[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.11.08
Prihlásený: 09.04.09
Príspevky: 18
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 13.02.2011 11:32 | zapis do DB

zdravim pani, uvodom hned pisem ze s MYSQL na webe este len zacinam tak ma neukamenujte aka som lama a ...
Kód:
case ('zmena_kontaktu' || 'zmena_uvodu'):   
            $nova_hodnota=$_POST["text"];
            include "config.php";
            echo $akcia;
            if       ($akcia=='zmena_kontaktu')    $ciel="kontakt";//echo "som tu kontakt";
            elseif    ($akcia=='zmena_uvodu')    $ciel="o_firme";
            echo "<br>ciel=".$ciel;
            if(mysql_query("update obsah set '$ciel'='$new_value'"),$spojenie)
            echo "Text bol upraveny";
            else
            echo "nastala chyba";
   
   break;


Tato funkcia by i mala na zaklada premennej $akcia upadnut tabulku obsah a to konkretne stlpec kontakt alebo o_firme ktory sa mi ulozi do premennej $ciel. Problem je v tom ze sa tak nestane a hodi to na hlasku "nastala chyba". Ak v mysql_query zmenim ciel a zadam tam na tvrdo kontakt alebo o_firme tak mi to v pohode ide. Fakt uz nwm kde robim chybu. Este pred vykonanim mysql prikazu si nechavam vypisat premennu $ciel a je v nej to co ma byt


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zapis do DB

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 13.02.2011 12:01 | zapis do DB

jany18 píše:
Kód:
case ('zmena_kontaktu' || 'zmena_uvodu'):
Neviem, ci tam je niekde este chyba, ale tento riadok je urcite zly. Zapis 'zmena_kontaktu' || 'zmena_uvodu' sa prevedie na logicku hodnotu kvoli operatoru ||, vysledok je teda case true:, co prebehne vzdy, ked !!$ciel === true. Pouzi nasledovne:
Kód:
case 'zmena_kontaktu':
case 'zmena_uvodu':
   //tvoj kod
break;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.11.08
Prihlásený: 09.04.09
Príspevky: 18
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 13.02.2011 12:07 | zapis do DB

mal som tam este drobnu chybu ked som som $new_value nemal premenovane ale neide to ani tak :(
Kód:
break;
   case 'zmena_kontaktu':
   case 'zmena_uvodu':
            $nova_hodnota=$_POST["text"];
            include "config.php";
            echo $akcia;
            if       ($akcia=='zmena_kontaktu')    $ciel="kontakt";//echo "som tu kontakt";
            elseif    ($akcia=='zmena_uvodu')    $ciel="o_firme";
            echo "<br>ciel=".$ciel;
            if(mysql_query("update obsah set '$ciel'='$nova_hodnota'",$spojenie))
            echo "Text bol upraveny";
            else
            echo "nastala chyba";
   
   break;


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zapis do DB

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 13.02.2011 12:09 | zapis do DB

jany18 píše:
Kód:
if(mysql_query("update obsah set '$ciel'='$nova_hodnota'",$spojenie))
Nemozes nazov stlpca uzatvarat do apostrofov. Bud pouzi `$ciel` alebo len $ciel.
Resp. vypis si mysql_error() a posli, co hlasi.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.11.08
Prihlásený: 09.04.09
Príspevky: 18
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 13.02.2011 12:22 | zapis do DB

big thx, nemali tam byt tie uvodzovky

EDIT: funguje to aj s case ('zmena_kontaktu' || 'zmena_uvodu'):


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zapis do DB

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 13.02.2011 12:58 | zapis do DB

jany18 píše:
EDIT: funguje to aj s case ('zmena_kontaktu' || 'zmena_uvodu'):
Nope.
Kód:
switch ('a')
{
   case ('b' || 'c'): echo 'foo';
}
Vypise foo.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zapis do DB

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.02.2011 13:19 | zapis do DB

Presunuté. Toto s databázami nemá nič spoločného, to sú základné chyby v php, ktoré sa tu opakujú už x krát.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
 [ Príspevkov: 7 ] 


zapis do DB



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zápis

v Pevné disky a radiče

6

601

27.01.2007 13:28

borec

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis chýb

v PHP, ASP

10

387

22.11.2008 9:05

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SSD zápis

v SSD disky

1

155

17.08.2013 13:20

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NET zapis

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

457

13.07.2008 16:01

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do suboru

v PHP, ASP

7

386

08.04.2009 14:17

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do databazy

v Redakčné systémy

2

285

21.01.2007 16:10

luko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do MySQL

v PHP, ASP

4

506

08.03.2010 20:30

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis na HDD

v Pevné disky a radiče

1

108

16.11.2012 13:16

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis viac poloziek

v Databázy

18

1046

30.12.2009 11:17

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zápis do súboru?

v PHP, ASP

2

314

30.11.2009 18:50

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

1060

05.05.2010 16:45

psm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do suboru

v PHP, ASP

17

1102

18.08.2009 15:55

BBUlet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapis do suboru

v PHP, ASP

4

263

26.02.2010 21:55

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlyhal oneskorený zápis

v Pevné disky a radiče

0

419

18.07.2008 12:57

trojsky.kon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis do DB

v Databázy

12

472

14.01.2010 10:38

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zápis do databázy

v PHP, ASP

10

396

21.12.2009 13:01

M1rcO_o



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF