nemal za cieľ predkladať najrelevantnejšie dostupné informácie, ani by som tú knihu nezačal písať a preto som zvolil aj taký prístup písania na základe výsledkov testovania tých poznatkov.

A presne takéto debaty pre mňa aj boli hlavným motívom k tomu, abysom to začal písať a aby to všetko bolo pokope od začiatku dokonca a aby som už nemusel takto argumentovať.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 06.01.08
Prihlásený: 25.05.23
Príspevky: 3170
Témy: 86 | 86
Bydlisko: Senica
NapísalOffline : 14.04.2016 10:04 | Chudnutie, posilnovanie

tak fajn chlapci, a teraz mi poradte nejaky 15 minutovy workout pre zaciatocnika, lebo su toho plne internety ale ja by som najradsej nieco skusene a overene. ci vyskusat drepy kliky vypady a pod a vytvorit si vlastny?


_________________
PC: Monitor: 24" Dell U2410 IPS 16:10, CPU: i5 4460 + Gelid Tranquillo Rev.3, MB: MSI H97M E35, GPU: Sapphire R9 380 dual X NITRO 4GB OC, SSD: Crucial BX100 250 GB, RAM: Kingston 2x8GB DDR3 1600Mhz hyperX, PSU: EVGA 500B, case: Fractal Define R4
NB: Toshiba Satellite L505-13G: Intel Core i5 430M, ATI Radeon HD5165 1GB, 4GB RAM, 500GB HDD
fón: Samsung S20 FE + Garmin Fenix 6 pro
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 14.04.2016 10:16 | Chudnutie, posilnovanie

Bohužiaľ, neviem ti poradiť nič v rámci cvičenia, čo by trvalo 15 minút a malo by to zmysel. Môžeš spraviť nejaké kliky, drepy a brušáky, ale za 15 minút určite žiadne zvláštne výsledky nečakaj.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 03.05.24
Príspevky: 14183
Témy: 312 | 312
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.04.2016 10:42 | Chudnutie, posilnovanie

M0f0 píše:
tak fajn chlapci, a teraz mi poradte nejaky 15 minutovy workout pre zaciatocnika, lebo su toho plne internety ale ja by som najradsej nieco skusene a overene. ci vyskusat drepy kliky vypady a pod a vytvorit si vlastny?


A čo je cieľom ? Workout odbuchas aj za 4 minúty, ale nie je pre začiatočníkov.
Ale kliky, drepy, výpady a pod nie sú zly napad. Mam doma knižku "Telo ako posilňovňa" a tam by si sa vedel inšpirovať.


_________________
PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 14.04.2016 10:46 | Chudnutie, posilnovanie

A pre pokročilých taký workout za 4 minúty je?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 03.05.24
Príspevky: 14183
Témy: 312 | 312
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.04.2016 10:48 | Chudnutie, posilnovanie

Tabata.


_________________
PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 14.04.2016 10:56 | Chudnutie, posilnovanie

Na toto ma napadajú iba sarkastické odpovede, takže sa nevyjadrím. Ale vždy som tušil, že my, ktorí zdvíhame železo robíme niekde chybu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 06.01.08
Prihlásený: 25.05.23
Príspevky: 3170
Témy: 86 | 86
Bydlisko: Senica
NapísalOffline : 14.04.2016 10:58 | Chudnutie, posilnovanie

cielom je spevnit telo a nieco mozno schudnut, ziskat trochu kondiciu lebo mi vypadol jeden sport ktory som robil 1x do tyzdna 1,5 hodinu (floorbal). 15 minut preto ze ako zaciatocnik nebudem davat hned 30 minutovy zaber. zelezo dviham tiez ale iba raz do tyzdna, kedy si udrziavacimi cvikmi prejdem vsetky potrebne partie


_________________
PC: Monitor: 24" Dell U2410 IPS 16:10, CPU: i5 4460 + Gelid Tranquillo Rev.3, MB: MSI H97M E35, GPU: Sapphire R9 380 dual X NITRO 4GB OC, SSD: Crucial BX100 250 GB, RAM: Kingston 2x8GB DDR3 1600Mhz hyperX, PSU: EVGA 500B, case: Fractal Define R4
NB: Toshiba Satellite L505-13G: Intel Core i5 430M, ATI Radeon HD5165 1GB, 4GB RAM, 500GB HDD
fón: Samsung S20 FE + Garmin Fenix 6 pro
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 14.04.2016 11:00 | Chudnutie, posilnovanie

30 minút nie je žiadny záber, záleží podľa toho, akú volíš intenzitu. Najlepšie spravíš ak pridáš druhé dvíhanie železa v týždni.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 03.05.24
Príspevky: 14183
Témy: 312 | 312
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.04.2016 11:01 | Chudnutie, posilnovanie

Spartan.Ex píše:
Na toto ma napadajú iba sarkastické odpovede, takže sa nevyjadrím. Ale vždy som tušil, že my, ktorí zdvíhame železo robíme niekde chybu.


Vy ktorí dvihate železo naberate v prvom rade objem. Ak je cieľom schudnúť,dvíhanie činiek nie je podmienka, alebo snad ano ? Preto som sa hneď na začiatku opýtal aký má cieľ, pretože na spevnenie tela a chudnutie mu stačí dvihat seba. Žiadne železo nepotrebuje. Ja osobne ale zelezu dávam prednosť.


_________________
PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 14.04.2016 11:07 | Chudnutie, posilnovanie

Dvíhanie železa a budovanie svalovej hmoty je v skutočnosti jeden z najlepších spôsobov ako chudnúť tuk, jednak kvôli tomu after burn efektu (ktorý vychvaľuješ pri tej tebate či čo to je) a hlavne kvôli bazálnemu metabolizmu. V skratke je to ako keby si mal spáliť kludnou jazdou 10l paliva vo Fábii 1,4 TDI (človek ktorý nemá značnú svalovú hmotu) alebo pri kludnej jazde v S65 AMG (človek ktorý má veľa svalovej hmoty). Je jasné, že pri druhej možnosti je to ďaleko jednoduchšie, keďže svaly sú ako motor v aute a čím viac svalov, tým lepšie spaľovanie. Takže keď príde človek s nadváhou a chce schudnúť, tak mu odporučím v prvom rade cvičiť so železom, lebo to je z dlhodobého hľadiska najlepšia investícia pre chudnutie tuku.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 03.05.24
Príspevky: 14183
Témy: 312 | 312
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.04.2016 11:13 | Chudnutie, posilnovanie

1. Ano, to prve sice plati, ale mozno by som zohladnil aj to, ze pri vyssom bazalnom medabolizme, teda vyssom kalorickom vydaji mas zaroven aj vyssi kaloricky prijem. Ale ano, obecne to plati.

2. Cinky nie su jediny sposob ako budovat svaly ! Je to jedna z moznosti, ale nie je jedina a uprimne si ani nie som celkom isty, ci najucinnejsia. Pointou je, ze nie su nevyhnutnou podmienkou na budovanie svalov.

Jeden z pristupov: http://youtu.be/mvJHw64fxgQ
Som zvedavy, ci by na toto stacilo cinky.


_________________
PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 14.04.2016 11:16 | Chudnutie, posilnovanie

Ja si naopak opäť istý som, ale už to ďalej komentovať nebudem, lebo toto fakt nemá význam. Len daj pozor, lebo s týmito poznatkami sa Ti zachviľu začnú trhať tričká v oblasti hrudníka a rukávov.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 03.05.24
Príspevky: 14183
Témy: 312 | 312
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.04.2016 11:26 | Chudnutie, posilnovanie

Az vylezies z toho svojho maleho sveta tak pochopis, ze nie kazdy ma za ciel co mozno najvacsi objem. Je to hlupe, pretoze vyznavat inu filozofiu nez ty je skratka nezmysel, ludia to vedia, no napriek tomu to proste robia.

Nikde som nepisal, ze po takomto workoute z teba bude Coleman. Pisal som a pisem to opat, ze pokial to nie je cielom a clovek chce len vyrisovane telo, k cinkam existuje more alternativ. Ale to ty urcite nepripustis, jednak kvoli povahe a jednak by sa Ti potom nepredavala knizka. Dalej sa k Tebe tiez vyjadrovat nebudem, pretoze by to skutocne nemalo vyznam a ked nemas rozumny argument, zacnes byt sarkasticky co je teda rozhodne dospele.


_________________
PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 14.04.2016 11:37 | Chudnutie, posilnovanie

Mal som niečo rozpísané, ale rozhodol som sa nechať Ti posledné slovo.
Keď sa Ti podarí dosiahnuť mojich výsledkov, alebo inač nadobudneš kredibilitu, môže o tom niekedy v budúcnosti znova diskutovať.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.06.14
Prihlásený: 05.05.24
Príspevky: 17930
Témy: 142 | 142
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.04.2016 17:06 | Chudnutie, posilnovanie

Zavitam aj do tejto temy :) konecne som sa odhodlal a chcel by som zacat cvicit. Cielom bude vyrysovat telo a nabrat trochu (ale ozaj iba trochu) objemu na hornej casti tela. Posilka nepripada do uvahy, kedze byvam na dedine a ziadna tu nie je (pokial viem) a vecer do mesta kvoli tomu nepojdem. Nasiel som jednu app s nazvom freeletics, poznate niekto? Jedna sa o zbierku serii workoutov a vraj to funguje. Pripadne neviete poradit nejake cviky? Druhou castou by som sa chcel spytat na jedlo, je treba nejako specificky zmenit jedalnicek ci pestra strava je vpohode? Nieco vypustit alebo pridat?


_________________
ITX >>> ATX
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chudnutie, posilnovanie

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 03.05.24
Príspevky: 14183
Témy: 312 | 312
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.04.2016 17:13 | Chudnutie, posilnovanie

Nepoznam nikoho kto by to robil, ale viem ze na youtube su nejake "transformation" videa od ludi ktori presli prave Freeleticsom. Osobne nevidim dovod aby to nefungovalo a cvicenie s vlastnou vahou povazujem za velmi efektivne napriek tomu, ze som si k nemu zatial nevybudoval vztah. Vyssie som spominal knizku "Telo ako posilnovna" a tam najdes viac nez stovku cvikov s vlastnou vahou a tiez vysvetlenie preco su vhodne.
Stoji to par eur, je tam aj nieco o strave a autor trenuje/trenoval specialne jednotky, takze za tych par eur to myslim stoji. Na Martinuse je k nej potom aj vela referencii.


_________________
PODPIS BOL UPRAVENÝ / ZMAZANÝ Z DÔVODU PORUŠOVANIA PRAVIDIEL FÓRA!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 14.04.2016 17:24 | Chudnutie, posilnovanie

Miso122 píše:
Zavitam aj do tejto temy :) konecne som sa odhodlal a chcel by som zacat cvicit. Cielom bude vyrysovat telo a nabrat trochu (ale ozaj iba trochu) objemu na hornej časti tela, dá sa na nich regulovať aj obťiažnosť. Posilka nepripada do uvahy, kedze byvam na dedine a ziadna tu nie je (pokial viem) a vecer do mesta kvoli tomu nepojdem. Nasiel som jednu app s nazvom freeletics, poznate niekto? Jedna sa o zbierku serii workoutov a vraj to funguje. Pripadne neviete poradit nejake cviky? Druhou castou by som sa chcel spytat na jedlo, je treba nejako specificky zmenit jedalnicek ci pestra strava je vpohode? Nieco vypustit alebo pridat?


Tak pokiaľ nemáš k dispozícii žiadne vybyvenie, tak ti ostávajú iba cviky s vlastnou váhou, v takom prípade je vhodné zohnať si aspoň nejakú hrazdu, TRX pásy sú tiež dobré na cvičenie s vlastnou váhou, ide na nich precvičiť celé telo a aj ich ceny sú už priateľné, takže keď už cvičiť s vlastnou váhou, odporučam investovať to takého niečoho. Tých cvikov máš na internete kopu, základ sú asi kliky, kliky na bradlách, tricepsové kliky medzi lavičkami, drepy, zhyby, skracovačky, brušáky atď. V podstate tam toho až tolko vymyslieť nejde, síce existuje milion alternatív zo všetkého, ale tých základných pohybov, kde sa zapájajú svaly je len pár.

Čosi ti to určite pomôže, posilňovanie so železom je síce efektívnejšie, ale aj systematické cvičenie s vlastnou váhou je určite prospešné.

Čo sa týka stravy, odporúčim ti dostatočný príjem bielkovín, konzumovať zdravé tuky a cukry s nízkym GI, ktoré to sú najdeš všade na internete. Môžeš taktiž siahnuť po nejakých doplnkoch výživy, na začiatok asi hlavne proteín a BCAA. Vyhýbať sa treba vyslovene blbostiam, ako sú sladené nápoje, sladkosti, biele pečivo a podobne.


 [ Príspevkov: 2063 ] 1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 69


Chudnutie, posilnovanie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Chudnutie, posilnovanie I

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 94, 95, 96 ]

v Šport a pohyb

2868

98482

07.07.2014 21:03

JanoF



© 2005 - 2024 PCforum, edited by JanoF