[ Príspevkov: 18 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapis do suboru

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 11.10.17
Príspevky: 141
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Prievidza
NapísalOffline : 29.11.2008 12:48 | Zapis do suboru

Potreboval by som poradi so zapisom do suboru .txt lebo mi nechce subor vobec ani otvorit

tu je php script:

Kód:
<?php
$nick = $_POST['nick'];
$team = $_POST['team'];
$cup = $_POST['cup'];
$join = $date.' '.$team.' '.$nick.' '.$cup."\n";
$date = Date('H:i, jS F');
 
if ($nick && $team)
{
echo 'Prihlásil si sa do turnaja '. $cup .', pod nickom '.  $nick .' a s tímom '.  $team .'.';
Mail("l_vavro@yahoo.com",$team,$cup,"From: $nick");
echo '<br />Prihláška bola prijatá '. Date('H:i, jS F') .' organizátor turnaja sa ti ozve do 24 hodín.<br />' . 'Poslaním prihlášky nemáš ešte zaručené miesto v turnaji.';
}
else
{
echo 'Prihlášku sa nepodarilo odoslať. Nevyplnili ste všetky polia.';
}

// Otvorenie suboru
$fp = fopen("http://pdcup.hustej.net/players/senior.txt",'ab');

fwrite($fp, $join, strlen($join));
fclose($fp);

?>


Mne sa zda ze bude chyba v ceste k suboru ale uz som to skusal aj cez server document root aj ako vidite cez uplnu adresu ale stale ta ista chyba... Prava som nastavil na 777 ale stale nist.... Ucim sa phpz knihy php a mysql : rozvoj webovych aplikacii a mne sa zda ze to mam tak isto napisane ... Ale vy mozno najdete kde je problem... Vopred dakujem za radu


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zapis do suboru

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.11.2008 12:54 | Zapis do suboru

v prvom rade si prehod navzajom riadky 5 a 6 (pouzivas $date este pred tym, ako ju inicializujes/definujes)

Dalsi problem bude asi v druhom parametri funkcie fopen, daj tam len "a"


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapis do suboru

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 11.10.17
Príspevky: 141
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Prievidza
Napísal autor témyOffline : 29.11.2008 13:03 | Zapis do suboru

ee ani to nepomohlo to b bz tam vadit ani nemalo preto ze to je len pre pripad keby sa pouziva binarny rezim


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 29.11.2008 13:06 | Zapis do suboru

a nema byt nahodou nieco typu "r+" a nie ze a skus to je sa mi zda na citanie a zapis do suboru ;)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zapis do suboru

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.11.2008 13:07 | Zapis do suboru

skus cez funkciu file_exists, ci ti ten subor najde... navypisuje ti to ziadnu chybu?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapis do suboru

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 11.10.17
Príspevky: 141
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Prievidza
Napísal autor témyOffline : 29.11.2008 13:11 | Zapis do suboru

vy pisuje tuto chybu

Kód:
Warning: fopen(http://pdcup.hustej.net/players/senior.txt) [function.fopen]: failed to open stream: HTTP wrapper does not support writeable connections. in /home/free/hustej.net/p/pdcup/root/www/senior/complete.inc on line 23

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/hustej.net/p/pdcup/root/www/senior/complete.inc on line 25

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/hustej.net/p/pdcup/root/www/senior/complete.inc on line 26


r+ je len na citanie a zapis suboru od zaciatku cize by som prisiel o udaje co su tam ulozene

ale a bude pokracovat od tych udajov


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zapis do suboru

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.11.2008 13:13 | Zapis do suboru

skus tam dat relativnu adresu


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapis do suboru

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 11.10.17
Príspevky: 141
Témy: 55 | 55
Bydlisko: Prievidza
Napísal autor témyOffline : 29.11.2008 13:24 | Zapis do suboru

dal som tam relativnu adresu a uz to ide :-D :-D Diky stenley :nodhead:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.07.09
Prihlásený: 18.04.13
Príspevky: 145
Témy: 42 | 42
NapísalOffline : 18.08.2009 13:54 | Zapis do suboru

a aka bude vlastne ta relativna adresa???


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapis do suboru

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 24.07.12
Príspevky: 530
Témy: 85 | 85
Bydlisko: košice
NapísalOffline : 18.08.2009 13:56 | Zapis do suboru

/subor.php


_________________
PC1: Core2Duo E4300 @2.6GHZ, 4COREDUAL-SATA2, RAM Kingston 2GB 667mhz, ATI R3650 512MB DDR2, WD 320GB SATAII, Asus VW192S [19" LCD]
PC2: AMD Duron 2ghz, Asus A7s8x-mx, 768MB DDR, FX5200, 80GB IDE
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zapis do suboru

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 18.08.2009 14:06 | Zapis do suboru

BBUlet: /subor.php je absolutna, nie? Ved zacina lomitkom :rolleyes: relativna by mala byt subor.php, resp. ./subor.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapis do suboru

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 24.07.12
Príspevky: 530
Témy: 85 | 85
Bydlisko: košice
NapísalOffline : 18.08.2009 14:16 | Zapis do suboru

on tam daval http://..., proste to ma byt bez http :D


_________________
PC1: Core2Duo E4300 @2.6GHZ, 4COREDUAL-SATA2, RAM Kingston 2GB 667mhz, ATI R3650 512MB DDR2, WD 320GB SATAII, Asus VW192S [19" LCD]
PC2: AMD Duron 2ghz, Asus A7s8x-mx, 768MB DDR, FX5200, 80GB IDE
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapis do suboru

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 18.08.2009 14:38 | Zapis do suboru

a toto je potom aká cesta
/home/free/hustej.net/p/pdcup/root/www/senior/senior.txt

:)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapis do suboru

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 24.07.12
Príspevky: 530
Témy: 85 | 85
Bydlisko: košice
NapísalOffline : 18.08.2009 15:16 | Zapis do suboru

relativna?


_________________
PC1: Core2Duo E4300 @2.6GHZ, 4COREDUAL-SATA2, RAM Kingston 2GB 667mhz, ATI R3650 512MB DDR2, WD 320GB SATAII, Asus VW192S [19" LCD]
PC2: AMD Duron 2ghz, Asus A7s8x-mx, 768MB DDR, FX5200, 80GB IDE
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zapis do suboru

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 18.08.2009 15:18 | Zapis do suboru

Absolutna. Zacina lomitkom.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapis do suboru

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 24.07.12
Príspevky: 530
Témy: 85 | 85
Bydlisko: košice
NapísalOffline : 18.08.2009 15:18 | Zapis do suboru

no ja viem tak ze relativna je bez http, absolutna je uz http://...aspon tak som cital


_________________
PC1: Core2Duo E4300 @2.6GHZ, 4COREDUAL-SATA2, RAM Kingston 2GB 667mhz, ATI R3650 512MB DDR2, WD 320GB SATAII, Asus VW192S [19" LCD]
PC2: AMD Duron 2ghz, Asus A7s8x-mx, 768MB DDR, FX5200, 80GB IDE
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zapis do suboru

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 18.08.2009 15:31 | Zapis do suboru

Mylis si pristupovanie k suborom na disku s pristupovanim suborov cez http.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zapis do suboru

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 24.07.12
Príspevky: 530
Témy: 85 | 85
Bydlisko: košice
NapísalOffline : 18.08.2009 15:55 | Zapis do suboru

aha...no on tam mal http tak preto som myslel :)


_________________
PC1: Core2Duo E4300 @2.6GHZ, 4COREDUAL-SATA2, RAM Kingston 2GB 667mhz, ATI R3650 512MB DDR2, WD 320GB SATAII, Asus VW192S [19" LCD]
PC2: AMD Duron 2ghz, Asus A7s8x-mx, 768MB DDR, FX5200, 80GB IDE
 [ Príspevkov: 18 ] 


Zapis do suboru



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do suboru

v PHP, ASP

4

263

26.02.2010 21:55

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

1060

05.05.2010 16:45

psm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis do súboru?

v PHP, ASP

2

315

30.11.2009 18:50

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do suboru

v PHP, ASP

7

386

08.04.2009 14:17

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis nazvu suboru do DB

v PHP, ASP

4

116

10.07.2017 11:16

jumper

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Perl zapis XML do suboru

v Perl, Python, Ruby, CGI

4

174

09.03.2013 13:54

tangerine

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ kombinatorika/zapis do txt suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

860

13.04.2011 22:46

blabla630

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do txt suboru pomocou javascriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

11

318

22.01.2015 23:15

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis zo txt suboru do excelu..

v Delphi, Visual Basic

0

315

19.07.2011 19:14

kotlas6667

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zápis

v Pevné disky a radiče

6

601

27.01.2007 13:28

borec

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis chýb

v PHP, ASP

10

389

22.11.2008 9:05

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SSD zápis

v SSD disky

1

155

17.08.2013 13:20

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NET zapis

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

458

13.07.2008 16:01

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do DB

v Databázy

12

472

14.01.2010 10:38

GoodWill

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Zapíš a otvor....

v Delphi, Visual Basic

2

247

25.07.2012 18:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis do DB

v PHP, ASP

9

668

05.10.2009 20:13

LooL



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF