[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
NapísalOffline : 21.12.2009 11:05 | zápis do databázy

Cavte, potreboval by som poradiť mám kód

Kód:
mysql_query("update tabuka_a set gplus = gplus+$gtim2 where id =2");
mysql_query("update tabuka_a set gminus = gminus+$gtim1 where id =2");
$vysledek3=mysql_query("select gplus from tabuka_a where id = 2");
$vysledek4=mysql_query("select gminus from tabuka_a where id = 2");
$zaznam3=mysql_fetch_array($vysledek3);
$zaznam4=mysql_fetch_array($vysledek4);
$celkem3=$zaznam3["gplus"];
$celkem4=$zaznam4["gminus"];
echo "<br>Tim s id 2 ma $celkem3 plusovch golov  $celkem4 minusovych golov ";


ide o to. že potrebujem aby gplus a gminus zapísalo aj tímu s id 2,3,4 atď. Relatívne mi to funguje, keď dám celý tento kód pre každý tím. Ale kód potom vyzerá ako ročný výpis z účtu. Dá sa nejako dať všetko do jedného ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zápis do databázy

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 21.12.2009 11:16 | zápis do databázy

a co takto dat to do cyklu?


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Správca fóra
Správca fóra
zápis do databázy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.12.2009 11:20 | zápis do databázy

predpokladam, ze jednotlive timy maju rozne hodnoty $gtim2 a $gtim1, cize by si to mohol riesit cez cyklus - v kazdej iteracii updatnes vzdy iny tim... otazka vsak je, ako ziskavas $gtim2 a $gtim1?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 21.12.2009 11:22 | zápis do databázy

ok... pls. mohol by si mi názorne ukázať ako na to ? Lebo som ešte začiatočník a tie návody veľa nevysvetia :)

stenley píše:
predpokladam, ze jednotlive timy maju rozne hodnoty $gtim2 a $gtim1, cize by si to mohol riesit cez cyklus - v kazdej iteracii updatnes vzdy iny tim... otazka vsak je, ako ziskavas $gtim2 a $gtim1?


napr $gtim2 dostanem tak že na inej stanke mám formulár kde zadám počet gólov domáceho tímu a tímu hostí.

//edituj si prispevky (stenley)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
zápis do databázy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.12.2009 11:58 | zápis do databázy

aha, cize ty zadavas, ktore timy proti sebe hrali a konecny vysledok zapasu a po odoslani formularu sa vzdy vykona kod, ktory si postol v prvom prispevku, ci...?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 21.12.2009 12:07 | zápis do databázy

áno, presne takto..


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Správca fóra
Správca fóra
zápis do databázy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.12.2009 12:32 | zápis do databázy

Zakladny princip by mohol byt teda nasledovny:

tim1 - id timu1 z formulara
tim2 - id timu2 z formulara
gtim1 - goly timu1 z formulara
gtim2 - goly timu2 z formulara

Kód:
<?php
$required = array('tim1', 'tim2', 'gtim1', 'gtim2');

$err = FALSE;
foreach($required as $value) {
   if(isset($_POST[$value]) && ctype_digit($_POST[$value])) {
      $$value = $_POST[$value];
   } else {
      $err = TRUE;
      break;
   }
}

if(!$err) {
   $tim1Query = "UPDATE tabuka_a SET gplus = gplus + ".$gtim1.", gminus = gminus + ".$gtim2." WHERE id = ".$tim1." LIMIT 1";
   $tim2Query = "UPDATE tabuka_a SET gplus = gplus + ".$gtim2.", gminus = gminus + ".$gtim1." WHERE id = ".$tim2." LIMIT 1";
   
   $tim1Res = mysql_query($tim1Query);
   $tim2Res = mysql_query($tim2Query);
   
   $query = "SELECT id, gplus, gminus FROM tabuka_a WHERE id IN(".$tim1.", ".$tim2.")";
   $res = mysql_query($query);

   while(list($id, $gplus, $gminus) = mysql_fetch_row($res)) {
      echo 'Tim s id '.$id.' ma '.$gplus.' plusovych golov a '.$gminus.' minusovych golov.<br>';
   }
}
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 21.12.2009 12:45 | zápis do databázy

:-O stenley veľmi pekne ďakujem. Podľa návodoch by som asi ťažko vymyslel niečo také :) ešte raz dik.


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 21.12.2009 12:54 | zápis do databázy

hmm problém je že nezapisuje do databázy


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Správca fóra
Správca fóra
zápis do databázy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.12.2009 12:57 | zápis do databázy

ked odosles formular, vypise ti nieco?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 21.12.2009 13:01 | zápis do databázy

no už to ide... :) dik


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
 [ Príspevkov: 11 ] 


zápis do databázy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do databazy

v Redakčné systémy

2

285

21.01.2007 16:10

luko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis URL do databazy

v PHP, ASP

6

377

26.10.2007 13:16

newboy1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis datumu a mena do databázy

v PHP, ASP

7

190

01.06.2016 13:33

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] prosím o pomoc- zápis do databázy

v PHP, ASP

3

243

20.03.2009 10:05

korelat22

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zápis

v Pevné disky a radiče

6

601

27.01.2007 13:28

borec

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis chýb

v PHP, ASP

10

389

22.11.2008 9:05

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SSD zápis

v SSD disky

1

155

17.08.2013 13:20

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NET zapis

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

458

13.07.2008 16:01

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do DB

v PHP, ASP

6

242

13.02.2011 13:19

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis do DB

v PHP, ASP

9

668

05.10.2009 20:13

LooL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do MySQL

v PHP, ASP

4

509

08.03.2010 20:30

stenley

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Zapíš a otvor....

v Delphi, Visual Basic

2

247

25.07.2012 18:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

1060

05.05.2010 16:45

psm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do suboru

v PHP, ASP

17

1102

18.08.2009 15:55

BBUlet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis do súboru?

v PHP, ASP

2

315

30.11.2009 18:50

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis na HDD

v Pevné disky a radiče

1

110

16.11.2012 13:16

jtbs



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF